Guest_220eНер&
Apr 30 2006, 07:56 PM
Колеги някой знае ли как се сваля панела с уредите от таблото на 124-ка,изгоря ми едната лампичк и сега свети само едната половина.Някой ако го е свалял да сподели,че нещо не не успях да се справя ,а много се дразня и ше взема да икорубя нещо накрая.
Stefan
Apr 30 2006, 09:55 PM
Аз съм го свалял ама вярвай ми незнам точно как, с много дърпане той излезна там от скобите леко се показа напред и успях да си мушна ръката за да отвъртя отзад жилото на километража и го свалих, пък как ще го слагам един господ знае, като му дойде времето ще мислим, иначе в момента е разглобен абсолютно целия, вътре е само по ламарина :П
Dezki
Apr 30 2006, 10:02 PM
аз съм го свалял многократно, имам и инструментите(самоделно направени) имам им и снимка но в бгфотото а то не работи
трябват ти едни клещи и една закачалка от химическо чистене
1. изправяш телта от закачалката и отрязваш 2 прави парчета с дължина 20-30 см.
2. в единия край на всяко парче го огъваш на 90 градуса 15 мм преди края, в другите им краища на теловете ги правиш така,че да са удобни за захващане
3. подпъхваш теловете под таблото(във фугата под уредите) в положение 10 часа и 2 часа спрямо кормилната колона (торпедото)
4. завърташ теловете така че късите им краища да сочат нагоре и теглиш към теб
по едно време таблото ще излезне от мястото си , ще може да се движи насам натам, но не и да излезне напълно- жилото на километража го държи и трябва да го откачиш - стегнато е с гайка за скоростомера, спокойно се отвива на ръка, стига да можеш да бръкнеш (аз бъркам, за теб не знам, може да се наложи да минеш с колата през ръцете си :P )
жилото може да го откачиш и от скоростната кутия, така мн по лесно ще монтираш таблото обратно
успех
Stefan
Apr 30 2006, 10:12 PM
И да знаеш като го свалиш, че от лявата страна на таблото има едни кабели дето с букса са хванати за таблото, има една голяма кръгла букса, тя влиза после както я сложиш и при мен не беше белязана как точно да влезе, та голям зор видях преди 1-2 дена.. включваш мигач и датчика за бензина подскача, пускаш фарове и ти се дига темературата на водата.. и темподобни, ако не е отбелязана направи и там една резка и на таблото отзад и на буксата в какво положение точно я сваляш
Fitibaldi
Apr 30 2006, 11:38 PM
може би по-лесно е да се свалят корите над педалите и от там надолу с главата да влезеш под кормилото и да развиеш жилото за километража. при мен имаше и един маркуч за маслото. буксата е с уникална подредба и според мен трябва да си идиот, че да я сложиш наобратно (а и трява да счупиш нещо за тая цел). също така след каот нямаш кори отдолу е много лесно да бутнеш цялото табло отвътре навън без да завираш телове и да драскаш нещо
DJ FUNKY
Apr 30 2006, 11:58 PM
Цитат(Fitibaldi @ Apr 30 2006, 11:38 PM)
след каот нямаш кори отдолу е много лесно да бутнеш цялото табло отвътре навън без да завираш телове и да драскаш нещо

така се сваля по принцип нa 123;)но не вярвам да е по различно и на 124
Само Дизел
May 1 2006, 03:34 PM
Аз обикновено свалям духалките - лявата и централната, и след това просто си хващам таблото с ръчички и го измъквам.
Ако таблото ще се вади повече от няколко сантиметра напред, трябва да се развие жилото на километража откъм скоростната кутия.
Fitibaldi
May 1 2006, 04:54 PM
е, защо сваляте жилото откъм скоростната кутия като то горе при таблото е на винтче, което се развива на ръка. няма смисъл да се завирате отдолу и да се ръгате в скоростата кутия (не че е особено трудно, но е рпашно и мръсно)
KoZmo
May 1 2006, 07:24 PM
Цитат(Fitibaldi @ May 1 2006, 01:54 PM)
е, защо сваляте жилото откъм скоростната кутия като то горе при таблото е на винтче, което се развива на ръка. няма смисъл да се завирате отдолу и да се ръгате в скоростата кутия (не че е особено трудно, но е рпашно и мръсно)
Ха свалял съм с баща ми таблото на наща и мога да ти кажа, че си стопих нервите докато закача жилото отзад. Тряя пръстите ти да са тънки доста.
Fitibaldi
May 1 2006, 09:47 PM
еми нализ атова махаш корите над педалите. след това имаш толкова място да си завираш ръцете, краката, тялото,главата и инструментите, че чак да ти завидят.
mafiota^^^
May 3 2006, 07:51 PM
Аз всеки път когато свалям таблото после супер много се узорвам да закача жилото ама успвам де от скоростната кутия не го откачам а самото табло просто го дърпам от двете долни страни то излиза малко и нататък е лесно.А я кажете тея духалки как ги сваляте че мойте спряха да светят.
Само Дизел
May 3 2006, 08:19 PM
Цитат(mafiota^^^ @ May 3 2006, 06:51 PM)
А я кажете тея духалки как ги сваляте че мойте спряха да светят.
Лявата и дясната се свалят така:
От горе и от долу, към ъглите, от вътрешната страна на рамката на решетката, има 4 законтрящи щифтчета, които трябва да се повдигнат нагоре (за щифтчетата от долната страна) и да се натиснат надолу (за тези, от горната страна). Едновременно! След това, решетката се издърпва напред. Лампичката е във врътката.
Средната духалка има едно винтче от дясната страна, което се вижда, като се отвори жабката. Развива се. От лявата страна има същите щифтчета, като страничните духалки. Следва по-тънката част. С малък шестограм (инбус), се бърка в решетката, от дясната страна на врътката и се нацелва едно инбусно винтче. Развива се. Решетката се дърпа напред.
Поставянето е по обратен ред.
mafiota^^^
May 3 2006, 09:33 PM
Мерси
schnauzer
May 3 2006, 11:01 PM
Цитат(Stefan @ Apr 30 2006, 09:12 PM)
И да знаеш като го свалиш, че от лявата страна на таблото има едни кабели дето с букса са хванати за таблото, има една голяма кръгла букса, тя влиза после както я сложиш и при мен не беше белязана как точно да влезе, та голям зор видях преди 1-2 дена..
включваш мигач и датчика за бензина подскача, пускаш фарове и ти се дига темературата на водата.. и темподобни, ако не е отбелязана направи и там една резка и на таблото отзад и на буксата в какво положение точно я сваляш

при мен е така от как аз се грижа за нея - мислех дали нещо не е от тоците. иначе другите неща по таблото се държат нормално. предишния собственик е разкачал за да смени цвета на километража и може би не е сложил съвсем читаво буксата <_<
Veni®
May 4 2006, 08:58 AM
Цитат(Stefan @ Apr 30 2006, 07:12 PM)
И да знаеш като го свалиш, че от лявата страна на таблото има едни кабели дето с букса са хванати за таблото, има една голяма кръгла букса, тя влиза после както я сложиш и при мен не беше белязана как точно да влезе, та голям зор видях преди 1-2 дена.. включваш мигач и датчика за бензина подскача, пускаш фарове и ти се дига темературата на водата.. и темподобни, ако не е отбелязана направи и там една резка и на таблото отзад и на буксата в какво положение точно я сваляш

може да се вкара по един-единствен начин, освен ако не приложиш груба сила - има ключ, който не позволява грешка
Stefan
May 4 2006, 10:14 PM
Незнам ама при мойта няма такова нещо, обикновенна кръгла букса на която никаде не е означено как точно влиза и мога да си я вкарам в незнам си колко различни положения..
Veni®
May 5 2006, 09:16 AM
от таблото излизат 15 пина, които са наредени в кръг. По средата им има ключ - стърчащо цилиндърче, на което е отнета известна част. По този начин се определя еднозначно взаимното им положение. Ако то е счупено, то поне е останала съответната дупка в буксата - виж я.
WIS 54-6015 Removing and installing instument cluster страница 4
поради скапването на bgphoto.net ми се затри едан добра колекция от информация, която би била полезна в момента
Само Дизел
May 5 2006, 03:51 PM
Ето и кой пин за какво е, ако може да ти помогне:
No. Designation, Cable cross-section, Colour code
1 Ground W1 0.5 brown
2 Coolant temperature sensor 0.5 green
3 Fuel gauge sensor 0.5 blue/black
4 Fuel reserve gauge sensor 0.5 blue/green
5 Oil level indicator switch 0.5 brown/black
6 Fuse 5 terminal 15 0.75 black/red violet
7 Main beam indicator lamp 0.5 white
8 Fuse 6 terminal 15 unfused 0.5 pink/red
9 Charge indicator lamp terminal 61 0.5 blue
10 Left front brake pad wear indicator
contact sensor 0.5 brown/red
10 Right front brake pad wear indicator
contact sensor 0.5 brown/red
10 Rear brake pad wear indicator
contact sensor (only with ASR) 0.75 brown/red
11 Brake fluid level indicator switch 0.5 brown/white
12 Coolant level indicator switch 0.5 brown/yellow
13 Lamp failure monitoring unit terminal K 0.5 grey/violet
13 Ashtray illumination 0.5 grey/violet
14 Left turnsignal indicator lamp 0.5 black/white
15 Right turnsignal indicator lamp 0.5 black/green
маркони
Oct 12 2006, 01:00 AM
направи си две кукички като тези:

бъркаш отстрани завърташ на 90 градуса и дърпаш
caki
Oct 12 2006, 07:05 AM
Цитат(маркони @ Oct 12 2006, 01:00 AM)
направи си две кукички като тези:

бъркаш отстрани завърташ на 90 градуса и дърпаш
Това е начина. Аз имам 190-е но не вярвам захвщането да е по-различно. Като го издърпаш се отваря отвор дотолкова че да можеш да бръкнеш и да развиеш жилото.От там нататък внимателно с куплунга. Сменят се много лесно
mixael
Oct 10 2008, 01:59 AM
здр колеги като сте отворили тази тема за таблата,искам да попитам дали някои от вас е имал проблеми с уредите в таблото? имам Ц200 и доста често ми отказват или километража,или оборотомера а онзи ден ми отказа и стрелката на бензиномера,а понякога си работят вси1ките уреди.Някои знае ли каква може да е причината за тези дефекти? Благодаря предварително
Armageddon
Oct 10 2008, 10:23 AM
Цитат(mixael @ Oct 10 2008, 01:59 AM)

здр колеги като сте отворили тази тема за таблата,искам да попитам дали някои от вас е имал проблеми с уредите в таблото? имам Ц200 и доста често ми отказват или километража,или оборотомера а онзи ден ми отказа и стрелката на бензиномера,а понякога си работят вси1ките уреди.Някои знае ли каква може да е причината за тези дефекти? Благодаря предварително
Отговор
fika210
Feb 5 2009, 12:10 PM
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.