Цитат(коцев @ Jun 13 2006, 09:03 PM)
Имам проблем след преинсталирването на компа ми. Не мога да пиша на балгарски ...
Определено след преинсталирането не са ти сложили кирилизация.Това се "оправя" много лесно.Има едно малко файлче което след инсталирането му ти дава възможност да си превключваш между кирилица и латиница.Другата възможност е да си сложиш Флекстайп на Датамакс,ама е малко краден,и бара по регистрите на Уиндоуса.За това ти препоръчвам BgPhonetic-a.Инсталира се лесно и след това от Control Panel->Regional and language... си настройваш да си превключваш ЕN-BG с комбинацията ALt-Shift.Значи...Инсталираш си Бгфонетик-а,и след като го направиш и дадеш ОК накрая ти се показва прозорец от който си настройваш клавиатурната подрадба.Там ти пише за Default input language->English(US).Отдолу имаш едно прозорче където ти е даден EN като единствен език.Натискаш Add,отваря се още един прозорец където избираш Input language да ти е Bulgarian а на Keyboard layout избираш Bulgarian Phonetic.Даваш ОК и ще видиш че вече имаш два езика EN и Bg Phonetic.Даваш ОК и си готов.Ако не ти се появи долу в дясно едно прозорче където пише ЕN или BG,просто цъкни с десния бутон на мишката на таскбар-а и ще се появи.Ако не,цъкни пак там с десния бутон и от Toolbars маркирай Language bar.А различните клавиатури се превключват с Alt+Shift.Така вече си имаш Фонетична подредба на клавиатурата и не е нужно да правиш "пируетите" който споменаваш.Ако няма от къде да си свалиш BgPhonetic-a,ще ти го пратя на и-мейл-а ,но ми кажи с какъв Уиндоус си- 32 или 64 битов.