Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Хейки Ковалайнен в Макларън
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Formula 1
cetkata
Официално: Хейки Ковалайнен подписа днес официално договор с Макларън-Мерцедес. “За мен е огромна чест, като финландец да следвам стъпките на Райконен и Хакинен. Не съм бил много време с Люис, но знам, че ще се разбираме чудесно за доброто на тима”- това са думите на Хейки Ковалайнен.

Финландецът заменя напусналия Фернандо Алонсо и ще е съотборник на Люис Хамилтън през 2008 година.
Договорът на Хейки е за няколко сезона, без да се уточнява точния период. Тест-пилот отново ще е Педро де ла Роса, а резерва Гари Пафет.
Така след като Алонсо се върна в Рено след едногодишен престой в Макларън, от тима на французите подписаха с Нелсън Пикет-младши за втори пилот.

За Хейки вече нямаше място в Рено и финландецът се съгласи да стане съотборник на Хамилтън.

Люис и Хейки ще са страхотна комбинация. И двамата направиха много силен дебютен сезон - 2007г.
..........ейййййййй...... свещи палих това да стане - да знаете.
krasch
Цитат(cetkata @ Dec 14 2007, 08:09 PM) *
Люис и Хейки ще са страхотна комбинация. И двамата направиха много силен дебютен сезон - 2007г.
..........ейййййййй...... свещи палих това да стане - да знаете.

Колега по цели нощи съм се молил това да стане , някой чу молитвите ми.Даже проведох разговор с Рон да го вземе smile.gif.

Между другото какво ще кажете за едно орагнизирано посещение на гран при на Турция през май месец.
hektor
Ами очаква ни много тежък сезон. Още един претендент за титлата се появи на хоризонта. Брех тия финландци кво правят там горе у студа, че такива шофери произвеждат!?
grosmaster
Цитат(hektor @ Dec 14 2007, 10:44 PM) *
Ами очаква ни много тежък сезон. Още един претендент за титлата се появи на хоризонта. Брех тия финландци кво правят там горе у студа, че такива шофери произвеждат!?

Ми като няма какво да правят в студа, правят бъдеши шофори пред камините на топличко 0_yahoo.gif
cetkata
Цитат(grosmaster @ Dec 15 2007, 12:54 AM) *
Ми като няма какво да правят в студа, правят бъдеши шофори пред камините на топличко 0_yahoo.gif

Там у финландско алкохола е забранен - те дрегер какво е не знаят!

Впрочем знаят го само финландките wink.gif

Сега малко за Хейки
- след първият му сезон във Формула 1: "... Какво мога да кажа след първата ми година във Формула 1? Има причини, заради които съм доволен, както и такива, заради които не съм. Отбелязах точки, имах няколко добри състезания и дори 1ия си подиум, но зная, че ще трябва да се развивам и в бъдеще, ако искам да постигна мечтата си да стана световен шампион. За мен тази зима няма да е време за почивка, а за умствено и физическо усъвършенстване. Естествено трябва да започна сезона по-добре отколкото го направих през 2007 г. Винаги се старая да съм безпристрастен при оценката на представянето си и да набележа местата, където бих могъл да стана по-добър. Зная добре, че има още много върху какво да работя."

Хейки ще натиска здраво , сигурен съм в това и ще уважава много колегата си Люис!
W116
Много се радвам че Хейки дойде в Мерцедес и се надявам да стане хубава вътрешна борба в отбора без намесите на г-н Денис rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
cetkata
И и и ххх ...аааа bigemo_harabe_net-110.gif
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата “Рикардо Тормо” край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.

Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него biggrin.gif , ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче wink.gif
krasch
Цитат(cetkata @ Jan 24 2008, 09:56 AM) *
И и и ххх ...аааа bigemo_harabe_net-110.gif
Хейки Ковалайнен записа най-доброто време в третия ден от тестовете на пистата "Рикардо Тормо" край Валенсия и спря хронометрите на 1:11,000 минути и по този начин беше по-бърз от останалия на 2ро място Фелипе Маса (Ферари) с повече от 6 десети от секундата. Световният шампион Кими Райконен с Ферари остана на 3то място.

Негрото (Люис Хамилън) си намери майстора и се нареди на 4то място с малко повече от секунда изоставане. Финдланчето ще има да си играе на Снежанка с него biggrin.gif , ама той още не се е усетил. Това не е испанче, бе Люис.........това е финдланче wink.gif

Взе да става интересно и на последната сесия Хейки е по-бърз от Хамито.
cetkata
Цитат(krasch @ Jan 24 2008, 08:39 PM) *
Взе да става интересно и на последната сесия Хейки е по-бърз от Хамито.

....абе той ... "бил зареден с по-малко гориво от останалите" biggrin.gif сигурно не е "закусвал" дори.

Обаче все пак Кими Райконен си завърши на първо място във финалния ден от тестовете - време 1:11:189 минути.
2ри е Хейки Ковалайнен - време 1:11:209 - с 2 стотни след него.
3ти е Фелипе Маса изостава със 7 десети от Райконен.
Следват - Уилямс Казуки Накажима - 4то време - силното представяне на Уилямс.
И чак тогава Люис Хамилтън - 1:11:994 минути.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.