Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Свети постоянно контролната лампа на двигателя
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > A-класа + Smart
danki
Преди около 2 седмици за пръв път на дълъг път ми светна лампата "Check Engine" на таблото и след това от само себе си угасна без да съм пипал нищо. Смених маслото същия ден и сега след 2 седмици по-късно при каране в градски цикъл отново светна и не иска да угасне повече. Не съм забелязал промяна нито в ускорение, нито в разход на горивно. Няма пушене, тропане, клопане, на пръв поглед нищо нередно не се забелязва.
Някой срещал ли е такъв проблем?
Става дума за А 150 на 51 000км. пробег.
barekov1
Цитат(danki @ Aug 28 2011, 06:23 PM) *
Преди около 2 седмици за пръв път на дълъг път ми светна лампата "Check Engine" на таблото и след това от само себе си угасна без да съм пипал нищо. Смених маслото същия ден и сега след 2 седмици по-късно при каране в градски цикъл отново светна и не иска да угасне повече. Не съм забелязал промяна нито в ускорение, нито в разход на горивно. Няма пушене, тропане, клопане, на пръв поглед нищо нередно не се забелязва.

Вариянти много. Може дори и катализатора да е износен. Иди в Балкан Стар.
danki
Цитат(barekov1 @ Aug 29 2011, 07:01 PM) *
Цитат(danki @ Aug 28 2011, 06:23 PM) *

Вариянти много. Може дори и катализатора да е износен. Иди в Балкан Стар.

Днес на магистралата Шумен – Варна забелязах, че като ускоря до 90-100км/ч на около 3 000об/мин и задържа педала на постоянна газ и колата започва да се пресецва. Дросел може ли да е ?
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.