Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Шумахер в McLaren?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Formula 1
Dimitar Nikolov
Май само аз съм гледал RTL тази сутрин. Немския ми никакъв го няма, но ми се струва, че Михаел Шумахер ще кара за McLaren на мястото на Алонсо в следващия сезон или ще е консултант в тима - нещо такова се говореше в репортажа. Коментари???
vaakata
Кооооооооо wacko.gif ? Да не би да е ставало дума за РАЛФ ШУМАХЕР. Щото ако МИХАЕЛ отиде там... kill_myself.gif . Отказвам се от него.
grosmaster
Ако Шуми се завърне на пистата ще е супер 0_yahoo.gif
А какво по-хубаво от това да видиш немски пилот в немска машина drift1.gif
caki
Бря. Е това е новина. Малко ме съмнява обаче защото медиите да са избухнали вече.
Dimitar Nikolov
Абе аз го хванах по средата - шпрехен-лафен, физиономите на Шумахер, Хамилтън, Алонсо и накрая Норбег Хауг се подсмива под мустак. Това беше. А малкия Шумахер не обяви ли че прекратява спортната си кариера? Или пак нещо ми се е счуло ....
grosmaster
Малкия Шумахер, за никакъв чеп не става, и трябваше по-рано да си тръгне от F1.
cetkata
Като няма състезания и "игра на нерви" след такъв невероятен сезон, защо пък Трансферният Пазар на Пилоти да не предложи същото удоволствие!
Да проследим хронологията:

1во- Люис Хамилтън признал за трима пилоти с които с удоволствие би си партнирал - Нико Розберг, Хейки Ковалайнен или Адриан Сутил. Те биха паснали прекрасно на неговия отбор.
- (тая работа става май докато обикаля по дискотеки и разни MTV прояви - размекнало се е момчето в присъствието на яки мацки, а аз лично допускам и питиета) и какво следва от тия няколко думи:

2ро- Реакция от Уилямс с предупреждение: "Нико Розберг няма да бъде допуснат да премине в отбора на Макларън. Те отчаяно се нуждаят от заместник на напусналия Фернандо Алонсо. Да се оправят без нас заявява директорът на Уилямс Патрик Хед. – Имаме планове догодина да започнем сезона с Нико като пилот №1 и няма да сме заинтересовани от оферти от Макларън. Те са отбор, който е в състояние да предложи много високи заплати, но нашата цел ще бъде да заздравим екипа ни." ... и прави следната забивка с думите: "Защо Макларън да не предложат на Михаел Шумахер? Михаел все още е във форма и мисля, че му е скучно само да виси по стените на боксовете".
Имайте в предвид , че в Уилямс са стари лисици - не по-зле от тия в Рено на Бриаторе.

3то- Патрик Хед не спира дотук, като казва, че шефът на Макларън-Мерцедес Рон Денис може да убеди 7кратния световен шампион Михаел Шумахер да се върне във Формула 1, само година след като се отказа от спорта.
Четка го така пред медиите:
"Денис е голяма лисица и няма да се учудя, ако убеди Шумахер да се върне. Той още е във форма и вече сигурно му е скучно да наблюдава отстрани любимия си спорт.”

4то- Бившият пилот от Формула 1 Ханс Щук също коментирал темата: „Убеден съм, че Михаел може винаги да победи Хамилтън, той притежава всичко - талант, психика и физически данни.”

5то- Мениджърът на Михаел Шумахер - Вили Вебер веднага отговаря на слуховете за трансфер на 7кратния световен шампион в отбора на Макларън за абсурдни. Според Вебер, който бе неотлъчно до Михаел още от началото на кариерата му в Джордан, това е неосъществимо. "Тези спекулации са пуснати от съсобственика на Уилямс-Тойота - Патрик Хед." - казва той. - "Това е пълен абсурд и не е възможно. Михаел има договор с Ферари и върши работа, която му е приятна. Ферари ще бъдат наши партньори през идните години. Ако все пак отново го поблазни мисълта да се върне зад кокпита, което е крайно съмнително, то Ферари ще бъде неговият единствен избор."

Не са си преценили приказките някои хора. Ама никак даже - те изобщо не познават ПИЛЕТО - Най-титулуваният пилот в историята на F1.
Шумахер се отказа от активна състезателна кариера през 2006 година, като сложи край на 11-годишна кариера с Ферари. А и не виждам самия Рон Денис да разговаря с Шумахер по повдигнатите въпроси - ама въопще .... тва са хора с невероятни качества и принципи, градени с години , във възпитанието и морала им няма място за компромиси.

p.s. Михаел Шумахер ще тества за Ферари между 13 и 15 ноември на пистата „Каталуния” в Испания. Шуми заявил, че няма да тества болида на Ферари "само за удоволствие", работи и по настройките за сезон 2008, когато тракшън контролът ще бъде премахнат.

сега и една грандиозна клюка за Шуми:

снимката е от 2005та година, от 2007ма нямам права да я слагам, за което съжалявам , че не можете да се изкефите на Пилето максимално!

Вчера във Валенсия ”Пилето” направил няколко кръгчета (58 обиколки по-точно!!!) с мотоциклет ”Дукати” от MotoGP.
Учудил публиката на пистата във Валенсия, като записал силни времена с мотоциклета ”Дукати” на световния шампион за тази година в MotoGP Кейси Стоунър. Пилето постигнало близки времена до постижението на победителя от надпреварата за Гран при на Валенсия - Дани Педроса.
38-годишният германец бил облечен с оранжев екип и черна каска, като показал изоставане само на 5 сек!
cetkata
Двамата бивши пилоти на Ферари Ники Лауда и Жан Алези разкритикуваха решението на Михаел Шумахер да се върне на пистата, за да помогне на отбора в предсезонните тестове. Седемкратният световен шампион, който се отказа миналата година, ще кара в тридневните тестове тази седмица на пистата „Каталуния”, като се смята, че Шуми ще прави изпитания и на „Херес”.
Жан Алези, който кара за „Черните кончета”, преди Михаел да дойде във Ферари, заяви:
„Михаел взе правилното решение, като се отказа миналата година. Желанието му да се завърне и да прави тестове обаче не ми се струва добра идея. Не трябва също да се забравя, че и те могат да бъда опасни.”
Трикратният световен шампион Ники Лауда също не одобрява завръщането на германеца:
„Истинската победа в този спорт е, когато се откажеш”. Това е рекламен трик на „Маrlboro”, също като тестовете му с „Дукати”.

...абе той си знае човека какво иска - стига сте го одумвали Шумито
biggrin.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.