Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: W140-300TD смяна на подгревателни свещи
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > S-класа
Страници: 1, 2, 3
Vladek
W140-300TD е колата
Знам,че имама изгорели подгревни свещи
Сутринта изобщо не можах да запаля
Остана ми малко време и реших да отида на сервиз но уви
Чувал съм за старт пилоти и др неща за палене в зимни условия но не съм стигал до тук никога
Да търся ли такива неща и как се работи с тях
Моля помогнете
grosmaster
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 10:52 AM) *
W140-300TD е колата
Чувал съм за старт пилоти и др неща за палене в зимни условия но не съм стигал до тук никога
Моля помогнете

Лоша работа Vladek, ако беше някаква друга кола щях да ти дам няколко акъла, ама все пак това е W140 и може да е нещо съвсем елементарно.
Следи темата, предполагам LYNX, ще ти даде правилния отговор wink.gif
mbenz
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 12:52 PM) *
W140-300TD е колата
Моля помогнете

Сакън-никакви спрейове за стартиране на двигателя!!!!!Голяма е вероятността да почупиш двигателя-челата на буталата,например...!В тези спрейове има етер,който се използва за дизеловите двигателчета в авио-моделизма,много е летлив,упойва,и ако предозираш етера пръскайки със спрея става една...!Отиди до Супер-Дизел на околовръстното и сменявай свещите!
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 10:58 AM) *
Лоша работа Vladek, ако беше някаква друга кола щях да ти дам няколко акъла, ама все пак това е W140 и може да е нещо съвсем елементарно.
Следи темата, предполагам LYNX, ще ти даде правилния отговор wink.gif

Да бе приятел
Знаех,че има някоя изгорела свещ ама нямах много време
Сега ми остана малко време и реших да ги сменя в сервиз ама нъцки-неще да запали
Благодаря ти все пак
Vladek
Цитат(mbenz @ Nov 16 2007, 11:03 AM) *
Сакън-никакви спрейове за стартиране на двигателя!!!!!Голяма е вероятността да почупиш двигателя-челата на буталата,например...!В тези спрейове има етер,който се използва за дизеловите двигателчета в авио-моделизма,много е летлив,упойва,и ако предозираш етера пръскайки със спрея става една...!Отиди до Супер-Дизел на околовръстното и сменявай свещите!

За там се каних да тръгвам ама не става
Зареждам батерията и пак ще мъча
Казваш спрейове - абсурт
ОК
Благодаря ти mbenz
grosmaster
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 11:08 AM) *
Казваш спрейове - абсурт
ОК
Благодаря ти mbenz

Недей мъчи колата, натоварваш стартера и акумулатора.
Като не иска да запали, сменяй свещите на място.
Сируген ли си че отива някакъв ток към тях? Защото съм имал такъв филм и като разбрах..... kill_myself.gif
mbenz
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 01:08 PM) *
Казваш спрейове - абсурт
ОК
Благодаря ти mbenz

АБСУРД-никви спрейове!А и трябват двама-единия върти на стартер,докато другия впръсква със спрея във въздушния филтър(свален по-добре,за да не минава етера през него,а директно да отива в мотора).При мноооого точно уцелване на количеството етер може да запали,но при предозиране....!!!Абе рискът е много голям!Гориво подкачва ли,мирише ли на неизгоряла нафта отзад като я въртиш на стартер?Явно имаш бая изгорели свещи,но все си мисля,че и без подгрев ще запали с известно въртене!Или ти падна акумулатора?
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 11:13 AM) *
Недей мъчи колата, натоварваш стартера и акумулатора.
Като не иска да запали, сменяй свещите на място.
Сируген ли си че отива някакъв ток към тях? Защото съм имал такъв филм и като разбрах..... kill_myself.gif

Ти ме разби
Тя си палеше и преди малко по-трудно ама сега си ба мамата
Не съм гледал никога за токови и такива работи
Просто ми казваха,че имам свещи за смена и лампата светеше няколко секунди - до минута след като я запалех
grosmaster
mbenz, ако е някакъв кучешки студ, и ако не му работа нито една свещ, няма да запали посмъртно.
Също така изведнъж да не иска да запали, да провери и релето, ама е малко вероятно.
Vladek
Цитат(mbenz @ Nov 16 2007, 11:14 AM) *
АБСУРД-никви спрейове!А и трябват двама-единия върти на стартер,докато другия впръсква със спрея във въздушния филтър(свален по-добре,за да не минава етера през него,а директно да отива в мотора).При мноооого точно уцелване на количеството етер може да запали,но при предозиране....!!!Абе рискът е много голям!Гориво подкачва ли,мирише ли на неизгоряла нафта отзад като я въртиш на стартер?Явно имаш бая изгорели свещи,но все си мисля,че и без подгрев ще запали с известно въртене!Или ти падна акумулатора?

Няма да се правя на химик
Гориво има миреше на навта
Май ще изчакам да се зареди акумолатора та дано се и стопли времето
grosmaster
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 11:18 AM) *
Ти ме разби
Тя си палеше и преди малко по-трудно ама сега си ба мамата
Не съм гледал никога за токови и такива работи
Просто ми казваха,че имам свещи за смена и лампата светеше няколко секунди - до минута след като я запалех

Vladek, на тази дизеловата Кочина от долу, съм ги имал тези проблеми, вярно е че няма база за сравнение, но приципа е един и същ (хубави свещи, здрав акумулатор и стартер да завърти мотора). Не знам при 140-ката къде са ти свещите и ако са ти на чалъм ги сменяй на място и ще видим какъв е резултата wink.gif
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 11:19 AM) *
mbenz, ако е някакъв кучешки студ, и ако не му работа нито една свещ, няма да запали посмъртно.
Също така изведнъж да не иска да запали, да провери и релето, ама е малко вероятно.

Къ де е това реле
Някъде из Форума го имаше но нямам време сега да търся
mbenz
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 01:19 PM) *

хайде,бе-няма да запали без подгрев при температура около 2-3 градуса...????????да не съм го правил този номер с няколко модела цедеси да ти повярвам...! wink.gif
и хайде,ако може да се помогне реално на човека,а не да се получава някакво чесане на езици,и на всяка манджа мерудия!
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 11:22 AM) *
Vladek, на тази дизеловата Кочина от долу, съм ги имал тези проблеми, вярно е че няма база за сравнение, но приципа е един и същ (хубави свещи, здрав акумулатор и стартер да завърти мотора). Не знам при 140-ката къде са ти свещите и ако са ти на чалъм ги сменяй на място и ще видим какъв е резултата wink.gif

Някъде са заврени под едни тръби на много ебано място
Трябва май да се свалят доста железа та затова май не са и сменяни(така мисля)
Още като я купих ми светеше лампата след старт ма мотора ама май не са и останали свещи вече
Пък и мен ме е шубе да не прецакам нещо
Vladek
Пичове,
Ще мъча пак след малко
То надеждата ми беше в някъкво чудо от типа на старт пилот ама явно се оказва по-опасно ако не знаеш как да го ползваш
Благодаря ви
Отивам да мъча дано се е заредил акумолатора
Ще пиша после
grosmaster
Цитат(mbenz @ Nov 16 2007, 11:26 AM) *
хайде,бе-няма да запали без подгрев при температура около 2-3 градуса...????????да не съм го правил този номер с няколко модела цедеси да ти повярвам...! wink.gif
и хайде,ако може да се помогне реално на човека,а не да се получава някакво чесане на езици,и на всяка манджа мерудия!

Ще запали ако има хубава компресия, не се знае и в какво състояние е на човека двигателя за да бързаш с заключенията.
И аз съм палил 312 Спринтер на 400 000км. само с една свещ, ама това е друг въпрос, с малко повече въртене разбира се.
Варианти много, свещи, кабели до свещите, релета, компресия и тн....
Спирам до тук, нека Vladek, като се оправи да пише какъв е бил проблема wink.gif
mbenz
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 01:37 PM) *
Пичове,
Ще мъча пак след малко
То надеждата ми беше в някъкво чудо от типа на старт пилот ама явно се оказва по-опасно ако не знаеш как да го ползваш
Благодаря ви
Отивам да мъча дано се е заредил акумолатора
Ще пиша после

Кво стана,бе пич-запали ли?Ако акумулатора ти е ок и върти енергично и пак не ще,значи матората си е поизносена...!И,както си карал продължително с изгорели свещи се кръсти да успеят да ги извадят,че на тези матори е малко страшна тази операция!Приготви си към 270лв. за смяната и труда на 6 свещи,и да не забравят да ти дадат гаранционен протокол за една година гаранция!
Успех и пиши после докъде си я докарал!
Първо провери акумулатора ако е стар може от студеното време да се е скапал най добре го смени с нов ако имаш съмнения, защото сега някъде четох че през уикенда идвали снежни бури и студове. И другото както и колегите ти казват е свещите да смениш и то всичките не само изгорелите.
ALEXONE™
Мда казахти аз Владек да ги смениш свещите но не би.
Ето,че дойде момента и изрева.Само недей да въртиш дълго на стартер,защото после и него ще го ремонтираш.
Спреи също няма да помогне,ако компресията не е на ниво.
Вариантите са два или разглодяваш и сменяш свещите или товариш "голямия камък" на пладформа и в сервиз.
Не очаквай да ти помогнем много със съвети,докото не разтуриш колата.
Успех
Lorinser
подгрей 3 пъти един след друг и ТОГАВА завърти на стартер
от въртене няма да скапеш стартера, но акумолатора ще го ушиеш (плочите започват да се изкривяват след 15тата секунда на въртене)

ако не стане така-рапатрак или търси някой който знае как се пали със страт спрей
в мото-пфое ги палехме с REINIGER (същото като кореселин, но с пулвелизаторче на мъгла)
Vladek
Зареждах акумолатора до 15волта чак
Завъртях ключа и запали ама с бели пушеци изодзадзе и така нестройно
На вън температурата беше вече около 5 гр
Ходих близо до някакъв майстор поне да види дали са свещи или ток както каза grosmastera по-горе
Ония отвори капака пита по телефона някой друг къде е релето и куплунга на тоя модел после каза ,че това било много трудна работа и аз предпочетох да си тръгна бързо ,бързо
Междо другото нещо пипна първа свещ и тя се клатеше(не беше навита до край или както той каза -била скъсана старата и са турили къса уж,че има свещ)некакви опити от кръжока "Сръчни ръце" е имало преди да я купя сигурно
Та така май си отивам в темата за свещи
Жалко ,че не можах да я запаля рано сутрента та да отида в Супер Дизел както ме посъветва top
Изгубих си деня с глупости
Пробвах и по три-четири подгревания по-дълго въртене и не и не
Чак след обед като се показа слънчицето-май съм си без свещи -така излиза
Ако работи утре Супер Дизел и мога да запаля рано-рано направо там
Акумолатора е нов 3 месеца, масло не харчина километража пише 183 хилки(смешно ми се вижда ама това пише)
Мамка му и прасе
Пичове,
Благодаря ви за помоща
Супер сте
Ма трябваше по-рано май да посетя сервиза а не да чакам последния момент-хем съм зает и хем и времето кофти
Ще пиша
ALEXONE™
Влед защо не отидеш до Петко?
Утре едва ли ще запалиш лесно при тези температури ако нямаш топъл гараж.
Преди да я мъчиш сутринта облей я с топла вода да поотвърне.
Успех
Vladek
Цитат(ALEXONE™ @ Nov 16 2007, 05:42 PM) *
Влед защо не отидеш до Петко?
Утре едва ли ще запалиш лесно при тези температури ако нямаш топъл гараж.
Преди да я мъчиш сутринта облей я с топла вода да поотвърне.
Успех

Пишеше някъде за Петко и то доста неща ма не се сещам къде се намира сервиза му
ALEXONE™
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 05:45 PM) *
Пишеше някъде за Петко и то доста неща ма не се сещам къде се намира сервиза му

Цък тук

И Тук icon_welldone.gif
Vladek
Алекс,
Разбрах
Благодарско приятел
Ще звънна
Vladek

Под тези бели тръби излиза(в заден план)черно снобче кабели и отива наляво като влиза в черната пластмасова кутия до лявата панта на капака(предполагам,че това са кабелите на свещите)

Ето това е снобчето влизащо в кутията

Вътре се дели на две под-снобчета-това завършва с зелен куплунг

Другото завършва с черен и проводниците са по-дебели и са 6 на брой.Това ли е куплунга за свещите чрез който може да се измерят спрямо маса.На него обаче невиждам означения на номерета на свещите

Това ли е самото реле за свещите

Питам тези неща защото в темите не можах да открия местоположението на релето и куплунга за подгрева на свещите на този модел W140 300TD и започнах да ги търся но ме е страх да не направя грешка
Моля някой да помогне
mbenz
Релето го търси на левия подкалник някъде...!Но според мен излишно се заиграваш-на вентилираните дизели смяната на свещи не е елементарно,а и инструмент си трябва!И често свещта отчита съпротивление и пак е "куца"-не е изгоряла хептен,но не напича до бяло а едва-едва грее!Отивай на читав майстор за тия свещи!!!Супер-дизел не работи в събота и неделя!
Vladek
Цитат(mbenz @ Nov 16 2007, 07:34 PM) *
Релето го търси на левия подкалник някъде...!Но според мен излишно се заиграваш-на вентилираните дизели смяната на свещи не е елементарно,а и инструмент си трябва!И често свещта отчита съпротивление и пак е "куца"-не е изгоряла хептен,но не напича до бяло а едва-едва грее!Отивай на читав майстор за тия свещи!!!Супер-дизел не работи в събота и неделя!

Разбрах
Пак куца история
Ще съм свободен чак края на седмицата
Дай Боже слънчице
Иначе на пролет
Благодарско за инфото пич
niknd
пробвай да я запалиш с дърпане не мъчи стартера ,че и там е беля голяма
LYNX
той е с автоматик!
Vladek
Цитат(niknd @ Nov 16 2007, 08:51 PM) *
пробвай да я запалиш с дърпане не мъчи стартера ,че и там е беля голяма

Нали автомата се троши от дърпане
Така разбрах от една тема
Ще ми се да премеря свещите
Ако са всичките аут- се като сменя някоя може да стане по-добре та да не паля цял ден за да стигна до сервиза
LYNX
Владек,
искрено ти съчувствам!

На предпоследната снимка си показал релето за подгрев,...онова с 6-те дебели проводника.
На буксата с малки цифри пише номерата на цилиндрите,...слагай пенджурите и зяпай внимателно!
Мери ги с мултицет спрямо маса за информация,..и ако имаш 3 изгорели,...сменяй всичките!

Операцията по смяната е доста туткава и нервна,...изисква канал или подемник,за да се развие отдолу стойката на тръбата и ЕГР гофрето.
При този тип мотор често се случва да не се развие свещ,..или да има скъсана от преди,..тогава кура е дебел.

Носи батерията обратно горе у банята на топло,...и утре сутрин слизай с чайника с врялата вода и поливай смукателите докато се згреят,....пали и оди я оправяй!

Успех!
Vladek
Цитат(LYNX @ Nov 16 2007, 09:28 PM) *
Владек,
искрено ти съчувствам!

На предпоследната снимка си показал релето за подгрев,...онова с 6-те дебели проводника.
На буксата с малки цифри пише номерата на цилиндрите,...слагай пенджурите и зяпай внимателно!
Мери ги с мултицет спрямо маса за информация,..и ако имаш 3 изгорели,...сменяй всичките!

Операцията по смяната е доста туткава и нервна,...изисква канал или подемник,за да се развие отдолу стойката на тръбата и ЕГР гофрето.
При този тип мотор често се случва да не се развие свещ,..или да има скъсана от преди,..тогава кура е дебел.

Носи батерията обратно горе у банята на топло,...и утре сутрин слизай с чайника с врялата вода и поливай смукателите докато се згреят,....пали и оди я оправяй!

Успех!

Ха -това с к-ра май го усещам вече
Значи с дебелите жици
Явно не сам го видял я ат нерви или припряност
Хиляди благодарности и за загреването на всмукателите
Поздрави
ALEXONE™
Тук опира до това дали ти сам ще ги сменяваш или ще отидиш в сервиз!?
Каквото и да избереш сменявай всичките свещи с нови за предпочитане на Беру,но само по каталог!
GV 603 0 100 221 107
За бош свещи забрави,всяка зима ги сменях с нов комплект.
Успех ти желая.
Vladek
Цитат(ALEXONE™ @ Nov 16 2007, 10:07 PM) *
Тук опира до това дали ти сам ще ги сменяваш или ще отидиш в сервиз!?
Каквото и да избереш сменявай всичките свещи с нови за предпочитане на Беру,но само по каталог!
GV 603 0 100 221 107
За бош свещи забрави,всяка зима ги сменях с нов комплект.
Успех ти желая.

Предпочитам в сервиз разбира се(там пичовете са професионалисти и това им е работа)
Страх ме хваща от времето и ако не мога да я мръдна ще търся някаква алтернатива(естествено няма да се правя на велик)
Беру-Беру
За Бош(любимия ми производител)чувам вече само не-дотам добри отзиви
Май-бош-не е вече БОШ
Благодарско за инфото Алекс
Утре-чайника и напред(да не чуе Дявола)
Ще пиша
ALEXONE™
Абе я си я разхвърляй сам,не е толкова страшно, ако я закършиш ще идвам да помагам.
Свещите ще ги сменим не е толкова трудно, няма нищо невъзможно. icon_coolgrin.gif
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 10:19 PM) *
Предпочитам в сервиз разбира се(там пичовете са професионалисти и това им е работа)
Страх ме хваща от времето и ако не мога да я мръдна ще търся някаква алтернатива(естествено няма да се правя на велик)
Беру-Беру
За Бош(любимия ми производител)чувам вече само не-дотам добри отзиви
Май-бош-не е вече БОШ
Благодарско за инфото Алекс
Утре-чайника и напред(да не чуе Дявола)
Ще пиша

Моите подгревателни свещи са БОШ и колата сутрин при -2 градуса пали веднага след като загасне лампата на подгряването дето се вика от половин оборот. Може би при бош е по рисково защото е пълно с свещи менте и тогава вече става проблем.
Vladek
Цитат(ALEXONE™ @ Nov 16 2007, 10:24 PM) *
Абе я си я разхвърляй сам,не е толкова страшно, ако я закършиш ще идвам да помагам.
Свещите ще ги сменим не е толкова трудно, няма нищо невъзможно. icon_coolgrin.gif

Днес случайно разбрах,че първа се върти на пръсти и майстора гобеше страх да се опита да я стегне или извади
Около нея не видях опушено или текло нещо-което ме води на мисълта ,че парче от старата или тая свещ е вътре(значи скъсана)
Не знам нататък колко скъсани има(този който е скъсал тази е възможно да е покъсал поне още една)
Та ако и аз зема да късам-значи главата-долу и си става сериозна играта(надам се да е само една)
Пък е хубаво и да имам пресна-сегашна картинка на ситуацията със свещите и тогава да взимам каквото и да е решение
Другото което е ,че колата е в двора на вилата(където живея сега) и от горе е небето
Като мерна свещите и видя релето дали дава нещо - ще се появи стратегията
Благодаря за отзивчивостта Алех
Ще пиша
ALEXONE™
Утре минавам през Брикулаж да взема една палатка и един калорифер и я почваме, и без това ми е скучно.
Не се бой Вени се пребори с неговата Цък Тук та няма да се даваш icon_coolgrin.gif
grosmaster
Vladek, искрено се надявам да се разминеш само със свещи wink.gif
И по-добре послушай Алекс, майстори разбирали от работата си.... дрън дрън та пляс, повечето разбират само на маса с мезе и гледат да ти вземат парите или ще се учат на колата ти.
Може при майстор, за който си сигурен че е правил тази манипулация и си сигурен че колата ти е в добри ръце wink.gif
Успех приятел, дано да е от свещи wink.gif
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 11:04 PM) *
Vladek, искрено се надявам да се разминеш само със свещи wink.gif
И по-добре послушай Алекс, майстори разбирали от работата си.... дрън дрън та пляс, повечето разбират само на маса с мезе и гледат да ти вземат парите или ще се учат на колата ти.
Може при майстор, за който си сигурен че е правил тази манипулация и си сигурен че колата ти е в добри ръце wink.gif
Успех приятел, дано да е от свещи wink.gif

Приятели,
Ще мерна и ще кажа какво е положението
Благодарен съм за това ,че помагате страшно много
Тъпо ми е ,че ви ангажирам с глупостите си
grosmaster
Цитат(Vladek @ Nov 16 2007, 11:13 PM) *
Приятели,
Ще мерна и ще кажа какво е положението
Благодарен съм за това ,че помагате страшно много
Тъпо ми е ,че ви ангажирам с глупостите си

Не се притеснявай, и ние утре може да изпаднем в същото положение, за това е форума да си помагаме, а не да ни цакат wink.gif
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 16 2007, 11:17 PM) *
Не се притеснявай, и ние утре може да изпаднем в същото положение, за това е форума да си помагаме, а не да ни цакат wink.gif

Съгласен :4036:
Esper
Няма да се плашиш - и аз минах успешно процедурата наскоро.
Без Veni нямаше да се оправя или поне трябваше да правя пътеката наново.
Ето я моята сага ТУК.

Един съвет - ако се закучи ваденето на някоя свещ ( а е малко е вероятно да не ), освен инструмента тип "срязана гайка", приготви си и газ за горене.
Развъртиш докъдето може.
След това със спринцовка капваш между свеща и блока няколко пъти и оставяш газта да разкисне нагара - справя се перфектно.
Не е толкова страшно но много внимавай да не скъсаш някоя при развиването - след 40Nm усилие дори и BERU не дава гаранции за запазване на целостта и.
За нови ти препоръчвам да се разходиш до вносителя V&D Auto, контактите ги има в моя линк.
Те са официален вносител на BERU.
Накрая не забравяй да намажеш резбата на новите с грес. Можеш да си купиш такава от V&D.

И още нещо - имай предвид че без нито една свещ колата няма да запали независимо колко градуса е навън.
Пробвал съм го на 3 дизела - никакъв шанс.
Така че преди да разхвърляш свещите ( опасявам се че ще струват много пари ), убеди се че с релето всичко е наред.

П.С> Ако решиш да ги бориш сам, всички тулове са в наличност и мога да ти ги дам. Включително и шибаната грес - остана достатъчно.
Казвам "шибана" изхождайки от цената и rolleyes.gif
grosmaster
Vladek, какво е положението днес?
Vladek
Цитат(grosmaster @ Nov 17 2007, 11:26 AM) *
Vladek, какво е положението днес?

Весело
Сутринта от 4тия път запали
Ходих до Балкана , взех си кората за седалката 134.67(има нещо златно в нея ма търсих и не открих златната жилката)
Минах покрай два-три сервиза ама там пичовете ми казаха-Ааа ,момче то така не става.Това е сложна работа и сега сме много заети.Да не те връщаме днеска- мини другата седмица ама не е сигурно
Прибрах се преди малко и то зе ,че завале
Абе тая година нема ли да има "Циганско лето"
Май ако не мога и тая седмица-ще почвам снимките по ремонта-Бая фото лента ще отиде май
Къде мога да намеря сцепена гайка(за всеки случай да се подготвя)
Veni®
при мен, при Esper, или най-просто - направи си сам - не е голяма философия - взимаш гайката - гледай да е с по-голяма височина, и просто я разрязваш по височина.

С колкото по-тънък инструмент я разрязваш, толкова по-добре.

Ако не можеш да се справиш, обади се да ти пратя моята

Успех!!
Vladek
Резултати от измерването на съпротивлението на свещите спрямо маса
1-безкрайно
2-безкрайно
3-1,4 ома
4-безкрайно
5-1,5 ома
6-1,4 ома
3 от 3
Vladek
Цитат(Veni® @ Nov 17 2007, 01:29 PM) *
при мен, при Esper, или най-просто - направи си сам - не е голяма философия - взимаш гайката - гледай да е с по-голяма височина, и просто я разрязваш по височина.

С колкото по-тънък инструмент я разрязваш, толкова по-добре.

Ако не можеш да се справиш, обади се да ти пратя моята

Успех!!

С тънък лист ножовка дали ще стане
Мисля ,че отнема от материала около 2мм
Трудът за свалянета на тия гадинки е уникален и готино написан
Свалил съм го(отдавна) и ще го разуча внимателно
Имам въпрос
Ако махна разширителния съд (в дясно от тръбите на мойта снимка) дали ще се освободи достатъчно място така-щото като развия болтетата на тия тръби-да ги отместа в дясно без да откачам гофрето от долу)
Идеята ми е чрез леко извивана на гофрето да мога да отдръпна тръбите така-щото да си направя достатъчно място за развиването на свещите(та да се работи само отгоре)
Дали гофрето търпи толкова извиване
ALEXONE™
Браво щом от 50 на 50% си запалилзначе свещите са ти успоредно свързани,ако бяха паралелно шанс никакъв.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.