Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Ентусиаст за Ml след 2005.
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > M-класа
knev
Здравейте!
Имам намерение да закупувам ML модел след 2005 с бензинов двигател (3,5 или 5,0).
Ако може препоръки и сивети от вещите лица тук, за да направя правилния избор!
Ето и няколко въпросчета, които ми изникват:
1, С каква АСК се предлагат моделите 3,5 и 5,0?
2, Подлежат ли на газифициране?-без да ме нападате! Писна ми от тая бюрУкращина и безделие в тая дЪржавица.
3, Каква е стандартната поддръжка конкретно при модела?
4, Носи ли славата на старата школа за здравина- не визирам консумативи, като накладки и гориво- някои колеги ги броят общо взето за ремонт.
5, А какви данъци, каско, ГО ще се наложи да плащам- досегашните ми автомобили са били peugeot 406 и 407 с обем 2000 сс?
6, Как е динамиката- все пак е крос-овър? Каква скорост развиват? Как стои на пътя?
Извинявам се ако въпросите изгледат нелепи, но това е информация е важна за мен при покупката на автомобил!
Мерси!!! sign_mercedes.gif
sisqou
Аз лично ти препоръчвам модела с 5.0 литровия двигател, като модел двигател на Мерцедес, който се слави със здравината и издръжливостта си. Макар че, новите модели след 2005г на Мерцедес, смея да твърдя че нямат вече нищо общо с предшествениците си по здравина. За съжаление на феновете на тази марка като мен, немеца разбра, че няма смисъл да прави толкова здрави коли и започнаха да следват политиката на японците с ниски цени на автомобила и последващи скъпи части и обслужване.
1. Предполагам под АСК имаш впредвид Автоматична Скоростна Кутия. Ако е така кутията е 7G Tronik, за която казват че по нищо не личи че е произведена от Мерцедес. Аз лично имах проблем с мойта на 70 х.км и по-точно с платката, което се оказа че е проблем на повечето внесени от САЩ, но напоследък дочувам че и европейските започват да се сдухват. За мен, който карам Мерцедес от 1994г. това е недопустимо за марката.
2.Тук не знам и не съм проверявал.
3.Не е по-висока от тази на Пежо, според мен и няма кой знае колко да ти направи впечатление разликата, ако я има.
4. Твърдо-НЕ.
5. Това много зависи от модела, който ще избереш, но мисля че има сайтове за това вече.
6. Преди този имах 163. В сравнение с него се държи много добре на пътя, без обичайното "лашкане" и при 200км/ч може да се каже че наподобява поведението на автомобил от среден клас. Като крос-овер съм го използвал малко, тъй като няма нужните качества като предхждащия модел за тази цел. По-скоро това е т.нар. джип от градски клас. На пътя зимата няма да имаш проблем с него, а и системите за приплъзване са наистина добри.
Успех с покупката и ако може гледай да не е американско изпълнение!
ml500
Взимай 5 литровия, държи се отлично.
Много удобен автомобил с достатъчно мощност за всякакви условия.
knev
Да споделя, защо искам да минавам на мерцедес:
1, динамиката на сегашния ми автомобил 407 HDI е много добра, но не се предлага нищо над v6 и 200 кончета.
2, Добър автомобил, но с малки поптропвания и тропания от интериора-които сами трябва да отстраняваме.
3, Ходова част- перфектно стояща на пътя, но на тия пътища се занимаваме с глупости- на по 60-70к км.
4, Защото е мерцедес.

Да споделя по кои други модели на марката залитам: Sl R230 ( в мобилето постоянно следя за два SL500 2003г), S W221 (винаги съм я имал за грозното патенце на модела, но вчера ми останаха очите на една). Това което чета в поста на sisqou и мнението му по т.1, т.4 и т.6 ме кара да поглеждам към по-старите модели.
ivaka_pk
Гледай сега колега нямам личен опит с какъвто и да било МЛ,но ще ти цитирам нещо от AutoBuild (това си е немско предполагам знаеш огромно списание което не взима рушвети за статите си е за Голф не съм сигорен но това е др тема biggrin.gif)

Слаби места:"Опционалното въздушно окачване крие рискове.Електрическият компресор понякога не издържа и 100 000км(9% от МЛ-ите на наши читатели).При 16% от моделите се е наложила смяна на амортесьорите още преди достигане на пробег 100 000км.9% от собствениците критикуват антикоризионната защита задари ръжда по вратите на ранните модели МЛ-II (тоест началото на 2005-та).Ремонти на автоматичната трансмисия са се наложили при 5% от автомобилите!

Надеждността е относително прилична:проблеми със стартирането на двигателя въпреки заредения акомулатор е имало само при 5%(практически само CDI през зимата),повредите на пътя(12%) също са характерни почти единствено за CDI дизелите.Причините:дефект на управляващия блок на двигателя,повредени впръскващи дюзи и турбокомпресори,неправилна работа на 7-степенната автоматична трансмисия!

Извод:Добър избор но не и безпроблемен,най-добре да изберете ексемпяр с по-бедно оборудване,най-вече без въздушно окачване,без стазинарна отоплителна печка,без телефон,навигация и прочие "глезотии".Така ще намалите риска от дефекти!

Бензинивия v8 двигател на модела 500 е практически неразрушим!

Дано да съм помогнал като вземеш мечо да качиш снимки да го видиме колега smile.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.