Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Ванео и Виано
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
ГОГО
Някой може ли да даде коментари за VANEO като ползващ такъв автомобил?

Гледам в mobile.de Vanеo 2002г. за 6000 eur , което ми се струва доста ниска цена - може би има някаква уловка.
Мисля, че дори 8000 eur e цена за 3-4 годишен Vanеo

Може би бъркам нещо?
ГОГО
Е никой ли не ползва VANEO в този форум?
Blond
май никой не се е хвалил с ванео засега, а и на мен ми харесва, а така и не видях цените им. сега пак ще потърся.
Да - пак опитах и ... пак не стана. само при мен ли е така или просто нняма цени там? а днес ми дава и грешка като се опитам да отворя файловете за вановете?
втора редакция правя - намерих малко цени ,ама в дир-а, а не на страницата , на вносителя. що ли?!
ванео
Koichev
Малко късно но сега се регистрирах.
Наистина цената е малка аз преди година си купих 2002г. 25000лв
Koichev
И съм много доволен
stefany7
Привет! Цената на VIANO 22CDI Amb/L , 6+1 - 42 793 ЕURO.
Viano 22CDI Tre/L - 6+1 - 40 632 EURO . friends.gif
Iliev
Наскоро си закупих Мерцедес Ванео ,тази кола е идеална за по-голямо семейство.
Комфорт и малък разход на гориво около 5л/100км.
Добре се държи на пътя и не е чак толкова бавна за 90-те си конски сили.
wizard2000bg
Привет колеги !
Вчера и аз си закупих Vaneo и сега се опитвам да открия инфо по VIN кода , но за съжаление не успявам.
Някой ако може да помогне с линк sign_mercedes.gif .
gloristo
едва сега се регистрирах във форума (от любопитство) и да изкажа мнение по темата -

аз съм горда собственичка на Ванео 1,7 CDI, 2003 година, вече е на 130 000 км, от които половината съм навъртяла в бг, а другата половина по Европа.
понеже питахте за мнение от ползващ този модел - ето моето -
това е най-добрата кола за по-голямо семейство - достатъчно просторна и удобна за пътниците, с добро поведение на пътя и икономична.
аз имам 3 деца, куче (лабрадор) семейно сме неспасяеми къмпингари, а и половинката е алпинист. представете си с колко багаж се тръгва извън града rolleyes.gif
особено с толкова момчета у дома bigemo_harabe_net-110.gif
та да си дойда на думата - колата събира абсолютно всичко - от кучето, през къмпинг оборудването до алпийските работи на човека и до вело-багажника с 3 байка (задължителни) закачени отзад. приличаме на таралеж от детските книжки с ябълка и гъба на гърба smile.gif
харчи малко - на дълъг път съм сваляла до 5 на 100, градско с климатик 6-6 на сто. резервоара събира доста (60 литра) което дава един търсен конфорт на дълъг път.
държи се добре на пътя, дори натоварена с кутия за багаж на покрива, стабилна е.
голямо предимство е, че е с предно предаване, много е маневрена (или това зависи от шофьора hooray.gif )
случвало се е да слагам вериги и пак е с добро поведение, на дълъг път е спокойна, а в дъжд при разумна скорост е достатъчно стабилна.

до сега като ремонти съм правила следните неща - изключвам рутинната подръжка - масла, филтри и сервизирания А,В и С по сервизна книжка.

- предни накладки на 50 000 и на 100 000 км.;
- предни пружини (така и не се разбра как се счупи едната) на 85 000 км, та тогава смених и предни амортисьори (общо 1070 лв. труд и материали);
- катализатор и резонансно гърне - дизела в бг е ужасен и това го разбрах по трудния начин в средата на Европа, чак пътна помощ виках, за да не скапа турбината;
- климатика изпуска по някои друг грам - не се знае от къде, но го презареждам всяка пролет с около 100-200 гр. от 600 гр. и прегреждат маркучетата;
- крушките на фаровете са много слабо място - сменяни са няколко пъти всичките (обясняват го с "натъпканите" кабели в малкото пространство и разместването на захранването)
горепосочената причина е и причина за скапване на
- клапан на турбината, но самата тя си е ок; някое друго маркуче около турбината се размества, но хванато на време е поправимо и не е скъпо (15-20 лв);
- контактор на педала на газта (каквото и да значи това, но така го нарекоха - труд и материали 54 лв в "Балкан Стар") иначе ESP свети до безкрайност;
въпреки,че вратите са плъзгащи се (а това е божествено удобство в тесен гараж и с деца)
- разместват се гумите по релсата или по автомивките ги махат, че да чистели и там отдолу nono.gif (гледайте ги момчетата по мивките изкъсо какви ги вършат иначе правят простотии)
та с една дума - скърцат и потропват вратите. трудно се напасват, ама не е невъзможно с повече време и желание;
- централното заключване и плафона в купето дадоха проблем на третата година и сега всяка година ходя да му гледат нещо си дали прави контакт, ама като цяло работи и само го пипнат тук и там. само на багажника сме сменяли нещо си на закопчалката, щото недавало контакт и не се затварял добре;
- врътката на парното/климатика и копчето на един от прозорците (отдавам го на нормалната амортизация от употреба)

та това е в общи линии - погледнато реално не е много и страшно, а и аз съм жена (мъжа ми не шофира) не разбирам от коли и затова при всяко усъмняване, че не звучи като вчера
звъня на сервиза - за всеки случай.

ДО ГОГО - за питането за цената - това е съмнително само на пръв поглед, но е възможната цена на добър автомобил.
модела е спрян от производство от миналата година и от тогава рязко спаднаха цените.
до преди година-две почти нямаше втора употреба - хората си ги караха, поради повечето от посочените по-горе причини, но кризата накара много хора по Европа да се освободят от втората кола в семейството, а погледнато реално Ванеото е абониран за второто място - рядко е титуляр в гаража.
понеже е с агрегати от други модели на МВ не е трудно още дълго време да се поддържат и сервизират - така, че ако колата която ви е попаднала е ок и ви харесва, ще ви върши работа и ви устройва като цена - защо не - все пак може да е "баничарка" (и така ги наричат), но е Мерцедес.

Аз мойта нямам намерение да я сменям в близките поне 2 години - харесвам я, много е удобна, не е скъпа за поддръжка и харчи малко - какво му трябва на шофьора icon_welldone.gif

П.П. Да не прозвучи нескромно, може да съм жена, но се интересувам от колата си - харесвам си я, грижа се за нея и тя ми служи много вярно.

Цитат(wizard2000bg @ Mar 15 2009, 09:09 PM) *
Привет колеги !
Вчера и аз си закупих Vaneo и сега се опитвам да открия инфо по VIN кода , но за съжаление не успявам.
Някой ако може да помогне с линк sign_mercedes.gif .

ето ти един линк с инфо за VIN кодове на МВ - може да ти помогне за това което ти трябва.
http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Ident...-Benz/VIN_Codes

иначе не се сещам за друго място за това инфо.

успех
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.