Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Надпис на таблото :) Ml 270 Cdi 2001 година
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > M-класа
Dzver
Здравейте, от скоро имам ML 270 CDI 2001 година. Взех го преди 3-4 дена. Момчето, което ми го продаде каза, че маслото трябва да бъде сменено след около 2 000 км. Днеска докато го карах чух писклив звук за около 2 секунди, след което таблото където ми показва изминатите километри изписа: OIL MH или OIL ML, не успях да видя точно. Предположих, че това е някакво предупреждение за смяна на маслото на двигателя, но не съм сигурен и затова реших да ви попитам. Извинявам се предварително, ако въпроса ми ви се види много глупав, но идея си нямам още кое за какво е smile.gif Иначе колата продължи да си движи без никакви проблеми smile.gif Благодаря предварително!
sisqou
Колега, какъвто и надпис да се е появил, значи има някакъв проблем с маслото. По-добре го смени, защото аз на продавачи, които ми казват кога да си го сменя не вярвам. Сменяй го да ти е мирна главата, че при двигателя ремонтите са цифри. Ако искаш все пак да го провериш дали не е намаляло, мисля че се правеше с ключа, като дадеш на контакт и чакаш да изчезнат километрите на дисплея и се появят едни тиренца, след което трябва да натиснеш бутончето за зануляване на километража два пъти-бързо и ще ти изпише колко масло имаш да доливаш. Показанията могат да бъдат от 0.5(половин литър) до 2.0 или два литра.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.