kamata
Mar 24 2006, 04:38 PM
GiN
Mar 24 2006, 05:08 PM
Реших да не режа,слагам бас каса-вънка се чува вътре тъпо,сега само отпред имам едни jbl-ки малко по малки от оригиналните,но ми се ще да е малко по-добре
GiN
Mar 24 2006, 05:58 PM
Да питам ,ти отзад си с тази кора дето си има пластмасови кутии нали?
Аз нямам и трябва да режа и кората и ламарината под нея за да сложа нещо качествено---по дълбоко с повече ход и голямо магнитче
kamata
Mar 24 2006, 06:27 PM
Цитат(GiN @ Mar 24 2006, 04:58 PM)
Да питам ,ти отзад си с тази кора дето си има пластмасови кутии нали?
Аз нямам и трябва да режа и кората и ламарината под нея за да сложа нещо качествено---по дълбоко с повече ход и голямо магнитче
Да. Пластмасови кутии с метална решетка и с облепено дунапренче.
Успех в рязането. Всъщност, щом имаш бас-каса не ти трябва друг нискочестотен говорител.
kamata
Mar 24 2006, 06:32 PM
Цитат(GiN @ Mar 24 2006, 04:08 PM)
... вънка се чува вътре тъпо...
Един познат разправяше, че за да се чува добре бас-касата вътре, е направил голяма дупка на задното табло. Аз си мисля, че ако реша да сложа и аз, бих избрал конструкция с бас рефлектор и бих го свързал през дупка на задното табло с вътрешния обем.
GiN
Mar 24 2006, 07:03 PM
Не нямам бас каса пробвах една и с нея в купето не се чува хубаво а беше мощна.Стигнах до извода че дори и да сложа каса пак трябва да режа,затова и не сложих.Ще ми се да намеря такава кора като твоята и да я сложа.
DJ FUNKY
Mar 24 2006, 11:05 PM
аз не карам 124 а 123 но имах същия проблем с басбокса и го реших след като махнах аптечката и преработих отвора като рефлектор.и при вас мисля че може да стане идеално с две дупки за рефлектори 10-15 см от ляво и от дясно по една.даже ще изглежда добре
mad_butcher
Mar 25 2006, 01:01 AM
FUNKY, на следващата среща трябва да ти покажа при мен как е и да те питам дали не можеш да ми дадеш някаква идея за подобряване на качеството. Надявам се да не откажеш...
DJ FUNKY
Mar 25 2006, 11:37 AM
нямаш никви грижи братле
batNIKI
Mar 26 2006, 04:17 AM
Цитат(GiN @ Mar 24 2006, 05:08 PM)
Реших да не режа,слагам бас каса-вънка се чува вътре тъпо,сега само отпред имам едни jbl-ки малко по малки от оригиналните,но ми се ще да е малко по-добре
Няма нужда да режеш, аз съм монтирал 2 8-ци на кората и в багажника 1 12-ка Pioneer в туба. Храня ги с 2 усилвателя доста здрави и мога да кажа че се получи много добре, само махнах аптечката! Между другото има голямо значение от CD плеара. Има голямо значение какви екстри има HPF, LPF фази на суббуфера и т.н.
вики
Apr 4 2006, 12:53 PM
DJ FUNKY
Apr 4 2006, 01:04 PM
ммммммммммммммммдаааааааа,и аз съм така само тубата ми е 15-ка

а за предна линия ползвам оргиналните дупки в таблото(разбира се с други говорители) и още 2 трилентови 6,5 " в корите.всичко тва до храни диска а задната линия е на стъпало
mad_butcher
Apr 4 2006, 10:15 PM
Това много добре, ама аз пък не искам да си режа колата.
DJ FUNKY
Apr 4 2006, 10:19 PM
Цитат(mad_butcher @ Apr 4 2006, 10:15 PM)
Това много добре, ама аз пък не искам да си режа колата.
па не режи тогава

в събота ще ти измисля нещо. ама без рязане не очаквай нещо невероятно,но имам някой иден за причен звук без къртене и рязане B)
вики
Apr 5 2006, 01:26 PM
Цитат(DJ FUNKY @ Apr 4 2006, 09:19 PM)
па не режи тогава

в събота ще ти измисля нещо. ама без рязане не очаквай нещо невероятно,но имам някой иден за причен звук без къртене и рязане B)
Сподели си идеите да видим за к'во става дума!
Оригиналните говорителчета са 11 или 13см - това е по-лошо от радиоточка.
@mad_butcher дали ще си режеш колата или не сам си преценяваш , и дали ше слушаш качествен звук също! Едното е за сметка на друто така ,че избора е само твой!Аз моя съм го направил. Клата от подписа ти твоя ли е ? Ако е твоя,изглежда доста добре и немисля , че ще я загрозиш с 2 хубави елипси. А като стане време за продан слагаш 2 за 30-40лв а готените отиват на следващата.
DJ FUNKY
Apr 5 2006, 06:56 PM
не съм съгласен че е като радиоточка а и не винаги размера има значение ,то без туба няма да мине ако иска бас,но с туба и качествени говорители на мястото на оргиналните ще стане много приличен звук,качествен но не и мощен ,но аз предполагам че mad butcher не търси неква супер мощност а приятен звук
mad_butcher
Apr 5 2006, 10:30 PM
Аз между другото да спомена, че туба имам. Освен това и хубави говорители имам на оригиналните места. Проблема е, че звука от тубата не ме задоволява...
DJ FUNKY
Apr 5 2006, 10:34 PM
Цитат(mad_butcher @ Apr 5 2006, 10:30 PM)
Аз между другото да спомена, че туба имам. Освен това и хубави говорители имам на оригиналните места. Проблема е, че звука от тубата не ме задоволява...

в събота ще чуеме и ще го измислим

зависи ква е тубата и стъпалото за нея.примерно в пурата на Люси(таа бронзовата 6606),12-ката пайнер свири супер без да е рязал нищо.4-те оригинални говорители за сменени с пайнери и тубата със стъпалцето в багажника и свири супер качествено и доста силничко
rom_stan
Apr 7 2006, 05:17 PM
Здравейте,
Аз съм сложил на местото на оригиналните колони двулентови \" hertz\" 100лв е комплекта и свирят много добре. сега се чудя как да си монтирам баса без да режа. Сте пробам на аптечката.
Кирилица Моля!!!
DJ FUNKY
Apr 7 2006, 06:05 PM
Цитат(rom_stan @ Apr 7 2006, 05:17 PM)
Здравейте,
Аз съм сложил на местото на оригиналните колони двулентови \" hertz\" 100лв е комплекта и свирят много добре. сега се чудя как да си монтирам баса без да режа. Сте пробам на аптечката.
Кирилица Моля!!!
къв е бенца,къв е баса ,колко инча
mitkofitnes
Jul 15 2007, 09:57 AM
Някой знае ли как се отварят задните оригинални колони че искам да ги сменя? Не може ли и да ме посъветвате какви да монтирам на същото място ?
martoname
Mar 5 2010, 02:52 PM
Цитат(mitkofitnes @ Jul 15 2007, 09:57 AM)

Някой знае ли как се отварят задните оригинални колони че искам да ги сменя? Не може ли и да ме посъветвате какви да монтирам на същото място ?
така и не разбрах, може ли да монтирам елипси на мястото на оригиналните колонки отзад с преправяне или не
Цитат(mitkofitnes @ Jul 15 2007, 09:57 AM)

Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.