pArFe7o
Jan 25 2011, 07:51 PM
Интересува ме някой запознат ли е с тях ... смисъл да има спортно гърне и да каже как е звука надува ли му главата ... говорим и за турските ЙЕД , НЕС СПОРТ. Ако някой има такова да сподели впечатленията си от тях или пък РЕМУС , СуперСпринт и т.н.
Wesselin.K
Jan 30 2011, 05:36 PM
Колега, не си слагай НЕС СПОРТ. По мое мнение няма никакъв смисъл освен смешен звук. За другите незнам, но за НЕС СПОРТ знам, защото на стара ми кола имаше и аз го разкарах. То издава звук непристоен за Мерцедес или каквато и да е хубава кола. Във високите обороти направо цинкяше колата, иначе в ниските нормално горе-долу, но мине ли 4500 става трагедия
marinkata
Apr 9 2011, 11:18 PM
Колега аз съм със спортно гърне YELD и да ти кажа определено се усеща ... вярно не е като някое AMG! Звука е плътен като цяло, но определено ако не желаеш да слушаш постоянно рева на двигателя карай си с оригиналното
pArFe7o
Jun 6 2011, 07:12 PM
абе я кажете че сте по запознати ако си махна средното гърне и сложа права тръба ,освен че ще бучи дали ще се поотпуши малко :/ колата е 190-тка с оригиналното гърне си е мисля :?
100mercedesa
Jun 7 2011, 10:29 PM
Цитат(pArFe7o @ Jun 6 2011, 07:12 PM)

абе я кажете че сте по запознати ако си махна средното гърне и сложа права тръба ,освен че ще бучи дали ще се поотпуши малко :/ колата е 190-тка с оригиналното гърне си е мисля :?
Най-добре и се усещаше когато махнах средното и задното само по катализатор , но да имаш катализатор ! Сега съм без средно много лека разлика.
Dicksun
Jun 8 2011, 12:49 PM
За градска кола най-удобния вариант лично за мен е права тръба вместо катализатор, средно гърне и накрая някое спортно, но истинско - Ремус, Суперспринт, Себринг. За писта права тръба и крайно кухо гърне. Пък за Мерцедес - оригиналната генерацийка да ти е тихо и комфортно и в краен случай само едни лъскави накрайници
pArFe7o
Jun 8 2011, 08:00 PM
Ами и аз исках така - права тръба (на мястото на катализатора) ,средно гърне и моето крайното е истинско РЕМУС но там където отидох в сервиза ми казаха че нищо нямало да стане ако махна резонантното гърне и сложа права тръба ... щяло да се чуват само някви резонанси дето били грозни като тенекиен звук ... и сега се чудя дали все пак да не махна резонантното гърне и да сложа права тръба или да си остана с резонатора и да махна средното гърне че май е оригиналното средно гърне и може да се е позатлачило .... :/ дайте още мнения по въпроса кво да направя
jor000
Jun 8 2011, 08:01 PM
моя скромен опит ми доказа следното:
двата катализатора заменени с две прави неръждаеми тръбир премахната ламбда сонда, понеже ми е ненужна, оттам назад средно и крайно гърне чочоне ( е500 ) оригинал - всичко фи 65 мм.
резултата - надминава най-дивите ви мечти за дълбок но ненатрапчив и не боботещ звук, та направо се чува мощността и може да те дострашее от ускорението, и от звука прекрасно е......
/колата е 124-ка 280СЕ 104.941 над 200 кобилки и то без турбото/
пожелавам безсмъртие на всички любители на ремусите, а пред тенекиените и издънените войни на 4 колелета оставам безмълвен..... хаха
pArFe7o
Jun 9 2011, 09:01 PM
Последно кво да правя

Да махна резонатора и да сложа права тръба а средното гърне просто да го сменя с ново ?
jor000
Jun 10 2011, 11:01 AM
не е лош вариант да имаш резонатор и след него две изправни гърнета ( средно и крайно)
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.