bobsan
Nov 8 2011, 12:14 PM
Привет колеги,Предполагам,че е писано за това и ще се разровя да видя,но въпреки това ако някой може да помогне своевременно.Колата трудно палеше сутрин,правиха и диагностика и ме накараха да сменя свещи.Започна да пали,но пък сега започна да мирише много на бензин в купето.И преди е мирисало но рядко и за малко,но сега е като постоянен ароматизатор.Благодаря ви предварително!
Имах същия проблем при А140 обаче. Причината е или в маркуча отпред, който захранва дюзите - смяна/стягане на скобите от двете страни или в маркучетата около горивния филтър отзад до резервоара. Обикновено трудно се хваща защото капе по малко и се изпарява веднага, но мирише, особено при загрял двигател. Аз лично смених скобите на маркуча отпред с винтови и тези отзад около горивния филтър и нещата се оправиха, а беше доста досадно защото не миришеше винаги, но пък замиришеше ли направо не можеше да се кара.
spirik
Nov 15 2011, 11:31 AM
И при мен А160 беше така,Колегата го е описал точно.Открива се-вдигаш капака на двигателя,даваш газ и да се гледат маркучите.
shveb
Nov 26 2011, 03:15 PM
Помисли и за богата смес.
VBI
Nov 26 2011, 06:47 PM
Миризмата е много силна - просто мирише сериозно в купето. От богата смес не може да мирише толкова дори л-сондата да е повредена - поне така, както миришеше при мен.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.