bato223
Dec 19 2011, 10:30 AM
Колеги моля дайте съвет.
Зимата на 2009 год. сложих чисто нови зимни гуми и отидох да ми направят регулаж. Хората казаха, че сходимоста преден заден мост не става. Задната дясна страна на колата ми е по висока от лявата и ми яде предна дясна гума отвън и предна лява отвътре. Казаха ми да сменя пружините защото едната била по уморена от другата. Карах си така до сега, обаче ми предстой закупуване на нови зимни гуми и не искам да ги хвърлям след 2 години. Вчера смених всички пружини с чисто нови Суплекс и пак задна дясна страна на колата е по висока а предна лява по ниска.
Кажете ми къде греша и какво да направя за да изравня колата. Явно не е от пружините. От какво може да е? Задните амове са чисто нови, предните не са за смяна. Сменяха ми тампоните на задния мост когато купих колата. Възможно ли е да не са ги сложили правилно?
бобиай
Dec 19 2011, 03:31 PM
Според мен е възможно да не са ги набили еднакво,или да са скъсали някой от тампоните....Колата удряна ли е?
bato223
Dec 19 2011, 04:56 PM
Цитат(бобиай @ Dec 19 2011, 04:31 PM)

Според мен е възможно да не са ги набили еднакво,или да са скъсали някой от тампоните....Колата удряна ли е?
И мен ме съмняват тампоните. Колата дали е удряна не знам. До сега не ми е направило впечатление нещо такова. Карам я вече 5-та година.
bato223
Dec 19 2011, 04:56 PM
Цитат(бобиай @ Dec 19 2011, 04:31 PM)

И мен ме съмняват тампоните. Колата дали е удряна не знам. До сега не ми е направило впечатление нещо такова. Карам я вече 5-та година.
gespas
Dec 19 2011, 05:35 PM
Колега, като се сменяват тампони, болтовете на същите се затягат като автомобила е в нормално състояние т.е трябва да си е стъпил на гумите.Ако са ти ги затягали когато е била вдигната на крик ще имаш винаги напрежение в нормално състояние и ще се скъсат рано или късно.Друго за което мога да се сетя е да имаш изкривен амортесьор, като зависи дали са помпащи се или обикновени.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.