Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Навигация-Mercedes Benz Navigations DVD
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Полезна информация
Страници: 1, 2
jewellsa
Здравейте фенове на Мерцедес!Купих си E220 cdi 2001г. но навигациониа диск липсва,а само от там се настройва часовника! Въпросът ми е,знае ли някой от къде мога да си закупя такова CD.Благодаря
W140
от балкан стар? dontknow.gif
skoti
Цитат(jewellsa @ Mar 2 2007, 04:06 PM) *
Здравейте фенове на Мерцедес!Купих си E220 cdi 2001г. но навигациониа диск липсва,а само от там се настройва часовника! Въпросът ми е,знае ли някой от къде мога да си закупя такова CD.Благодаря

Ако си с голямата навигация COMMAND часавника май се настройваше от копчето SYS на самата навигация в ляво
niknd
има достатъчно торенти с дискове за навигация но не и за България
но колегата е прав за настройка на часовника не ти е необходим диск
jewellsa
Koлата е с малката навигация и няма копче SYS!Това което мога да направя от копчетата на волана е единствено да го настроя да показва времето от 12/24 ч. но не и да сверя самия часовник.
niknd
кажи точно коя ти е навигацията тук ги има всичките

http://www.erta.ru/magnitol/mb.shtml
skoti
Цитат(jewellsa @ Mar 2 2007, 10:30 PM) *
Koлата е с малката навигация и няма копче SYS!Това което мога да направя от копчетата на волана е единствено да го настроя да показва времето от 12/24 ч. но не и да сверя самия часовник.

Със сигурност ти казвам ,че диска за навигацията не играе никва роля за часовника или каквито и да е други насройки.Той е само за помощ при стигането от точка А до точка Б ( примерно за в Германия ).
jewellsa
Mercedes Benz Audio 30 APS (BE4705) Аз също мислих че диска няма общо с настройването на часовника,но в книжката на колата пише:Uhrzeit einstellen stunden(nur Fahrzeuge ohne COMAND oder Naigationssystem) което в превод гласи:за моделите без Comand и Навигация!Всичко това е на страницата с упътването за настройване на часовника.
bormioli
наскоро си купих с220 cdi 2002 с голямата навигация. над монитора на навигацията има отвор за cd. много "разбирачи" ми казваха различни мнения един - това cd чете само навигационни карти. Друг - зацапана ти е отпиката. Трети - това cd работи само с чеинджър. Моля някои които знае от личен опит да ми каже какво да правя.иначе като поставя орагинален диск с музика ми изписва error reading. не ми се купуват разни карти без да знам дали наистина ще ми вършат работа а и незнам какви да си купа dontknow.gif всеки ми говори различно и то по сервизите madcroud.gif има и копче TV но ми изписва no tv! моля за идеи. Благодаря предварително
mitun
Закачил съм ето това http://www.mininova.org/tor/530408 само че няма къде да го пробвам. За сега е на 30% надявам се до сряда да съм го изпекъл и на Дунев може да видиме за какво става дума
rumenski
телевизията не тръгва щото иска цифров сигнал,а в БГ още не са ни я пуснали цифрова телевизията.
това ми го обясни приятел докато се опитвах да настроя тивито на една Е-класа 2004 год
която бяхме докарали от англия и там се гледаше безпроблемно.
това cd,което ти е над навигацията ти е само за софтуеъра за навигацията.ако няма под екрана
едно "чекмедже" в което да можеш да поставиш cd май ще се окаже , че наистина сидито ти работи само
с чейнджър.
niknd
пиши модела на навигацията си ако не го знаеш виж тук http://www.erta.ru/magnitol/mb.shtml
за България със сигурност няма за европа обаче има за почти всички страни
телевизора би трябвало да работи защото и мойта е с тв. и работи
гнездото ти може и да е само за навигационни дискове уточни модела и тогава ще ти кажем
По точно за ТВ тунера щом пише No TV или Kein TV, ако е на немски е че нямаш въобще тунер, но можеш да си сложиш.
bormioli
Цитат(niknd @ May 8 2007, 06:14 PM) *
пиши модела на навигацията си ако не го знаеш виж тук http://www.erta.ru/magnitol/mb.shtml
за България със сигурност няма за европа обаче има за почти всички страни
телевизора би трябвало да работи защото и мойта е с тв. и работи
гнездото ти може и да е само за навигационни дискове уточни модела и тогава ще ти кажем

ето това е моита навигация Mercedes Benz Comand 2.0 (BO1521, Bosh, p/n A 463 820 15 89)
niknd
ами там си пише СД то чете и нормални дискове
а навигационните дискове трябва да са формат DX на Tele Atlas и са СД а не ДВД
bormioli
Цитат(top @ May 8 2007, 06:16 PM) *
По точно за ТВ тунера щом пише No TV или Kein TV, ако е на немски е че нямаш въобще тунер, но можеш да си сложиш.

да така пишеше на немски ама аз го направих на анг. колко пари струва този тунер и дали си заслужава ще предава ли дабре dontknow.gif
bormioli
Цитат(niknd @ May 8 2007, 06:48 PM) *

ми аз слагам оригинален диск и диск правен на РС и ми изписва reading error дали е зацапана оптиката или е нещо друго
bormioli
Цитат(niknd @ May 8 2007, 06:48 PM) *

е каква е разликата между Mercedes Benz Comand 2.0 (p/n A 230 820 05 89) и Mercedes Benz Comand 2.0 (BO1521, Bosh, p/n A 463 820 15 89) на мен ми изглеждат едни и същи само пърата е леко заоблена???
Цитат(bormioli @ May 8 2007, 07:58 PM) *
е каква е разликата между Mercedes Benz Comand 2.0 (p/n A 230 820 05 89) и Mercedes Benz Comand 2.0 (BO1521, Bosh, p/n A 463 820 15 89) на мен ми изглеждат едни и същи само пърата е леко заоблена???

Ами като гледам номерата едното почва с 230 - което е SL а другото 463 - е G класа, предполагам че са еднакви, но едното по заоблено сигурно заради особеностите на таблото на SL-a а другото си е ръбато за G клас.
Цитат(bormioli @ May 8 2007, 07:50 PM) *
да така пишеше на немски ама аз го направих на анг. колко пари струва този тунер и дали си заслужава ще предава ли дабре dontknow.gif

Ами ще предава като все едно телевизор с антена, качеството няма да е супер ще трябва да местиш колата напред-назад докато се оправи картината ако си в града. Иначе за оригинален тунер ми се върти някаква цена около 900евро, но може и да не е точна, мисля че има вариант да се сложи тунер не оригинален на друг производител с адаптер към твоя команд.
roho
ЗДРАВЕЙТЕ, Знае ли някой дали има някъде софтуер за навигация на mercedes audio 30 aps на източна европа , видях я оргиналния вариант в един сервиз в Австрия , но само с поръчка можеш да го купиш и което е най важно струва 1-чанта пари ?
KPAHK
ако намериш някъде свиркай за партия, че и аз съм само с западна ЕУ
Само Дизел
Цитат(roho @ Sep 26 2007, 06:22 PM) *
ЗДРАВЕЙТЕ, Знае ли някой дали има някъде софтуер за навигация на mercedes audio 30 aps на източна европа , видях я оргиналния вариант в един сервиз в Австрия , но само с поръчка можеш да го купиш и което е най важно струва 1-чанта пари ?

APS, ама колко? Има APS 2.0, APS 2.5, APS4...
Но по принцип няма де. За някои версии има карти за Чехия, Полша или Гърция, ама за България забрави...
Струва към 100 Евро за една карта.
roho
APS 4.2 е тази която я имам от 2001 год. , но мисля , че това е версията . Иначе я видях имаше я и БГ. струва 120 евро , но я нямаха в наличнос - в автомобилите които продават , защото в противен случай щяха да ми я копнат и пей сърце icon_welldone.gif
LYNX
Ох на батко сладурите!

Сичко има ама струва пачка!

И без пари има колкото три сърце сака-......Ползвай Мулето!
Vladek
Не ми е ясна системата
Но като въведа дестинация ми казва че съм вън от картата
Не знам какво четете от дисковете но моят изглежда така

На него пише- германия плюс-
Какво значи това
Ако може помогнете
Avantgarde
Доста ти е стар диска 1997 . Пусни една търса4ка в гоогле.сот напи6и номера на диска си каква версия
Vladek
Къде е тоя номер на диска
Поне как започва номера за да го видя
Vladek
Нищо не става
Нанасях всичк надписи и нишо
Нешо на китайски
Некви дружества и т.н
Зарежи некой ден ще го разбера и без това
roho
за да си в дестинация сд-то трябва да ти е поне 2007 год. и ако го пробваш в БГ. трябва да я има и нея .
niknd
'LYNX' на батко сладурите!

кажи къде има българия и си я поръчам веднага
ама да е пълен диска а не от бургас до хасково да ме прекарва през пловдив
щото има такива карти ама те не вършат работа
LYNX
Цитат(niknd @ Sep 28 2007, 06:23 PM) *
'LYNX' на батко сладурите!

кажи къде има българия и си я поръчам веднага
ама да е пълен диска а не от бургас до хасково да ме прекарва през пловдив
щото има такива карти ама те не вършат работа

При дилъра бе ,Батко!
От 2007 има и наща страна България!
Нали шефа там ти е познат!
Лъзни го леко по перваза,...нали знаеш как става!
niknd
нали това ти казвам има я българия с пет улици а за рутирането да не ти говоря
прекарва ме през всички забранени и пешеходни улици
това не е карта с нея ти вземат книжката на втората минута
LYNX
Цитат(niknd @ Sep 28 2007, 08:44 PM) *
нали това ти казвам има я българия с пет улици а за рутирането да не ти говоря
прекарва ме през всички забранени и пешеходни улици
това не е карта с нея ти вземат книжката на втората минута

ти ползва ли я ,....или така ти казаха!?
щото аз бях когато мушнаха един хард диск в 221 и му ъпдейтваха картата на БГ и беше много подробна!

За твоята хубавица не съм сигурен ,но за220 от 2004 има програма за ъпдейт на навигацията и телематикс също!
niknd
за моя такава ми показаха тя е на СД
но ако наистина има за 221 значи ще пуснат и за мойта чакане му е майката
brpi
Пак се обаждам кат стане дума за нави- карти правят 2 фирми основно -тва са големите акули Навтек и Телеатлас.

Сигурно има и други ама там не е ясно кои откаде е -то картите на тия гореупоменатите за изто4на европа са доволно голяма боза пак камо ли на някои друг.
Карти на Бг и на изто4на европа имам 2 но са за ТомТом.
тва дето е наи прясно е

TomTom v680.1536 Eastern Europe - Teleatlas map source 2007.04
навитата за мерцедес, БМв ,ФВ и осте някои други немски коли ги правим 3 фирми и карти освен от тия 2мата игра4и просто не виждам от каде другаде
могат да се купат така 4е карти на Бг има ама са боза от всякаде .
ml500
Като гледам скоро няма да си ползваме навигациите, в БС ми каза един познат , че след 2009 официално карта на България ще има на всички коли които се внасят у нас. Ако може някой да сподели къде може да ми направят навигацията да чете ДВД или да се вкара Видео-сигнал от външен източник та да може да се гледа на екрана на навигацията, чувал съм че ставало. ТВ-тунер също няма. Колата ми е ML500-W164, вкарвана е от щатите и нищо не работи, нито телефона, Навигацията има диск който е за щатите, а и не чете ДВД-видео. Има единствено вход за Ай-под или мп3-плейър. Общо взето навигацията направо е за изхвърляне, но ми е жал да я изхвърля защото е със СД-чейнджър в жабката и е удобно поне за това.
roho
е все пак се надявам ако ви изпадне нещо за audio30 aps да го пуснете леко в нета , а пък взема ли я Аз ще я имате и вие . А колко е падробна не зная , но за сега ако е добра , то с тия т емпове с които се развива инфраструктурата ни тя ще ни върши още дълго време работа.
ml500
за аудио30 мисля че има карта за Европа, но на списъка с държави на обложката нашия регион със сигурнос липсва. Иначе аз издърпах от външни тракери 5-6 двд-та и никое не върши работа за моята навигация. Потърси в чуждите торент-тракери, ама България няма да я има според мене :angry2:
roho
Доста се рових, и по др. сайтове ,обаче никаде не намерих свободна audio 30 , та дори и без БГ. Често ми се налага да пътувам, така ,че ще ми върши работа и без БГ..Важното е да е 2006г.-2007г.
Цитат(roho @ Sep 29 2007, 04:07 PM) *
Доста се рових, и по др. сайтове ,обаче никаде не намерих свободна audio 30 , та дори и без БГ. Често ми се налага да пътувам, така ,че ще ми върши работа и без БГ..Важното е да е 2006г.-2007г.

В http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=264036 има и се казва "Mercedes Benz Audio 30 APS Navi CD 9.0 Europa" и също "Mercedes Benz Audio 50 APS Navi CD 7.0 Europa"
Ето списъка на държавите които поддържа APS 50:
Содержимое дисков:
CD1 : B-IRL-L-NL-GB
CD2 : DK-FIN-N-S
CD3 : AND-GBZ-P-E
CD4 : A-CH:F-FL-MC
CD5 : GR-H-I-RSM-V
CD6 : CZ-D-PL-SK
Ето и за APS 30:
CD 1: Great Britan, Ireland, Norwegian, Sweden, Finland, Denmark
CD 2: Germany, Netherland, Belgium, Luxembourg, Poland, Denmark, Austria, Liechtenstein, Switzerland
CD 3: Belgium, France, Spain, Andorra, Portugal, Gibraltar, Monaco
CD 4: Italy, Austria, Switzerland, San Marino, Vatican City, Czech Republic, Slovakia

Vladek
А за моето BP4902 от 97ма год
Има ли смисъл да търся диск за БГ, Гърция , Турция и тия около нас или системата ми е твърде възрастна и не се подържа вече
hektor
Както колегата brpi ви каза, за сега карти за БГ са пълна боза. Аз си купих за 280 евро мобилна навигация НАВИГОН която е дъщерна на НАВИТЕК. С нея си дойдох до БГ и да си призная показваше доста добре главните маршрути. От Унгария е мазало. Алекс я пробва из София даже и темичка бе пуснал имат доста хляб да се изяде преди да имаме прилична карта за БГ. Ако искате повечко инфо има един пич в дир.бг в GPS клуба с ник TUONO, та той ще ви даде най-точна информация за това какви карти и къде и как могат да се намерят!
ALEXONE™
Мога да ви предложа следното, любезно предоставено ми от колега от форума allhail.gif

Mercedes Navigations DVD COMAND, APS 2007/2008 /7.0 /6.0

Verkaufe hier eine neue topaktuelle original Mercedes Navigations DVD -

COMAND APS Version 7.0 " Europa 2007 / 2008 ".

Unglaubliche 34 Lдnder sind auf einer DVD vertreten:

1. ( A ) = Цsterreich *

2. ( AND ) = Andorra

3. ( B ) = Belgien *

4. ( BG ) = Bulgarien

5. ( CH ) = Schweiz *

6. ( CZ ) = Tschechische Republik

7. ( D ) = Deutschland *

8. ( DK ) = Dдnemark *

9. ( E ) = Spanien

10 ( EST ) = Estland

11. ( F ) = Frankreich *

12. ( FIN ) = Finnland

13. ( FL ) = Liechtenstein

14. ( GB ) = GroЯbritanien *

15. ( GBZ ) = Gibraltar

16. ( GR ) = Griechenland

17. ( H ) = Ungarn

18. ( HR ) = Kroatien

19. ( I ) = Italien *

20. ( IRL ) = Irland

21. ( L ) = Luxemburg

22. ( LT ) = Litauen

23. ( LV ) = Lettland

24. ( MC ) = Monaco

25. ( N ) = Norwegen

26. ( NL ) = Niederlande *

27. ( P ) = Portugal

28. ( PL ) = Polen

29. ( RO ) = Rumдnien

30. ( RSM ) = San Marino

31. ( S ) = Schweden *

32. ( SK ) = Slowakische Republik

33. ( SLO ) = Slowenien

34. ( V ) = Vatikan

* = Lдnder mit TMC Abdeckung. (automatische Stauumfahrung)

Die Navigations DVD ist zu Folgenden Mercedes Modellen compatibel:

E - Klasse ab Bj: 3.02

S - Klasse ab Bj: 9.03 bis 9.05

CL - Klasse ab Bj: 9.03 bis 9.06

SL - Klasse ab Bj: 7.04

SLK - Klasse ab Bj: 3.04

CLS - Klasse ( alle )

Maybach (alle)

Die DVD ist original "Navteq" Software und befindet sich im einwandfreiem Zustand.

Das Etui ist noch original versiegelt.

Hersteller Nr: B6 782 38 55

Mercedes Nr : A 211 827 10 65

Version 7.0

Unversicherter Versand erfolgt auf eigenes Risiko !!!

Und nun viel SpaЯ beim Bieten !!!

Da es sich hier um Privatverkauf handelt: Keine Garantie, kein Umtausch und kein Rьckgaberecht.

This is the latest V7.0 Map European DVD for E (>03/02) ;SL (>07/04) ;SLK (>03/04); Maybach; S (>09/03 <09/05); CL (>09/03 < 09/06); CLS. It now includes more of Eastern Europe than older versions. Mercedes Part Number is B6 782 38 55 and A211 827 10 65. This disk has coverage for the following countries: UK (GB), A, AND, B, [b]BG, CH, CZ, D, DK, E, EST, F, FIN, FL, GB, GBZ, GR, H, HR, I, IRL, L, LT, LV, MC, N, NL, P, PL, RO, RSM, S, SK and V. TMC coverage for UK (GB), A, B, CH, D, DK, F, I, NL, S Pls not that if your existing DVD version is 3.0 and you wish to upgrade to 7.0 the navigation drive in your vehicile will need it's firmware updated or the unit can not understand the latest maps. This is a 10 minute procedure at the dealership (they should use service disk W211 589 15 22 00), or if near Woking we can do it for you. Often the firmware is updated when the car is serviced. [/b]
Vladek
Ползвам някакви карти на основата на Гармин-Мапсорс
Но са мо на компа
Добри са о основата си и са сравнително подробни
Има доста паланки където ходя и ми чертаят маршрут(като на RFUTE 66)
Но само на компа
С такива системи да търся точки с GPS не съм работил
До колкото разбрах от ALEX - S - Klasse ab Bj: 9.03 bis 9.05 -От 2003 до 2005г имат аткива възможности системите
Ще се опитам да разбера какво мисли TUONO по този въпрос
Просто ме интересуваше дали има смисъл или не
Благодарско за подробната инфо пичове
ALEXONE™
Цитат
Mercedes Navigations DVD COMAND, APS 2007/2008 /7.0 /6.0

Verkaufe hier eine neue topaktuelle original Mercedes Navigations DVD -

COMAND APS Version 7.0 " Europa 2007 / 2008 ".
Unglaubliche 34 Lдnder sind auf einer DVD vertreten:

4. ( BG ) = Bulgarien

* = Lдnder mit TMC Abdeckung. (automatische Stauumfahrung)
Die Navigations DVD ist zu Folgenden Mercedes Modellen compatibel:

E - Klasse ab Bj: 3.02

Die DVD ist original "Navteq" Software und befindet sich im einwandfreiem Zustand.

Das Etui ist noch original versiegelt.
Hersteller Nr: B6 782 38 55

Mercedes Nr : A 211 827 10 65

Version 7.0
Unversicherter Versand erfolgt auf eigenes Risiko !!!
Und nun viel SpaЯ beim Bieten !!!
Da es sich hier um Privatverkauf handelt: Keine Garantie, kein Umtausch und kein Rьckgaberecht.

Вчера пробвахме на една Е класа 2004 гл и диска не тръгна,някакви идей имате ли защо е така?
Може ли от ДВД-то да се екстрактнат само файловете за BG?
ALEXONE™
Пичове ниой ли не е наясно с тези навигационни дискове kill_myself.gif
Дали при презаписа има файлове който не им позволява да се четат?
KPAHK
Дааа явно трябва да сменям бенц-а

Поддържа следните модели автомобили:

- E-Klassen (ab EZ 03/2002)
- Maybach
- S-Klassen (ab EZ 09/2003 bis 09/2005)
- SL-Klassen (ab EZ 07/2004)
- SLK-Klassen (ab EZ 03/2004)
- CLS-Klassen
- CL-Klassen (ab EZ 09/2003 bis 09/2006)
ALEXONE™
щрак staro.gif icon_welldone.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.