Мерси,
Относно въпросите ти. Нямат шпер, нито една. Може да се сложи афтърмаркет на Quaife, но струват адски много. Не можеш да монтираш фрикционен, а само виско. Щом си запознат с Е36 ти е ясно защо. Ще потрошиш дифа, заради работата на ESP-то. Не ти трябва, може да се дрифти, но е много тежка и трябва да имаш предвид инерцията й. Ако те притеснява каране в сняг, няма никакви проблеми, драпа като снегоринче по баирите, дори на силно заснежено, стига да не е 20см. покривка, щото ще задере отдолу в снега и ще застане на едно място без сцепление на гумите.
Колко вървят:
Моята версия на 2.0Компресор (111.944 мотора) върви точно колкото 2.3Компресора. 320 върви малко повече, но е субективно поради различната крива на въртящия момент. Т.е. е много силна в едни обороти и малко по-слаба от Компресора в други.
Карал съм и двете, трябва да ти кажа че на драг не мисля, че 320 ще дръпне повече от кола на 400метра, все пак има много коне и много Nm, които не са за подценяване над 200К. На магистрално са горе долу сходни като поведение и разход.
320 гори много в градско. 15ина/100 спрямо 12ина/100 при еднакво каране по едни и същи маршрути на моята.
320 е с много литри масло в картера

и има 12 свещи (нещо като туин спарк на Алфа). Нямам време да търся снимка от ЕПЦ базата да ти го покажа точно сега.
Не е невъзможно да трансплантираш ръчна кутия, но е малоумно, понеже е точно толкова динамична, колкото и ръчната. И двете версии: С и без типтроника (или ръчното избиране на скорости при автоматика). Точната дума при Мерц не е типтроник, но не се сещам в момента.
Ако успееш да я трансплантираш, трябва много внимателно да се изгавриш с CAN шината, за да я убедиш че вече е с ръчни скорости. Това ще й свали цената и със сигурност малко хора имат познанията да го направят като истинско. Не самия монтаж на кутията, той е лесен, а вмешателствата по електрониката.
Но няма невъзможни неща.
Колкото до читав екземпляр, приготви поне 10х.лв. за покупката, после бързо ще стигнеш цената, на която продавам моята, ако я обслужваш като хората. Не го приемай като агитация да си продам колата. Просто те предупреждавам, че можеш да вземеш много евтин екземпляр, на който да не можеш да се радваш, докато не ревизираш като хората.
А иначе цената на моята подлежи на лек коментар ако я оставя с джантите от подписа ми и я продам без 17"AMG джанти от снимките в обявата.