Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Mercedes Vito
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
Страници: 1, 2
rosen_shapshalov
Здравйте.Отскоро сам собственик на лекотоварен ван Мерцедес Вито.Кажете нещо.(разход подръжка)Мотора е 2.2 турбо дизел.Имали някой който кара такава машина?Предварителнп Ви благодаря.
Blond
За съжаление ,май си първият тук, но пък аз ще слушам от теб за този модел на мерцедес (макар, че на мен ми трябва пътнически) .
моля те - сподели първите си впечатления, още дори не съм карал такъв, но определено ми се ще това да е следващата ми кола.
как е като усещане за пъргавина? а максимална скорост?стабилна ли е на пътя? определено не е би трябвало да е кола за надбягване, но ... сподели, моля!
mad_butcher
Баща ми от време на време ходи на командировка с едно Вито. Ванчето си е Мерцедес - вървяло доста добре дори и натоварено. Проблема е, че нещо май по сглобките не е много качествено и леко потропва и почуква насам-натам, а все пак не е толкова старо, но пък това може да се преживее.
Blond
Цитат(mad_butcher @ Apr 2 2006, 12:41 AM)
Проблема е, че нещо май по сглобките не е много качествено и леко потропва и почуква насам-натам, а все пак не е толкова старо, но пък това може да се преживее.

Т.Е. - нещо като пасат комби ? - корите скърцат , но се свиква ли? wink.gif
Dezki
това е щото е ван-бус. Всички бусове си тропат като варели :P
Guest_rosen_shapshalovН
OK,колеги веднага ще напиша какви са ми впечатленията. wink.gif
Guest_rosen_shapshalovН
Привет колеги.Вече и за мога да се включа към гордите собственици на Мерцедес.Та значи машината Мерцедес Вито 2000г.С мотор 2,2CDI автомат.Мога да кажа че още ведна разбрах каква е разликата между Мерцедес и другите автомобили.Като цяло : возията му е добра,тежък автомобил и добре стой на пътя,добре набира турбото му го изтрелва и в обороти става самолет..За разхода още не мога да кажа нямам много километри.Като недостатък е малко тежката хидравлика на волана и по скъпата подръжка. wink.gif
sky
Цитат(Guest_rosen_shapshalovН @ Apr 19 2006, 04:03 PM)
Привет колеги.Вече и за мога да се включа към гордите собственици на Мерцедес.Та значи машината Мерцедес Вито 2000г.С мотор 2,2CDI автомат.Мога да кажа че още ведна разбрах каква е разликата между Мерцедес и другите автомобили.Като цяло : возията му е добра,тежък автомобил и добре стой на пътя,добре набира турбото му го изтрелва и в обороти става самолет..За разхода още не мога да кажа нямам много километри.Като недостатък е малко тежката хидравлика на волана и по скъпата подръжка. wink.gif

Честито,винаги да те радва и без произшествия biggrin.gif
Veni®
Цитат(Guest_rosen_shapshalovН @ Apr 19 2006, 01:03 PM)

честито и от мене
моля за всякакво инфо - приятел иска да купува такъв - казвай всякви впечатления
Dezki
аз имах възможност да подкарам Вито 108Д и ми хареса
малко слабо в сравнение с моя МБ но е мн приятно за каране, върви леко, мазна хидравлика, клима, гледаш от високо.. ааа, влиза се лесно и никъде не ми опира главата biggrin.gif
Vito112
Здравейте! от около 8 месеца имам Вито 112CDI 2001г автоматик. много съм доволен поне за сега. разхода градско е около 10-10.5л а извънградско е стигал и до 8. като цяло вана е добър, набира доста добре за теглото си и вози почти като другите мерцедеси. относно тропането имах такъв проблем но се оказа че е от тампона на един от задните амортисьори. други проблеми почти не съм имал. смених накрайниците на кормилната щанга, но мисля че е нормално колата е вече на 200000км. много е удобна за почивните дни за дълги пътувания с повече хора. ако някой е решил да си взима ван това е един от най-добрите избори. преди да взема този съм пробвал доста други ванове, но никои няма такова вътрешно пространство и возене и в същото време сравнително нисък разход и много дорбо поведение на пътя!
Guest
Здравей колега радвамсе че и ма и други които карат Вито автомат.Моят само че е 110CDI.Кажими при теб как ти е километража и оборотомера?Мойте почнаха напоследък нещо да се бъзикат.Като изгаса мотора километража остава на 60км/ч. sad.gif Иначе какви обороти ти държи.Мойте не знам дали с аверни.Имал ли си такъв проблем?Незнам какво да му правя unsure.gif
bigcats®
Цитат(Guest_rosen_shapshalovН @ Apr 19 2006, 04:03 PM)

Честито да ти е здраво и хубаво мерцедесчето и да си го ползваш с здраве
bigcats®
Vito

Съчетайте работата с удоволствието

При модела Vito на разположение са две версии:
Panel Van за транспортиране на товари;
Crewbus за превоз на пътници и за комбинирана употреба.
Те са допълнени от Vito Mixto, който е специално конструиран за превоз едновременно на 6 пътника и на обемисти товари.

Съществува избор между три различни дължини и две височини, които позволяват товарният обем да се увеличи до 6,49 м3 (срещу 4,8 м3 в предишния модел), а дължината на товарното пространство да достигне до 2897 мм. Големината на плъзгащите се врати на Panel Van е достатъчна, за да могат отстрани да се товарят и разтоварват европалети с използването на мотокар. Товарната ширина между арките на колелата е 1277 мм, което позволява три европалета да се наредят един зад друг.

Моделите Crewbus в гамата Vito също предоставят избор между три различни дължини. Това означава, че те могат да поберат до 8 пътника плюс водача при товарен обем от 970 л. Приятната атмосфера в салона, комфортните седалки с вградени триточкови предпазни колани, богатият избор от настройки на седалките и още много други детайли правят Mercedes-Benz Vito идеално транспортно решение, без значение дали той ще бъде използван за превоз на по-специалните гости на хотела или като допълнение към вече съществуващ автобусен парк.

Богатство на решения

Вито се предлага във варианти товарен фургон, товаропътнически Mixto и пътнически Kombi, като при всички тях можете да избирате между две междуосни разстояния и три дължини на каросерията. Товарното Вито и товаропътническия вариант се предлагат при среднта дължина на каросерията с две височини на покрива.

Във вариант товарен фургон Вито е универсално транспортно средство за случаите, когато външните габарити са от особено значение. Освен компактните си размери, Вито предлага удобствата на страничната плъзгаща се врата и големия заден капак, зад които се крие изумителен по площ и обем, надеждно изолиран от кабината товарен отсек. Товаро-разтоварните дейности се улесняват и от ниския борд на товарното пространство, а допълнителната възможност за инсталиране на покривен багажник добавят последните щрихи към образа на един незаменим помощник на занаятчийския бранш, куриерските служби и дребната градска търговия.

Способностите на Вито обаче не се изчерпват дотук – пътническата модификация ще Ви предложи решение в случаите, когато трябва да посрещнете на летището гостите на Вашия хотел, да покажете местните забележителности на клиентите на туристическото Ви бюро, да потеглите на турне с Вашата рок-група или просто да излезете сред природата с Вашето семейство. На разположение са пътнически места с множество възможности за разместване и демонтаж, напълно остъклено купе с прекрасен обзор и сравним с този на лек автомобил комфорт. Разбира се, при възникване на нужда микробусът може да поеме и сериозно количество товар в зависимост от броя и разположението на пътническите седалки.
bigcats®
Истинско удоволствие в движение

Пътувайки удобно, Вие пътувате по-безопасно, по-бързо и по-неусетно. Имайки предвид тази неоспорима истина, ние създадохме новия Вито, съобразявайки се с най-високите съвременни изисквания по отношение на вътрешното оформление и оборудване. Хоризонтално разделеното арматурно табло впечатлява с високото качество на използваните материали, както и с логичната и ергономична подредба на всички функционални елементи. Удобният, наподобяващ джойстик скоростен лост е интегриран в арматурното табло в непосредствена близост до водача и наред с предимствата, които предлага по отношение на ергономията на работното място, позволява свободно движение между седалките от първия и тези от по-задните редове. При пътническата версия и версията Вито комби, оформлението на арматурното табло е още по-луксозно благодарение на използвания в горната му част мек материал.
За постигането на желания ред в интериора се грижат детайли като голямата жабка с обем от 11 литра, внушителната по размери централна конзола и просторните отделения за съхранение на малки предмети в облицовките на предните врати, способни без проблеми да поберат и 1,5-литрови бутилки.
bigcats®

Vito - най-безопасният ван в света

В процеса на разработката на модела Vito от първостепенно значение е било постигането на максимално равнище на пасивна и активна безопасност. Задното задвижване например осигурява повишено сцепление независимо от натоварването на автомобила. Решението двигателят да се монтира надлъжно отпред е позволило да се подобри пасивната безопасност още на етап конструиране.

Vito е серийно оборудван с дискови спирачки на четирите колела, като предните дискове са вентилируеми, с диаметър 300 мм и дебелина 28 мм, a размерите на задните, които са плътни, са съответно 296 мм и 10 мм. Освен това стандартната екипировка включва антиблокираща спирачна система ABS, електронна стабилизираща програма ESP, система против приплъзване при ускоряване ASR, електронен разпределител на спирачното усилие EBD и хидравличен усилвател на спирачките BAS.

Всички седалки са снабдени с триточкови предпазни колани. Ограничителите на силата на опъване на коланите също са включени в стандартното оборудване, както и предпазните въздушни възглавници за водача и пътника до него (в зависимост от модела). Списъкът с екстрите включва двойна въздушна възглавница за пътника отпред и странични предпазни възглавници тип “завеса”. Новите странични възглавници “thorax”, които предпазват гръдния кош, се предлагат в комплект с луксозни седалки, които са по поръчка.
miroslavS
:evil: имам вито 110цди абсолютен самолет разход на гориво 7 на100 с климатика
rosen_shapshalov
ohmy.gifk: Да ти е честит,със здраве да си го караш.Аз също карам 110CDI. Наскоро пътувах на далеч и също ми даде 7 с климатик.Само че моят е автомат.Кажи нещо друго за машината.Например колко градуса ти държи,аз на моя наскоро му смених термостата.Пиши каквото се сетиш.
miroslavS
:evil: по принцип зимата трудно загрява над 70 градуса но затова има оргинално монтирана печка която затопля купето ,но за лятото температурата на двигателя без климатика е 80 градуса но когато включиш климатика 85 90 градуса зависи градско или извънградско
ALEXONE™
Цитат(miroslavS @ Jul 23 2006, 07:58 AM)
:evil: по принцип зимата трудно загрява над 70 градуса но затова има оргинално монтирана печка която затопля купето ,но за лятото температурата на двигателя без климатика е 80 градуса но когато включиш климатика 85 90 градуса зависи градско или извънградско

Според мен при теб термостата е за смяна wink.gif
Щом не ти загрява достатъчно biggrin.gifn:
stefany7
Здравейте! От известно време се каня да си купя Mercedes Vito, но по една или друга причина покупката оставаше на заден план. Сега съм решила на 100%, но никъде не мога да намеря информация за цена на нов автомобил, + някакви допълнителни екстри и т.н. Настройката ми е , че няма да е по-малко от 60 000 лв., но все пак преди да отида в офиса искам да имам някаква информация по въпроса. Моля, ако някой знае нещо по-конкретно да даде линк или малко информация по въпроса. Ще са ми полезни всякакви съвети от притежатели на този модел. Благодаря предварително. rolleyes.gif
KPAHK
Цитат(stefany7 @ Jan 22 2007, 08:02 PM) *
Здравейте! От известно време се каня да си купя Mercedes Vito, но по една или друга причина покупката оставаше на заден план. Сега съм решила на 100%, но никъде не мога да намеря информация за цена на нов автомобил, + някакви допълнителни екстри и т.н. Настройката ми е , че няма да е по-малко от 60 000 лв., но все пак преди да отида в офиса искам да имам някаква информация по въпроса. Моля, ако някой знае нещо по-конкретно да даде линк или малко информация по въпроса. Ще са ми полезни всякакви съвети от притежатели на този модел. Благодаря предварително. rolleyes.gif

така като гледам става дума за ново Вито??? инфо ТУК. Цени за съжаление вече няма публикувани
Marty
Здравейте. Преди няколко дена с баща ми се сдобихме с Mercedes Vito 112 CDI 2002г. Адски сме доволни. Това ни е втори Mercedes но сравнение с първия Vito-то направо лети. Без проблеми вдигна 140 и движи доста добре. Но наистина има леко потропване отзад но не е болка за умиране. Аз обаче искам да попитам дали някой знае от къде мога да се сдобия с диск за навигационна састема защото имаме такава а е грехота да не се използва такова удобство. Ако някой знае нещо за такива работи да сподели. Много ще съм му благодарен.
miroka65
Цитат(Marty @ Mar 31 2007, 02:23 PM) *
Здравейте. Преди няколко дена с баща ми се сдобихме с Mercedes Vito 112 CDI 2002г. Адски сме доволни. Това ни е втори Mercedes но сравнение с първия Vito-то направо лети. Без проблеми вдигна 140 и движи доста добре. Но наистина има леко потропване отзад но не е болка за умиране. Аз обаче искам да попитам дали някой знае от къде мога да се сдобия с диск за навигационна састема защото имаме такава а е грехота да не се използва такова удобство. Ако някой знае нещо за такива работи да сподели. Много ще съм му благодарен.

Честито!И моето VITO е същото имам навигация но май в България не се поддържа тази система.
ALEXONE™
Безплатни карти на България за Мерцедес няма все още
san bernar
Отскоро притежавам Вито.Досега не се интересувах от "Мерцедес".Никога не съм мислил,че ще имам кола от от тази марка.Купих я на 09 02 2007 г.Докара ми я приятел от Грац,Австрия.Не съм я избирал,нито виждал преди това - направо ми я свали от платформата пред нас.Бях му казал да не се връща без кола.Каквато и да е - Мерцедес Вито,Рено Трафик,Пежо Боксер,Фиат Дукато.....

Говорихме за кола след 2001,а тази се оказа 1997 г.Но като се разрових в нета разбрах,че е бус V класа.Двигателят е 2300 куб.см,турбодизел,98 конски сили.Бавно тръгва,но в обороти вече е добър.Засичам му разхода,но данни ще имам след няколко хиляди километра.Купето е клас на оборудване "тренд".Има много екстри.Оказа се,че Вито е един автомобил,а V класата бил съвсем различен,въпреки външните прилики.Според това което прочетох дотук( в оскъдните данни на руски и английски),всички от V класата са с комбинирано окачване.Въздушен компресор регулира нивото отзад.Минах около 2000 километра досега и ми се струва,че празен вози по-добре(поне така се чувства отпред),отколкото с товар.Всъщност бусът е пасажер,6 + 1 е,с отделни снемаеми седалки,а не пейки,като другите от по-нисък клас.Има и две странични врати и какви ли не гъделчета по него,плюшен салон.Тук чета за предимствата на задното предаване.Ако исках да карам кола със задно предаване,щях да карам Форд Транзит.Имал съм такъв.Не може да тръгне по равното зимно време,та му бях вързал 120 кг. гири отзад.Бусовете Мерцедес зимно време са същата трагедия.Може да са добри за тропиците,но що ядове съм брал с тях тук.Задно предаване е за товарните коли,а за леките по-сигурно е предното.Та за това и взех витото.Няма никаква информация за тях.И в този сайт е умряла работа.Дано малко го посъживя.Бих искал да си купя такава книга.Ще се опитам да я доставя от някъде и ще пускам по нещо тук.Надявам се,че и други собственици на Вито ще се позавъртят тук тогава.
Marty
Цитат(san bernar @ Apr 9 2007, 01:48 PM) *
Отскоро притежавам Вито.Досега не се интересувах от "Мерцедес".Никога не съм мислил,че ще имам кола от от тази марка.Купих я на 09 02 2007 г.Докара ми я приятел от Грац,Австрия.Не съм я избирал,нито виждал преди това - направо ми я свали от платформата пред нас.Бях му казал да не се връща без кола.Каквато и да е - Мерцедес Вито,Рено Трафик,Пежо Боксер,Фиат Дукато.....

Говорихме за кола след 2001,а тази се оказа 1997 г.Но като се разрових в нета разбрах,че е бус V класа.Двигателят е 2300 куб.см,турбодизел,98 конски сили.Бавно тръгва,но в обороти вече е добър.Засичам му разхода,но данни ще имам след няколко хиляди километра.Купето е клас на оборудване "тренд".Има много екстри.Оказа се,че Вито е един автомобил,а V класата бил съвсем различен,въпреки външните прилики.Според това което прочетох дотук( в оскъдните данни на руски и английски),всички от V класата са с комбинирано окачване.Въздушен компресор регулира нивото отзад.Минах около 2000 километра досега и ми се струва,че празен вози по-добре(поне така се чувства отпред),отколкото с товар.Всъщност бусът е пасажер,6 + 1 е,с отделни снемаеми седалки,а не пейки,като другите от по-нисък клас.Има и две странични врати и какви ли не гъделчета по него,плюшен салон.Тук чета за предимствата на задното предаване.Ако исках да карам кола със задно предаване,щях да карам Форд Транзит.Имал съм такъв.Не може да тръгне по равното зимно време,та му бях вързал 120 кг. гири отзад.Бусовете Мерцедес зимно време са същата трагедия.Може да са добри за тропиците,но що ядове съм брал с тях тук.Задно предаване е за товарните коли,а за леките по-сигурно е предното.Та за това и взех витото.Няма никаква информация за тях.И в този сайт е умряла работа.Дано малко го посъживя.Бих искал да си купя такава книга.Ще се опитам да я доставя от някъде и ще пускам по нещо тук.Надявам се,че и други собственици на Вито ще се позавъртят тук тогава.

ЕВАЛА.
Аз търсих доста информация в интернет но за съжаление намирам доста малко информация.
Бих се радвал ако всеки споделя каквото може. И аз ако намеря инфо ще дам.
Ицку®
От около година имаме Вито 112CDI, 122 кончета, 2001 година, пътнически, 8 места.Има доста екстри,в отлично техническо състояние и уникален външен вид. 0_yahoo.gif Ползваме го предимно като семеен автомобил. За тази една година която го имаме сме навъртяли малко над 15 хил.километра(караме го аз и баща ми).Буса върви перфектно и е доста пъргав(лично съм го тествал до 160км/ч rolleyes.gif )Преди да го купим вях доста скептично настроен към модела,но сега съм много доволен, че купихме Вито.
Ето и малко снимчици на Витото.

Цитат(miroslavS @ Jul 18 2006, 09:07 PM) *
:evil: имам вито 110цди абсолютен самолет разход на гориво 7 на100 с климатика

Новия модел 115CDI е совалка тогава. dontknow.gif
ikar_sik
да се похваля и аз но не като собственик а като монтьор
наскоро брат ми си купи вито 112 CDI
от холандия го погва няма никакви проблеми по пътя обаче усеща че от вентилацията на парното
влиза дим с мирис на неизгоряла нафта
като го пробвах аз се оказа че и няма мощност не е пъргав първо направих диагностика
тя показа няколко проблема дюзи , подгревни свещи и проблем в турбото
почнах да разглобявам
оказа се че бившия собственик е бил некадърник въздушния филтър беше черен се едно е стоял в кумин
до тук добре като свалих горния капак над дюзите видях нещо ужасно
капака на клапаните беше поктир с налепи всичко това от обратната нафта
последваха куп главоболия
още не съм дефектовал всичко но по сметки на по едрите неща до тук ще трябва да си приготвя мин 1200-1500 евро за части
моя труд не го смятам
като монтьор мога да кажа че този мотор е доста тежък за ремонт ако преди това не е стопанисван добре
miroslavS
много хубава кола но да не дава господ да вадиш дюза 90%вадиш глава патя в момента!
marsch
аз имам ФОРД ГАЛАКСИ за 3 години навъртях 150000 км. Бензин е 2.3 . Много съм доволна , сега искам ВИТО но се чудя дали ще издържи на толкова много каране? Малко ме е страх от дизелов мотор , чувала съм че трябва да се кара по плавно и внимателно . Така ли е? Ако някой кара толкова много своето ВИТО моля да сподели....!
i208
Аркадаш, как си с руския, тва за Витото чел ли си го closed-topic.gif
http://www.diesel.auto.ru/472/2184/articles/4701.html
sofiawest
Аз лично съм много зле с руския. Та какво пише?
Boko
Здравейте! От скоро баща ми е притежател на v 230 td 97г, но едва сега ще почнем да го постягаме. Прочетох горните постове и изобщо целия форум за вановете. Имам няколко въпроса по тези снимки: . Отбелязъл съм бутоните, които ме интересуват, не работят за това питам. Освен това на номер 3 където е ключа за регулиране на перката има възможност да се натисне надолу и светва един диод, но не разбирам каква е разликата когато е натиснат и когато не е. Днес цял ден се возя във вана топли много добре, обаче има един проблем само отгоре, долу при краката има едни отвори, може да са запушени? Извинявайте за глупавите въпроси, но по-добре да питам отколкото да гадая. Някой спомена проблем със скоростите, от 1-2 седмици вече трудно се движи лоста може би от температурите, а може би не? И още нещо понеже няма радио, а ще слагаме скоро забелязах 2 антени- една на покрива и една отстрани срещу шофьора, но не се повдига- забелязах че вървят няколко кабела към нея, само чепод капака де- да не е с моторче? И освен това 5 тонколони виждам. 2 от ляво и дясно 1 под седалката до шофьора и 2 отзад, дали някъде няма 6та? Много въпроси и дълъг пост извинявам се още веднъж, но единствено тук намирам някаква информация. Благодаря предварително.
san bernar
Цитат(Boko @ Jan 4 2008, 08:20 PM) *
Здравейте! От скоро баща ми е притежател на v 230 td 97г, но едва сега ще почнем да го постягаме. Прочетох горните постове и изобщо целия форум за вановете. Имам няколко въпроса по тези снимки: . Отбелязъл съм бутоните, които ме интересуват, не работят за това питам. Освен това на номер 3 където е ключа за регулиране на перката има възможност да се натисне надолу и светва един диод, но не разбирам каква е разликата когато е натиснат и когато не е. Днес цял ден се возя във вана топли много добре, обаче има един проблем само отгоре, долу при краката има едни отвори, може да са запушени? Извинявайте за глупавите въпроси, но по-добре да питам отколкото да гадая. Някой спомена проблем със скоростите, от 1-2 седмици вече трудно се движи лоста може би от температурите, а може би не? И още нещо понеже няма радио, а ще слагаме скоро забелязах 2 антени- една на покрива и една отстрани срещу шофьора, но не се повдига- забелязах че вървят няколко кабела към нея, само чепод капака де- да не е с моторче? И освен това 5 тонколони виждам. 2 от ляво и дясно 1 под седалката до шофьора и 2 отзад, дали някъде няма 6та? Много въпроси и дълъг пост извинявам се още веднъж, но единствено тук намирам някаква информация. Благодаря предварително.

====================================================================

Аз имам точно същия бус и мога да ти кажа доста неща. Но постът ти е доста отдавна и не съм сигурен, че ще прочетеш отговорите ми. Ако напишеш пак нещо тези дни, ще ти отговоря. Изтеглих пълна инструкция за ремонт и експлоатация на Вито V230 на немски и снощи я качих на един автоматичен преводач и я преведох на английски, та да мога да я прочета. Имам и заводските инструкции за експлоатация, които се дават в една папка с колата. Чакам интерес от твоя страна.
san bernar

Нямам какво да правя, та ще ти отговоря на въпросите. Само пет колони са. Петата, под седалката, е субуфер.Парното може да не духа надолу от много неща. Може да има повреди по клапите, по разпределителите, по жилата. Имай предвид, че врътката, която включва турбината на парното( перката, както ти си казал) е закачена за едно жило и може краят му да се е огънал и да не можеш да пропуснеш въздуха надолу. Поне при мен така беше. Освен това, за да ти духа в краката, трябва на имаш едни въздуховоди, които идват от под арматурата и се надяват на отвори, които са на картоните прикриващи отдолу всичките кабели и тръби там, където са краката ти . При ремонт може някои да ги е сбутал някакси, или просто да липсват, или да са изпокъсани. И при мен беше така, залепих въздуховодите със силикон и ги надянах на местата им, после всичко беше о.к. Като натиснеш врътката за оборотите на парното навътре и светне червения диод , минаваш на вътрешна циркулация. Тоест, въздух отвън не влиза, а този, който е вътре се върти и се топли или се охлажда, ако си с климатик. Ползва се, за по-бързо охлаждане например. Но ако го затвориш за по-продължително време зимата, стъклата се потят, а и е възможно в купето да влизат газове от моторното отделение, ако имаш някакви пропуски. Въвъ всеки случай, ако преминаваш в зона на запалено стърнище, затваряш и като отмине- - отваряш. Не влиза дим.
Онези многото еднакви бутони долу май са касетодържатели за касети. Може като системата е била свързана с радиото, това да е било нещо като касетен чейнджър. Ама ти ще си сложиш CD, та няма да ти трябват. Явно оригиналната ти антена е повредена, тя е скъпа и прибираща се с ел. мотор. Затова са сложили друга. Скоростите на повечето Вито включват трудно. Извади маншона около скоростния лост и смажи с твърда грес, че там е топло. Ако е нужно, регулирайте жилата. Това става, като се свали пепелника, отвиват се два рапида и готово. И там мажеш с грес после. Стига толкова. Ако реагираш, ще ти кажа и други неща.
san bernar

Бутон 1 е за климатика, бутон 3 ти го обясних, а бутон 2 (мъко моя ненагледна, тъкмо сега страдам с това) е за активното окачване. Това активно окачване, което стана причина да си тегля и превеждам мануали, а утре пак да търся диагностики. Някои го наричат еърматик, ама в книжката на колата се нарича пневматично окачване.
gogov
Здравейте, аз също си купих VITO 110 D '98 . Не знам почти нищо за него, а има доста неща за пипане... Интересувам се от всякаква информация, мануали и т. н. Ако някой има линкове моля да помогне. А иначе витото е супер icon_welldone.gif
san bernar
Цитат(gogov @ Mar 31 2008, 03:26 PM) *
Здравейте, аз също си купих VITO 110 D '98 . Не знам почти нищо за него, а има доста неща за пипане... Интересувам се от всякаква информация, мануали и т. н. Ако някой има линкове моля да помогне. А иначе витото е супер icon_welldone.gif

Няма информация за Вито. Аз имам добро ръководство със схеми и чертежи, а и оригиналната книжка. Но се замислям, дали изобщо да напиша още нещо тук някога. Никой от тези, които зададоха въпроси и им се отговори, не каза после как си е свършил работата и едно благодаря. А нали и другите трябва да се поучат от техния опит.
ALEXONE™
Цитат(san bernar @ Mar 31 2008, 05:58 PM) *
Няма информация за Вито. Аз имам добро ръководство със схеми и чертежи, а и оригиналната книжка. Но се замислям, дали изобщо да напиша още нещо тук някога. Никой от тези, които зададоха въпроси и им се отговори, не каза после как си е свършил работата и едно благодаря. А нали и другите трябва да се поучат от техния опит.

Колега san bernar не очаквай награда или медал за помоща си.
Форума е за това да пишем и помагаме с каквото можем,това ще ни остане.
Не се сърди icon_coolgrin.gif Ако ги няма такива като теб няма нужда и от форума.
Темата която сте подхванали е интересна и полезна,продължавайте в същия дух icon_welldone.gif
nmi
Цитат(gogov @ Mar 31 2008, 03:26 PM) *

Аз също издирвам всякакви инструкции за експлоатация на Вито на език, различен от немски. Намериха ми в някакъв руски сайт едно ръководство за ремонт на руски, от което ми вършат работа първите няколко страници. Останалото е твърде специализирана информация. Освен това, моето Вито е малко по-ново издание – 112 CDI, 11/2002, което не е описано в книжката, независимо, че тя се отнася за модели от 1995 до 2002 година. Хубавото в случая е, че е на руски. Ще опитам да приложа челната страница. Не съм я виждал из форумите... Ако някой прояви интерес, ще му изпратя всичко, с което разполагам. Цялата книжка е някъде около 60 МВ.

По отношение на карти за навигация. Имам отлично работеща Audio 30 APS версия 6 или 7. Много добре ме води из Западна Европа, но за съжаление до там. Нашият край на континента е бяло петно. Картата свършва до Чехия, но няма Унгария и Румъния, например. За България, Гърция или Югославия не си и помислям. Та въпросът ми е дали може да се намери някъде съвместима карта или друго нещо, което да става за нашия регион. Не съм много вещ в тази област и ще бъда благодарен на всякакви мнения.
gogov
супер, мисля че книжката ще ми е от полза, щото това ма корицата е като моето. Въпроса е как ще ми ги изпратиш тези 60Мб. Може в някой торент или не знам.... Много са за поща.
nmi
Цитат(gogov @ Jun 2 2008, 01:33 PM) *
супер, мисля че книжката ще ми е от полза, щото това ма корицата е като моето. Въпроса е как ще ми ги изпратиш тези 60Мб. Може в някой торент или не знам.... Много са за поща.

Добре е да ми изпратиш валиден мейл адрес, за да пробвам да пусна ръководството на няколко пъти.

Вчера опитах да се свържа с тебе по мейл през сайта, но изглежда, че не съм се справил много добре...
gogov
изпратих ти на лично съобщение мейла и ICQ. по принцип цял ден съм онлайн но не винаги съм до компа (на работа съм все пак...) В абв.бг , обаче максималния размер на прикачен файл е 10Мб.
gogov
Изтеглих успешно всички части на книгата. Благодаря ти много. Точно това търсех. Аз я имам на Немски, но не разбирам нищо.
nmi
Цитат(gogov @ Jun 5 2008, 07:57 AM) *
Изтеглих успешно всички части на книгата. Благодаря ти много. Точно това търсех. Аз я имам на Немски, но не разбирам нищо.

Със здраве да си я ползваш!

Но нека да не бъде много често, все пак!
gogov
Качих книжката тук, надявам се да е от полза на някого.
http://store4.data.bg/ggogov/vito/
yofi vito
Цитат(gogov @ Jun 19 2008, 10:13 PM) *
Качих книжката тук, надявам се да е от полза на някого.
http://store4.data.bg/ggogov/vito/

Здравей гогов.Аз се намирам във Италия и сърварат на моят интернет доставчик не ми дава да изтегля книжката.Ако не ти преставлява трудност можели да мия изпратиш на имала ми Yofin73@abv.bg.Благодаря ти предварително.
ALEXONE™
Цитат(yofi vito @ Aug 3 2008, 02:02 PM) *
Здравей гогов.Аз се намирам във Италия и сърварат на моят интернет доставчик не ми дава да изтегля книжката.Ако не ти преставлява трудност можели да мия изпратиш на имала ми Yofin73@abv.bg.Благодаря ти предварително.

Заповядай 1
Заповядай 2
Поздрави на жабарите,къде в Италия си пич?
penchoveca
ЕЕЕ Благодаря!-за книжката.От скоро и аз "пилотирам"едно "Vito"110D-1996г.
Обичам да познавам- "кончето си"!
А книжката е " best"!
flagMB new.JPG bigemo_harabe_net-110.gif sign_mercedes.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.