Извинявам се за закъснелия отговор, но нямах време и благодаря предварително за гласуваното доверие

.
Значи ремонта на чистачката изисква доста добри технически умения, аз имам някакви..., но явно не бяха достатъчни при първото ми разглобяване

- та прецени си възможностите и времето преди начинанието.
Аз съм разглобявал само механизъм на 190-ка (на 124-ката ми съм забелязал, че липсва едно четвъртито пластмасово капаче, за достъп до едно 6-тогранче за сваляне на рамото за чистачката

).
Далечни са ми спомените (2005 год.), но първо си осигуряваш достъп до механизма под стъклото - при теб пластмасите и разните кори и въздухо-направляващи със сигурност са повече и по-шантаво закрепени, после би трябвало да видиш една доста стабилна механична конструкция захваната със солидни болтове към конструкцията на колата, има захранващ куплунг - задължително е с контра-щипка, вадиш цялата тази механизация и я слагаш на масата ... започва се мъката.
Първо бележи си трайно (не с маркер или креда, а с център или чертилка) положенията м/у валове и оси (би трябвало да са два - един от мотора и един в "предавателната " кутия), после разглобяваш всичко, миеш с нафта или WD40 (нафтата е по-ефтина, все още

).
Ти искаш да откриеш грешно асемблиране, но хич няма да ти е лесно, единствено можеш да разчиташ на логиката си или на евентуални заводски белези кое колело с кой зъб и кое рамо къде спрямо даден вал

.
Нямам схема на твоя механизъм, но съм 95% сигурен, че има конструктивни подобрения спрямо 190-ка от 85 год. и е по-адаптиран за лесно сервизиране ...логиката ми идва от механизма за задната чистачка на 124-ката, контактите за прекъсвачите на мотора са вградени в основното зъбно колело и при първо задействане без рамо си намира началната "мъртва" точка.
За смазване ти препоръчвам някаква силиконова грес, по възможност ниско температурна.
Сложно начинание, ако VENI (има като твоята кола, човек с много опит, практически и теоретични знания) е правил профилактика на неговата чистачка нека сподели, защото е възможно и да те подвеждам с някои от насоките ми, успех и да направиш снимки!