Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Избор между в211 и в210
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Общ Форум
Jenkarche
Здравейте колеги! Братовчет ми е решил да си взема МБ,но се колебае между двата модела.Двигателят ще бъде е220 цди.Интересува го кой от двата модела е по-здрав,защото много се говореше,че в211 е едва ли не най-лошия модел на МБ.Аз му казвам щом се страхува да си вземе в211 да скача на в210,тъй като и аз исках такъв,но не взех kill_myself.gif
Много ще съм ви благодарен да кажете кои са слабите места на двата модела и кой с какво превъзхожда другия.
Поздрави! sign_mercedes.gif
Jenkarche
никой ли нищо не знае? bigemo_harabe_net-110.gif
///sasho
Много зависи, каква сума е приготвил за Е-класа, за да му се даде отговор кое е по добре да вземе. Ако иска да вземе W211 на цената на читаво W210 по добрия избор е да вземе W210. Като цяло W211 е по скъп за поддръжка от W210 и като по нов модел се очаква естествено да е по добър от предходния.
Jenkarche
По негови думи повече от 10к за в210 и съответно 15к за в211.Аз мисля,че за в210 е добре,но за в211 не,щотото ще вземе от първите години на произдоство,а всеки знае,че това е доста голям риск.
///sasho
Аз лично бих предпочел от първите W211 вместо от последните W210, но това е въпрос на разбиране. Само ще ти кажа , че от престоя ми който съм прекарал в Германия съм останал с мнението, че никой немец, няма да си продаде колата , ако е доволен от нея, а ако все пак реши да я продаде и знае , че състоянието и е перфектно цената ще и е много по висока от пазарната цена. Ръководейки се от това, може да си направиш представа каква е разликата между предлаганите автомобили на немския пазар например и разликата в цените им.
Asen N
Цитат(///sasho @ Aug 16 2011, 12:09 PM) *
Само ще ти кажа , че от престоя ми който съм прекарал в Германия съм останал с мнението, че никой немец, няма да си продаде колата , ако е доволен от нея, а ако все пак реши да я продаде и знае , че състоянието и е перфектно цената ще и е много по висока от пазарната цена. Ръководейки се от това, може да си направиш представа каква е разликата между предлаганите автомобили на немския пазар например и разликата в цените им.

Ето това е самата истина. Колегата го е казал много точно и ясно. Напълно съм съгласен с теб колега. Нека си говори кой каквото иска.
Dydo
Цитат(Asen N @ Aug 16 2011, 01:43 PM) *
Ето това е самата истина. Колегата го е казал много точно и ясно. Напълно съм съгласен с теб колега. Нека си говори кой каквото иска.

Теоретично би трябвало да е така, казвам би трябвало. И го казвам не за друго, а как ще обясните фактите за маса купени МБ на сравнително ниски цени, които вече години наред се търкалят без абсолютно никакви проблеми, камо ли сериозни. И то говоря за коли, които имат и визия на всичко отгоре, а и са коли на хора, които познавам и мога лично да го твърдя. Сигурен съм, че тук бая хора ще си признаят, че колите им стават, ама не са ги взели на тези цени, дето ги гледаме в мобиле.де icon_coolgrin.gif
///sasho
Колега Dydo практиката сочи, че всеки човек си има различна представа за перфектен автомобил, така че е излишно да се спори на тази тема, но само едно ще ти кажа няма наистина перфектен и качествено поддържан Мерцедес на ниска пазарна цена нито в България нито в Германия нито в Италия.
Dydo
Ами за да се разбере за моята представа, за тези коли, за които говоря, т.е. на какво дередже са, пояснявам:
- Перфектен салон и екстериор, с тук таме някоя драскотинка
- Всички системи са работещи
- Двигател-перфектен, без течове, харчене на масло и каквото и да е като забележка;
-Окачване, без проблем.
- Минати вече по 50 000 км. пробег и нищо не е дало фира.

Цена: закупена от БГ собственик на половината цена, в сравнение с тази в Германия, за автомобил изглеждащ по този начин и със същите качества.

Аз вярвам на това което виждам, а не на статистика и твърдения.

Някой ще попита, ама как така. Ами така, в тази криза хората продават, тъй като имат нужда от пари и търсят бърза продажба. Давам ти пример. Имаш спешна нужда от пари и те притискат, колата ти може и да струва 8 бона, ама ти ще я дадеш и за 5 щото избор нямаш-хем си погасяваш задълженията, хем ти остава някой лев. Това е само пример, но и една от пичините, масово да се продават коли под себестойността им и средната дори пазарна цена в цитираните от теб държави.

Това е моето мнение, изградено и базирано на факти, които аз съм видял, а не този казал, другия чул и т.н. или някаква статистика, твърдяща, че хубав автомобил не може да се намери на цена, доста под средната дори. Може и в момента се прави.
///sasho
Да по принцип има такива случаи, но те не са масови, а по скоро голяма рядкост. Колите подавани в България наистина са на по ниски цени от тези в Германия. Обикалял съм из доста части на Германия и не съм видял перфектен автомобил на ниска цена, а същото е и тук. Често ходя и на пазара на Горубляне, а и из други автокъщи и тук положението е почти същото, което е добро си държи своята цена. Може да си направиш и ти една подобна разходка и да се убедиш в това и ще разбереш, че представата, която добиваш за автомобилите от снимките които пускат в интернет обявите в повечето случаи няма общо с тази, която придобиваш на място при оглед на автомобила. В момента продавам наистина перфектен автомобил и съм обикалял на няколко места за предложения за бартер за други коли, които ги представят за перфектни и да ти кажа не отговарят на моите критерии на перфектен автомобил и не намирам смисъл за подобни бартери. Замисли се ти самия , ако колата ти е наистина много добра и си похарчил една голяма сума, за да бъде такава през целия период докато е в теб и не ти създава никакви проблеми, но в един момент решаваш, че просто искаш да си купиш например по новия модел. Поглеждаш пазара и виждаш в момента как вървят цените и виждаш, че само за поддръжка си похаричил повече отколкото е цената и в момента, но все пак искаш да я продадеш и ти е ясно, че ако искаш това да стане по бързо, не може да и искаш и над пазарната цена и какво би направил ти тогава - ще я дадеш ли под пазарната цена само и само да я продадеш или ще пуснеш някаква средна, а дори и малко по висока цена, защото виждаш, че колата наистина е добра и ако не се продаде си по склонен да я караш още известно време и така.
Dydo
Като цяло, хубавите коли са обикновено по-скъпи и в това няма спор. Въпроса бе, че не е изключено хубава кола да се намери на тънка цена. Има също така, пълни боклуци, за които се твърди: "Перфектна". На Горубляне и аз бях миналата събота - ей така, да видя какво става там. Аз където не съм разбирач, виждам натруфените и пригодени за продажба кошници. На един му казах, че задната врата е в различен цвят, а той отговори, че така падала сянката. Абе пълен смях с тая сянка, която пада точно до ръба на вратата. За втори път през живота си ходя там и не вярвах, че може да има такива смешници и наистина такива глупости да говорят. Плюс това бях заедно с човек, който го познават там и се е занимавал с коли. И въпреки това те гледа и те лъже emoticon-0127-lipssealed.gif Е, има много хора купили си от там кола, с която години не са имали никакви проблеми.
///sasho
Работата е там, че според колата и повечето хора определят цената. Ето взимам пример със себе си и две от колите които продавам, едната я продадох заради ниската цена например. Ето това БМВ например го обявих за продажна на ниска пазарна цена защото е на над 300 000 км., неработещ интеркулер и още незнайно колко неща за смяна, нямаше нито каско , нито каквото и да било чак толкова добро по него, само един добър външен вид, абе кола която като се взема веднага започват разходите и го продадох за няколко дни след като го обявих и седмици след като го продадох някои дни по няколко обаждания получвах за него с какви ли не предложения да го купят, даже и от Македония и от Турция ми звъняха потенциални купувачи да искат да го купят. Купи я човек, който изобщо не я е и виждал, даже не дойде да я купи, а изпрати хора от негово име с пълномощно, на които си беше платил да дойдат да я вземат. Което е добре в крайна сметка, така е преценил човека , така е направил, със здраве да я кара. Успоредно с това продавам и една Е-класа W210 , ето тази, която е напълно перфектен автомобил, в сходно състояние на почти нов автомобил, с пълно автокаско и всички такси платени, то само тези суми са около 1000 лв. на година, и с един куп подменени части по него на средна паарна цена за този модел, автомобил на който мога да дам и гаранция, защото почти всички сменени части по него са си с гаранция все още и същевременно с това няма случай за сега някой да се обади и да прояви сериозен интерес към него да го закупи. И какъв е извода? Мисля, че просто на нашия пазар може да изкараш най голямия боклук кола , ако е на добра цена веднага ще се появи някой да го вземе и ще засипр форума с теми, а качествените коли които държат някаква цена никой не ги иска. А за това сами сме си виновни, защото заради това и търговците на автомобили действат по същия начин, не ги интересува какво ще купят да внесът важното е да е на ниска цена и това за съжаление в нашата страна не е само с автомобилите така , а със всичко , и с дрехи и със всичко. Защото хулят, че в Китай и Турция например продават боклуци, ама те не продават само боклуци, а нашите търговци просто това внасят, защото идва на ниска цена и се продава, а качествените стоки си остават там просто защото няма кой да ги купува тук.
nikola b
Цитат(Dydo @ Aug 24 2011, 04:18 PM) *
Като цяло, хубавите коли са обикновено по-скъпи и в това няма спор. Въпроса бе, че не е изключено хубава кола да се намери на тънка цена. Има също така, пълни боклуци, за които се твърди: "Перфектна". На Горубляне и аз бях миналата събота - ей така, да видя какво става там. Аз където не съм разбирач, виждам натруфените и пригодени за продажба кошници. На един му казах, че задната врата е в различен цвят, а той отговори, че така падала сянката. Абе пълен смях с тая сянка, която пада точно до ръба на вратата. За втори път през живота си ходя там и не вярвах, че може да има такива смешници и наистина такива глупости да говорят. Плюс това бях заедно с човек, който го познават там и се е занимавал с коли. И въпреки това те гледа и те лъже emoticon-0127-lipssealed.gif Е, има много хора купили си от там кола, с която години не са имали никакви проблеми.

Зависи колега. Когато човек знае какво продава, обикновено не е склонен да прави подаръци. Разбира се че всички цени търпят коментар но е в рамките на разумното. Поне аз съдя по това което виждам в немското мобиле. Примерно от няколко месеца ми се върти идеята да сменя 124ката със... 124ка обаче тия към които съм се насочил са 5500-8000 евро и то говорим за комбита които са като цяло с по-ниски цени от купетата и седаните, за кабриото да не говорим. Нали се сещаш че за тия пари можеш да си вземеш с 10 години по-нов автомобил (Мерцедес примерно) или чисто нова кошница (Дачия или Шевролет примерно). Та мисълта ми е че ако се навия да ги дам парите, настоящата кола ще я продавам, но поради общото й състояние (техническо, екстериор и интериор) определено няма да я дам за 2200-2600лв както гледам че има 124ки дето се продават...
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.