Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Пръскалки
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > M-класа
MuTaJlaKo
Здравейте, искам да попитам дали пръскалките на чистачките могат да се регулират защото се пробвам с игла но не мардат, защото тази от шофьорската страна като праска и струята отива в рамката на чистачката. колата е Мл230
мотор
Цитат(MuTaJlaKo @ Jan 3 2011, 11:25 AM) *
Здравейте, искам да попитам дали пръскалките на чистачките могат да се регулират защото се пробвам с игла но не мардат, защото тази от шофьорската страна като праска и струята отива в рамката на чистачката. колата е Мл230

Не могат да се регулират но се разглобяват и се чистят от варовик и др.боклуци
MuTaJlaKo
Да аз ги чистих но най-лявата пръска в от време на време в рамката на чистачката, нз дали ако сменя чистачката няма да се оправи да не би чистачката да е по-висока и затова да пръска в нея.
borko68
Първо здрасти на всички ! Аз имам друг въпрос относно пръскалките на фаровете на МЛ 2002г 400 цди !Под фаровете имам капачета от които би трябвало да излизат пръскалките ! Имам и копче зад волана (дясната страна) , натискам го но не работят ! Дали имат отделно казанче с течност или вземат течноста от казанчето за чистачките ?А задната чистачка от къде взема течност ?
krim
Цитат(borko68 @ Jan 3 2011, 08:12 PM) *
Първо здрасти на всички ! Аз имам друг въпрос относно пръскалките на фаровете на МЛ 2002г 400 цди !Под фаровете имам капачета от които би трябвало да излизат пръскалките ! Имам и копче зад волана (дясната страна) , натискам го но не работят ! Дали имат отделно казанче с течност или вземат течноста от казанчето за чистачките ?А задната чистачка от къде взема течност ?

Здравей колега
За да разбереш дали ти работят пръскалките се заслушай , когато натиснеш копчето дали се чува шум като от ел. моторче. Под всяка от капачките има пръскалка , която излиза от силата на налягането, което образува малка помпа за вода (моторчето). Ползва се водата от общото казанче, но ако си пробвал сега -януари, може по системата да ти е замръзнала течността и да изгориш помпите!!! Ако не чуваш никакъв шум при натискане на копчето , то може или да имаш проблем в ел системата или да ти липсват помпите. Те като цяло те са скъпи и понякога след удар ако се счипят, собствениците не ги сменят а само залепят капачките за бронята.
дано това ти е полезно
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.