Цитат(mashov @ Jan 5 2012, 12:23 AM)

Здравейте колеги! Колата ми е W211 270CDI Проблемите ми започнаха с кофти работа на мотора на празен ход когато е студен тресене и пушек с мириз на неизгоряла нафта. Понеже бях в чужбина и не ми се вкарваше в тамошни сервизи я карах така/като загрееше и всичко си идваше на място/,но проблема се задълбочи,започна все по-кофти да работи и започна едно притрисане-пресецване когато колата е в движение на ниски обороти и подам по-рязко газ като продължаваше да се влошава.Прибрах се в България и минах на диагностика,и се оказаха прецакани дюзи и ги пратих за рециклиране.След рециклацията и поставянето колата буквално заработи като нова,но остана проблема с придръпването/претрисането/.Минах отново на диагностика всички дюзи бяха в норми,но беше изписала грешка Presure sensor т.е. датчик за налягане който се намира на рейла/нали така се казваше търбата която за закачени дюзите към нея/от към страната на предния прозорец.Купих нов/оргинален/БОШ-340лв. Резултата е че колата тотално утихна от към работа на мотора,но отново пресецването остана.Вече съм без нерви.Колата никаква грешка не дава а проблема остава.Насочвам се към скоросната кутия,незнам какво да търся? Ако някой може да сподели към кой възел да погледна ще му бъда страшно Благодарен!
Сложи му в нафтата добавка за почистване на горивната с-ма/за комън рейл - 20-на лева беше/ и с нея карай по магистрала например 15 мин с около 3000 об. ! След това пробвай и ако няма резултат, другият вариант е да влиза въздух отнякъде ! Опитай се да установиш при по-топло време как е и как е при по-студено ! Също така как е при пълен резервоар и как е при малко гориво в него !
Ако ти е на доста км. може и колекторите и ЕГР клапана да са задръстени и да си ги почистиш !
Най-лесно се чисти филтъра за картерните газове към турбото /два болта са /но какви поразии стават ако е прецакан !