Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Печка Webasto W210
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > E-класа
bobi87
Здарвейте. С оглед на настъпилия студ реших да изпробвам печката smile.gif В моя случай копчето за включване на печката се намира в пепекника (в дясно). Запалих колата и след което натиснах бутона за включване,но нищо. До колкото знам трябва да се чува нещо като виене когато работи. При мен виене нямаше. Трябва ли да е включена преди за запаля колата или това не е от значение? Другата възможност е нещо по системата й да е повредено. Ако е така бихте ли ми дали някакви насоки какво бих могъл да направя сам или съответно къде да отида в Пловдив да погледнат? Колата е 270 ЦДИ 2000г.
bobi87
Никой ли не е имал такъв проблем с печката. Моля ако някой има инфо да сподели.
///sasho
При моята когато работи се чува отвреме на време шум, ама ти може да провериш дали работи по следния начин. Виж за колко време загрява колата като е включена печката от копчето, и виж за колко като е изключена. Ако като е включена, колата загрява сревнително по бързо, значи печката работи.
bobi87
От два дни си мисля, че печката ми проработи emoticon-0178-rock.gif Излиза малко "пушек", но съвсем малко и не постоянно от преден десен калник и се чува нещо като почукване от средата на купето.
mavara777
Цитат(bobi87 @ Dec 22 2010, 01:49 PM) *
От два дни си мисля, че печката ми проработи emoticon-0178-rock.gif Излиза малко "пушек", но съвсем малко и не постоянно от преден десен калник и се чува нещо като почукване от средата на купето.

вентилатора на вебастото колега
kulishev
добре де това въпростно копче в пепелника и аз го имам но ми казаха че е автоматична и един вид като го натисна и светне съм я изключвал дали ? Колата е Е200 2.2CDI W210 2001година
bobi87
Цитат(kulishev @ Jan 11 2011, 02:35 PM) *
добре де това въпростно копче в пепелника и аз го имам но ми казаха че е автоматична и един вид като го натисна и светне съм я изключвал дали ? Колата е Е200 2.2CDI W210 2001година

Ако печката е пусната червената лампа на бутона не свети и обратно. Да печката е един вид автоматична, понеже след като температурата падне под 6-8 градуса (нещо от този род... не съм 100% сигурен) се активира.
rosen71
Печката е автоматична, включва се когато външната темп. е под 8 С, и се изключва, когато двигателя достигне раб. си температура. Копчето в пепелника е за изключване-свети, когато е Изключена. Като работи, и си в движение, като загрее колата, спира сама. Ако спреш, преди колата да е загряла, след изгасяне на двигателя продължава да се чува едно виене като от турбина.
krasimir
Това дето сте го писали май не е точно така.При W 210 след фейслифта/говоря за дизели/ЦДИ ,няма нафтова печка,а има електрически подгревател,който работи/се включва и изключва/като печката преди фейслифта.Така,че няма как да се чува и дими като при печката.Моята е Е-220 ЦДИ 143 к.с. и няма печка,а нещата са такива като описаните по-горе.Освен това копче в пепелника има,като работи когато не свети.То е за изключване на ел.подгрева.Отоплителя се намира като отворите капака на двигателя,застанете с лице към колата и в лявата ви страна до подкалника.Не съм убеден при 270 и 320 ЦДИ как са нещата.Но може много лесно да се провери като се погледне дали е с печка или с подгревател.Но си мисля,че и при тях трябва да е с подгревател.
///sasho
Добре де някой знае ли защо като се включи тази печка имам един момент като пре колата на едно място и започва да пуши все едно се е запалила, за няколко секунди и спира след това?
bobi87
Според мен това е нещо като прочистване на печката. На мен ми изпуши само един път при първоначалното и стартиране тази зима... след това не е пушила.
krasimir
Колега ///sasho , да това е точно почистване или издухване на неизгорелите газове от нафтата.Ако колата ти е преди фейслифта значи имаш печка и затова при изгасянето й започва да пуши.Освен това, издухването служи и за по-бързо охлаждане на вътрешния корпус,където става горенето,защото ако изгасиш колата и печката изгасне,представи си какво ще стане докато е гореща да пръсне вътре отново нафта.Жива бомба.
///sasho
Благодаря за уточнението, приемам го за нормално тогава. smile.gif
kalinstatkov
Цитат(krasimir @ Jan 16 2011, 12:22 PM) *
Това дето сте го писали май не е точно така.При W 210 след фейслифта/говоря за дизели/ЦДИ ,няма нафтова печка,а има електрически подгревател,който работи/се включва и изключва/като печката преди фейслифта.Така,че няма как да се чува и дими като при печката.Моята е Е-220 ЦДИ 143 к.с. и няма печка,а нещата са такива като описаните по-горе.Освен това копче в пепелника има,като работи когато не свети.То е за изключване на ел.подгрева.Отоплителя се намира като отворите капака на двигателя,застанете с лице към колата и в лявата ви страна до подкалника.Не съм убеден при 270 и 320 ЦДИ как са нещата.Но може много лесно да се провери като се погледне дали е с печка или с подгревател.Но си мисля,че и при тях трябва да е с подгревател.

Здравейте!И аз съм с 320 цди 2001 комби и мисля,че колегата е прав.Няма такава печка.Има едно казанче за съхраняване на вакуум и под него,мисля,е въпросният електронагревател.Не съм съвсем сигурен и някой ако знае нещо ще ми бъде интересно да го науча.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.