Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Проблем с акумулатое на A-класа(бензин)
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > A-класа + Smart
recar0
Здравейте колеги,
За съжаление все още не съм собственик на Мерцедес :Д, но една моя приятелка има такъв и следния проблем с нея е:
колата бе стояла около 2 месеца на паркинг без да е палена и т.н. и днес се оказа , че няма ток. Отидох и вързах щипките от моя акумулатор към нейния, но колата не запали. Много пъти съм давал ток и знам, че не съм сгрешил в нещо, а и стартера започна да върти, но пак на пресекулки дори след 5-10 мин подаване на ток, на 3000 и нагоре оборота. Та въпроса ми е , има ли вариант, в който проблема е компютърен или да търсим причината другаде?
Благодаря предварително smile.gif
Shtelian
Цитат(recar0 @ Jan 8 2011, 03:52 AM) *
Здравейте колеги,
За съжаление все още не съм собственик на Мерцедес :Д, но една моя приятелка има такъв и следния проблем с нея е:
колата бе стояла около 2 месеца на паркинг без да е палена и т.н. и днес се оказа , че няма ток. Отидох и вързах щипките от моя акумулатор към нейния, но колата не запали. Много пъти съм давал ток и знам, че не съм сгрешил в нещо, а и стартера започна да върти, но пак на пресекулки дори след 5-10 мин подаване на ток, на 3000 и нагоре оборота. Та въпроса ми е , има ли вариант, в който проблема е компютърен или да търсим причината другаде?

Колега има една подробност, не на всички коли може да се подава ток от друга кола. Понеже подаването на ток от друг акумулатор подава импулси със по-голяма честота и това бърка компютъра на колата. Затова явно неможе да запали, пробвай да махнеш изтощения акумулатор и на негово място да сложиш зареден.
barekov1
Цитат(Shtelian @ Jan 8 2011, 10:07 AM) *
Цитат(recar0 @ Jan 8 2011, 03:52 AM) *
Здравейте колеги,

Колега има една подробност, не на всички коли може да се подава ток от друга кола. Понеже подаването на ток от друг акумулатор подава импулси със по-голяма честота и това бърка компютъра на колата. Затова явно неможе да запали, пробвай да махнеш изтощения акумулатор и на негово място да сложиш зареден.

Пробвайте със смяна на акумулатора. Ако и тогава трудно върти, може и да е стартера.
spirik
Сменете кабелите с които подаваш ток.
VBI
Преди да почнеш да въртиш на стартер остави кабелите на акумулатора и остави другата кола да поработи 5-6 мин. на около 2000 оборота за да може да се зареди поне малко падналия акумулатор. След това дай на "контакт" и опитай да запалиш. Ако кабелите са "менте" много трудно ще подадеш необходимия ток за да запали както пише колегата по-горе - пробвай с други кабели. Ако сменяш акумулатора с друг за да запали НИКОГА не оставяй двигателя да работи БЕЗ акумулатор защото ще повредиш електрониката!!!
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.