Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Ml W164 320cdi 7g-tronik не превключва скоростите
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > M-класа
kaskata81
Здравейте колеги. Точно се радвах колко добре ми работи кутията, когато един ден след запалване и включване на скорост се чу неща като удряне и в последствие при движение кутията не сменяше скоростите. След рестарт на двигателя нещата се оправиха. Така няколко пъти след което проблема остана постоянен. Тъй като най-близкия Балкан Стар ми е на 100 км. я закарах при познат, механик на автомобилен състезател, който има явен афенитет към мерцедес и според мен е мн. добър. Закачихме я (не знам дали на Сар диагноза или с друг софтуер) и показа грешка Y3..... което е някаква клапа на кутията. Според него решението е или смяна на мозъка (което е скъпия вариант) или смяна на някаква платка която управлява кутията. Така или инъче ще я карам в Балкан Стар за диагноза, бих Ви бил много благодарен ако изразите мнение и евентуални съвети.

П.С. Четох аналогична тема за мл500 г-троник и там решението е нов мозък. Но все си мисля, че най-скъпия вариант е най-лесен, но винаги има и алтернатива....
sisqou
Смяна на платката колега. в БС излиза 1300лв със смяна на маслото.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.