Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Истините за W124
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > E-класа
KPAHK
Mercedes-Benz E-Klasse (W124) [Разкази в картинки]

История и модификации (източник - интернет biggrin.gif )

Вариант 1

Ноември 1984 - Август 1989
Дебютира новият Mercedes-Benz W124 с каросерия седан

Интериор

Септември 1985
Започват продажбите на комбито T (Touring)

Март 1987
Представено е купето с две врати W124C

Септември 1987
Дебютира версията с четири задвижващи колела 4Matic

Вариант 2

Септември 1989 - Май 1993
Поява на 300Е 24V(220 к.с.)
Външността на модела е модернизирана

Нововъведения:
● Широки Лайсни
● Двуцветни Брони
● Странични огледала в цвета на купето
● Нови тапицерии на салона
● Нов Волан(*)
● "Платинирани" лайсни на покрива и задното стъкло(*)

Октомври 1990
Mercedes-Benz представя топмодификацията 500 Е (326 к.с.)

Юни 1991
Започват продажбите на кабриолет на базата на купето

Октомври 1992
Пълно обновление на двигателите на модела. При бензиновите мотори отпадат 200Е(122 к.с.), 230Е(136 к.с.) и 300Е(188 к.с.), заменят ги съответно 200Е 16V(136 к.с.), 220Е 16V(150 к.с.), 280Е 24V(193 к.с.) и 320Е 24V (220 к.с.)
Представена е новата модификация 420 Е (279 к.с.).
Всички автомобили са фабрично инсталиран Ейъбег.

Вариант 3

Юни 1993 - Юни 1995

поради поредното ограничение за брой картинки темата продължава след малко .........
KPAHK
и такаааааа. Продължаваме wink.gif

Вариант 3

Юни 1993 - Юни 1995

Създаване на Е клас.
Проведена е мащабна модернизация на W124

Е500

Нововъведения:
● Нов Преден капак
● Нови фарове
● Бели мигачи
● Нови задни стопове
● Нов заден капак
● Нова задна броня
● Нови тапицерии на салона

Юни 1995

Производството на седана W124 е прекратено и официално е представен новият W210

Май 1996

От конвейера слизат последните комбита, купета и кабриолети W124

0_poster_offtopic.gif 0_poster_offtopic.gif 0_poster_offtopic.gif
HAND MADE FRONT GRILLL - имитация на авангард

за кожените салони
1. светлосивият - май е естественна т.е. е супер
2. черния - май е изкуственна т.е. не е добре
някой беше споменал че имало 3 вида, но аз лично 3-ти не съм виждал. Тука най- добре ще е да се изкаже накоя тапицер

0_poster_offtopic.gif 0_poster_offtopic.gif 0_poster_offtopic.gif

Толкова от мен cool.gif
надявам се да съм бил изчерпателен и да няма повече питания кое е 124, кое е Е клас, до кога е тънката лайсна и т.н

би било добре ако я метнете като важна, но това Админите да го предценят.
Алфонсо
icon_coolgrin.gif
Всичко написано е много вярно и правилно, освен това с кожите- моят е много черен и много естествен кожен салон т.е. явно е от третия вид, който ти не си виждал.Три вида или три цвята????? dontknow.gif Значи има доста повече от три цвята кожа в 124-ката. А за видовете- тоя черния на снимката е от най-старите и е малко гаден,а сивия, пак от снимката е много по-добър и като качество на кожата и като кройка има го и черен, кремав,зелен и .... може и още някакъв wacko.gif

А дали знаеш първите купета с какви лайсни са? Щото 1987г. си е още "тесна лайсна" а аз купе с такава не съм виждал никога.
KPAHK
Факт е че и аз не успях да намеря нещо по въпроса за купе с тясна лайсна - всички са с широка май dontknow.gif

за кожите става дума че са 3 вида материал (цветове бол wink.gif )и евентуално може би и кройката е друга
VladoBENZ
Така, сега да кажа за купетата...лайстните на купетата са уникални по рода си...в смисъл хем са широка лайстна, хем са без хромирана лайстничка в горната им част...говоря за купетата по време на тясната лайстна....иначе след това и техните лайстни стават с хром...А за кожата....ами не знам за материята...в смисъл това което съм чел, е че има 3 вида като дизайн, но явно се различават и като материя, защото наистина от този черния свестен не съм виждал, а този сивия винаги е страшно запазен....
Алфонсо
Сега се сещам че съм виждал купета без никел по лайсните, ама кой да се сети :huh: .
И все пак от купето тръгва "ШИРОКАТА ЛАЙСНА" flagMB new.JPG flagMB new.JPG flagMB new.JPG

И още нещо да попитам: КОЙ е най-малкия двигател на 124-кабрио???
VladoBENZ
Всъщност не от купето , а от 190Е 2.3-16 тръгва широката лайстна smile.gif
Както и окачването и мноооого други неща хихихихихи малко самореклама smile.gif
А за кабриото...ами 200-16 е най-малкия, 136 коня, иначе първият, тоест най-стария е 300-24 наследник от старото поколение (след това нали става 320)...
rabbitt
Момци, да не ви разочаровам, ама широката лайсна тръгва от W126 (некъде след '79). Както моделите до '85, така и тези след това са само с широка лайсна.
:-)))
VladoBENZ
Огффф, да дееее, ама аз тая оребрената лайсна не я слагам за широка, за туй забравих...иначе да, от 79-а година тръгва...прав си, моя грешка......
VladoBENZ
Огффф, да дееее, ама аз тая оребрената лайсна не я слагам за широка, за туй забравих...иначе да, от 79-а година тръгва...прав си, моя грешка......
mercedesamg
евала ти права пич
наистина си се постарал и ...... поздравления
обаче за кожите да ти кажа.....
4 вида са и са тези които си ги показал на снимките
черната кожа е стария вид(мисля че е искуствена кожа...)
новия вид е сивия на снимката
а третия вид го слагат само Е500
а четвъртия вид е тип РЕКАРО
ще дам и снимки на четирте вида smile.gif (само някои трябва да ми как!?)
цветовете са многоо.... черна, светло сива, синя, зелена, бежава (аз съм с бежавия салон wink.gif и уникалната по рода си бяла кожа(пак я слагат само на поръчковите) )
W140
да дам и аз нещо
SAMURAIJACK
Абе да ви вкарам ли в малко размисли-моя убавец-Дзверо е 1990 година-ама си е заводско с еърбег,с оня салон дето уж го слагат само на чочонетата,с е класов капак и сичките му фарове и стопове там...с блокажче...
ха отгатнете как такаsmile.gif rolleyes.gif
W140
Цитат(SAMURAIJACK @ Oct 30 2007, 01:14 AM) *
Абе да ви вкарам ли в малко размисли-моя убавец-Дзверо е 1990 година-ама си е заводско с еърбег,с оня салон дето уж го слагат само на чочонетата,с е класов капак и сичките му фарове и стопове там...с блокажче...
ха отгатнете как такаsmile.gif rolleyes.gif

пУръчка?
SAMURAIJACK
Цитат(W140 @ Oct 30 2007, 07:32 AM) *
пУръчка?

пУзна ...от разsmile.gif-печелиш ....(още не съм решил ква да е наградата деsmile.gif)
seaman
Предлагат ми 124 250 дизел 92 и ми казват, че е чист дизел без турбо и с механична помпа.
От прочетеното по-горе не разбрах дали е възможно или са подмладили колата.
bibitkata
Цитат(seaman @ Nov 17 2007, 01:11 PM) *
Предлагат ми 124 250 дизел 92 и ми казват, че е чист дизел без турбо и с механична помпа.
От прочетеното по-горе не разбрах дали е възможно или са подмладили колата.

Възможни са и двата варианта,
за да разбереш дали една кола е широка лаисна или е направена такава виж на задната врата лаисната която разделя правоъгълния прозорец от триъгълния.
Ако лаисната е сива и с пластмасово покритие значи колата е до 1989-1990г. ако е от йодиран алуминии - стои като старо ръждясало злато - червенее значи е след 1989г. т.е. си е широка лаисна.
Но въпреки всичко и това не е гаранция защото някои по хитри хитреци могат и тази лаисна да са сменили, затова ти предлагам ако немаш намерение да измерваи междуосовото разтояние между центровете на главините на предната и задната ос (има разлика при купето до 1989 и след това, но в момента непомня точно колко) просто вземи номера на рамата, влез в www.detali.ru и там като вкараш този номер ще ти разкаже историята на колата
е успех
rom_stan
Цитат(bibitkata @ Nov 20 2007, 04:48 PM) *
Възможни са и двата варианта,
за да разбереш дали една кола е широка лаисна или е направена такава виж на задната врата лаисната която разделя правоъгълния прозорец от триъгълния.
Ако лаисната е сива и с пластмасово покритие значи колата е до 1989-1990г. ако е от йодиран алуминии - стои като старо ръждясало злато - червенее значи е след 1989г. т.е. си е широка лаисна.
Но въпреки всичко и това не е гаранция защото някои по хитри хитреци могат и тази лаисна да са сменили, затова ти предлагам ако немаш намерение да измерваи междуосовото разтояние между центровете на главините на предната и задната ос (има разлика при купето до 1989 и след това, но в момента непомня точно колко) просто вземи номера на рамата, влез в www.detali.ru и там като вкараш този номер ще ти разкаже историята на колата
е успех

Здравейте,
Аз току що си купих едно комби от Германия Е200 16v и всички лаисни са му черни. Проверявал съм му vin и е произведен 1995г. Много се изненадах. Защо е така?
250D
И аз имам 124 250Д.Мн сам доволен знам и цялото родословно дарво bigemo_harabe_net-110.gif и ве4е 2 години нямам проблем с нея flagMB new.JPG icon_welldone.gif
Crazy_Driver
първият ни Mercedes беше 124 200D.карахме я 5 години и оснахаме много доволни никакви проблеми нямахме с нея flagMB new.JPG
bibol
аз карам 124 2000 16в 2год исам мн доволен кабриолет е номие малко слаби4ак мислия даму набиа ципоже разни вие кво жте кажете по този вапрос
bibol
Цитат(bibol @ Mar 11 2008, 03:15 AM) *
аз карам 124 2000 16в 2год исам мн доволен кабриолет е номие малко слаби4ак мислия даму набиа Чипове разни вие кво ште кажете по този вапрос
RoMeO156GTA
Някой фен не иска ли да се оборудва с 124ка 2.3 купе smile.gif
SERBEZOV
Цитат(RoMeO156GTA @ Apr 2 2008, 07:17 PM) *
Някой фен не иска ли да се оборудва с 124ка 2.3 купе smile.gif

аз искам колата ! колко искаш ако не е малко късно!
WENKOW
аре сега кат сте спецове кажете има ли 124-ка със 5 степенен автоматик? май никой не знае,а аз се интерсувам много от това защото искам 124-ка или Е класа W124 ама със 5 степенен автоматик.ИМА ИЛИ НЕМА???
chegevara14
приятел аэ до колкото знам купетата на 124 автоматик нямат с 5 скорости само с 4 са
stefan 0201
http://www.mobilen.bg/photos/1/big/11228325379877544_5.pic
Явно има и червен кожен салон.
coolmanx
Бащами имаше 300Д 124 87-ма купе караше го 7 години като секи божи петак ходеше до турция двигатела не му е мръднал продадего причината да го продаде беше че е над 20 годишна кола и му създаваха проблеми на митница .
Mercedes124
Колега 10х за информацията постарал си се браво sign_mercedes.gif . Има и още неща но това са основни и полезни за хора който ще купуват за в бъдеще smile.gif
MercedesE290
W124, 250ТД,250Д,300Д и 350Д с всички екстри + Е290ТД 1997-1999 Елеганс= ТОВА СА СУПЕР МЕРЦЕДЕСИТЕ!!!! МНОГО Е ВАЖНО ДА СА ДИЗЕЛ!
100mercedesa
Да ама няма в124 350д
Ardit
Цитат(kiko9 @ Jun 18 2009, 09:30 PM) *

така е нема кой да бие чочонето на магистралата smile.gif
знам го от опит wink.gif
SL65 Black
Доста четох и разглеждах, слушал съм много от компетентни хора, че 124-ката е страхотна кола. Познат собственик на автосервиз ми каза, че 124-ката е не само най истинският Мерцедес, а и най-истинският автомобил. Знам, че предлага доста богата гама от мотори- с добро съотношение икономичност- мощност и такива, при които икономичността липсва, за сметка на повече мощност. Но що за недоразумение е да се постави мотор със 71 к.с. в Мерцедес, и то лимузина. Предполагам, че е доста икономичен, но за каква мощност може да се говори. Ако не се лъжа има Жигули с по-мощни мотори, а купетата им са по-леки. Някак си страно е да имаш 124-ка с този мотор, да застанеш до едно Чочоне и да кажеш "Моята кола е същата". Не съм се возил в 124-ка с този мотор и искам да питам дали е срам за за Мерцедес... любпитство. sign_mercedes.gif
USA
Да попитам за този мерцедес да ми кажете мнения ,двоумя се дали да го купувам за по малко пари е...

Линк
marvin
Изглежда горе-долу добре, с SRS си на жабката - значи е след 93, карана е от фен с тези двойни ауспуси, смененият волан и разните му затъмнявания, с четирите ел.съкла си, запазена кожа по седалките и синьо табло, което не е напукано - или е сменяно или е добре поддържана колата, защото сините табла често се напукват от слънцето, с климатроник си - вероятно е италианка, газта би ме притеснила - няма снимки на мотора да се види дали е 111 или е 102 (който е по-старият, може да си е сменял всичко по купето и да си със старият мотор, и такива съм виждал, но в случаят май си е истински 111). Като цяло колата е ОК, но според мен е слабичък двигателя - правилните двигатели за това купе са Е220-150 к.с. и Е320-220 к.с.. На този като му пуснеш климатика няма да е удоволствие да го караш по баир. Иначе колата изглежда запазена - само виж как стои въпроса с газта и дроселовата клапа - струва бая пари този ремонт, а на 111 моторите с газ е много често срещан проблем. Пробвай как пали студена и как се държи като топла - обяснения, че нещо не работи, защото не е карана не вървят. Карай я и пробвай всичко - от ускорение и чукане, до централно и подаване на коланите. Единственото, което би ме спряло да си купя такава е двулитровият мотор.
А колегата по-горе дето се чуди защо има 71 к.с. дизел на това купе - еми защото има таксита, при тях е важен разхода, здравината и возията - затова има и 71 к.с. дизелов мотор на W124. Не се препоръчва на шампиони този мотор, за тях има чочонета - а това, че на W124 се монтира и двигател 71 к.с. и 510 к.с. V12, означава, че колата е правена от инженери, а не от икономисти и маркетингови специалисти - солидна, здрава и качествена и е по-скоро комплимент, отколкото грешка.
USA
Цитат(USA @ Jan 9 2010, 04:58 PM) *
Да попитам за този мерцедес да ми кажете мнения ,двоумя се дали да го купувам за по малко пари е...

Линк

Карах я преди малко.върви на газ супер даже с пуснат климатик а и аз не съм състезател...
но на газ като дам газ до 3000 оборота и после си махам крака.пада много бавно и като стигне 2000 до 1000 пада за 2,3 сек,а на бензин всичко е точно....а и верно ли е че не мои се форсира.давам газ и до 5000 някъде оборота стига и неще...и на бензин и на газ....без да съм на скорост
marvin
Да, има ограничител - повече от тези обороти на място не можеш да вдигнеш - мъчиш мотора. Но ако си в движение можеш. А за газта - най-трудно е да се направи да работи и на газ и на бензин едновременно, мене ако питаш оставия на да работи добре на бензин, ако я закараш на газаджии може да ти я направят да работи само на газ добре. Затова карай си сега през зимата така, като стане топло тогава си играй с диагностиките, защото паленето само на газ през зимата не е добра идея.
creazy
не съм сигурен, че мястото му е точно тук, но си заслужава да се види :
http://www.youtube.com/watch?v=dn19Qj5jtf4...mp;feature=fvwp
Harizanov
Цитат(SL65 Black @ Jan 6 2010, 09:49 PM) *
Доста четох и разглеждах, слушал съм много от компетентни хора, че 124-ката е страхотна кола. Познат собственик на автосервиз ми каза, че 124-ката е не само най истинският Мерцедес, а и най-истинският автомобил. Знам, че предлага доста богата гама от мотори- с добро съотношение икономичност- мощност и такива, при които икономичността липсва, за сметка на повече мощност. Но що за недоразумение е да се постави мотор със 71 к.с. в Мерцедес, и то лимузина. Предполагам, че е доста икономичен, но за каква мощност може да се говори. Ако не се лъжа има Жигули с по-мощни мотори, а купетата им са по-леки. Някак си страно е да имаш 124-ка с този мотор, да застанеш до едно Чочоне и да кажеш "Моята кола е същата". Не съм се возил в 124-ка с този мотор и искам да питам дали е срам за за Мерцедес... любпитство. sign_mercedes.gif

Аз имам точно такъв W124 71 коня. Трябва да кажа, че е страхотен автомобил. Държи се прекрасно на пътя. sign_mercedes.gif ,който иска повече коне негова воля. На мен тези ми стигат...смесен разход 6.2/100
goshkata88
ето мом4ета и няколко снимки на моя красавец http://imageshack.us/photo/my-images/199/01102011106.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/819/18062011023.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/594/abcd0003td.jpg/
pinokio1972
Цитат(WENKOW @ May 10 2008, 01:33 PM) *
аре сега кат сте спецове кажете има ли 124-ка със 5 степенен автоматик? май никой не знае,а аз се интерсувам много от това защото искам 124-ка или Е класа W124 ама със 5 степенен автоматик.ИМА ИЛИ НЕМА???

Има ,аз съм с такава .Е320 1994 ,5 степенна автоматична кутия.Май я слагат само на този двигател
marto_92
Страшна кола,от 9-ти клас си мечтая за 124-ка bigemo_harabe_net-110.gif
foxx-hubs
mercedes-club-bg.come-klasa/157-w...-1985-1996.html малко , но интересно smile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.