Pin2
Apr 21 2011, 12:58 AM
Онзи ден почна за скърца волана, вдигам капака и масло няма. Сипвам хидравлично масло и в последствие под колата локва. Предполагам, че е изпуснало от рейката. Какво и как да го оправям? Да рециклирам рейка - колко струва ако някой е правил? Да търся 2-ра ръка - от къде? Да взимам нова - колко ?
Ще помоля ако някой се е сблъсквал с подобен момент от колата да сподели и да оправям, че и празник ме догони.
genadi
Apr 21 2011, 10:01 AM
Това което си написал е едно към едно със ситуацията, която ми се случи през 2006-та год. с ML 55 AMG. Тогава рециклирах рейката и сега вече с нов новия собственик, автомобила е безпроблемен в това отношение. Тогава бях много неприятно изненадан от случката, защото ML-а беше само на около 40 хил.км. и вече е факт, че с рециклираната рейка измина по-вече км. от колкото с оригиналната... Силно те съветвам да рециклираш рейката.
gespas
Apr 21 2011, 10:47 AM
Колега от кой град си, за да знаеме кой майстор да ти препоръчаме.Иначе цената поне за Е класата върви от 160 до 260лв, в зависимост дали сам си я демонтираш или я оставиш на майсторите.
Pin2
Apr 21 2011, 09:18 PM
От София съм.
Предполага се, че някъква скоба се е откачила и от там изстича маслото. Звучи ми някък странно. Даже ми споменаха, че на МЛ-ите като много често им въртиш волана от край до край и това нещо се откачало. Брутално тъпо ми звучи, но все пак да питам, може ли да има някъква доза истина? Да се окаже, че просто трябва да се ремонтира нещо малко, а не цялата рейка.
pepito
Apr 23 2011, 01:27 PM
колега аз имах същия проблем.имам маркуч който се вади и изстича течността,аз му сложих нова скоба и се оправи.рециклирал съм и рейката, взеха ми 160 лева на симеоновско шосе.сега няма проблеми
vasko86
Dec 22 2011, 05:36 PM
колеги интересува ме дали МЛ163 има вътрешни кормилни накраиници
slav4o74
Dec 22 2011, 10:43 PM
Има вътрешни кормилни накрайници. Цената за един бр. е около 40-50лв.
gespas
Dec 22 2011, 11:14 PM
Моята рейка съм я правил в сервиз зад 9-ти блок на ТУ-София, ако можеш закарай колата там имат крик и са добри специалисти, ще я прегледат от къде тече и ще ти кажат колко ще ти струва ремонта.Ако е нещо малко ще го оправят веднага.Ако е за рециклиране може да ти я свалят, цената е около 100 лева и ще я занесат в 11-ти блок на ТУ-София, където ще ти я рециклират за още около 160 лв. и си готов на другия ден да си вземеш колата.Телефона на майстора го нямам, но ако непишеш в гугъла ремонт на рейки ТУ-София ще ти излезне информацията.
vasko86
Dec 23 2011, 11:57 AM
моита реика не тече а има леко тропане дали може да е от вътрешните накраиници
spartanec
Dec 30 2011, 05:34 PM
може,а също може да има увеличен луфт м/у зъбите на самата рейка и червяка(мисля че се манипулира).
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.