Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Бусовете Мерцедес
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Други модели Мерцедес
208 D
Нека всичко свързано с динозаврите в лекотоварното транспортиране да се публикува тук. Аз съм горд собственик на 208 D с 601 мотор. smile.gif
nido
АЗ ИМАМ 208Д 91 НАБОР 5СК ВЪРВИ ПОЖЕЧЕ ОТ 124КАТА МИ
nido
ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ЧЕ СЕ КАЗВА БЕЛИЯ ЛЕБЕД
BAVARETZA
ние имаме един 308 макси 99 годинка ама тез пътища скоро ши му .... мамата и един 313 макси на 45 000 км от както го зехме не е каран година и 2 месеца горката принцеска
VladoBENZ
Аз пък имам 308D с старото моторче...преди две години основен ремонт и сега върви като луд, не моа го гоня с 190-ката...а за товара нямам думи, с 3.5 тона си фърчи smile.gif
nido
моя лебед _208 вече 4 год. ълужи вярно ама и много изгни кво да правя да го правя ли.....щото преди имах форд,него го правих ,но след 2год.стана по-зле и от преди.....
VladoBENZ
Хаха, познато...колата ми стана така...а буса и нашия е изгнил, ама не мисля да го правя...
nido
някой знае ли каде в пловдив могат да ми сменят тампоните на ресьорите на 208д и въобще трябва ли да търся нещо по-специален сервиз dontknow.gif
nido
и някй има ли впечатленея от сервиз "дизел" срещу шикера,бях веднъж немога да кажа нещо хубаво нито нещо лошо щото повредата беше елементарна rolleyes.gif
BAVARETZA
tukmo se 4udeh koga 6te vkarame 313to v deistvie i v4era 308cata sa blusna do Bqla rusensko toz tupiq put mn hora sa sa pretrepali da ... vnimavaite hora
Sprinter
Горд собственик съм от има няма 3 месеца на Спринтер 412 тип камионче с брезент.За сега нямам оплаквания като изключа само малко по високия разход и леко тромавото вървене но това си е направо камион smile.gif иначе съм му качвал до 3,5 т. товар и си върви нормално. rolleyes.gif От 2 години притежавам и спринтер 310 средна база,висок.От него също съм доволен защото с 2т. си пътувам спокойно по магистралата с 120км.ч. и разхода му е разумен,вози доста комфортно но този модел има един основен недостатък слаба предница заради особенностите на окачването. mellow.gif Просто не са предназначени за наще пътни условия наложи ми за 2 години да сменям 4 пъти преден ресьор.Няма начи с тези разбити пътища през 6-7 месеца съм в бокса а и аз на моменти доста го товаря понякога 2т. та и малко от горе. mellow.gif По едно време бях решил да пиша писмо до Мерцедес laugh.gifДруги забележки нямам. Иначе това са истинските работни машини а не някъкви френски и италянски измишльотини. wink.gif
п.п.Някой има ли опит със спринтерите нека сподели защото информацията на български в нета е оскъдна.
Sprinter 310
Здравейте в момента чакам един мерцедес 310 нов внос.Надявам се хубава машинка.Но защо така са със слаби предници немойе ли да се направи нешо по въпроса.Например да се сложи помощен ресор.А Спринтер ти чупиш ли ги или само предницата ти се разтваря.
Sprinter
Цитат(Sprinter 310 @ Jul 16 2007, 01:53 PM) *
Здравейте в момента чакам един мерцедес 310 нов внос.Надявам се хубава машинка.Но защо така са със слаби предници немойе ли да се направи нешо по въпроса.Например да се сложи помощен ресор.А Спринтер ти чупиш ли ги или само предницата ти се разтваря.

Ами предницата не се "разтваря" както ти казваш просто ресьорите се чупят винаги на едно и също място и винаги долния те са два при този модел.При което буса "кляка" от страната на шчупването но това не е фатално и не променя сходимоста,може да се кара така известно време до смяна,само че не може да се товари пълноценно. Проблем има и с вътрешните накрайници,аз смених няколко докато случих на свястни при това турски но качествени вече година не съм ги пипал.Пробвал съм и с ресьор от 412 който е същия като за 310-312 някой казват че били малко по-дебели и здрави но аз не мисля така според мен разлика няма.Иначе нищо друго не може да се направи нито да се усили с допълнителен лист просто конструктивно няма кака да стане.Ако не се претоварва буса и се кара по хубави пътища смятам че не би трябвало да се чупят толкова често.Наскоро разбрах че голямо значение оказва и състоянието на амортьосьорите.Износени ли са по-голямата част от натоварванията и ударите се предават директно на ресьорите и това също е пречина за по-бързото им шчупване.Иначе това окачване е доста комфортно и автомобила се държи стабилно на пътя.Дано да нямаш проблемите които имах аз с моят бус !
the_ancient
Кога ше разберете че от Т1 по-як бус нема? smile.gif Спринтерите са повече за возене, не стават за товар. Т1 може да е много грозен, да вози като каруца, да са му слаби моторите, обаче е истински Мерцедес, най-малкото защото никога няма да те остави на пътя. Тия бусове не се трошат, а като се сетя само как влизат скоростите и колко са маневрени... еех. wub.gif Спринтера е автобус. Като го натовариш става люлка (311 ЦДи 2003).
Nikolet
Цитат(nido @ Mar 12 2007, 09:43 PM) *
ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ЧЕ СЕ КАЗВА БЕЛИЯ ЛЕБЕД

Звучи добре, нежно име за такъв автомобил. Как реши да го кръстиш точно така? icon14.gif
Nikolet
Цитат(nido @ Mar 14 2007, 01:09 PM) *
моя лебед _208 вече 4 год. ълужи вярно ама и много изгни кво да правя да го правя ли.....щото преди имах форд,него го правих ,но след 2год.стана по-зле и от преди.....

Щом автомобилът ти се нуждае от още ремонти, по доре помисли да го смениш с друг. Направи си проста равносметка, на разходите, които ще направиш по ремонта и ги съпостави с цената на по-нов модел. Ако продадеш стария и доплатиш малко отгоре, се получава идеално-отърваваш се от стария и спестяваш пари за ремонта му. Същевременно се сдобиваш с по-нов и по-бърз
damian-123
i tatko ima mercedes sprinter 308maxi.hubava voziq no po na6ite puti6ta nestava..... no i motora mu e slabi4ak 80 konq sa malko za MAXI baza... no za varvene do 100 km gori normalno sled tova pogorqva pove4ko.. ina4e ob6to vzeto sprintera si e sprinter
k79
Цитат(damian-123 @ Nov 27 2007, 04:03 PM) *
i tatko ima mercedes sprinter 308maxi.hubava voziq no po na6ite puti6ta nestava..... no i motora mu e slabi4ak 80 konq sa malko za MAXI baza... no za varvene do 100 km gori normalno sled tova pogorqva pove4ko.. ina4e ob6to vzeto sprintera si e sprinter

Точно така icon_coolgrin.gif И кирилицата си е кирилица - виж тук!!!
damian-123
извинявамсе нямах кирилица...
DEOdriver
ИМАМ 308D 4 ЦИЛИНДРОВ 90г.ПОЛЗВАМ ГО ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ И КАКВО ДА ВИ КАЖА,НЯМАМ ДУМИ И СЕ ОБЕДИХ ,ЧЕ И ДО СЕГА НЕ Е СЪЗДАДЕН ПО ЗДРАВ БУС ОТ НЕГО.ВЯРНО НЕ СА ТОЛКОВА БЪРЗИ И КОМФОРТНИ КОЛКОТО SPRINTERITE,НО ПЪК СА НАЙ-НАДЕЖНИТЕ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОДНОШЕНИЕ.НЯМА ШЕРНИРИ НЯМА НАКРАЙНИЦИ АБЕ НИКВА ПРЕДНИЦА,САМО ГРЕСИРАШ И КАРАШ И ТАКА БЕЗБРОЙ ГОДИНИ.ИЗОМИТЕЛНО ЗДРАВИ СА icon_welldone.gif
Atos
От няколко дни притежавам Спринтер 312 - 1996г, но нямам никакво инфо за него . Ако е възможно споделете...
microline
Здравейте, от 18 месеца имам 312D (1998) фургон и като цяло мога че е един много добър колега, издържлив и работлив.
Месечно му се трупат около 5000-7000 км, но не се оплаква. От скоро се сдобих с 616CDI (2001) и в момента сме на етап проучване месец и половина му направихме 10 000 км и за сега непоказва сериозни проблеми, само дето со поддържа като камион smile.gif sign_mercedes.gif
Vasko MB 207
А аз се радвам на МБ 207 Д от 81 година със 65 к.с. но за тази възраст със 100-110 км/ч по магистралата, и няма грам проблеми, а тази скорост е в натоварено състояние с около 600кг. и брезентова каросерия дори и без спойлер. Много му се радвам, въпреки възрастта и вече никнещата ръжда sign_mercedes.gif .
kokobenz
Тези коли са за работа и е нормално да се чупят повечко. След като изкарват пари трябва да се поддържат с по сериозни средства и по честичко. Имам наблюдения, че колкото е по-нов модела толкова е по-слаб (неиздръжлив), което е съвсем нормално (то със всичко е така). Аз карам "държавни" коли и не ме притеснява поддръжката, ама като знам какво сме ремонтирали за тези изминати километри, се убеждавам че Мерцедеса е hooray.gif . Три години карах миниавтобус Спринтер 411 2002г. При положение, че беше на 250000км. (реални, защото е купен нов) с ортака му навихме още 410000км., та стана на 660 000. Та за тези три години сме му сменили водна помпа, две дюзи, скапания "пластмасов" ресор, два накрайника, предните и задните тампони, диференциал и един лагер на главина. След това ми купиха 511 2006г. за 140000км. предни и задни тампони, и накрайници. От скоро карам на още по- натоварена линия. Карам 515 2008г. и за 6 месеца сме и навили 120000км. Пътя е ужасен и неможе да я пазиш по никакъв начин, защото и времето ни е ограничено. Та за тези километри сме сменили предни и задни тампони, два пати предни и един път задни накладки, реглаж на предния мост и сега сме за смяна на семеринг на диференциала. Не крия, че ги правиме с хубави части (горе-долу) и по-сериозните ремонти в Балканстар, ама за този тормоз са си издръжливи. О забравих да спомена и скапаната система на скоростния лост (на стария). Там са едни жила и щангички поставени на точното място, та на ляв завой предна лява гума качва всичката мизерия точно там. Започва да затяга лоста ти си свикваш да натискаш все повече и повече, и един ден ЩРАК и лоста увисва. Ама ако го промиваш редовно с WD40 е добре. На новия са го подобрили. С много думи нищо не казах, ама ще се радвам ако съм създал някаква обща представа за минусите на тези модели.
miroslavS
колеги мога да кажа само едно по добър бус от 210,310 дизел засега няма .Спринтера е каруца от всякаде 1.Нестабилен много лека конструкция.2Недобре сметната скоростна кутия спрямо дифренцяла 3.Моторите на ЦДИ до300000добре ама после ти скъсва джоба 4.На5години ръжда5.ресьор и амортисьори предни замба!!!! Нека някои които кара 208,210 310 от предния модел да каже дали ги има тези проблеми да ама не.ДА не говорим за возията !!!
mercedes bus
здравеите колеги,аз от 9 месеца карам 310,карал сам много други марки и да ви кажа 4естно това не е просто бус,това е адски добьр и здрав бус и немисля да го сменям
Марио
колеги ако се нуждаете от съвет или части за вашия бус може да питате мога да ви помогнем и с 2те имаме бая бусове на части от тези модели
damian-E250
Цитат(miroslavS @ Jan 21 2009, 07:10 PM) *
колеги мога да кажа само едно по добър бус от 210,310 дизел засега няма .Спринтера е каруца от всякаде 1.Нестабилен много лека конструкция.2Недобре сметната скоростна кутия спрямо дифренцяла 3.Моторите на ЦДИ до300000добре ама после ти скъсва джоба 4.На5години ръжда5.ресьор и амортисьори предни замба!!!! Нека някои които кара 208,210 310 от предния модел да каже дали ги има тези проблеми да ама не.ДА не говорим за возията !!!

Аз карам 410 (камионче) е то няма чупене братко smile.gif счупването му беше че шасито му се скъса от много товарене..... по 4 5 тона му товарим а те му дават 1.600 полезен товар.
иначе на 10 000 км. му доливам по 100тина грама масло..... който невярва може да го обедя и се кара само на ръчка.
boianivanov
Цитат(damian-E250 @ May 30 2009, 03:24 PM) *
Цитат(miroslavS @ Jan 21 2009, 07:10 PM) *

Аз карам 410 (камионче) е то няма чупене братко smile.gif счупването му беше че шасито му се скъса от много товарене..... по 4 5 тона му товарим а те му дават 1.600 полезен товар.
иначе на 10 000 км. му доливам по 100тина грама масло..... който невярва може да го обедя и се кара само на ръчка.

Е браво не ви ли е срам за тези 4 5 тона аз карам 5 тонен камион и даяджийте ни скъсват за 200 кила претоварване
Benz208
хехе и ние имаме 208д за работа бусчето няма равно нисък разход изключително здраво добиче! flagMB new.JPG
miroslavS
Цитат(Sprinter @ Jul 27 2007, 12:11 AM) *
Цитат(Sprinter 310 @ Jul 16 2007, 01:53 PM) *

Ами предницата не се "разтваря" както ти казваш просто ресьорите се чупят винаги на едно и също място и винаги долния те са два при този модел.При което буса "кляка" от страната на шчупването но това не е фатално и не променя сходимоста,може да се кара така известно време до смяна,само че не може да се товари пълноценно. Проблем има и с вътрешните накрайници,аз смених няколко докато случих на свястни при това турски но качествени вече година не съм ги пипал.Пробвал съм и с ресьор от 412 който е същия като за 310-312 някой казват че били малко по-дебели и здрави но аз не мисля така според мен разлика няма.Иначе нищо друго не може да се направи нито да се усили с допълнителен лист просто конструктивно няма кака да стане.Ако не се претоварва буса и се кара по хубави пътища смятам че не би трябвало да се чупят толкова често.Наскоро разбрах че голямо значение оказва и състоянието на амортьосьорите.Износени ли са по-голямата част от натоварванията и ударите се предават директно на ресьорите и това също е пречина за по-бързото им шчупване.Иначе това окачване е доста комфортно и автомобила се държи стабилно на пътя.Дано да нямаш проблемите които имах аз с моят бус !

здравеи малко късно ти видях темата но си много прав за амортисиорите но има решение за ресиорите и това е карбоновия ресиор по скъп но следващите 150 000 проблема ти остава решен дори и със калпави амортисиори защото истенските са "закс" за сведение карбонови ресиори в България има само полски но те са менте а истински карбонови са щатски и не се внасят голям зор докато взема .Сещаш ли се че ако внесат щатски и железните от южната ни саседка ще им спадне продажбите нищо че са по евтини ..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат(Benz208 @ Nov 13 2009, 02:47 PM) *
хехе и ние имаме 208д за работа бусчето няма равно нисък разход изключително здраво добиче! flagMB new.JPG

по кораво добиче нееема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
p3sh0
Аз имам два буса. Единия - 409 Д, 1990г ... много корава машина, 5 цилиндъра, поръчково задно окачване, ама трябваше да го оставя. Трябва да ходя от Силистра до София почти всяка седмица, а пък тахографа големи проблеми прави, защото трябва да ходим двама. И заради това взех 313 ЦДИ 2008 нов. Като ходим до София го товаря с 3 тона(при 1.5 тона полезен товар) и пак дига 130 км/ч на магистралата. Само че напоследък рейката се разхлаби нещо, ама пак върви. Много съм доволен и от двата.
П.С.: Продавам първия - 409 Д, 1990г, 3.0 кубика, 5 цилиндъра, поръчково задно окачване, оправиме ламарините преди една година и от тогава не е каран, изолация във товарния отсек.
slav1983
Здравейте аз имах 310-спринтер,сега карам 312 пак соринтер и оплаквания никакви нямам с него коли карам,купих го на 500 000км навъртях още около 100 000,сменям маслото на около 9хил км и не ми го гори,за вървене върви (карал съм 313 върви много повече ама се чупи) иначе цялата композиция става около 8 тона с ремаркето и на баира влачи като куче назад не е дал мислил съм да сменям мотора с 300тд ама то докато сменя мотора и купето свърши та сега купе търся smile.gifsmile.gif
Куриер
Колеги,

до сега съм имал 4 буса, почнах с ЛТ 28 (корава машина-800 000 км), след това още 3 Спринтера. Първите 2 бяха 312, много здрав мотор, нема износване, до 1 000 000 км без основен ремонт. Сега карам 316 ЦДИ,вече е на 500 000 , обажда се турбото (доста е шумно). Та да ви запитам къде си правите ремонтите на турбо (моето е с променлива геометрия).

Последният път от София за Пловдив и AUDI Q7 ми сторваха път на магистралата! smile.gif
митко1
едни от най здравите бусчета са тези прди96
canada
от скоро "наследих" старата машина на баща ми 307Д . както всяко хубаво нещо и това си има минусите "наследих" го след като го обарна баща ми и си купи LT35. Пред мен сега стой задачата да го оправя. Имам следното въпрошче кам по компетентните от мене: в системата на парното влиза вода отпред от самите решетчици как мога да реша проблема някои друг имал ли е подобен?
es500
Цитат(canada @ Jan 27 2010, 10:48 AM) *
от скоро "наследих" старата машина на баща ми 307Д . както всяко хубаво нещо и това си има минусите "наследих" го след като го обарна баща ми и си купи LT35. Пред мен сега стой задачата да го оправя. Имам следното въпрошче кам по компетентните от мене: в системата на парното влиза вода отпред от самите решетчици как мога да реша проблема някои друг имал ли е подобен?

0896104899 от там сам си зимал части за моя
Paco GSI
Привет, колеги! Сега имам само един бус Мерцедес 308D 1993г. хладилен - много здрава машина! Преди него имах и 407D и 410D с двойната гума - още по-здрави и безпроблемни...

п.п. Останаха ми от стария 410D две джанти с гуми за продаване - ако на някой му трябват, пуснал съм обява в "Продава" !

Поздрави !
kretio74
Здравейте от скоро съм собственик съм на 310 бензинов 1985 набор Моля Ви ако някой има някаква документация за модела (HAYNES) или нещо подобно да го сподели щото просто даже и бушоноте трудно намерих
KATAHA
Колеги, дали е възможно да се монтира хидравлика на 307Д от 88г ? По-новите модели гледам че имат, дано да не е свързано с прекалено много модификации. Мошинката работи отлично, само една хидравлика да си имаше....
myrchak
Цитат(mercedes bus @ May 16 2009, 07:00 PM) *
здравеите колеги,аз от 9 месеца карам 310,карал сам много други марки и да ви кажа 4естно това не е просто бус,това е адски добьр и здрав бус и немисля да го сменям

Здрасти!колега ще вземам 310д цената му е 4000лв на 255000км та да ми кажеш като как е разход пълен празен?
зимата пали ли лесно -мерси
damian-E250
Цитат(myrchak @ May 27 2011, 10:49 AM) *
Цитат(mercedes bus @ May 16 2009, 07:00 PM) *

Здрасти!колега ще вземам 310д цената му е 4000лв на 255000км та да ми кажеш като как е разход пълен празен?
зимата пали ли лесно -мерси

10ките са най здрави колега. ако говорим за бус а не за камионче разхода при мене беше 8-9/100км. и проблеми несъм имал. само масла филтри и подгревни свещи съм сменял.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.