Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Как и къде да се направи това?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Други модели Мерцедес
operator
Здравейте
като го изгася буса (210Д) фаровете си работят пак на къси/дълги.. как може да се направи да се гасят късите/дългите и да светне габарита?(може и без да светка габарита..)
и кажете някой който разбира в Пловдив..

много често ги забравям.. и някой път няма да запаля..
a_atanasov
по принцип говоря, понеже го бях правил на Опела, само че да ме подсеща да си включвам фаровете - взимаш от плюса, който отива към крушката, веднага след ключа и от минуса на бутончето на вратата и връзваш помежду им едно зумерче за два лева. като отвориш вратата на включени фарове трябва да пищи.
operator
Цитат(a_atanasov @ Nov 4 2007, 08:18 PM) *
по принцип говоря, понеже го бях правил на Опела, само че да ме подсеща да си включвам фаровете - взимаш от плюса, който отива към крушката, веднага след ключа и от минуса на бутончето на вратата и връзваш помежду им едно зумерче за два лева. като отвориш вратата на включени фарове трябва да пищи.

имам зумър,но се налага често да седя в буса доста време.. т.е. неотварям вратата и...
Veni®
не си го включил правилно зумерчето.
Обади ми се да ти кажа как се прави
Успех!
BT 0210 AC
Цитат(operator @ Nov 4 2007, 06:28 PM) *
Здравейте
като го изгася буса (210Д) фаровете си работят пак на къси/дълги.. как може да се направи да се гасят късите/дългите и да светне габарита?(може и без да светка габарита..)
и кажете някой който разбира в Пловдив..

много често ги забравям.. и някой път няма да запаля..

1. Намираш кой тие захранващия кабел на ключа на фаровете
2. Режеш го
3. Прекарваш го през реле (примерно от фарове на лада с нормално отворени контакти)
4. Управляващата верига ..... единия край на маса ..... а другия към бушона на вентилатора на парното
Така фаровете ти ще работят само на контакт ......даже ще забравиш къде ти се намира ключа на фаровете unsure.gif
BT 0210 AC
Цитат(BT 0210 AC @ Nov 5 2007, 10:44 AM) *
1. Намираш кой тие захранващия кабел на ключа на фаровете
2. Режеш го
3. Прекарваш го през реле (примерно от фарове на лада с нормално отворени контакти)
4. Управляващата верига ..... единия край на маса ..... а другия към бушона на вентилатора на парното
Така фаровете ти ще работят само на контакт ......даже ще забравиш къде ти се намира ключа на фаровете unsure.gif

А забравих да спомена че изключват и в момента на палене когато плюса на релето е взет от парното 0_yahoo.gif
operator
айде де няма ли някой от Пловдив да ми го направи .. ще му се отплатя..
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.