Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Bъпрос за проблем при W211
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > E-класа
mashov
Здравейте колеги! Колата ми е W211 270CDI Проблемите ми започнаха с кофти работа на мотора на празен ход когато е студен тресене и пушек с мириз на неизгоряла нафта. Понеже бях в чужбина и не ми се вкарваше в тамошни сервизи я карах така/като загрееше и всичко си идваше на място/,но проблема се задълбочи,започна все по-кофти да работи и започна едно притрисане-пресецване когато колата е в движение на ниски обороти и подам по-рязко газ като продължаваше да се влошава.Прибрах се в България и минах на диагностика,и се оказаха прецакани дюзи и ги пратих за рециклиране.След рециклацията и поставянето колата буквално заработи като нова,но остана проблема с придръпването/претрисането/.Минах отново на диагностика всички дюзи бяха в норми,но беше изписала грешка Presure sensor т.е. датчик за налягане който се намира на рейла/нали така се казваше търбата която за закачени дюзите към нея/от към страната на предния прозорец.Купих нов/оргинален/БОШ-340лв. Резултата е че колата тотално утихна от към работа на мотора,но отново пресецването остана.Вече съм без нерви.Колата никаква грешка не дава а проблема остава.Насочвам се към скоросната кутия,незнам какво да търся? Ако някой може да сподели към кой възел да погледна ще му бъда страшно Благодарен!
mitiooo1
Не съм много наясно с тези дизели,но само като идея мога да ти дам да прегледаш тампоните на мотора и скоростите.
rado burgas
Цитат(mashov @ Jan 5 2012, 12:23 AM) *
Здравейте колеги! Колата ми е W211 270CDI Проблемите ми започнаха с кофти работа на мотора на празен ход когато е студен тресене и пушек с мириз на неизгоряла нафта. Понеже бях в чужбина и не ми се вкарваше в тамошни сервизи я карах така/като загрееше и всичко си идваше на място/,но проблема се задълбочи,започна все по-кофти да работи и започна едно притрисане-пресецване когато колата е в движение на ниски обороти и подам по-рязко газ като продължаваше да се влошава.Прибрах се в България и минах на диагностика,и се оказаха прецакани дюзи и ги пратих за рециклиране.След рециклацията и поставянето колата буквално заработи като нова,но остана проблема с придръпването/претрисането/.Минах отново на диагностика всички дюзи бяха в норми,но беше изписала грешка Presure sensor т.е. датчик за налягане който се намира на рейла/нали така се казваше търбата която за закачени дюзите към нея/от към страната на предния прозорец.Купих нов/оргинален/БОШ-340лв. Резултата е че колата тотално утихна от към работа на мотора,но отново пресецването остана.Вече съм без нерви.Колата никаква грешка не дава а проблема остава.Насочвам се към скоросната кутия,незнам какво да търся? Ако някой може да сподели към кой възел да погледна ще му бъда страшно Благодарен!

Към предния прозорец което си сменил е клапана на налягането на рейла,а датчика за налягането е от другата страна на рейла.
NEUSPEED
Цитат(mashov @ Jan 5 2012, 01:23 AM) *

Колега може ли да ми кажеш кьде праща дюзите за рециклиране и колко ти взеха?
minko_vm
тва пресецване как го усещаш в движение или на место като подаваш плавно газ
///sasho
Като разгледам симптомите, които си описал ми изглежда, че проблема е в нафтовата помпа.
BrandoC
Цитат(mashov @ Jan 5 2012, 12:23 AM) *

Сложи му в нафтата добавка за почистване на горивната с-ма/за комън рейл - 20-на лева беше/ и с нея карай по магистрала например 15 мин с около 3000 об. ! След това пробвай и ако няма резултат, другият вариант е да влиза въздух отнякъде ! Опитай се да установиш при по-топло време как е и как е при по-студено ! Също така как е при пълен резервоар и как е при малко гориво в него !
Ако ти е на доста км. може и колекторите и ЕГР клапана да са задръстени и да си ги почистиш !
Най-лесно се чисти филтъра за картерните газове към турбото /два болта са /но какви поразии стават ако е прецакан ! bigemo_harabe_net-110.gif
mashov
1.Дюзите ги пращах при човек който работилницата му е в гара Яна. Доволен съм от него и др. дюзи ми е правил и нямам забележки. Цената е 220лв. на дюза като и разпръсквачите са подменени с нови
2.Тресенето/присецването/се получава в движение при подаване на газ.Когато е студена колата го няма или не се усеща толкова.Като е загряла на работна температура почти е Ад да се кара извън градско.
3.Няма значение с колко гориво съм в резервара.Проблема е налице
4.Колега BrandoC каде се намира този филтър на картерните газове и с какво и как да го почистя него и ЕГР клапана?Колекторите да свалям ли?
minko_vm
2.Тресенето/присецването/се получава в движение при подаване на газ

ако се усеща само в движение може да е от съединителя или от маховика ,
mashov
Цитат(minko_vm @ Jan 6 2012, 07:22 PM) *
2.Тресенето/присецването/се получава в движение при подаване на газ

ако се усеща само в движение може да е от съединителя или от маховика ,

Колега под "сединителя" да разбирам torque converter ли. То май аз съм забравил да спомена че колата е автомат
minko_vm
ами може да се каже ,но аз имам на пред вид че ако пресецването е само в движение а на место не се забелязва
то тогава може да е проблем в окачване или трансмисия а не в двигателя
на место на свободна подавай много бавно и плавно газ /ако трябва и с ръка или напрараво от потенциометъра /
до като се изфорсира и наблюдавай дали ще го има това претрисане
ако двигателя се изфорсира без колебания и преглъхвания значи причината не е в него
BrandoC
Цитат(minko_vm @ Jan 7 2012, 10:15 PM) *
ами може да се каже ,но аз имам на пред вид че ако пресецването е само в движение а на место не се забелязва
то тогава може да е проблем в окачване или трансмисия а не в двигателя
на место на свободна подавай много бавно и плавно газ /ако трябва и с ръка или напрараво от потенциометъра /
до като се изфорсира и наблюдавай дали ще го има това претрисане
ако двигателя се изфорсира без колебания и преглъхвания значи причината не е в него

...Е той и на място да подава газ, ако не претриса пак ще се разбере дали е от двигателя или ск. кутия !
Що се отнася до филтъра, като свалиш корите на двигателя, поглеждаш към турбото. От него към двигателя има черно маркуче/малко по-дебело от човешки пръст/, което влиза във филтъра. Той е с черен пластмасов капак, точно над ролките. Развиваш двата му болта, вадиш го и го почистваш. 15 мин.работа.Само внимавай, като го чистиш да не бъркаш в него с остри предмети, че мембраната му е гумена. Просто с памучен парцал почисти боклуците/приличат на черно масло/, че турбото ги вкарва директно в горивните камери.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.