Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: mercedes clk 200
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
joro pld
Здравейте колеги .Какво ви е мнението за Мерцедес CLK 200 136 коня. Някой има ли такъв автомобил, да ми кажете положителни и отрицателни страни. Заслужава ли си покупката на такъв автомобил. Скъпа ли е поддръжката.Мерси предварително
BENZBOSS
Врабец................душа нема. rolleyes.gif
mim4o
човече за това двутонно тяло 136 коня са малко.аз иам 230 компресор 197 коня и няма такъв резняк...ама си е центрофуга за бензин...
k79
Цитат(mim4o @ Dec 19 2007, 12:20 PM) *
човече за това двутонно тяло 136 коня са малко.аз иам 230 компресор 197 коня и няма такъв резняк...ама си е центрофуга за бензин...

Двутонно тяло - стига бе.
Колицата си е много добра, карал съм такава и съм много доволен, даже ми се иска да си имам една такава icon_welldone.gif
Подръжката си е нормална както на повечето Цедеси, а разхода е доволно малък за насладата която се изпитва от шофирането му icon_welldone.gif
mim4o
колата е страшна ама вчера хоих до монтана едвам стигнах сняг лед носене не можеш да я пуснеш да си бяга то носи поднася превърта ...тегаво е... тфа е кола за лятото...
mim4o
абе имате ли идея има ли някфо годишно събиране на сички от тоя форум...?
Tocata
Цитат(mim4o @ Dec 27 2007, 03:02 PM) *
абе имате ли идея има ли някфо годишно събиране на сички от тоя форум...?

Има колега, има. Национален събор му викат, ама е чак летото. Иначе си има редовни сбирки по населени места (в по-големите ни градове).
mim4o
е та кога е примерно в софия и в търново...(:
AHuTo
Вярно че, поднася зимата, но не е такава трагедия. Иначе колата е много стабилна на пътя,и доставя удоволствие да се кара такава кола. flagMB new.JPG
the one
Здравеите на сички icon_coolgrin.gif от вече 3 месетза и аз сам собственик на МБ.зех си цлк 200-136 коня смених му сички консумативи,масла филтри и бензинова помпа, шото изгоря точно на 10 ден от които зех колата.за сега няма други проблеми с колата единствения по сериозен проблем като я зех беше,4е бяха се спукали изпускателните колектори,някои имал ли е подобен проблем с своя бентц и от какво може да се получи тва?е свалихме ги и кво да вида колекторите не са отливка,както си мислех а са заварени саединени траби,които са се спукали по фабричните заварки kill_myself.gif и вобште и не се осмелих да се обадя в балкан стар шото сигорно 6тяха да ми кажат тзена от 1000 лева,та занесох ги и ги завариха монтирахме ги обратно и за сега уж е добре ма 6е видиме до кога ше издаржат,а иначе сам доволен от колата flagMB new.JPG
ivanes
Цитат(AHuTo @ Jan 20 2008, 05:03 PM) *
Вярно че, поднася зимата, но не е такава трагедия. Иначе колата е много стабилна на пътя,и доставя удоволствие да се кара такава кола. flagMB new.JPG

абе хора искам да питам в тая връзка, няма ли блокаж на деферинциала тва ЦЛК 98-ма на татък
Monstrum
здравейте момчета,

и аз съм много навит на ЦЛК200, автоматик, 136 коня (да не плащам акцис, по малко бензин, избягва се проблеми с компресор)
някой може ли да каже има ли голяма разлика между моделите от 98-99-00? в смисъл има ли проблемен модел (електроника, кутия, не дай боже двигател?)
под-дръжка колкото на Ц/Е класа или по скъпа? среден разход предполагам на автоматика е около 13-14 градско, 7-8 извън градско? бензин 98?

много ви благодаря предварително, наистина много бих искал да стана член на клуба, надявам се да мога да намеря свестен до 16,000лв
ebeampm
Здравейте! Аз също голям мераклия за clk и в последно време умувам всевъзможни начини да се здобия с мечтаното цедесче flagMB new.JPG
...та всъщност тъка и неразбрах наистина ли е толкова "мудна" колата с тия 136 коня unsure.gif ,защото заради акцизите ми излиза 5 бона отгоре за 230 kompressor и остава вариянта с прослувутите 136 коня dontknow.gif ако не са и достатъчни, дали един чип-тунинг ще помогне rolleyes.gif а за разхода ...дали метана одачен вариант?

Благодаря предварително! и мн поздрави! icon_coolgrin.gif
cenzora_ff
здравеите карам цлк от 6-7 месеца и за сега не сьм пипнал почти нищо по него освен че го взех с преебано централно на вратите и багажника и парното нешо не духа но го оправих колата вози добре не е супер бьрза с рьчни скорости е но ми е много удобна да си пердаша налево надесно на мен не ми трябва да правя изпалнения а да се возя които иска бьрзо цлк да си взема цлк 230 компресор или цлк 320 като подрьжка не знам кви са цените знам от един приятел че капака е 1000 - 1200лв калник 350 - 400лв фар 220лв и некви други
mercedesW124
Здравейте и ог мен.
Така и не стигнахме до извода тромаво ли е CLK-то или не.
И второто КОЛКО ХАРЧИ- ама точни цифри и нека призова всички,
които разплитат различни проблеми или мнения да не отговарят на ЛС,
а да го напишат така,че да могат да го научат повече хора и да им бъде от полза

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!

КОЛЕГА ИЗВИНЯВАЙ, ЧЕ ТИ СПАМЯ ТЕМАТА. НАДЯВАМ СЕ ДА Е ЗА ДОБРО.
CLK 320
Здравейте, колеги!

Ще споделя мойте впечатления, въпреки че колата е с мотор 3200 сс (218 к.с.)
Относно динамината ще кажа, че съм повече от доволен. Добре че има ESP, иначе отдавна да съм си изпилил гумите.
Минимален разход на дълъг път съм постигал около 8,2/100.
Максимален разход по магистрала Тракия около 12,5/100.
Среден разход при нормално каране около 10,5-11,5/100.
Градско в София 16/100.
Карам само с бензин Carerra 100 oт OMW и нямам никакви збележки.

СLK-то е велика кола!
Поздрави!
dachko
Много си е добре цлк-то, отскоро имам удоволствието да покарвам по малко едно такова!!! Единствената разлика с мойта любима 124-ка е че возията е малко по стегната(е все пак е спортна) да не говорим че 136 коня не са никак малко,като знаем само един колко железо мъкне+каруцата и мангалите хахаха, пък и 2 тона е малко пресилено, все пак мойто комби е 1480 кг на кантара в Надин а и по талон! колкото до пързалката хората за тая цел са измислили "АSR" а и шофирането не е за индианци да ме прощават аматьорите ама това е положението! Току що жената ме осведоми че малкото зверче CLK200 чистокръвен бензинопил тежи 1300 и малко килца. Какво още да кажа.....еми спокойно вдига 180 може и още ама шубето си е голем страх!Пък и за кво да бързам живота ми е мил, който бърза да ходи на летището и е шампион! Айде колеги умната и със здраве!!! МЕРЦЕДЕС и друите коли.........................
dontalub
Аз карам clk 200 kompressor обаче и съм много доволен единственото нещо ,което не ми харесва е това , че е много ниска (поне мойта) и доста дере а ако трябва да се качиш на малко по-висок бурдюр просто забрави .
Liloff
Цитат(mercedesW124 @ May 7 2009, 10:28 PM) *
Здравейте и ог мен.
Така и не стигнахме до извода тромаво ли е CLK-то или не.
И второто КОЛКО ХАРЧИ- ама точни цифри и нека призова всички,
които разплитат различни проблеми или мнения да не отговарят на ЛС,
а да го напишат така,че да могат да го научат повече хора и да им бъде от полза....

Koe CLK да е тромаво?
136 коньовото е мудна кола.
192 коньовата, която е моята, също е мудна. Да... много по-пъргава от много коли, но за мен е мудна.
Казвам го като слязъл от 136к.с. БМВ, което също е мудно, но доста по-нервно от Мерца.
ЦЛК-то е отлична магистрална кола и мого приятна, не е за гонки, или поне не за светофарни такива.
Извънградско моето: 8 до 9.
Градско 12-15

Говорим за нормално каране, при нужда мога да вдигна двойно разхода wink.gif
swon
Здравейте колеги...Имам един въпрос.Бихте ли ми дали малко повече инфо относно Цлк 200,искам да си взема такава не заради динамика а просто защото е красиво купе..Интересува ме доколко са здрави като окачване,мотор-надеждност ,електроника.Кажете ми долу горе в каква ценова листа попада един такъв екземпляр 2000-2001год.Едната на която съм се спрял е тази макар че е 163 кс.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11278668447529632&f1=details...другото е това..http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11278941523878578&f1=details.Никога не съм имал такава кола и затова си нямам идея на какво трябва да обърна внимание при покупка.Благодаря на всички.И дано скоро стана един от вас.smile.gif)
darkooo
Колеги за всеки е различно за един 136 е мудно за друг си върви нормално естественно че 136 коня натварена с 5 човека и багаж на пуснат климатик е мудна. Ама празна и без клима си върви колата верно че до 100 малко бавно върви ма то после е интересно smile.gif А на който му се струва малко да грабва нещо 240 коня с турбина и тогва е асал тръпката smile.gif
swon
Цитат(swon @ Jul 14 2010, 06:46 PM) *
Здравейте колеги...Имам един въпрос.Бихте ли ми дали малко повече инфо относно Цлк 200,искам да си взема такава не заради динамика а просто защото е красиво купе..Интересува ме доколко са здрави като окачване,мотор-надеждност ,електроника.Кажете ми долу горе в каква ценова листа попада един такъв екземпляр 2000-2001год.Едната на която съм се спрял е тази макар че е 163 кс.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11278668447529632&f1=details...другото е това..http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11278941523878578&f1=details.Никога не съм имал такава кола и затова си нямам идея на какво трябва да обърна внимание при покупка.Благодаря на всички.И дано скоро стана един от вас.smile.gif)

Колеги бихте ли ми казали моля...какви са разликите в окачването на цлк и спорткупето...автомобила ще се ползва за ежедневен и ми трябва повече здравина.Благодаря
Liloff
На ЦЛК 208 окачването отдолу е като на Ц 202, докато на спорт купето е като на 203.
До колегата, на който му дере колата... пич или си с рязани пружуни, или си с изпуснало хидравлично, но имайки предвид, че не съм виждал такава с хидравлично тук, защото се слага на големите мотори само, значи са ти рязани пружините wink.gif
Иначе с фабричното спортно окачване, пак е висока колата, просто возията е различна.
USA
Ами аз вече имам,наистина е тромова кола.ама ми се струва че нешо не иска да дърпа.Тя има ли катализатор?Ако има да го махна ли?и колко обикновенно трябва да са оборотите?моята е към 750 оборота запалена.ама като че ли нещо глъхне и се дави.един приятел каза че връщала въздух ...да се махне катализатора ако има....моля за идеи някакви,а по въпроса за горенето 12 извънградско ама яко каране по завоите...а градско ако не я юркам ...последния път покааза 10 ама ще видим...
shirkan
разхода градско по книга е 12,5 иначе имам френд който има ЦЛК 200 136к.с. и ми сподели че градско под 12 не пада (неговата е автоматик)
soul
Здр и от мен
карам CLK 200 kompresor 196 кс края на 99
и ви се кефя на коментарите един съвет
щом имаш възможност да вземеш 136 кс по добре вземи върха на черешката като се повозиш малко ще си кажеш ебати защо не взех по голямия мотор удоволствието е неуписуемо да ти стой това в краката и не ти се нарага да мислиш за др автомобил освен за неща 300 400 кс вече
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.