Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Ползвате ли добавка за нафта?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Други > Анкети
KPAHK
Ползвате ли добавка за нафта???

Предимно ме интересува мнението на собственници на CDI мотори, защото всички знаем какво се продава в БГ и колко струват ремонтите. kill_myself.gif
Veni®
ДА, Кастрол
около 100 к км на Пасат 1.9 TDI
около 60 к км на комбито

това е добавката!!!
mbenz
И аз отскоро ползвам на Кастрол-TDA,че всички я хвалиха тук! Преди това на Лики-Моли сложих/през 2000км. се слага обаче,а не на всяко зарвждане/,ама да си призная никаква разлика не съм усетил!Но като всички я хвалят-айде и аз,да не се мина...! tongue.gif Кастрол-а го намерих в практикер по 16 лева,като се ползва в съотношение 1:1000.Нафта сипвам от ОМВ от зимната,или от ШЕЛ-Ви Пауър.Преди и на Лукоил зареждах,но откакто в Бургас/дето е рафинерията!!!/ ми сипаха неква гадост,мамка им мръсна се забравихме с тях!Абе проблема с нафтата идва основно от управителя на съответната бензиностанция!
KPAHK
то и аз вчера си закупих една опаковка Кастрол bigemo_harabe_net-110.gif

ама да попитам - "от питане глава не боли"
щото нещо ми поомръзна тоя "Алпин Дизел" 0_evil.gif - мнооо цифра
а да сложа обикновен все още ме е СТРАХ. Основната ми идея не еподобряване на студен старт или промяна на цетаново число ами - ПРОФИЛАКТИКА И ПРЕДПАЗВАНЕ от тежки ремонти
mbenz
Тъй де-тва е идеята,ама кво да ти кажа...знае ли ги човек къде какви далавери въртят с нафтата???!!!Щом мене на Лукоил, и то в Бургас ме изработиха,където е производството...!!!За първи път усетих загуба на мощност,разхода се качи с 1,5л/100км и за пръв път видях в огледалото за обратно виждане да пропушва сиво като я настъпя!В София сипвам основно от ШЕЛ,но само този,който е до моста Чавдар-управлението им е близо/в балканстар/та май не смеят да въртят далавери!Са ще скочат всички,но съм забелязал,че нафтата на ОМВ/обикновенната/е по-скапана от тази на гореспоменатия ШЕЛ,ама тва е положението-2-3 пъти като сипя нафта и ходя да ми мерят изгорелите газове!Сори,ама от ОМВ димността е 2 пъти по-висока!
Veni®
Цитат(mbenz @ Apr 23 2007, 10:30 AM) *
Абе проблема с нафтата идва основно от управителя на съответната бензиностанция!

Мда, оттам идва проблема, определено
аз пък зареждам само ОМВ, от една и съща бензиностанция , от много време насам, и определено съм доволен
обикновен дизел, че другия нещо
Цитат
щото нещо ми поомръзна тоя "Алпин Дизел" 0_evil.gif - мнооо цифра
дето вика КРАНК
еми хубаво, нормално върви, нормално гори, дори преди време влязохме в спор с адаша - имаше една тема, че беше постигнал разход 20 ли, 30 ли на сто не помня.
да, ама на следващото ми зареждане там и аз докарах някакъв такъв разход
на по-следващото - пак там, всичко си беше по местата, така че явно
Цитат(mbenz @ Apr 23 2007, 10:30 AM) *
Абе проблема с нафтата идва основно от управителя на съответната бензиностанция!
Пламен е прав, както винаги!!!
KPAHK
Даааа

Мнооого дълга и без крайна тема е това с БГ Горивата
niknd
значи колата я купих края на януари от Германия вървеше прекрасно ,НО
в България след второто зареждане нещо ми се стори ,че върви по-малко
и реших да сложа добавка на кастрол сега върви още по малко дали добавката
разтвори някакви мръсотии и запуши филтрите dontknow.gif
зареждам само от лукойл и шел но не виждам разлика
от ОМВ заредих един път преди 3 г. и отидох на витоша на Простор и
това беше единственния случай в който не можах на сутринта да запаля при -10 градуса kill_myself.gif
mbenz
Цитат(niknd @ Apr 23 2007, 03:46 PM) *
значи колата я купих края на януари от Германия вървеше прекрасно ,НО
в България след второто зареждане нещо ми се стори ,че върви по-малко
и реших да сложа добавка на кастрол сега върви още по малко дали добавката
това беше единственния случай в който не можах на сутринта да запаля при -10 градуса kill_myself.gif

Горивен филтър сменявал ли си скоро?!Ако не си не се помотвай,ами сменявай и пиши какъв е бил ефекта!
kyuss
Цитат(niknd @ Apr 23 2007, 03:46 PM) *
.......... добавка на кастрол сега върви още по малко дали добавката

Виж тука w123 какво е писал...
http://www.mercedes-www.mercedes-club-bg.c...&hl=кастрол
след като си почнал да я ползваш,отпървом може да се наложи да следиш състоянието на филтрите по-често...то същото се случи и кога за пръв път я сложих на пижо,и нали няма прозрачен предфилтър ,и кога отворих главния,ми призля...
та значи с кастрола съм нямал никакви проблеми,водица също не съм намирал,проблеми зимата нивгаш... много хора безпроблемно карат КР с нея,някои се опасяват,че била само за дизели с ниско налягане на впръскването...ами не се сещат,че това,което слагат бензиностанциите или рафинериите,не е много далече от състава на кастрола(хм,или само една част от него)...
Комай единственото гадно нещо е ,че вони ужасно и дрогира здраво,и малката капачка не е измислена много добре...внимавайте,ако я разнасяте в колата...
ЛМ също съм ползвал успешно,ама предпочитам кастрола с оглед цената...

Общо взето,неизбежните съставки са октилнитрат и алкилбензол,таз на кастрол е суперконцентрирана,на тези шишенце/резервоар-разредена в гориво...концентр.съобр.приложението...
http://www.worldpac.com/msds/WP_049.pdf(ЛМ diesel spuelung/diesel purge)
http://www.worldpac.com/msds/WP_037.pdf
http://www.worldpac.com/msds/WP_023.pdf (ЛМ супер-дизел)
Redex Diesel Clean
psychopath
Здравейтеsmile.gifЗимата използвам Castrol-TDA,а лятото Redex и проблеми досега съм нямал да чукна на дърво.Зареждам само от Лукойл и рядко от Шел,но имам чувството,че с Redex-a мотора работи по безшумно,но може и да си внушавам smile.gif .
Dezki
Аз пък и на Бенца, докато го карах, и на Ланчата и на Фиата слагам само обикновена нафта от предимно 3-4 бензиностанции- Шел, ОМВ, Круиз и ЕКО. Разлика не мога да кажа че има- все си е същото. Веднъж сипах нафта на ЛУКойл на Владая и ми направи впечатление че припушва повече като я настъпя, само това. Освен това когато има сипвам и Биодизел, дето ми го носят в туби, ама от доста време нямаsad.gif.
Един познат с Ланча комън райл дизел кара и на биодизел и е доволен- ни му се е осветкала, ни нищо.
За добавките- Редекса е мижи да те лажем- ползвал съм го и никакъв ефект. По скоро с биодизел се отпушва всичко , ама трябва горивния филтър да е нов.
Слагал съм и добавка Адизол Т6- профилактично и само веднъж на Бенца, иначе на бензинова кола съм слагал Адизол Т4 и ефект ИМА, за разлика от аналозите му- повишават се обороти на празен ход, разхода е приличен и карбуратора свети от вътре.
Esper
До момента никога не съм слагал добавка за каквото и да е.
Всъщност веднъж на едно Рено Еспа (бензин) сипах, уж за дюзите но мисля че ефекта дори и да го е имало, клонеше към нула.
Дизелите както каза Асен, аз също ги карам с обикновена нафта, предимно ОМВ.
Предполагам че не съм имал нужда от добавки - вода не съм намирал до момента в системата и на двата туча, палят си зимата...
Единственото което забъркам с горивото е двутактово масло.
tuning13
Доволен съм от REDEX.
mitun
По повод изказването на Dezki за бензиностанцията на Владая и mbenz за Лукойл-а в Бургас, има Лукойл-Петрол (старите на петрол, ама най-старите които са модифицирани и изглеждат лукойлски ) и само Лукойл.Мисля че не е зле да се прави разлика, защото хем имат общи обекти, хем между тях е една мътна и кървава.... а лайната ние да ги ядеме
nizi190
Ползвал съм и Кастрол и Редекс.И от двете съм доволен,но лично мое мнение е,че когато съм ползвал Редекс през зимата мотора ,като е студен работи по шумно отколкото с Кастрол-а.Не си внушавам ,защото и баща ми усети разликата.
hristo_cars
Много съм доволен от Дезолит двигателя става доста по тих Продават го в Балкан Стар icon_coolgrin.gif
fiveq
Не слагам добавки, по скоро внимавам какво се сипва и на коя бензиностанция / доставчик под масата. Ако е хубав и чист дизела- наливайко. Преди 3 дена смених маслото на двигателя - мърка. Едно от най-хубавите масла са на Liqui Moly icon_coolgrin.gif
JORO_
Аз ползвам РЕДЕКС от три години и съм много доволен, КАСТРОЛ съм ползвал няколко пъти и нямам лоши впечатления, но и нямам добри впечатления
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.