Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Господари на пътя
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Новини за Мерцедес-Бенц
ALEXONE™
Че сме hooray.gif не подлежи на съмнение.
Но вижте лексуса и пак кажете, че сме крали дизайна на BMW nono.gif

Източник на снимките
VladoBENZ
Хаха отново сме номер еднооооооооооооооооооооооооооооооо smile.gifsmile.gifsmile.gif
обичам вииии, и тях обичааам (Мерцедесите) smile.gif
sky
Lexus ,винаги са крали идеи от Mercedes wink.gif
neichev
Цитат(sky @ Mar 18 2007, 12:33 AM) *
Lexus ,винаги са крали идеи от Mercedes wink.gif

Тук си много прав.И всичко започна от Хамериканкия пазар...там Лексус са много по-известни и марката е много по почитана от колкото в Европа. Конкуренцията във високия клас в САЩ между Мерцедес и Лексус е невероятна.Честно казано на мен много повече ми харесват моделите на Лексус от колкото тези на БМВ dontknow.gif
А да се съравноваваш със С-класата ма Мерцедес е да бягаш срещу вятъра flagMB new.JPG bigemo_harabe_net-110.gif
Това Мерцедес да е номер едно се е превърнало в традиция за марката. flagMB new.JPG
Bustter
Хаххахахаха Лексусата дали не е сбирщаин отпред прилича на Sккласта отзад на 7цата... а коментара за интериора ме уби... никъв стил но за сметка на това хиляди бутони хахахахахахах wacko.gif я да не съм у самолето бе хахахаха
W140
интериора на лексуса.... кърти, чисти и извозва от грозота
тва да не е командния център на козлодуй бре wacko.gif wacko.gif wacko.gif
penchev
За мен тая фирма Лексус , не съществува !!!
ТЕ не се спряха да крадат,то не е ноу-хау, то не е дизайн, какво ли не ...
Опитват се да направят някакъв синтез между БМВ и Мерцедес , успяват дотолкова,че когато човек погледне напр. тази 460-ца вижда навсякъде убийствени прилики с елементи по екстериора на двете немски машини от този клас.
sky
Цитат(penchev @ Mar 31 2007, 05:07 PM) *
Опитват се да направят някакъв синтез между БМВ и Мерцедес , успяват дотолкова,че когато човек погледне напр. тази 460-ца вижда навсякъде убийствени прилики с елементи по екстериора на двете немски машини от този клас.

Нали това е идеята за раждането на Лексус
kiril
Цитат(penchev @ Mar 31 2007, 05:07 PM) *

Че крадат японците... спор няма..., но ако някой може да каже, че не работят качествено... ще излъже. Не случайно завзеха американския пазар... А и на повечето тестове за дефекти на нови коли челната тройка е заета именно от японски коли...
vesopesa
аве аз дочух че на лексуса щели да почват да го използват като тренировъчна капсула за пилоти 0_yahoo.gif
Bustter
Цитат(sky @ Mar 31 2007, 07:14 PM) *
Нали това е идеята за раждането на Лексус

БееМцедес или МерцеМВе (BMCedes or MercMW) 0_yahoo.gif сбирщаин...
Стоил
Вие на Лексус изобщо качвали ли сте се че говорите глупости? Лексус ЛС е най-добрата кола в света в момента - с пъти по-добра от всякакви S-класи и седмици. Бие ги по-всички показатели - здравина, динамичност, красота, безопасност.
Вярно е че немските коли са били най-добри...обаче през 80-те и 90-те. Сега истината е в Японските коли - най-добра във високия клас е Лексус, а в средния и Хонда Акорд е за предпочитане пред Е-класа, примерно. Неслучайно всеобщото мнение в този форум е че най-добрите мерцедеси си остават старите Е-класа и S-класа, а новите модели са много проблемни. Просто мерцедес е стара слава...
Armageddon
Цитат(Стоил @ Jan 12 2009, 02:03 PM) *
Вие на Лексус изобщо качвали ли сте се че говорите глупости? Лексус ЛС е най-добрата кола в света в момента - с пъти по-добра от всякакви S-класи и седмици. Бие ги по-всички показатели - здравина, динамичност, красота, безопасност.
Вярно е че немските коли са били най-добри...обаче през 80-те и 90-те. Сега истината е в Японските коли - най-добра във високия клас е Лексус, а в средния и Хонда Акорд е за предпочитане пред Е-класа, примерно. Неслучайно всеобщото мнение в този форум е че най-добрите мерцедеси си остават старите Е-класа и S-класа, а новите модели са много проблемни. Просто мерцедес е стара слава...

Има резон в твърдението ти Стойле.
Бие Мерцедес и БМВ само по реклама.Ти изглежда си се качвал в Лексус,а дали си го подържал?
Аз имах преди време Лексус IS 2.5-литров, V-образен шестцилиндров двигател 204 коня.
Шест степенна ръчна скоростна кутия,пълен с всевъзможна електроника,която при най-малкия дефект ме правеше безпомощен и разноглед,защото сервизите за него не са на всяка пряка а в повечето големи градове на Европа.А цените в тези орторизирани сервизи,Оууууууууууууу още ми изтръпва портфейла. Да има преимужества като елегантност особенно при LS-а голям просторен и луксозен,перфектен за "къмпани кар" ,не не и евтин както за закупуване така и за сервизна подръжка.И за твое сведение за 2007 г. в България се продадени от модела като моя само 28 бройки,докато в щатите 355000.През 2007 още по-малко,точно когато е пикът в продажбите - април 2007 г. пазарен лидер при премиум брандовете в България е "Мерцедес" (390 продажби), следван от "Ауди" (193), "Волво" (166) и БМВ (165 сделки).
Е това са фактите пред който и Аз мълча.
marvin
Хе хе, абе Стоиле - чак такава обич - да не си японец ? Карал съм и служебен Лексус и е тотално разочарование - очаквах много повече, нито лукс, нито возия, нито интериор, едни големи копчета, за да запълнят мястото на таблото, измислени евтини дръжки на вратите, вечно нещо свети по таблото за предупреждение, пласмасички отзад - неуспешен опит и липса на какъвто и да било дух, ама нищо не ме грабна, просто скъпа жълта кола ! Все пак си грамотен човек и да се водиш по акъла на разни журналистчета, които класират колита на базата на някакви точки от измислени тестове ... смешно е. Излез на улицата и преброй колко стари S-класи и Седмици ще видиш - преброй и Лексусите - защо Бенцовете са най-много ? Нали са по-скъпи и се чупят ??? Защото Стоиле - са по-здрави, Лексусите, които не са нови просто ги няма - защото са разглобени за скрап, не стават и да се ремонтират ! Проверката на времето е най-важната - а Лексусите въобще не я издържат, защото са калпави евтини имитации - нямат нито традиции нито опит в луксозните коли като Бенц и БМВ - кой нормален богат човек би си купил Лексус вместо S -класа - къде отива имиджа ? А и тези платени класации с японските коли на първи места - опитай се да мислиш бе човек - кой кара японска кола и как я кара - обикновено пенсионирани библиотекари, които рядко вдигат 120 км/ч. - дай тази прехвалена кола на някоя мутра с S-класа, която натиска газта с двата крака и да видим дали ще издържи нежната японска количка и седмица ? Наскоро карах един фен на японските коли към Драгалевци - той беше в шок, че не заобикалям дупките и неравностите и по паветата си карам нормално, а не пълзя - вика ми - с това каране ще отидеш в сервиза за предница/задница след седмица - казах му - колега, 8 години я карам така W124 - смених само тампончета някакви отзад, защото скърцаше ! Той ми вика - еее това е защото е по-тежка, ха ха, трудно понесе факта, че неговата двугодишна Тойота три пъти за година ходи с някакви грижи в сервиза по ходова част ! Така че това с японските коли го остави на зевзеците и децата, които не са ги карали - качи се на Лексуса и отиди до Банкя, оттам вземи S-класа и се върни по същият път - е, ако не усетиш разликата значи много, ама много си зомбиран на тема японски коли и едва ли ще те разубедим с каквото и да било. Щом ти харесва - карай си ги, но не се прави на ударен "не знам какво им харесвате на Мерцедесите " - хе хе, айде малко намали темпото ... Или си от хитреците, които си мислят, че Японското е хем по-евтино - хем по-хубаво - хе хе, мечти, мечти ... Да ти го докарат от другата страна на света, да е в същият луксозен клас, да ти е по-евтино и даже да ти е и по-хубаво - ееее, човек, слез на земята !
ALEXONE™
От къде изровихте тази "томахавка" изтупахте темата от прахта.
Всеки има право на мнение, и това не го прави различен.
Самия факт, че Стоил се е регистрирал тук говори, че Мерцедес му е на сърце.
А Лексус си няма и БГ форум даже. hooray.gif

Бъдете толерантни не само на тъпя.
radi B
Неслучайно и разбирасе неофициално наричат Лексус Мерцедесът на бедните богаташи
Стоил
Е, хубаво де, наистина само съм се качвал на Лексус, а не съм го поддържал. Но в САЩ определено е по-популярен от Мерцедес, а не е кой знае колко по-евтин.

ОК, за Лексус не мога да говоря от първа ръка, но Хонда Акорд определено е супер кола - имах една десетгодишна която за 4 години каране само сипвах бензин и смяна на масло и беше перфектна. Да не говорим колко динамична беше. Сега имам нов Акорд и не бих го сменил за немска кола. Новия Акорд за мен е най-красивата кола в момента. Вие може ли да кажете това за новата Е класа с чиста съвест?
wheresdabud1
за ко е-класа говориш за модела 2009 ли, ми доста по добра е от хондата но,това е мое мнение wink.gif
Gito
Лексуса е луксозния клас на Тойота,а на Мерцедес лукс сегмента е Майбах.А сега човека с хондите да ги сравнява,ако не го е срам де. slap.gif
BaT_ToNY
Lexus е съвместна разработка на Mercedes-Benz и Toyoya. Така, че невиждам кво ги сравнявате. smile.gif
Петър Петров
Цитат(marvin @ Feb 7 2009, 12:29 AM) *
Хе хе, абе Стоиле - чак такава обич - да не си японец ? Карал съм и служебен Лексус и е тотално разочарование - очаквах много повече, нито лукс, нито возия, нито интериор, едни големи копчета, за да запълнят мястото на таблото, измислени евтини дръжки на вратите, вечно нещо свети по таблото за предупреждение, пласмасички отзад - неуспешен опит и липса на какъвто и да било дух, ама нищо не ме грабна, просто скъпа жълта кола ! Все пак си грамотен човек и да се водиш по акъла на разни журналистчета, които класират колита на базата на някакви точки от измислени тестове ... смешно е. Излез на улицата и преброй колко стари S-класи и Седмици ще видиш - преброй и Лексусите - защо Бенцовете са най-много ? Нали са по-скъпи и се чупят ??? Защото Стоиле - са по-здрави, Лексусите, които не са нови просто ги няма - защото са разглобени за скрап, не стават и да се ремонтират ! Проверката на времето е най-важната - а Лексусите въобще не я издържат, защото са калпави евтини имитации - нямат нито традиции нито опит в луксозните коли като Бенц и БМВ - кой нормален богат човек би си купил Лексус вместо S -класа - къде отива имиджа ? А и тези платени класации с японските коли на първи места - опитай се да мислиш бе човек - кой кара японска кола и как я кара - обикновено пенсионирани библиотекари, които рядко вдигат 120 км/ч. - дай тази прехвалена кола на някоя мутра с S-класа, която натиска газта с двата крака и да видим дали ще издържи нежната японска количка и седмица ? Наскоро карах един фен на японските коли към Драгалевци - той беше в шок, че не заобикалям дупките и неравностите и по паветата си карам нормално, а не пълзя - вика ми - с това каране ще отидеш в сервиза за предница/задница след седмица - казах му - колега, 8 години я карам така W124 - смених само тампончета някакви отзад, защото скърцаше ! Той ми вика - еее това е защото е по-тежка, ха ха, трудно понесе факта, че неговата двугодишна Тойота три пъти за година ходи с някакви грижи в сервиза по ходова част ! Така че това с японските коли го остави на зевзеците и децата, които не са ги карали - качи се на Лексуса и отиди до Банкя, оттам вземи S-класа и се върни по същият път - е, ако не усетиш разликата значи много, ама много си зомбиран на тема японски коли и едва ли ще те разубедим с каквото и да било. Щом ти харесва - карай си ги, но не се прави на ударен "не знам какво им харесвате на Мерцедесите " - хе хе, айде малко намали темпото ... Или си от хитреците, които си мислят, че Японското е хем по-евтино - хем по-хубаво - хе хе, мечти, мечти ... Да ти го докарат от другата страна на света, да е в същият луксозен клас, да ти е по-евтино и даже да ти е и по-хубаво - ееее, човек, слез на земята !

Напълно подкрепям Marvin. Немското качество, още повече Бенцовете изобщо не трябва да се сравняват с бричките направени от япончета. Лексус за мен е една недодялана марка, която се опитва да копира мерцедес. А неините собственици са заблудени до краен предел. Но все пак, ако всеки разбираше в света щяха да се карат само Бенцове flagMB new.JPG
diesel
На Toyota луксозната марка е LEXUS, на MERCEDES се казва MAYBACH, а на BMW е Rolls-Royce!
Сега вече можем да ги сравняваме:
Toyota <MERCEDES, BMW
LEXUS <MAYBACH, Rolls-Royce

Мисля, че няма нужда от повече сравнения, но все пак
оставам коментарите на Вас!
medkovec
Голяма работа , че крадат нали оригинала е много пъти по-хубав и добър sign_mercedes.gif
калоян
Цитат(diesel @ Nov 2 2009, 10:29 AM) *
На Toyota луксозната марка е LEXUS, на MERCEDES се казва MAYBACH, а на BMW е Rolls-Royce!
Сега вече можем да ги сравняваме:
Toyota <MERCEDES, BMW
LEXUS <MAYBACH, Rolls-Royce

Мисля, че няма нужда от повече сравнения, но все пак
оставам коментарите на Вас!

Само да не сравняваме БМВ с Ролс Ройс или с която и да е ,че тогава станахме за смях.
diesel
Колега, аз не сравнявам BMW със Rolls Royce, a казвам че Rolls-а е луксозната марка на BMW!
nov
Цитат(radi B @ Feb 25 2009, 03:19 PM) *
Неслучайно и разбирасе неофициално наричат Лексус Мерцедесът на бедните богаташи

Колега запознат ли си при сходни екстри и при еднакви класове на колите примерно IS-C class, GS-E class LS- S class, каква е разликатъа в парЕте, щото тия дето карат лексус хич не са бедни да ти кажа, зад океана Лексус е символ на престиж надеждност и качество.Не се заяждам ама твърдението ти е меко казано простовато.А пък и ония къде са с технолигиите?
lubeste
айде като лексуса е толкова голяма марка някой да каже модел който се е утвърдил в годините като качество......просто няма такъв
Dumassuri
По въпроса ДА колегиален съм винаги пускам Колега когато виждам че никой друг не му дава път... мн ми става драго когаро някой ми вдигне ръка или ми пусне авариини за благодарство по някога във софия като пусна някой във задръстването и после пак се засечеме той ме пуска... така трябва да сме задрузни и да си помагаме
nov
Цитат(lubeste @ Dec 12 2009, 09:10 PM) *
айде като лексуса е толкова голяма марка някой да каже модел който се е утвърдил в годините като качество......просто няма такъв

Колега ама ти сериозно ли........................питаш? bigemo_harabe_net-110.gif
ALEXONE™
Да посъживя темата малко.
Погледнете новия Hyundai Genesis

Имитацията на новата S класа о очеваддно.

Цитат
2010 Hyundai Genesis 3.8 4dr Sedan (3.8L 6cyl 6A)

Review

The sleek design and high quality is what first caught my attention. I test drove the Lexus 350, BMW 5 series, and Mercedes E-class, as well as the Audi 6. All nice cars but the Genesis sedan seem to borrow the best from each in styling and performance, easily matching and often exceeding performance. Lexus products (owned a few), are getting stale in design with little change in years. Same goes for the other makers, although Mercedes has some beautiful models out there. Final decision on the Genesis came after test driving all of them. It's nice to know that I will no longer have to pay inflated maintenance costs that the other brands love to charge (something rarely spoke of here).

http://www.edmunds.com/hyundai/genesis/201...umerreview.html emoticon-0127-lipssealed.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.