mitun
Nov 24 2006, 01:58 PM
Значи един френд се е сдобил с нова любовница (с фамилия Крайслер -хамериканка демек ) и пред мене се уговаряше с 1 майстор да му измаже пода на купето с Body и като ме попита: "ти твойта мазал ли си я?" само вдигнах рамене. Та въпросът ми е дали някой е прибягвал до подобни козметични процедури и какво мислите по въпроса? Дали фабричното покритие е достатъчно и въобще дали има смисъл подобно вманиачаване чак!? Като финансови разходи или майсторлък едва ли е проблем, по-скоро е: измиване на колата от долу и намиране на подемник или канал и баданарка (тая дума просто ме кефи :yahoo: ) и вЪрти!
Понеже до миналата зима колицата ми е била в топлите страни може би точно сега трябва да помисля за една кола маска от долу?
П.П.
Има ли парафинови спрейове и други подобни за елементите на окачването и калниците отвътре какво си заслужава да се прави и какво не, споделете!
DJ FUNKY
Nov 24 2006, 02:04 PM
аз мазах с боди от най скъпото ,едно като силикон, ама моята беше разкостена и се реставрираше цялостно и просто трябваше да се покрие с нещо.и за момента е добре вече 3 година подкара.Мисля че ако ти се занимава може да и удариш по една ръка отвън и от вътре на пода,а точно това боди дето ти казвам е готина шумоизолация

k:
S-klasica
Nov 24 2006, 02:15 PM
е кое е то ???
999 ли ?
че нали знаете че живо ме интересува :huh:
Veni®
Nov 24 2006, 02:36 PM
и аз и ударих на моята едно боди - в калниците - нямаше нужда, ама първата ми кола беше жигули, та си имам едно наум.
Боди-то ми хареса .От миналата година до сега нямам забележки
Повърхността, върху която ще се нанася, трябва да е отлично почистена , суха и без ръжди
willy555
Nov 24 2006, 03:28 PM
Тази тема и мен ме вълнува. Все пак дали някой ще се сети каква марка е това боди, готиното? Или поне откъде може да се напазарува?
Veni®
Nov 24 2006, 03:43 PM
4 кила=12-13 лева е ориентира
преди година
кутията я изхвърлих
черен, с консистенция на пчелен мед
имаше и подобен, но с възможност за боядисване върху него - не ми трябваше и взех такъв за полагане underbody
Само Дизел
Nov 24 2006, 05:51 PM
Аз я мажа периодично в калниците, праговете и навътре до средния тунел с битум. Пръскал съм и вратите отвътре с едно, подобно на восък.
Истинското консервиране обаче се прави с компресор и пистолет. Сваля се каквото може да се свали отдолу, останалото се увива в хартия и пода се пръска обилно с битум.
W123
Nov 24 2006, 07:33 PM
Само не ме плюйте какво правя аз :evil:
Значи ако по колата ти не е тръгнала ръждичка и т.н.,намери си някой познат военен.Накарай го да ти донесе малко консервационна смазка за камионите.Общо може да се нарече грес,но е специялно направена да не "бара" гумените съединения.Стига ти една кофичка от кисело мляко.Хубаво измиваш колата отдолу,трябва да изсъхне,и нанасяш смазката.Как -това е твой избор.Аз лично предпочитам с ръка,Кожата усеща най-добре къде е покрило и къде не.Бива времето да е топло.След като го направиш,дори и да хвърчат камъчета,и да оставят следи,слоя се самозалива.Ясно защо.Но не трябва да даваш на Автомивкаджиите да я минават с пароструйката отдолу или под калниците.Интересното е че като се понаблъска с прах,този "мазен" слой придобива една твърда коричка,а отдолу си остава мек.Следващото което е,е че лятото при топло време,смазката става "по-течна",и навлиза точно там където трябва-именно в процепите и в местата където са се появили пукнатини по подовото покритие.
Цялата тази процедура трае около половин час,и е необходимо да се повтаря през 2 години или по избор.
kyuss
Nov 24 2006, 09:15 PM
w123,

k: аз бих направил същото...пък ако е след 1985,изобщо не бих се занимавал с антикори и прочее неща.Той след време(зависи колко грамотно е нанесен слоя)ще се нацепи и ще започне да задържа влага...после сваляй,чисти,та нанасяй пак..тоз битумният слой по вътрешната страна на подовете е нож с 2 остриета-хубаво замаскира след време гадната ръжда,която се е образувала отдолу(хособено,ако са ти текли уплътненията по някое стъкло).В някои случай (ако и отдолу някой собственик е нанесъл защитно покритие) се образува весел сандвич антикор-ръжда-антикор :angry: Предпочитам да виждам истинското състояние на нещата,а не да гадая какво има изотдоле.За кухини -онава восъчното,и запечатване.
Само Дизел
Nov 27 2006, 06:48 PM
Цитат(kyuss @ Nov 24 2006, 08:15 PM)
..тоз битумният слой по вътрешната страна на подовете е нож с 2 остриета-хубаво замаскира след време гадната ръжда,която се е образувала отдолу(хособено,ако са ти текли уплътненията по някое стъкло).В някои случай (ако и отдолу някой собственик е нанесъл защитно покритие) се образува весел сандвич антикор-ръжда-
Разбира се, върху ръжда е напълно безмислено да се маже просто с битум. Ефекта е точно нулев.
denchev
Nov 11 2008, 12:46 PM
Цитат(kyuss @ Nov 24 2006, 08:15 PM)

w123,

k: аз бих направил същото...пък ако е след 1985,изобщо не бих се занимавал с антикори и прочее неща.Той след време(зависи колко грамотно е нанесен слоя)ще се нацепи и ще започне да задържа влага...после сваляй,чисти,та нанасяй пак..тоз битумният слой по вътрешната страна на подовете е нож с 2 остриета-хубаво замаскира след време гадната ръжда,която се е образувала отдолу(хособено,ако са ти текли уплътненията по някое стъкло).В някои случай (ако и отдолу някой собственик е нанесъл защитно покритие) се образува весел сандвич антикор-ръжда-антикор :angry: Предпочитам да виждам истинското състояние на нещата,а не да гадая какво има изотдоле.За кухини -онава восъчното,и запечатване.
аз пък моя мечо w124 200d 1985година качих го на канала да го видя как е отдолу и какво да гледам тои отдолу като нов ама честно ви говоря намазан е с нещо меко незнам точно какво явно някакква антикорозионна защита оригинална. после измих подкалниците до блясак и ги минах с боди после ватре в купето изкарах мокета целия измих и подсуших пода идеално и го минах с боди и после като изсъхна хубаво отрязах меки памучни парцали и ги напоих с масло диференциално и ги застлах на пода докадето е вазможно и отгоре си сложих мокета и стелките и така смятам че не съм сбаркал ?
zdravistia
Nov 19 2008, 11:57 PM
"Мерцедес хваща ръжда на 30 години."
100-ian
Nov 24 2008, 10:32 PM
Цитат(zdravistia @ Nov 20 2008, 12:57 AM)

imenno imam edna 190-ka na 20 god. i niama ryjdi a naskorosi kypix ochilarka skysa se leglto na pryjinata opravix go sam poneje imam nyjnite instrymenti no za ochydvane ne beshe izgnil a prosto skysan ot zavarkite. a e samo na 10 god. ta koito ima ochilarka podsilvaite tam im e slaboto miasto.
Ivan Ganev
Nov 27 2008, 01:34 AM
ако колата не е удряна започва да гние след 30тата година
sisqou
Nov 27 2008, 10:55 AM
Цитат(zdravistia @ Nov 19 2008, 10:57 PM)

това не важи за новите мерцедеси
Slav_1101
Aug 29 2009, 04:34 PM
Смятам че от мазането с четка голям ефект няма . Също така продуктите на боди са едни от най лошите според мен на пазара . Азмойта 126 ца я консервирам всяка година с пистолет и флакон койтосе навова в пистолета ,така се получава добър слой равномерен и ацки здраво набит. Ползвам продуктите на NIGRIN първо почиствам ръждата после се маже с ръждопреобразовател на същата фирма , след това грунд който се чака да изсъхне минимум 12 часа, след което пръскам с Nigrin UNTERBODENSCHUTZ.

След което в кухините вътре във вратите и на всевъзможни места се пръска с консервиращ парафин зъдалжително с пистолет с накраинк(дюза) пръскаща във всички посоки .
Мерцедеса е най добрата кола за консервация защото има всевъзможни технологични отвори и тапи който улесняват работата !!!
Също така за запазване на автомобила от корозия и изгниване си остава едно от най вайните неща посещаване на автомивка редовно !!!
MercedesDE
Aug 29 2009, 09:42 PM
Също ви препоръчвам зимата да ги миете през една седмицата хубаво отдоло отгоре може и лайсните на вратите да свалите да измиете и там(но за тях вече след зимата) защото тази сол се набива и разказва играта на всичко да не говорим ако колата е германка или австрийка моята е германка и веждите на калниците за тръгнали леко и другата седмица трябва да се правят но все пак е кола на 16 години но като гледам w210 и по-горните модели които са карани в германиа и не са подържани от ръждата вече са с дупки по калниците...
Slav_1101
Aug 29 2009, 11:09 PM
Цитат(MercedesDE @ Aug 29 2009, 09:42 PM)

Също ви препоръчвам зимата да ги миете през една седмицата хубаво отдоло отгоре може и лайсните на вратите да свалите да измиете и там(но за тях вече след зимата) защото тази сол се набива и разказва играта на всичко да не говорим ако колата е германка или австрийка моята е германка и веждите на калниците за тръгнали леко и другата седмица трябва да се правят но все пак е кола на 16 години но като гледам w210 и по-горните модели които са карани в германиа и не са подържани от ръждата вече са с дупки по калниците...

Да колега за зимата си много прав , даже изпръскването е задалжително поне два пъти на седмица с зимния пвриод . Няма по голяма мъка от солта и лайната който хвърлят по пътя . Аз лично мойта 126 ца зимата не я карам , имам друга кола която карам зимата !
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.