Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Смяна на филтър...на климатроника W210
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > E-класа
Esper
Колеги, как да стигна до филтрите 179 от тази картинка?
Значи като сваля кората под жабката, стигам до съоръжението от снимката и до другите филтри - 182. Те изпадат надолу, като пчелни пити wink.gif
От тези които съм купил обаче, няма и следа. Дали да продължавам със сваляне на капака 167 или подстъпите до тях са от към двигателния отсек? Някакви идеи? :help:
W210 с климатроник е.
BENZBOSS
210 830 10 18 ли им е номера да знам какво търся?

Дай малко повече инфо да се закача за нещо.
BENZBOSS

biggrin.gifn:

http://www.mercedesshop.com/Wikka/W210CabinFilter

Ше черпиш ли или да продължавам да търся?

Намерих и за W140 със снимки ако ти омръзне да си играеш с тия. biggrin.gif
Esper
Цитат(BENZBOSS @ Jan 2 2007, 11:14 AM)
Ше черпиш ли или да продължавам да търся?

Намерих и за W140 със снимки ако ти омръзне да си играеш с тия.  biggrin.gif

Ша черпя я, каде ше ходя!
Ха за много години, жив и здрав и все така пълен с отговори ohmy.gifk:
Та:
Не е под корите в двигателния отсек, там се виждат ама трудно ще минат заради клапата rolleyes.gif
Май си намерил точно това което ми трябва, няма сми от повече търсене - в десятката си.
Явно не съм подходил от където трябва но сега подплатен с теория ще ги оскуба за нула време, благодарско :welldone:
BENZBOSS
Имало тънък момент - съветват съвсем леко да ги смажеш с нещо,че по някой път трудно влизали.Стената на филтъра смазват тия за по-лесно набутване.

10 минути ми трябваха да ти прочета въпроса,да го намеря,да напиша и пусна,ма ти как изчезна............викам си ТОЯ СЕГА СЕ МЪЧИ И ПСУВА. biggrin.gif

На мен ми е лесно - аз съм член на 3 форума тук,някои от тях с по 80 000+ члена,само му пускам една търсачка и ми излиза веднага.Да не говорим,че такава процедура при дилара може и 300$ да ми струва.Неволята учи ph34r.gif :yahoo:
Esper
Цитат(BENZBOSS @ Jan 2 2007, 09:25 PM)
Имало тънък момент - съветват съвсем леко да ги смажеш с нещо,че по някой път трудно влизали.Стената на филтъра смазват тия за по-лесно набутване.

10 минути ми трябваха да ти прочета въпроса,да го намеря,да напиша и пусна,ма ти как изчезна............викам си ТОЯ СЕГА СЕ МЪЧИ И ПСУВА.  biggrin.gif

На мен ми е лесно - аз съм член на 3 форума тук,някои от тях с по 80 000+ члена,само му пускам една търсачка и ми излиза веднага.Да не говорим,че такава процедура при дилара може и 300$ да ми струва.Неволята учи  ph34r.gif  :yahoo:

Ай ся... Че то периверията на филтъра си е чиста гъба, това което на въздушния за мотора е гума, тук е гъба... Имаш предвид нея ли?
Я прати линк, плс да видим да видим кой какво маже че не вдянах...
Може би са имали предвид другите два филтъра, 182 от моята картинка, те са с гумена периферия.

Иначе не се стигна да пЦуване, тази работа с филтъра ми беше за накрая, ако остане време. Затова сутринта пуснах темата и отидох да подменям филтъра на хидравликата и тръбичките за вентилация на картера - последното дори и да има някакво по-точно техническо наименивание, аз не го знам.
Та не остана много време за филтрите. Следващия път smile.gif

А за неволята си прав, то кой ли не я вика... Все едно не можеше да го откарам в някой сервиз... Обаче от една страна обичам да си лежа под колата - айде това стар навик. От друга, на повечето майстори просто така им казваме, щото им не знаем името. От трета са парите за услугата.
Има още причини но и толкова причини са достатъчни, мисля аз rolleyes.gif
BENZBOSS
Втора страница,трето мнение,последен ред.

http://www.mercedesshop.com/shopforum/showthread.php?t=9853

Като вкараш първия мажеш само рабчето на втория за да го набуташ по-лесно или поне аз това разбрах. ph34r.gif

Неволята е голяма работа - сестрата не се навира по нейния,майка ми и тя,жената само кара както и на брата жената.............и после що имам 2 куфара с инструменти.Добре поне,че моя не се троши.Сериозните неща не ги пипам,но разни ситнежи мога да поправя стига да не ме спипа някое ченге,че много кофти глоби има тук. :yahoo: :yahoo: :yahoo:
BENZBOSS
http://www.mercedesshop.com/Wikka/W210Evaporator

Снимка на какво изглежда капака поне.Другото не го гледай,че се плаша.

Пиша в тефтера - ЕДНО ЧЕРПЕНЕ ЕСПЕР :yahoo:
Esper
Цитат(BENZBOSS @ Jan 2 2007, 11:23 PM)

Пиша в тефтера - ЕДНО ЧЕРПЕНЕ ЕСПЕР  :yahoo:

Благодарско, аз намерих тема с по-малко стряскащи картинки - тук rolleyes.gif
А онзи погром в купето ще трябва да го направя един ден, но по съвсем друга причина ph34r.gif
Нищо де, писаното в теФтера си остава laugh.gif
BENZBOSS
Мерак да имаш да търсиш. :yahoo:

Като го смениш драсни 2 реда кое и как става,че така само крадем идеи от другите форуми,а го няма писано на Български.
Mad_Bastard
Цитат(BENZBOSS @ Jan 2 2007, 11:23 PM)

Пиша в тефтера - ЕДНО ЧЕРПЕНЕ ЕСПЕР :yahoo:

шефе тоя линк ме уплаши леле на какво прилича колата все едно са мина ли едни които познавам(чап чарап) леле никога няма дам ми се маха таблото леле в това няма абсолютно никакъв вариант да не счупиш нещо
Esper
Мисията по подмяната приключи успешно ohmy.gifk:
По идея на BENZBOSS, ще опиша процедурата във вид на комикс.
Като цяло се оказа проста работа но си е друго като се подкове човек с малко теория преди това biggrin.gif

Като начало, филтрите се намират зад жабката. Естествено тя трябва да се свали.
Държи се за таблото с 6 винта:

За нацелването на 3 и 4 използвах малко огледало подобно на това.
Ако някой е свикнал на тъмно, с напипване и без да гледа може да мине и без огледало, аз обаче не успях laugh.gif
А винтовете са в страни на плафона и не се виждат много добре.
След като паднат всичките шест броя, цялата констукция на жабката смело и безотговорно се дърпа напред.
Подчертавам го защото не излиза много лесно и ми се наложи да употребя вълшебните думички.
За съжаление след половин час почесвания и съждения.
Когато излезе, откачаме конектора на плафона, оставяме жабката встрани и виждаме това:

Капака на кутията с филтрите се сваля като закопчалката се избута нагоре - по посока на стрелката.
Сега вече имаме достъп до самите филтри:

Старите филтри се вадят с издърпване напред. Нищо допълнително не ги държи.
Поне при мен процедурата по подмяната си струваше. Оргиналния цвят на старите също е бил бял:

Набутваме новите по същия начин както сме извадили старите и идва време за по цигара:

И това е всичко. Всичко касаещо тези два филтъра.
В системата има още два но те се сменят като се свали кората под жабката - цък. Смяната изглежда проста но за сега ще се въздържа rolleyes.gif

Използване материали по темата:
MBWorld
MercedesShop
Този PDF

И разбира се, специални благодарности на BENZBOSS - както вече разбрах, той цветя и бомбони не пие.
beer.gif
BENZBOSS
Але батеееее тва мноо убаво си го снимал бе.Е те така се прави,тая тема я изядохме,а и след тия снимки вече няма какво да се добави.БРАВОС. ohmy.gifk:

Май ни трябва подфорум КОЙ КЪДЕ ГО ПИПА и такива постове като твоя директно там да ходят,че утре да са ни под рака като ни се наложи. rolleyes.gif
BENZBOSS
Ядосания знам,че е ужас и по тая причина такова разглобяване рядко се прави.Почти няма как да се намерят снимки из нета на подобен екшан.На много от тукашните W140 им протича климатика и трябва да се сваля таблото,а там са много далаверки и в дилара цената на подобна процедура е около 3000$ и отнема около 26 часа.Трябва да съм се уволнил,колата да е резервната и да е много зле за да се хвана да я разглабям така.Луди обаче има всякакви. blink.gif
Esper
Цитат(BENZBOSS @ Jan 7 2007, 02:33 AM)
Ядосания знам,че е ужас и по тая причина такова разглобяване рядко се прави.Почти няма как да се намерят снимки из нета на подобен екшан.На много от тукашните W140 им протича климатика и трябва да се сваля таблото,а там са много далаверки и в дилара цената на подобна процедура е около 3000$ и отнема около 26 часа.Трябва да съм се уволнил,колата да е резервната и да е много зле за да се хвана да я разглабям така.Луди обаче има всякакви.  blink.gif

То за да се стигне до тези радиатори в купето обикновено така са получава, но има и доста тежки случаи... ohmy.gif
Имаше една снимка в Фиат форума за подмяната на радиатора за парното на Пунто 1 - каквото и да значи точно единицата.
Само там било толкова страшно.
Та там се прави същото - сваляне на табло, конзола, абсолютно всичко долу.
Остават само жици и пунтака имеше вид все едно някой е метнал лимонка в купето и му е тръшнал вратата... Сори, не можах да намеря темата.

Мен се е видяло че ме чака същото - някъде "вътре" ми се губи вакуума който клати електро-пневматичните клапи на климатроника.
Това обаче лятото, няколко дни компенсация, каса бира, стек цигари и една каца търпение.А, и фотоапарат laugh.gif
Сега по-добре да ми мръзнат краката отколкото да го отпочвам насред зимата така.
Вярно че то е една зима - без думи просто ама все пак е януари.
BENZBOSS
Така де ма я си представи ако трябва да сравняваме таблото на S420 с това на Пунтака. blink.gif blink.gif blink.gif

Без климатик тук един го даваха за 5000$,но му трябваше смяна на климата,а без клима тук е кофти,че и черен беше.Само моя механик ми вкара цена от около 800$ за смяна и то като на негов човек,другите не съм ги и питал.

Такава снимка ако ти намеря и голям майтап ще стане,пълни са с електрики тия прасета,че и доста пари струват джидявките.Това е голямо упражнение и резервна кола е задължителна. biggrin.gif

Ти видя ли Шефа как тактично ти крадна темичката??? :yahoo:

Мани майтапа,но много добре си го наснимал,аз търсих къде ли не и само разни схеми и бегли снимки на процедурата,а по твойто ясно се вижда къде и какво.Кеф ми е,че съм помогнал с нещо,даже голям beer.gif
ALEXONE™
Бравос пичове Ето и къде другаде може да се намери темата
Mad_Bastard
а само да попитам значи мойта кола е без климатик та поговорих поразпитах и ме пратих при един общ приятел който с/у сумата от 1500лв ще ше да ми сложи климатик в колата та въпроса ми е трябва ли да се стига до този ЕКШЪН като на снимките дето се уплаших
dizastera
Здравейте, Момчета, Само да попитам ,че незнам как е на мерцедесите, един приятел си взе е200 или 220 не съм сигурен ,дизелова, с климатроник.
2001 е колата.Иска да му помогна да сменим филтрите .Тука по квартала си помагаме за дребни работи.Та има ли значение климатик ли е или климатроник,освен въздушен филтър, И кабинен предполагам, Има ли някакъм за климатичната система ? тези двата зад жабката предполагам са кабинни.Има и някакви под нея ? Е САмо кажете къде са и да видим до къде ще я докараме . Благодаря предварително !
dizastera
Малко е стара темичката,но все мислех и се надявах на отговор wink.gif
vanko77777
колко струват тези филтри оринтировачно flagMB new.JPG
The Doctor
Филтъра е под жабката колега. sign_mercedes.gif
KOCMOHABT
Колега, смяната на филтрите на климатроника на W210 коства между 2 и 5 минути. Отваряш жабката, развиваш няколко винта (4 или 5 бяха), след това жабката излиза цялата. Има и 2 щипки отстрани на жабката, но дори и да напънеш и да ги счупиш, винтовете я държат достатъчно здраво след това. Моите щипки са счупени от мърлявия предишен собственик. Когато демонтираш жабката, отдолу ти се появява капака за кутията с филтрите, като го погледнеш би трябвало веднага да схванеш как се отваря и затваря. Вадиш, слагаш нови и следваш обратната схема. В сервиза ми ги оферираха на 30 лв. двата, но аз си ги взех от един мой любим магазин с отстъпка на 19.60 лв., ако не греша. Според разбирачи е добре да се подменят на 4-5 месеца при активно шофиране, според мен е най-логично да си ги сменяш на всяка смяна на масло с другите филтри. От моят красавец W210 извадих оригиналните филтри от производителя от 1996 година преди около месец и ги подмених за първи път!?!? Жабарите явно найстина са големи мърлячи. 3 грешки в компютъра бяха за климатроника и се изчистиха с подмяна на филтрите, които бъркаха всичко и спираха какъвто и да е дебит на въздух, имах конденс по задните прозорци, както и не духаше студено. Всички проблеми се решиха с филтрите и доливане на фреон. Не бързайте да се връзвате на разни псевдо-майстори, понякога проблемите са нищожни и много лесни и евтини за отстраняване. Надявам се да съм бил полезен smile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.