Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Чистачка E-classa, свири от вятъра
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > E-класа
proroka
Здравейте! От скоро карам W210 E230 и ми прави впечатление, че чистачката или по-скоро обастта около перото свирят от вятъра, при скорост над 100км. Взех колата с чисто нова чистачка от новият вид - универсални (модела, като на снимката) и не съм намирал смисъл да я сменям, защото чисти добре. Проблема е обаче, ч епри по-висока скорост чистачката свири. Ако при движение съсъ същата скорост я включа, в моментите на движение шума спира. Има ли колеги които карат с оригиналната чистачка за Е-класа, от стандартния вид с няколко протискателя. Тъй като цената на оригиналната чистачка е 50лв, все още си спестявам експерименти. Моля, да ми дадете отзиви за нея, има ли шум при по-висока скорост? Чистаката със спойлер ли се продава (тъй като видях на няколко коли като моята, че на чистачката беше поставен елегантен фабричен спойлер)?

tatuncho
Колега, незнам точно дължината на твоята чистачка, но преди когато имах 190-ка ми искаха 28 лв. за 60 см. Champion и аз се изхитрих - купих си две 55 см. за 24 лв. от същата марка ...резултата: почистваната зона намаля с 0,5 см. по външната следа и с 3 см. по вътрешната ...все още съм в недоумение как така общото намаление не беше 5 см., но тогава ме вълнуваше факта, че стъклото си беше почистено emoticon-0157-sun.gif . Живот и здраве когато ми се наложи за комбито да му купувам чистачка, пак ще си търся чифт с подходяща дължина bop.gif .
gespas
Цитат(proroka @ Apr 17 2011, 08:35 PM) *
Здравейте! От скоро карам W210 E230 и ми прави впечатление, че чистачката или по-скоро обастта около перото свирят от вятъра, при скорост над 100км. Взех колата с чисто нова чистачка от новият вид - универсални (модела, като на снимката) и не съм намирал смисъл да я сменям, защото чисти добре. Проблема е обаче, ч епри по-висока скорост чистачката свири. Ако при движение съсъ същата скорост я включа, в моментите на движение шума спира. Има ли колеги които карат с оригиналната чистачка за Е-класа, от стандартния вид с няколко протискателя. Тъй като цената на оригиналната чистачка е 50лв, все още си спестявам експерименти. Моля, да ми дадете отзиви за нея, има ли шум при по-висока скорост? Чистаката със спойлер ли се продава (тъй като видях на няколко коли като моята, че на чистачката беше поставен елегантен фабричен спойлер)?

Колега, аз си карам с чистачки от бензиностанциите по 12 лева и дължина 60 см. и си чести съвсем хубаво.Разбира се не е лошо да имам от 50 лв. примерно бош, но не ми се прежалват толкова пари.Относно новитге видове като тази на снимката, си купих колата точно с такава чистачка и така мажеше и чистеше лошо, че я хвърлих в първия кош за боклук.
proroka
smile.gif Всъщност проблема не е в чистенето. Тази чистачка чисти добре, въпроса е в това, че свири по-висока скорост. Ако карам с повече от 120км/ч, а чистачката е в покой, да свири. В момента в който я включа, спира да свири. Явно проблема е в аеродинамиката на чистачката или множеството притискатели които имат стария тип. Интересува ме с оригиналната чистачка (или близките до нея по дизайн) се чува този неприятен звук?
100mercedesa
Koолега твоята чистачка е 5лв. поне затолкова съм купувал същата. На 124 ми е бош за 34 лв. да няма проблеми с нея.
Ivo_benz
Здравей колега аз съм с обикновенна чистачка /не такава като на снимката, която си сложил, а със металното рамо, който са нормалните ''BOSH'' /бях си я взех от SHELL , но не помня на каква цена около 30-40 лв. беше, и нямам абсолютно никакви проблеми - чисти перфектно, и няма абсолютно никакви шумове.
mury
а може би чистачката не ти слиза до най-долно положение,под капака???(само идея)
аз съм с оригинална чистачка,без спойлер и не ми свири!
РУМЕН СПАСОВ
колега имам го сьщия проблем с тьпата чистачка започва да свири над 80км направо ме пощурява размера на оригинала е 62см дьлжина но но предполагам че ще е скьпа мисля да си намеря оригинална употребявана и да и сменя само перото графитно перо само че дьлго61см но става без проблем струва 2лв за 2броя и го сменяш 2 пьти в годината знам че икономията не води до нищо добро но в тази криза е така поздрав emoticon-0157-sun.gif
РУМЕН СПАСОВ
забравих да кажа че има един пиниз графитното перо преди употреба трябва да се избьрше с парцалче напоено с бензин иначе замазва
proroka
Сега като го написахте това за капака съобразих. Прави сте че не слиза чистачката на нивото под капака. Гледах другите e-class-и в cars.bg и забелязах, че чистачките им са почти под капака. А моята не слиза до там. Явно това е причината smile.gif Знаех си че Мерцедес няма да измислят толкова изпипана кола и такъв дребен детайл да ме дразни. А то проблема бил в икономията smile.gif Другата седмица ще си купя оригиналната на Bosch smile.gif
Блгодаря за коментарите, истината е някъде там! smile.gif
tatuncho
Цитат(proroka @ Apr 18 2011, 08:34 PM) *
Сега като го написахте това за капака съобразих. Прави сте че не слиза чистачката на нивото под капака.

Не слизането под нивото на капака не ми се вярва да е заради "свирещата" чистачка, а може би някой, някъде преди тебе е правил профилактика на целия механизъм с пълно разглобяване и после е оплескал сглобяването. Аз съм правил грешка при сглобката, но при мен се промени траекторията на чистачката т.е. перото леко опираше в лявата водобранна шина blush.gif , а от дясно не стигаше до долу.
Загледай се в следата на чистачката дали е равномерна и симетрична навсякъде! chin.gif
krasimir
При мен също свири над 100 км и съм със същата чистачка колега.Веднъж пътувах до София и като взе да свири и бръмчи.То не беше блъскане по таблото,спиране отваряне на капака на двигателя,за да видя да не би нещо да бръмчи от вътре,например пластмаси,направо подлудях докато го открия,но после се оказа чистачката.Свири защото самото перо е изгоряло и се втвърдява от слънцето както и самия държач на перото който е също от гума или пластмаса.Та като се втвърди всичкото това и перото не се притиска добре и навсякъде към стъклото.Когато вдигнеш по-голяма скорост вятъра преминава между стъклото и перото на чистачката и свири и вибрира.От там се получава този шум.Когато пуснеш чистачката да работи шума изчезва,защото чистачката опира на друго място по стъклото и вятъра не може да минава под нея,докато не се върне на старото място и всичко започва от начало.Надявам се си ме разбрал.Проблема се оправя много лесно-с нова чистачка,забележи,не да сменяш перото,а цялата,дори може да е същия модел,само да е нова,за да може да прилепва плътно по стъклото.Не е необходимо да даваш 45-50 лв. emoticon-0178-rock.gif
proroka
След много бройни опити, включително и закупуването на пълната гама чистачки, съвместими с модела на колата ми, моля за помощ от колегата tatuncho smile.gif
Опитах да карам и без чистачка, свиренете просто не спира. В последно време се заглеждам по чистчките на другите мерцедеси и виждам, че моята наистина е по-нависоко. Карам с 61см чистачка и наистина опира леко в уплътнителя.
Колега tatuncho, моля те да споделиш опита си, как да поправим проблема с явно погрешния монтаж (някой от предходните собственици на колата, явно си е играл на майстор) на механизма на чистачката.
Благодаря предварително!
tatuncho
Извинявам се за закъснелия отговор, но нямах време и благодаря предварително за гласуваното доверие blush.gif .
Значи ремонта на чистачката изисква доста добри технически умения, аз имам някакви..., но явно не бяха достатъчни при първото ми разглобяване emoticon-0127-lipssealed.gif - та прецени си възможностите и времето преди начинанието.
Аз съм разглобявал само механизъм на 190-ка (на 124-ката ми съм забелязал, че липсва едно четвъртито пластмасово капаче, за достъп до едно 6-тогранче за сваляне на рамото за чистачката dontknow.gif ).
Далечни са ми спомените (2005 год.), но първо си осигуряваш достъп до механизма под стъклото - при теб пластмасите и разните кори и въздухо-направляващи със сигурност са повече и по-шантаво закрепени, после би трябвало да видиш една доста стабилна механична конструкция захваната със солидни болтове към конструкцията на колата, има захранващ куплунг - задължително е с контра-щипка, вадиш цялата тази механизация и я слагаш на масата ... започва се мъката.
Първо бележи си трайно (не с маркер или креда, а с център или чертилка) положенията м/у валове и оси (би трябвало да са два - един от мотора и един в "предавателната " кутия), после разглобяваш всичко, миеш с нафта или WD40 (нафтата е по-ефтина, все още kill_myself.gif ).
Ти искаш да откриеш грешно асемблиране, но хич няма да ти е лесно, единствено можеш да разчиташ на логиката си или на евентуални заводски белези кое колело с кой зъб и кое рамо къде спрямо даден вал unsure.gif .
Нямам схема на твоя механизъм, но съм 95% сигурен, че има конструктивни подобрения спрямо 190-ка от 85 год. и е по-адаптиран за лесно сервизиране ...логиката ми идва от механизма за задната чистачка на 124-ката, контактите за прекъсвачите на мотора са вградени в основното зъбно колело и при първо задействане без рамо си намира началната "мъртва" точка.
За смазване ти препоръчвам някаква силиконова грес, по възможност ниско температурна.
Сложно начинание, ако VENI (има като твоята кола, човек с много опит, практически и теоретични знания) е правил профилактика на неговата чистачка нека сподели, защото е възможно и да те подвеждам с някои от насоките ми, успех и да направиш снимки! pleasantry.gif
РУМЕН СПАСОВ
абе колега да не би да ти е отлепено някьде челното стькло то свири по сьщия начин
wnaso
Да споделя и аз от опит нещо.Преди години карах Пасат-5 и едно такова свирене ме беше побъркало.Какво ли не пробвах ,махах чистачки ,свивах гледала ,гледах под колата да не би нещо да завихря въздуха но без резултат.И един ден случайно се загледах в антената на покрива на друг Фолксваген и установих че е различна от моята ,но трябва наистина да се загледа човек защото на пръв поглед разлика не се долавя.В единия случай си е гола равна пръчка а в другия върху тая пръчка има навита под външния слой нещо като спирала.Та голата антена дори и с бързо движение с ръка свири ,а другата не издава никакъв звук.
Дано откриете проблема че е много изнервящо да караш такава кола. icon_coolgrin.gif
Fen_Mercedes
Цитат(РУМЕН СПАСОВ @ May 17 2011, 06:37 AM) *
абе колега да не би да ти е отлепено някьде челното стькло то свири по сьщия начин

и аз мисля, че е от челното стъкло
ivkonti
Колега имах същия проблем и след много експерименти установих че проблема е от уплътнението на стъклото.Огледай горната част на стъклото от вън,под лайстната има едно по скоро като пластмасово уплътнение. Залепих го със силикон и ........ тишина! Успех!
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.