Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Въпрос за С 220, автоматик, 2004 г., комби ?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > C-класа
стиланге72
Колеги пред дилема съм дали да си купя С 220 ЦДИ, автоматик, комби, 2004 г. ???? Видях, нещо мисля, че си заслужава, нобих искал да чуя мнението на колеги, които вече я имат. Интересува ме как е двигателя и най-вече скоростите, по-точно зрави ли са, какви особености имат, + и -, обслужването им как е, какъв е разхода дори и при зимни условия и т.н. ? Моля за вашите отговори, от които ще зависи моето решение. Предварително благодаря !
drjivago
Скоростите са си ОК.
Кутията петстепенна е електронно управление, номера е 722.6.
Има писано за тази кутия много, потърси, слага се в доста модели.
Ако е поддържана зле, никога не и е сменяно масло и т.н. са възможни проблеми, най-чест смяна на платката около 500 лв.
Като купуваш кола спри на по-голям баир и пусни спирачката, колата не трябва да тръгва назад. Може и обратен тест да спреш надолу, да сложиш на задна и пак да пуснеш спирачката, колата не трябва да тръгва напред. Ако преплъзва или е за смяна на масло или по-сериозен проблем.

Двигателя е здрав, ако гледаш 2004, би трябвало да е фейслифт, което е за предпочитане, 150 коня.
Ако сега в студа пали без проблем и работи равномерно е ок. Гледай за течове и омаслявания, особено около всмукателните колектори
Все пак стар диагноза е задължителна, много електроника и проверката е задължителна.

Провери дали загрява бързо на място, има там един втори термостат, не е скъп, но създава ядове с загряването зимата.

Сега в леда иска хубави гуми и си е ок.
Разход сега зимата не пада под 10 градско, извън града си е доста икономична средно 6.

Успех, колата е готина, стига да не уцелиш, някоя гробница.

Минуси са проблеми по електронните блокове, много по-малко проблеми след фейса.
Задни биалетки често се разтропват и разни други неща по окачването, но това са нормални неща за всяка кола в БГ
Също се говори и за ръжди при по-старите екземпляри
chasovnik
гледай да ти работи пръскалката на задното стъкло. за скоростите не се притеснявай - железни са ако е сменяно поне веднъж маслото, за твое спокойствие може да го направиш и ти. ако евентуално си купиш такава не я "режи" докато не е загряла кутията и колата ще ти се отблагодари с много и безаварийни километри.
стиланге72
Много благодаря колеги, ако някой се сеща нещо друго нека да го сподели ...
стиланге72
Колеги да попитам и нещо друго- в задното окачване има ли сфери /нивомат/ и др. там сложнотии и съответно скъпа ли е поддръжката му ?
rado burgas
Цитат(стиланге72 @ Feb 8 2012, 07:51 PM) *
Колеги да попитам и нещо друго- в задното окачване има ли сфери /нивомат/ и др. там сложнотии и съответно скъпа ли е поддръжката му ?

Няма по принцип но съм виждал на 1-2 коли като опция.Вдигни капака и виж зад левия фар дали има бяло казанче със черна или зелена капачка която се навива на казанчето.Има ли го това нещо значи си с нивомат.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.