Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Притежавате ли оръжие
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Други > Анкети
KPAHK
Много ми е интересно напоследък при повишаващата се престъпност кой на какво разчита biggrin.gif
p22
Хе-хе само аз ли гласувах... smile.gif
Откакто един ми извади пистолет затова че съм го засякъл на кварталната уличка с 5 км/ч имам непоносимост към оръжията. А в един друг случай, когато един пиян идиот тръгна да ме разцепва с брадвата ме спаси само факта че бях по-бърз... подадох му ръка за здрависване и той се обърка и смени ръцете и докато се здрависвахме успях да кажа 5 изречения и свалих напрежението... Така че благата дума твърдо. smile.gif Е, ако попаднеш в престрелка, тогава... просто се изнасяш по най-бързия начин.
Esper
Стига бе, е на такава анкета не бях попадал а мислех че във Фиат форума са питали за всичко biggrin.gif
Имам, да wink.gif
Един S&W, M66, 4".
Една от маниите ми са железата но честно казано не толкова за самозащита или за оптичен тунинг, колкото от колекционерска страст.
Е, и ходя на стралбището чат-пат. По заплата laugh.gif
За убедителен довод, зашита или както искате го кажете бих предпочел траниционна щанга завита с вестник laugh.gif
DJ FUNKY
ами и да разчиташ на огнестрелно те са го прибират,в момента тече акция,треа да доказваш некви работи,че работиш нещо което изисква притежание на оръжие,охрана,работиш с много кинти и т.н. wink.gif
KPAHK
ами аз като притежател на първите 3, рядко нося което и да е било от тях та съм твърдо за СРБ или 200м гладко бягане (в зависимот от противника/ците) biggrin.gif
Esper
Цитат(DJ FUNKY @ Nov 30 2006, 12:37 PM)
ами и да разчиташ на огнестрелно те са го прибират,в момента тече акция,треа да доказваш некви работи,че работиш нещо което изисква притежание на оръжие,охрана,работиш с много кинти и т.н. wink.gif

То тея процедури по обосновката винаги си ги е имало.
Преценката е субективна, и истината е че един единствен човек решава да или не :angry:
Аз до сега не съм имал грижи с преиздаване на разрешителното и не вярвам и да имам. Предстои ми ново след 2 месеца.
Знам само че подобен абсурд като прибиране няма как да се случи физически.
По-скоро ще го "загубя" отколкото да стане тяхното.
Все пак съм си го купувал с мои пари а не ми е дадено служебно та да се предположи че могат да ми го вземат :evil:
DJ FUNKY
Цитат(Esper @ Nov 30 2006, 01:51 PM)

Преценката е субективна, и истината е че един единствен човек решава да или не :angry:
Аз до сега не съм имал грижи с преиздаване на разрешителното и не вярвам и да имам. Предстои ми ново след 2 месеца.
Все пак съм си го купувал с мои пари а не ми е дадено служебно та да се предположи че могат да ми го вземат :evil:

да ама сега е по сериозна работата заради членството в евро съюза,вчера съм бил по милицията wink.gif
ALEXONE™
Който желае нека провери сам какво притежавам и как го използвам soldier.gif
bon_bonev
Цитат(Esper @ Nov 30 2006, 02:51 PM)

бате па "изгубиш ли го" кво те чака не е истина. освен че акта ще ти почва от 500 лв. нагоре посли забрави за кво да е пушкало. пък колко ще те разнасят кат пръскачка косаджиите ohmy.gif ohmy.gif
W123
Aбе някой може ли да ме светне ко е туй нещо ГСО,КНО,IRON FIST че нещо немога да глсувам качествено.
Аз си имам и разчитам на лично огнестрелно оръжие- CZ-52 (7,62x25 Tokarev).Бах мама им и келеши с газови пищови,и гъзари с бронежилетки.Който и каквото да ми говори,кило и двеста желязо ми дават спокойствие.Кеф ти наркомани,кеф ти "джагали"...Ае да се правят на отворени.Като се изреже половин метър пламък от цевта,и като се разтресът прозорците в квартала,просто всеки забравя за мислите си и се опитва да подобри световния рекорд на 1 километър.
Веднъж ми се е налагало да стрелям във въздуха,беше една нощ към 2-2:30ч. и просто съм благодарен че пистолета беше в мен.Утрепах се да търся гилзата къде е,ама през нощта върви гледай...После 1 месец бях на тръни да не ми се обади КОС-аджията.Важното е че двамата наркомани не уцелиха на правилния човек,и предполагам са ходили да си преобуват гащите после...
А това дали ще извземат оръжие...Ми да ме хванат и да ме разходят за к*ра че ще им го дам.Както каза Esper,купил съм си го-мое си е.
Не е проблем в законното оръжие,а в незаконното.По сведения,в България или около 100 000 бройки пушки,автомати,картечници и други екземпляри от воините и от турско време.Особенно планинските райони,къща без стата пушка не е къща.Ми хора то 100 000 стари оръжия по таваните,са 3пъти повече от родната ни армия наброяваща 30 000 човека бе...
Така че онея педали да не се занимават с личното ми оръжие което си има балистика и контрол върху него,ами да дебнат за незаконно с което стреляш и хвърляш,и дори да го намерят няма следи по които да го свържат с някого.А ако се намери и една смачкана гилза или размазан в стената куршум,дори и по най-малката деруга останала по тях от блока или цевта,при положение че пистолета ми е картотикиран и минал балистика,просто няма начин да се измъкна.
Така че за мен оръжието си ми е част от "аксесоарите" като цигари,запалка,gsm и талона за 123-ката,и ми дава спокойствие и сигурност.
А ако някой мисли че може да вразуми с думи един малоумен,дрогиран,пиян,въоръжен с нож, извратен педофил посягащ на някое дете или на някоя девойка,то нека се пробва.Ако ми се случи на мен,празня му пълнителя в гърба па ако ще да ме осъдят после.Успокояващото в моя случай е че куршуните с моя калибър не "убиват на място",а жертвата има време да бъде закарана в болница и да бъде спасена.А ако тази жертва е горепосочения изверг,просто ще го чакам да излезе от болница и ще му потроша всичките кокали с 10 килограмов чук,па после ако искат пак да ме съдят...
Esper
Цитат(W123 @ Nov 30 2006, 11:17 PM)
Aбе някой може ли да ме светне ко е туй нещо ГСО,КНО,IRON FIST че нещо немога да глсувам качествено.
Аз си имам и разчитам на лично огнестрелно оръжие- CZ-52 (7,62x25 Tokarev).Бах мама им и келеши с газови пищови,и гъзари с бронежилетки.Който и каквото да ми говори,кило и двеста желязо ми дават спокойствие.Кеф ти наркомани,кеф ти "джагали"...Ае да се правят на отворени.Като се изреже половин метър пламък от цевта,и като се разтресът прозорците в квартала,просто всеки забравя за мислите си и се опитва да подобри световния рекорд на 1 километър.
Веднъж ми се е налагало да стрелям във въздуха,беше една нощ към 2-2:30ч. и просто съм благодарен че пистолета беше в мен.Утрепах се да търся гилзата къде е,ама през нощта върви гледай...После 1 месец бях на тръни да не ми се обади КОС-аджията.Важното е че двамата наркомани не уцелиха на правилния човек,и предполагам са ходили да си преобуват гащите после...
А това дали ще извземат оръжие...Ми да ме хванат и да ме разходят за к*ра че ще им го дам.Както каза Esper,купил съм си го-мое си е.
Не е проблем в законното оръжие,а в незаконното.По сведения,в България или около 100 000 бройки пушки,автомати,картечници и други екземпляри от воините и от турско време.Особенно  планинските райони,къща без стата пушка не е къща.Ми хора то 100 000 стари оръжия по таваните,са 3пъти повече от родната ни армия наброяваща 30 000 човека бе...
Така че онея педали да не се занимават с личното ми оръжие което си има балистика и контрол върху него,ами да дебнат за незаконно с което стреляш и хвърляш,и дори да го намерят няма следи по които да го свържат с някого.А ако се намери и една смачкана гилза или размазан в стената куршум,дори и по най-малката деруга останала по тях от блока или цевта,при положение че пистолета ми е картотикиран и минал балистика,просто няма начин да се измъкна.
Така че за мен оръжието си ми е част от "аксесоарите" като цигари,запалка,gsm и талона за 123-ката,и ми дава спокойствие и сигурност.
А ако някой мисли че може да вразуми с думи един малоумен,дрогиран,пиян,въоръжен с нож, извратен педофил посягащ на някое дете или на някоя девойка,то нека се пробва.Ако ми се случи на мен,празня му пълнителя в гърба па ако ще да ме осъдят после.Успокояващото в моя случай е че куршуните с моя калибър не "убиват на място",а жертвата има време да бъде закарана в болница и да бъде спасена.А ако тази жертва е горепосочения изверг,просто ще го чакам да излезе от болница и ще му потроша всичките кокали с 10 килограмов чук,па после ако искат пак да ме съдят...

КНО - късо нарезно оръжие, правилно си се ориентирал, втория глас предполагам е твой laugh.gif
7,62x25 е отковен, брутален армейски калибър, мощен заряд, много висока пробивна сила но и нисък спиращ ефект. Ти какво, подготвяш се за нова Босна ли? smile.gif
Нанам бате, да не се случва да го пробваш на човек, само това ще ти кажа.
А баш наркоманите... Ако си мислиш че като са надрусани им дреме какво се случва около тях си в голяма грешка. Все едно да се опитваш да стреснеш боксова круша!

Аз като си избирах револвера, критериите бяха все едно само по улиците ще го ползвам - силно изразен спиращ ефект върху жива маса, липса на гилзи и рикошени и почти невъзможност за изследване на балистика от куршум.
Но истината е че едва ли някога бих прибегнал до него срещу човек.
Някак... Трябва много да е опрял ножа в кокал laugh.gif
Виж на стрелбището е кеф. Но съм доста далеч от ТОВА - още няколко сандъка с патрони по мишената и ще имам шанс ohmy.gifk:
Колкото до "загубването", ако нещата стигнат до там, познавайки добре характера си, най-вероятно дори няма да си направя труда да лъжа че е изгубен.
И наистина ще настане едно разнасяне... Обаче както е казал шопа:
"Яз колко моем да лежим, они толко не могат да ме осъдат"
laugh.gif
Но предполагам че е просто поредния шум че се развива дейност.
kombi124d
Притежавам ,,хладно"оръжие /Динамометричен ключ/ защото сезона на бухалките мина а като те проверяват куки става проблемация wink.gif така като ме питат какво е това викам инстументче а долапите на комбата са винаги пълни с инструменти.Иначе съм го ползвал само веднъж но качествено ohmy.gifk: Отиам да взема детето от училище и спирам пред даскалото икибичим докато излезе.Етоти детето излиза от двора и тръгва да пресича към колата в този момент един наточен бесно движещ се кадет с яко надута музика щеше да удари детето ohmy.gif направо изтрещех :evil: Дупето сваля джама и почва да псува ида се кара а че пред училището има знаци-Внимание деца-задължителен 40 него това не го бърка грам.Като грабнах патерицата/ключа/като го изцепих по тавана такава ръчка даде че на другия ден гаранция е бил в бокса за гуми съединител и зидария blink.gif Иначе избягвам да използвам оръжие но тогава просто беше неизбежно ph34r.gif предпочитам сокротце исоблаго но в BG за съжаление това е мираж :FlagMB:
W123
Цитат(Esper @ Dec 1 2006, 11:27 PM)
7,62x25 е отковен, брутален армейски калибър, мощен заряд, много висока пробивна сила но и нисък спиращ ефект. Ти какво, подготвяш се за нова Босна ли?

Ба нова Босна...Чакам 3-та световна biggrin.gifn:
А 7,62х25 си е мноо готин калибър.Става за далечна стрелба,на близко не трепе а ранява(е при точен истрел в главата или сърцето не прощава),изключително подходящ за сватби,кръщенета и нови години :yahoo: Абе върши работа...
Пууу,вие пък и вие с тия револвери де кат гръмнете можете да бутнете стена... Е те такова нещо неща.Ако не дай си боже ми се наложи да стрелям по някого в крака,искам само да го раня,а не да му го откъсна :yahoo:
А за няколкото сандъка с патрони...Хм,ми то и най-добрия стрелец да си,в реална обстановка когато ти зависи живота,психиката е най-важната.Ако неможеш да се "овладееш" и изсипеш един пълнител на вятъра...
А и все пак пистолет се използва само и единствено когато наистина няма на къде.Иначе приказката за мушката и изпиляването всички я знаем.
За пистолета важи принципа за самурайския меч-Без нужда не вади,без победа не пребирай :huh:
ALEXONE™
Има още да тренирате докато постигнете това
Esper
Цитат(ALEXONE™ @ Dec 3 2006, 01:06 PM)
Има още да тренирате докато постигнете това

Сещаш ли се какво ще му се случи на чатала ако тоя номер се направи с ТОВА?
Револвер с калибър близо 13мм е чудовищен дори за моята грандомания laugh.gif
Като гледам какъв откат дава във видеото, това е желязото с което се бута тухлена стена както каза колегата по-горе biggrin.gif
W123
Ако не харесваше револвери,като гледам за теб е Дизърт Ийгъл 50 AE.
Е тогава наистина някой ще хване "експреса" biggrin.gif
Па аз понеже съм прост,съм хвърлил мерак на един ПСМ,ма мноо бият през ръцете там...Иначе 5,45х18 си е доста сладко патронче.А и тоя ПСМ как се крие между дланите,направо се очаровах като го видях на живо...
Esper
Цитат(W123 @ Dec 3 2006, 02:51 PM)
Ако не харесваше револвери,като гледам за теб е Дизърт Ийгъл 50 AE.
Е тогава наистина някой ще хване "експреса" biggrin.gif
Па аз понеже съм прост,съм хвърлил мерак на един ПСМ,ма мноо бият през ръцете там...Иначе 5,45х18 си е доста сладко патронче.А и тоя ПСМ как се крие между дланите,направо се очаровах като го видях на живо...

Че то ПСМ-а е забранен бе братино?!? Заради дебалансирания куршум, нали сме гуманисти да му е...ш мамата.
Един приятел е кука и имаше такъв служебен.
Обаче му го взеха преди години точно по тая причина. А и боеприпасите са кът, скъпи за калибъра си... Та не се противи много. То много преди това пак си беше забранен но френда беше живя парадокс със това служебно оръжие biggrin.gif
Изобщо екзотика, но верно красива екзотиха. И удобна.
Ако мислиш да го взимаш на черно е едно, обаче така както сме с еднния крак "у европата", косаджиите ще ти го регистрират на куково лято laugh.gif
Ако те кефи този тип оръжие, един Валтер ППК също ще ти лепне перфектно в ръката.
Vlado190
Нямам оръжие но като видях на живо в един магазин Desert Eagle 50AE - е няма по респектиращ пистолет май :yahoo: ако някога си купувам оръжие това ще е :yahoo: :yahoo: :yahoo: само дето цената му беше ~ 4000лв.... blink.gif
KPAHK
Цитат(Vlado190 @ Dec 4 2006, 01:23 PM)
Нямам оръжие но като видях на живо в един магазин Desert Eagle 50AE - е няма по респектиращ пистолет май :yahoo: ако някога си купувам оръжие това ще е :yahoo: :yahoo: :yahoo: само дето цената му беше ~ 4000лв.... blink.gif

а това че трябва да го носиш в раница направи ли ти впечатление biggrin.gif
Vlado190
Цитат(KPAHK @ Dec 4 2006, 03:25 PM)
а това че трябва да го носиш в раница направи ли ти впечатление biggrin.gif

Мда определено biggrin.gif
Veni®
май беше над 4 килца - един приятел имаше такъв топ
Vlado190
Е чак четири.. той АК е 4,7кг. - ако си спомням правилно "само"около 2кг biggrin.gif
W123
Цитат(Vlado190 @ Dec 5 2006, 02:03 AM)
Е чак четири.. той АК е 4,7кг. - ако си спомням правилно "само"около 2кг  biggrin.gif

Толкова,малко над 2 кг е Дизърт-а.А цената му е около 2 000лв.Е,патрона му струва 5 и косур.Като гръмнеш веднъж,с тази цена на боеприпаса,и през цевта излита една каса бира :evil: Не,мерси :yahoo:
Esper
Цитат(Veni® @ Dec 4 2006, 04:56 PM)
май беше над 4 килца  - един приятел имаше такъв топ

То на страха очите са голями :yahoo:
В най-масивния си вариант e 2 кила.
Е, това е без боеприпаси но като се мери маса на желязото обикновено се дава така защото има различни видове.
А иначе за 4 бона, ако наистина се продава за толкова (в интернет го гледах за около 1000$), ще си намеря на черно един пулемет ДШК и ще имам по-голяма огнева мощ. Нищо че са с почти еднакъв калибър laugh.gif
W123
Цитат(Esper @ Dec 5 2006, 10:34 AM)
... ще си намеря на черно един пулемет ДШК и ще имам по-голяма огнева мощ. Нищо че са с почти еднакъв калибър  laugh.gif

Хааа,кой ми говореше че се готвя едва ли не за нова война в стил Босна с мойто Токерченце biggrin.gif
То както е тръгнало остава аз на тавана на Mерц-а да сложа едно КПВТ slap
Въпреки че предпочитам БМВ с кош и КПВТ на коша.Проблем е че като гръмне ша са отъркаляме барабар с мотора от отката,ама нали трябва да има идиоти на тоя свят :yahoo:
KPAHK
ей много се заиграхте - като децата "... а пък татко ми ще дайде с МИГ-а biggrin.gif "
питането все пак не беше за опазване на световният мир, а за оцеляване в грАДСКИ условия :yahoo:
ALEXONE™
А какво ще кажете за Това

Esper
Цитат(ALEXONE™ @ Dec 5 2006, 12:28 PM)

Стечкин товариш комисар!
Легенди, легенди...
Съвсем изплеснахме по фланга с тея железа, айде и от мен едни красавец:
Цък!
ALEXONE™
Не исках да се издавам, но как ме поведохте :evil:
Нищо нека се знае, че възмездие има, и вие докато трещите и вдигате пушилка, аз ползвам такъв инструмент
Много удобен и безшумен soldier.gif
W123
Цитат(ALEXONE™ @ Dec 5 2006, 12:28 PM)

Ми какво да кажем...Освен че немога да си купя ПСМ,и Стечкин е другото нещо за което само че си мечтая.Въпреки че му дават ~200 м прицелна стрелба,Макаровия патрон му идва малко слабичък.Бях свидетел как с него на 150 м,мишена човек в цял ръст,падаше със средно 3 патрона.Определено не му е там силата.А по същото време с мойто ЧЗ,гръдните фигури на 220м си отиваха като добър ден.
Цитат(Еспер)
Съвсем изплеснахме по фланга с тея железа, айде и от мен едни красавец:
Цък!

Айде ся де biggrin.gif няма да се дразним.
В живота ми един път съм имал удоволствието да стрелям с такъв Люгер,и останах изключително очарован.Въпреки че изглежда супер прост,груб и смотан,този пистолет работи като шевна мшина.Прекрасна групираност на попаденията и никакъв откат.Просто при истрел потрепва в ръцете ти и това е.Никакво въртене и лашкане.Единствения му косур който е,е това че е много финно изработен и хлбините му са минимални.При малко повече прах или пясък,почва да дава засечки.
W123
Цитат(ALEXONE™ @ Dec 5 2006, 01:13 PM)
Не исках да се издавам, но как ме поведохте :evil:
Нищо нека се знае, че възмездие има, и вие докато трещите и вдигате пушилка, аз ползвам такъв инструмент
Много удобен и безшумен soldier.gif

Е те това е за подборен улов на...хора :huh:
Esper
Цитат(W123 @ Dec 5 2006, 01:16 PM)
Айде ся де biggrin.gif няма да се дразним.
В живота ми един път съм имал удоволствието да стрелям с такъв Люгер,и останах изключително очарован.Въпреки че изглежда супер прост,груб и смотан,този пистолет работи като шевна мшина.Прекрасна групираност на попаденията и никакъв откат.Просто при истрел потрепва в ръцете ти и това е.Никакво въртене и лашкане.Единствения му косур който е,е това че е много финно изработен и хлбините му са минимални.При малко повече прах или пясък,почва да дава засечки.

Каза всичко, това е wink.gif
Човек на който му хлапа съчмата в тая насока, нищо не прави ако поне веднъж не се е пробвал с този шедьовър.
Представям си колко би струвало такова оръжие ако се произвежда днес - конструкцията му е като часовников механизъм. То и по тази причина не е бил много удачен за война - армията обича простите и надеждни неща wink.gif
W123
Цитат(Esper @ Dec 5 2006, 01:35 PM)
... конструкцията му е като часовников механизъм.

Най ми хареса в устройството му как се разглобява.Карам по спомени.След като се идърпаше по някакъв начин онази голямата пластина в лявата му част,цевта излизаше цялата.И интересното ми беше че самата цев е един елемент с релсите по които се движи колянната става,а цялата тази цев-по блока.Остта която пък държеше коляното отзад,се вадеше с леко избутване.Имах чувството че са я паснали като буталце и цилиндърче на ГНП.Самата колянна става се движеше плавно и меко по улеите си в блока.все едно нож в масло.
Просто загубих ума и дума за технологията която да имли тогава.На този с който стрелях тогава имаше щампа отгоре или 1916 или 1918 г.Това е преди близо 100 години,а каква изработка biggrin.gifn: То руснаците с техните Лади и Москвичи ще ги стигнат по точност след 30-40 години biggrin.gif
DJ FUNKY
ето какво има у нас в касата от няколко дни wink.gif
ЦЪК
Esper
Цитат(DJ FUNKY @ Dec 5 2006, 06:27 PM)
ЦЪК

A! Що си прибрал на децата играчката бре колега?
Майтапя се, честито, нищо че е малко пластмасов rolleyes.gif
Прилича ми малко на Валтер P-99. По какво ли...
И да не забравиш на гласуваш!

laugh.gif
DJ FUNKY
Цитат(Esper @ Dec 5 2006, 05:54 PM)
Цитат(DJ FUNKY @ Dec 5 2006, 06:27 PM)
ЦЪК

A! Що си прибрал на децата играчката бре колега?
Майтапя се, честито, нищо че е малко пластмасов rolleyes.gif
Прилича ми малко на Валтер P-99. По какво ли...
И да не забравиш на гласуваш!

laugh.gif

абе нека е пластмасов,ама е 600гр празен .гласувах,имам и хладно и искам и арбалет и Blowgun да си взема wink.gif
W123
ЧЗ 100 е готин и удобен пистолет,ама като не съм му свикнал,и по някое време докато стрелям,взема че му натисна щифта за пълнителя и той ваеме че падне.Малко са го сложили на кофти място.Само един съвет-не стреляй с руски патрони.На един колега от 2 пълнителя му разду леко патронника.Не е фатално,в момента си стреля,но го имай в предвид.
Руските патрони са с малко по-силен заряд.Идеални са за техния Викинг и другите им оръжия 9х19.Използват ги и за картечни пистолети,и за това малко по-здраво думкат.Колегата разправя че като е стрелял с руските патрони,е имал чувството че пистолета е чял да се пръсне в ръцете му от вибрации(казано в преносен смисъл)...
DJ FUNKY
Цитат(W123 @ Dec 5 2006, 06:32 PM)
ЧЗ 100 е готин и удобен пистолет,ама като не съм му свикнал,и по някое време докато стрелям,взема че му натисна щифта за пълнителя и той ваеме че падне.Малко са го сложили на кофти място.Само един съвет-не стреляй с руски патрони.На един колега от 2 пълнителя му разду леко патронника.Не е фатално,в момента си стреля,но го имай в предвид.
Руските патрони са с малко по-силен заряд.Идеални са за техния Викинг и другите им оръжия 9х19.Използват ги и за картечни пистолети,и за това малко по-здраво думкат.Колегата разправя че като е стрелял с руските патрони,е имал чувството че пистолета е чял да се пръсне в ръцете му от вибрации(казано в преносен смисъл)...

благодаря ще го имам в предвид wink.gif
kiril
А какво ще кажете за това?
Между другото на този сайт има доста интересни неща... wink.gif
KPAHK
Лично мен ГЛОК не ме радват, като се вземе в предвид че във всеки негро-гангстерски филм ги размахват biggrin.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.