ALEXONE™
May 8 2006, 07:56 PM
W140
May 14 2006, 03:32 PM
до колкото разбрах това не било Г-класа
а няккакъв нов клас на мерц
а новата г-класа щяла да излезе 2008 или 2009
не знам не съм сигурен :huh:
neichev
May 14 2006, 04:12 PM
До колкото знам това е изцяло нов клас на Мерцедес предназначен предимно за Американския пазар! От класа на Ескалеид Навигатор да конкурира американските машини! Доста по голям от МЛ и Г класата.
А Г-класата мисля че до 2009 г. ще се произвежда.
sky
May 14 2006, 08:20 PM
На мен много ми харесва

.Да се надяваме че няма да е само за американския пазар.
Bustter
May 20 2006, 04:36 PM
Бе страно има и 4 литров дизелов двигател тоя модел които предполагам че е за Европа...
neichev
May 20 2006, 06:18 PM
Момчета не сам казал че е само за Американския пазар а че ще е предимно за него защото в Еврота хората предпочитат по малки и икономични коли докато в щатите не е така...!
Да се надяваме че скоро ще го видим и по нашите пътища!
McLean
Jun 8 2006, 04:58 PM
Да новия GL на Mercedes за каде са трагна ли с него незнам Американски пазар глупости с тази петролна кризичка едва ли ще му се зарадват изобщо, а за капак на всичко и абривиатурата GL G? Ооооооо далечноооо е за този модел. Oкапазиха ML правейки го в профил да изглежда така че все едно е сплескан а и със скосяващата се задница тва джип ли е? Адмирации за GL че поне височината му е една и съща но относно широчината на тавана неееееееее пак скосяване в задницата еххххххх поне като го правите за амерканския пазар да бяхте поразгледали по обстойно техните ''джипчета'' уважаеми господа от Mercedes а не после пак да си блъскате главиците защо Range Rover защооооо..... ще спирали G класта? тя да не е SMART чето ви наред с другите ви измишльотини Погледнете Brabus какво прави с G класта и поне техния фейслифт вкарайте в сериино производство щом искате печалби меркантилни типчета такива.
DJ FUNKY
Nov 26 2006, 11:11 PM
Цитат(McLean @ Jun 8 2006, 03:58 PM)
Да новия GL на Mercedes за каде са трагна ли с него незнам Американски пазар глупости с тази петролна кризичка едва ли ще му се зарадват изобщо, а за капак на всичко и абривиатурата GL G? Ооооооо далечноооо е за този модел. Oкапазиха ML правейки го в профил да изглежда така че все едно е сплескан а и със скосяващата се задница тва джип ли е? Адмирации за GL че поне височината му е една и съща но относно широчината на тавана неееееееее пак скосяване в задницата еххххххх поне като го правите за амерканския пазар да бяхте поразгледали по обстойно техните ''джипчета'' уважаеми господа от Mercedes а не после пак да си блъскате главиците защо Range Rover защооооо..... ще спирали G класта? тя да не е SMART чето ви наред с другите ви измишльотини Погледнете Brabus какво прави с G класта и поне техния фейслифт вкарайте в сериино производство щом искате печалби меркантилни типчета такива.
Стана 4х4 на годината в Сащ

n:
Svalko
Aug 13 2007, 10:09 PM
Здравйте, на всички, любители на Mercedes-Benz! Много се радвам че вече съм член на клуба. От известно време чета форума и аз искам да споделя с вас моят опит с тази кола. Аз карам GL 320 CDI почти половин година вече. Доста мили (км) и навартях. мога спокойно да кажа че по-добър автомобил още не е създаден в света. Трябва човк да се качи и да покара за да се увери. Като всеки нов модел, и тук има неща за дооправяне. Независимо че модела се произвежда от 2006 г. в Германия и всички системи са изпробвани и на ML преди да решат да направят GL, проблемите са същите. Понеже съм член и на MB-USA www.mercedes-club-bg.com и там чета за проблеми с турбокомпресора, за 7 степенната скоростна кутия и все такива доста сериозни, мога да кажа че за 26000 мили за по-малко от 5 месеца не сам имал никакви оплаквания. Преди окло 3 седмици двигателя нещо сдаде багажа, чукаше и кутиата не знаеше да превключи ли или не, защото нямаше тяга. Оказа се лоша нафта, не можах да повярвям. Като аз зареждам само Ultra Low Sulfur Diesel под 15 ppm.
Сега пъk AIRMATIC-a отказва. Ту включва ту изключва компресора ( компресора прегрява). Специалистите в дилъра ми смениха релето ( не е много умно, защото то си работеше) и като и злязох от сервизаслед 5 мин. пак сдаде багажа. Сега искат да ми сменят компресора. Видях че има доста добри специалисти сред вас (явно в дилъра се учат на моята кола), може би вие момчета да знаете по-вече за проблем от това естество!
Благодарен сум на всеки който може да сподели опит или информация!!!
LYNX
Aug 13 2007, 10:33 PM
Цитат(Svalko @ Aug 13 2007, 10:09 PM)

Здравйте, на всички, любители на Mercedes-Benz! Много се радвам че вече съм член на клуба. От известно време чета форума и аз искам да споделя с вас моят опит с тази кола. Аз карам GL 320 CDI почти половин година вече. Доста мили (км) и навартях. мога спокойно да кажа че по-добър автомобил още не е създаден в света. Трябва човк да се качи и да покара за да се увери. Като всеки нов модел, и тук има неща за дооправяне. Независимо че модела се произвежда от 2006 г. в Германия и всички системи са изпробвани и на ML преди да решат да направят GL, проблемите са същите. Понеже съм член и на MB-USA www.mercedes-club-bg.com и там чета за проблеми с турбокомпресора, за 7 степенната скоростна кутия и все такива доста сериозни, мога да кажа че за 26000 мили за по-малко от 5 месеца не сам имал никакви оплаквания. Преди окло 3 седмици двигателя нещо сдаде багажа, чукаше и кутиата не знаеше да превключи ли или не, защото нямаше тяга. Оказа се лоша нафта, не можах да повярвям. Като аз зареждам само Ultra Low Sulfur Diesel под 15 ppm.
Сега пъk AIRMATIC-a отказва. Ту включва ту изключва компресора ( компресора прегрява). Специалистите в дилъра ми смениха релето ( не е много умно, защото то си работеше) и като и злязох от сервизаслед 5 мин. пак сдаде багажа. Сега искат да ми сменят компресора. Видях че има доста добри специалисти сред вас (явно в дилъра се учат на моята кола), може би вие момчета да знаете по-вече за проблем от това естество!
Благодарен сум на всеки който може да сподели опит или информация!!!
Компресора на Еър Матика ти се включва често ,защото имаш пропуск на вуздух от някоя тръбичка ,вентилблок или амортизатор!
Смяната на реле и компресор няма да реши дилемата!
Още си в гаранция-търси си правата-дигай скандали,заведи адвоката!
Я им занеси една кофа със сапунка и една гъба и да търсят откъде изпуска!
В Stardiagnosis има опция Leaking check-там автоматично се търси къде е теча на въздух-възел по възел!
Успех!
Svalko
Aug 13 2007, 10:43 PM
Цитат(LYNX @ Aug 13 2007, 02:33 PM)

Компресора на Еър Матика ти се включва често ,защото имаш пропуск на вуздух от някоя тръбичка ,вентилблок или амортизатор!
Смяната на реле и компресор няма да реши дилемата!
Още си в гаранция-търси си правата-дигай скандали,заведи адвоката!
Я им занеси една кофа със сапунка и една гъба и да търсят откъде изпуска!
В Stardiagnosis има опция Leaking check-там автоматично се търси къде е теча на въздух-възел по възел!
Успех!
Благодаря, за съвета!!! Очаквах бърз отговор, но LYNX ти надмина всичките ми очаквания! Страхотни сте! Съжалявам много че не съм в България да се включа във вашите събори. Сигурен съм че си изкарвате страхотно. Благодаря ти още веднъж!
ALEXONE™
Aug 14 2007, 03:31 PM
Здравей,.На снимките изглежда супер но на живо е грозотия направо отврат и не познавам някой който да не я е искарал от магазина и да не се е строшила.
Наскоро мой познат си закупи от БС същия GL 320 CDI и оттам направо тръгна за Гърция,малко след границата еарматика му здаде багажа.При него беше изгорял компресора от прегряване.
Svalko
Aug 14 2007, 10:58 PM
Здравейте и от мен! Аз излязох от сервиза за по-малко от час и кака ти Мерци сега пее ли пее

! Това е страхотен автомобил и който не се качвал на него, не може и да си представи какво е да го караш! Признавам че имах резерви преди да го купя, по простата причина че сглобяван тук, а на черните от Алабама много много вяра нямам. Всичко призведено тук (с изключение на японските автомобили, не знам как го постигат но са много добри) е боклук. Но ако и на твоя приятел се е счупила, значи си е инженерна недомислица нещо на германците. И те се издъват за съжаление и мен най-много ме боли, като им чета статистиките, че последните модели на Мерцедес са най-лошите в класа си, на Американския пазар. И че GL 320 CDI е втори след AUDI Q7, SUV катонай-лоша за екологията кола. Но пък който седне в нея не му се излиза и не спират да ме спират по паркинзите и бензиностанциите и да ме разпитват за нея. По-икономична е от всички седани среден клас, че дори и от много малки автомобили ( те тук малките са с големи двигатели, 1.8 е най-малкия). Живот и здраве и България да и се радвате. Интересно ми е обаче, защо официалният предтавител Балкан Стар я няма, а видях он-лаин 15-тина бройки по автокъщи в София.
Svalko
Dec 6 2007, 11:42 PM
Както гледам, само аз питам за GL-a, затова и не пускам нова тема ами си пиша тук.
Аз "преместих" сервиза в къщи и за сега се справям с облужването, благодарение на вас и на американските Мерцедес-форуми

!
Имам обаче бърз въпрос. Понеже беше трудно да си намеря зимни( или всесезонни гуми ) 225/55/19 за моя Мерци, а не исках да слагам пак Континентал-а, които са оригинални за модела, сложих Пирели Скорпион 255/55/19 (би триабвало да са 225/60/19, но такива не се произвеждат за моя модел), че зимата дойде тука, не на шега.
Какво стана обаче: трансмисията като че ли приплъзва( както с ръчни скорости, когато съединителят ти е за смяна), двигателят работи на по-високи обороти ( при 70 мили/час беше мисля 1600 оборота на 7-ма предавка, сега е 2100), реалната скорост на колата е 68.4 м/ч, при половение че ми показва 70, и ми дава естествено по-добър разход на гориво ( преди на магистрала средният разход беше 27, 28 мили/галон, трудно 30, трябва да карам наистина с 55м/ч за да го стигна) сега почти винаги е над 30, до 32 м/галон, защото заради "грешните" гуми, и 1 измината миля която отчита дефакто не е 1 миля, защото външният диаметър на новите гуми е с 0.9 инча, или 2,5см по-малък.
Трябва ли да задам от сервизното меню мякъде , че съм с друг размер гуми?
А и след последната смяна на масло и зануляването, сега ми показва "Сервиз Ц" не както преди само А и Б. Дали защото зададох, че съм правил пълен сервиз Б

?
mbenz
Dec 6 2007, 11:50 PM
М-даааа...шефа ми си купи GL 400 CDI 4 Matic преди десетина дена...Чака 4 месеца,което не е много!Засега нема грижи...на следващата среща ша дода с нея Фото-то да я наснима едно убаво...!

Казвам отсега,че не е моя,щото някой може да си помисли:кога стана касиер на Клуба-кога си купи чисто нова GL 400 CDI(или 420 беше?!)!
LYNX
Dec 7 2007, 12:02 AM
Здравей,Свалко!
Размера на гумите требе да се въведе чрез стардиагнозата в напасващите менюта на ESP,..Traction,..KIW,..ZGW..и още неколко системи които си говорят по CAN-шината с Автом.трансмисия и Моторния блок.
Ръчно от мултиволана не става...
Или да си поръчаш гуми по размер-оригинален!
За сервизните интервали,.не се коси,..да си ги пише квито си иска!
Иначе разяснението за тези буквички и какво требе да се прави,..ще ни отнеме доста време и драскане,..не е нужно!
Като идеш при дилъра за кодировките,помоли приемчика да ти покаже във WIS,..как се попълва документ на ASSYST,..и какво се предприема при буквените сервизи,..спрямо тайния код които се чете от твоето табло/instrument cluster/
Успех!
W140
Dec 7 2007, 12:15 AM
Svalko
Dec 7 2007, 03:33 AM
Цитат(LYNX @ Dec 6 2007, 03:02 PM)

Здравей,Свалко!
Размера на гумите требе да се въведе чрез стардиагнозата в напасващите менюта на ESP,..Traction,..KIW,..ZGW..и още неколко системи които си говорят по CAN-шината с Автом.трансмисия и Моторния блок.
Ръчно от мултиволана не става...
Или да си поръчаш гуми по размер-оригинален!
За сервизните интервали,.не се коси,..да си ги пише квито си иска!
Иначе разяснението за тези буквички и какво требе да се прави,..ще ни отнеме доста време и драскане,..не е нужно!
Като идеш при дилъра за кодировките,помоли приемчика да ти покаже във WIS,..как се попълва документ на ASSYST,..и какво се предприема при буквените сервизи,..спрямо тайния код които се чете от твоето табло/instrument cluster/
Успех!
Ей, Линкс, опасен си

!!!
Аз, че няма да си поръчвам нови гуми, че няма($1000 е цялото удоволствие, с доставката и монтажа). Доволен съм и от тези, здраво драпат на лед и сняг, а то тук тази седмица, сериозно ни навява! Ами напролет, като се върна от България, ще дотъркалям Континентал-а, и наесен пак с тези. Та поне за $1000 да ги потъркалям 2 сезона.Все пак аз карам по 60 000 мили, че понякога и до 100 000 на година стигам. Дано Мерци се държи прилично, да не се посрамим пред Линкълните. Че с тях до сега не съм имал сериозни проблеми до към 250 000 мили.
За сервиза, в сервизната книжка е описано какво се прави, за всеки сервизен интервал. Затова казвам , че съм "преместил" сервиза в къщи, защото, основните работи по облужването мога и сам да си ги правя. В дилъра в по-вечето случаи ми губят времето, а и ме рапат по $130/час.
За сега при тях само по гаранционните дефекти ходя, ама те май вече свършиха(надявам се)
Svalko
Dec 7 2007, 07:25 AM
Хайде още малко за зимните гуми. То има отделна тема, но аз искам да споделя опита на 4х4 или 4 МАТИК-а на Мерцедес.
Преди малко едно момченце(да не кажа друга дума), така ми се въртя пред мене и то 2 пъти( явно не му разбира още) с едно АУДИ А4, последното купе(от 2004 насам). Нищо че е AWD( т.е. постоянно 4х4). За GL-a, Mercedes не предвиждат възможност за изключване на 4х4, както е при другите SUV-тa. Казват, ако с това закъсаш, ние сме насреща

! Аз се опитах да го връткам преди няколко дена на поледицата и после на снега, само че с тези гуми , дори тракшъна и АБС-а не се включват. Захапват здраво. Чуствам колата обаче по-нестабилна, с по-тънките гуми, на сухо, на мокро , на сняг. Мислех, че не е толкова голяма разликата между 275 и 255, а и с по-тънки гуми, по принцип гази по-лесно дълбок сняг( поне такъв ми е опита от БГ с Кадета).Наистина жалко, че нямаше такива гуми, с моя размер.Ще видим тази зима ще си покаже, за сега сняг дал господ
Ето и
ТОВА са гумите.
Ta4kata
Jan 13 2008, 11:34 PM
На мене колата ми харесва, в момента съм в преговори за закопуването на GL320 дават хората две години гаранция без значение от пробега което ме устроива и то доста цената на екстрите са доста сорови
Pavel Sofia
Mar 22 2008, 03:56 PM
Свалко, позволявам си да пиша в твоята тема, тъй като все още няма специален раздел за GL. Много ми харесва този модел, чувам само добри отзиви от него. Смятам да се оборудваме с такъв "семеен" автомобил и ние.
1. Първо бяхме решили да бъде внос от САЩ (бях пускал специална тема по въпроса). Искахме да е дизел (320CDI), защото харчи по-малко. Обаче доста "приятели" ни посъветваха, да не си взимаме "американски", понеже е твърде различен от европейската му версия.
- навигацията е друга, не работи в Европа (дори като се смени DVD-то с европейско)
- софтуерът на двигателя е друг, има разлика и в мощността - в БГ сервизите не можели да го обслужват
- окачването е съвсем различно - в САЩ не се предлага ADS (adaptive damping system) - адаптивно окачване. Возията била не толкова добра като на европейските
- няма опция за offroad пакет (2 блокажа, бавни предавки, ниво регулация - повдигане)
- американския работи с ultra low форсфорна нафта, каквато в Европа няма. По американските форуми пише, че не можело да се кара в Европа
2. Зарязахме този вариант (то тогава и долара беше по-скъп) и решихме да си купим европейски 320CDI. Втора употреба от Германия със 7 места почти няма. А и като са поръчали няколко "излишни" екстри от дългия списък всякаква икономия от това, че е употребяван изчезва. Решихме, че като ще даваме толкова много пари за кола, поне трябва да е точно такава, каквато искаме. При такъв дълъг списък от екстри това може да стане само ако си я поръчаме нова. Няколко месеца не събрахме смелост да дадем такава тлъста сума пари за кола.
3. Долара взе че се срина и спестяването при покупка от САЩ става все по значително. За да избегнем най-съществените проблеми описани по-горе този път се спряхме на бензинов - GL450.
- двигателят е 1:1 същия, какъвто се предлага в Европа;
- предлага се опция offroad пакет, която включва и ADS - ще бъде с абсолютно същото окачване, като на европейските.
- цената му в САЩ е почти същата като на 320CDI, а в България този модел струва с още 30 000 лева повече от 320CDI. Така че "спестяваме" още повече
- като сравнявам разхода на гориво по каталог на 320CDI и 450, дори добавям още 1 литър на 100 км към разликата, се получава, че за пробег от 150 000 км (не мисля, че ще мина повече докато съм собственик на тази кола) с бензиновия горивото ще ми излезе само 9000 лева повече. На фона на спестеното спрямо цената на колата в БГ това е нищо. И като се вземе предвид, колко по-бърза и мощна машина ще карам и че не се знае какви проблеми ще има с 320CDI заради шльокавицата, която продават по нашенските бензиностанции....
4. После приятели ми казаха, че на "междинен" модел като GL450 (нито най-икономичния, нито най-евтиния, нито най-бързия и мощен) цената се срива много бързо. След няколко години като тръгна да го продавам, цената ще му е паднала много повече от тази на икономичния 320CDI и на мощния GL500 (топ модела). За това сега се замислям над варианта за внос на GL550 от САЩ (еквивалента на европейския GL500). До колкото знам разликата в разхода на гориво между GL450 и GL550 е почти нулева.
Въпросите са ми:
- Някой може ли да каже в какво точно се изразява разликата между Европейския GL500 и Американския GL550? Аз знам, че има малка разлика във външния вид (маски, брони...), в кожата на седалките (европейския е с Nappa), и това, че американския няма offroad пакет (блокажи, бавни предавки и повдигане на окачването) - неща, които не ме притесняват. И американския има ADS, така че от към комфорт и стабилност на пътя няма да отстъпва на европееца.
- Има ли някой лични наблюдения за разхода на гориво на GL450 и GL550: Разход на градско (Софийско по задръстванията), Извънградско (с 120-140 кмч) и смесено? С какво гориво се карат в БГ: 95Н или задължително с 98? Искам да разбера, дали предвидените от мен 5 литра на 100 км разлика между дизелов и бензинов при среден разход са реалистични.
- Чувал ли е някой дали може да се смени циферблата на скоростомера, за да показва в кмч? На мен ми изглежда като най-обикновен винил или хартия, на които са напечатани букви и цифри. Идеята е да не се сменя целия модул (което ще струва скъпо). Километража знам, че може да се превключи и да брои километри пробег, вместо мили.
mb290td
Jul 12 2010, 11:56 PM
Здравейте всички, от почти 2 години карам GL320, наскоро ми се наложи да ползвам теглича и се оказа че са ми го откраднали(я в балкан стар,мивки или де да знам)ако някой знае от каде да си купя това което се слага да ми каже че в балкан стар е 1200 лв.предварително благодаря
ALEXONE™
Jul 13 2010, 08:05 AM
И това ли крадат, ужас.............. модела е не много разпостранен у нас и едва ли ще намериш 2-ра ръка.Провери в Ебай дали няма.Успех.
SG mobile
Nov 15 2010, 10:00 PM
Колега в англиския Ebay (ebay.co.uk) има най-голяма вероятност да намериш теглич.
gespas
Nov 15 2010, 10:03 PM
Цитат(ALEXONE™ @ May 8 2006, 07:56 PM)

ALEXONE дай фотото, че нещо не е излезнало
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.