Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: С какви летни гуми е оборудван автомобилът Ви?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Други > Анкети
ALEXONE™
Моля оценете избора си с от 1 до 10.
mbenz
Цитат(ALEXONE™ @ Jul 16 2007, 07:07 PM) *

Гкасувах-с Фулда съм,ама Фулдата да се приравнява с Марангони...???!!! wub.gif
Лятната Фулда оценявам с 8,а зимната със 7.
mbenz
Цитат(mbenz @ Jul 16 2007, 07:13 PM) *
Лятната Фулда оценявам с 8,а зимната със 7.

Упс-изпуснал съм размера-195/65/15-друг няма да използвам,освен,ако не са чисто нови,и са подарък! wink.gif
ALEXONE™
Цитат(mbenz @ Jul 16 2007, 06:13 PM) *

Не ги сравнявам,просто не достигат кутийките за гласуване,затова съм ги сложил в една.
mbenz
Цитат(ALEXONE™ @ Jul 16 2007, 07:20 PM) *
Не ги сравнявам,просто не достигат кутийките за гласуване,затова съм ги сложил в една.

Добре,де,ама сложи Марангони към Матадор,например-да са си по лика-прилика!:)Ако не е късно,разбира се!
KPAHK
Continental PremiumContiContact 195/65/15 - към момента нямам забележки.
на 190-ката покарах 2000км с ЛАССА и бих казал че също са много добри.

относно Фулда - не мисля че заслужават самостоятелно представяне biggrin.gif бих казал че даже BFGoodrich които не ги виждам са едно място напред лично за мен.

DUNLOP ги загубихте някъде ohmy.gif , а Матадор и Барум са преки конкуренти - все пак са тръгнали от една фабрика, както и да е че много се отплеснах
ivanhow
Аз съм с Континентал но го карам от около 3 месеца.До момента нямам забележки.Единственото което не ми харесва че не са издражливи на дупки.
vitcig
или аз съм сляп или не видях wredestein!!! high track е модела!!!специално за мокро време!!! за сега по доволен от гуми не съм бил!!!!!
mitun
Yokohama, Kumho, Toyo?
A Pirelli за 2007 ADAC им дава 1-во място. 3/4 от колите внасяни от Италия са с Пирели и мисля, че са доста масови в БГ. И малко прехвалени, но това е лично мое мнение
Моите летни са MICHELIN Energy 205/60R15 оценка 9 (може и да са били перфектни, но са в края на жизнения си цикъл и са загубили част от качествата си)
nizi190
Предните са TIGAR , а задните CONTINENTAL.
Размера е 195/60/15.
Оценка: TIGAR - 4
CONTINENTAL - 8
Тия "Тигърчета" са много гадни ама ги купих евтино и бяха чисто нови(80 лв. 2 бр.).Баланса постояно им бяга.Навъртял съм им около 20 к/км и съм им правил поне 5-6 пъти баланс.То затова казват че евтиното излизало по-скъпо.
Само Дизел
Хаха, на бас, че никой няма като моите smile.gif
А те са най-мерцедеските гуми от всички изброени до тук!

Летните ми гуми са марка TAXAT! Произведени от Continental по поръчка на Mercedes-Benz, специални гуми за таксита. Меки, безшумни, издръжливи, с усилени бордове и...евтини icon_welldone.gif
Между другото, могат да се купят само директно от представителство на Мерцедес.
Размерът е 195-65/15
А, да, оценка, ама за какво?
Хайде, да кажем обща оценка 9. Имам малко забележки за поведението им на мокро и от там една точка надолу.
Veni®
Цитат(Само Дизел @ Jul 19 2007, 03:53 PM) *
Хаха, на бас, че никой няма като моите smile.gif
А те са най-мерцедеските гуми от всички изброени до тук!

Летните ми гуми са марка TAXAT! Произведени от Continental по поръчка на Mercedes-Benz, специални гуми за таксита. Меки, безшумни, издръжливи, с усилени бордове и...евтини icon_welldone.gif
Между другото, могат да се купят само директно от представителство на Мерцедес.
Размерът е 195-65/15
А, да, оценка, ама за какво?
Хайде, да кажем обща оценка 9. Имам малко забележки за поведението им на мокро и от там една точка надолу.

СПЕЧЕЛИХ БАСА!!!
Аз имам ТАХАТ - верно , че е само една и е резервната, ама си забравил, като си говорихме за това wink.gif
Никакви впечатления нямам от нея, освен че е тежка и не е изпуснала и десета от бара за толкова време
а иначе другите са Семперит - гуми като гуми
sky
Колата ми е оборудвана с FIRESTONE и оценката е 9
BENZBOSS
Карам кво има - Мишелин за предни,Good Year задни на малкия,на Мрака не се сещам,чистакнови ма марката не я помня kill_myself.gif ,дизела е с Барум,но ги смля за около 30 000 километра.
ALEXONE™
Цитат(BENZBOSS @ Jul 22 2007, 10:35 PM) *
дизела е с Барум.

Барум в Калифорния dontknow.gif kill_myself.gif
BENZBOSS
Що,кво им е,има/няма 80 000 километра гаранция им даваха,Мрака е с някакви Кумо,най-евтината гума в магазина,но 70 000 мили гаранция,спyкам ли сменят или поправят,безплатен баланс и въртене..............Исках Мишелин ма стъпва на цената на половината кола,а се кара с по 130 само.

Ма кво му е на Барума??? dontknow.gif

http://www.discounttire.com/dtcs/findTireB...0&tc=ESCPM2
voydanov
UNIROYAL rallye 550 icon_welldone.gif Когато взех колата от Германия беше с по-стария модел rallye 540 и останах много доволен за изминатите около 20к. км icon_coolgrin.gif
DeyanIYI
HANKOOK VENTUS PRIME 225/45R17
Не мога още да им дам оценка. не съм толкова добър шофьор smile.gif
за сега са спирали успешно smile.gif
psychopath
Отзад съм с Michelin Pilot 205/55/16,а отпред с Lassa Impetus Sport(същия размер),с подсилен ръб.Michelin-a на сухо се държи отлично,но на мокро е пълна скръб(е все пак шарката не е за мокра настилка),а Lassa-та се държи много добре на мокро и на сухо,но като сложа и отзад ще разбера по-добре как се държи.Резервната ми гума е Continental 195/65/15 с DOT 206 ,никога не е поставяна,защото по джантата няма никакви охлузвания от вътрешната страна и мустачките на гумата стоят по целия протектор(няма следи да се е търкаляла).Ми това е общо взето smile.gif
Vlado190
Аз отидох при Гумаджията ми на който засега имам доверие и той от няколко вида ми предложи Kumho. 120лв бр, засега се държи отлично, оценка...мм, знам ли, от съвсем скоро съм с тях нека да понатрупам впечатление и тогава. laugh.gif
Svalko
Аз карам с Continental 4х4 Contact 275/55-19". Нямам търпение да ги сменя, но не са достигнали още 1/2 от живота си. За съжаление немските коли си идват с немски гуми, а аз никак не съм доволен от Continental. Меки са (но не като Michelin) и много ронливи. Бързо се износват, веднага правят балони при удар в бордюр или дупка( на мен само че ми хлътна самата гума навътре, скъсала е плат отвътре). Бавареца също дойде с Continental ContiTouringContact CH95, имаха грайфер като нови, но бучаха ужасно и ги изхвърлих.Ето гуми. За мен Michlen Energy LX4 или MX4 са най-добрите гуми. Карат по 80 000 мили( 128 000 ), ако не ги боцнеш, както ги напомпиш така стоят, няма да припомпваш, няма нищо. Но Michelin са меки гуми и за коли с предно предаване стоят като застъпани, винаги изглеждат меки. Но за Мерца нямат грешка. А най-добрите зимни гуми за мен са Bridgestone Blizzak WS-50. Има тема за зимните гуми, на линка по горе може да ги разгледате.
Така че на Continental по-вече от 3 не мога да дам dontknow.gif
Benza91
Vredestein HiTrac 195/65/15 Няма забележки.На мокра настилка също.Oценка 8 icon_coolgrin.gif
Tocata
То стана време за зимни да мислим, но вече изкарах един сезон с Bridgestone Touranza ER300 - страшна гума за мокър, сух и всякакъв път. А най-добра е на път с дупки - 20 000 километра по е**ти скапаните пътища и наскоро ги прегледаха - имаше лек дисбаланс на едната предна (само аз си знам как и къде съм ги карал smile.gif ). Та оценка поне 8 им давам.

Размера е 205/55/16 V
neichev
От 2-3 години съм с Continental и зимни и летни за модела незнам...но са доста добри другата година ще купувам нови...размера е 185/65/15.
По точно колата си дойде с тях от Германия 2 комплекта чисто нови гуми с железни джанти на мерцедес...ама вече са за смяна.. icon_welldone.gif
m_hi88
Предни-MICHELIN,задни-GOODYEAR..Всички са 2-ра употреба(от по 30лф.)-изкарват по 35-40хил.км..Вече не купувам чисто нови,щото не знам дали колата ще може да ги "надживее"-все пак автомобила ми е произведен в далечната 1980г.
w201fen
карам с SIMPERIT DIRECTION-SPORT 195/50 R15 82V FR
Доволен съм от гумите. Доста се държи на пътя колата и при мокро, и при сухо време.
Пламен_
Като гледам май само аз от целия форум карам с гуми 195/65/15 носещи името ---> AVON ( досущ като козметичната фирма ) Някой има ли идея какъв е произхода им ?
vaakata
AVON-a са англииски до колкото знам.

Инак аз отпред съм с MICHELIN PILOT 215/55/16 и си ги возя отпред и в дъжд не съм имал проблеми шарката им е супер изчанчена някаква несиметрична. И на ляво и дясно колело стои по различен начин :huh: . Мислех че са обърнати ама гумаджията дето го питах ми каза да гледам на тях където пише аутсайд си е външна страна което си е логично нали!
Отзад съм със СЕАТ-ки 225/50/16 не съм си ги избирал както зех колата така само зимни гумци си взех. Та тези задните са големи дървета (не че имам нещо против дървото) ама това ще им е то на тях. Другото лято ще купувам гуми 2 броя 215/55/16 или 215/50/16. Някой може ли да ми препоръча летни гуми ма да не са някакви по 400 лв бройката. Примерно BF GOODRICH на тоз размер са по 260 парчето някъде. Какво ви е мнението за тях? ОТ зимните съм доволен ама за летните им не знам. dontknow.gif
За 124-ката взех зимни Goodyear Ultra Grip 7 размер 195-65-15 а за S класата съм решил не оригиналния размер 235-60-16 а 225-60-16 но още обмислям че ми предлагат някви боклуци фулда и nokian и не ми звучат добре.
krasch
Аз карам с KUMHO KW17 215/55/16 и съм доволен вчеря бях на беклемето и такъв сняг наваля за 4 часа около 30см.Но нямах никакви проблеми слязох от Беклемо в Троян , държат много добре в завоите и като дам газ колата си поема без проблеми.
sponsora
Цитат(ALEXONE™ @ Jul 16 2007, 06:07 PM) *

Karam s continental i kolata stoi kato zalepena na pytq s nego
Kotitu
Предни Matador, задни Toyo - оценки съответно 8 и 9. Зимните засега ги тествам още smile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.