Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Магазини за Авточасти
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Полезна информация
Страници: 1, 2
ALEXONE™
Тук ще споделяме кой магазин ни мами в цените или качеството на частите.
Или ще даваме оценки за добро и вежливо обслужване.
Пишете кой какво и от къде си закупил,така ще си спестим лутаницити при търсене на дадена част.
Fitibaldi
магазин A.N.M.. на Хр. Ботев 112 (близо до сливница). тел: 02 / 931 17 80. от там си взех всички части за основният ремонт. направиха ми отстъпка. намериха ми и части втора употреба. има доста марки, може и доставка за оригинални немски. доволен съм.
KPAHK
За мерджанката пазарувах от НЕЛАС - Дървеница. Уредил съм и отстъпка ка клуба, но требе да се дигнем с началството до там, пък и карти ще са ниобходими biggrin.gif .

Доставят само читави части ( BEHR,Whaler, Sachs, Jurid, Bosch i drugi biggrin.gif ) и оригинални по поръчка
kiril
До сега съм купувал само консумативи-свещи, филтри, накладки и т.н.
Доволен съм. Магазина е на Симеон-Ауто плюс.
p22
Цитат(Fitibaldi @ Nov 22 2006, 02:00 PM)
магазин A.N.M.. на Хр. Ботев 112 (близо до сливница). тел: 02 / 931 17 80. от там си взех всички части за основният ремонт. направиха ми отстъпка. намериха ми и части втора употреба. има доста марки, може и доставка за оригинални немски. доволен съм.

За този магазин и аз мога да кажа само добри думи.
willy555
Цитат(p22 @ Nov 23 2006, 10:14 AM)
Цитат(Fitibaldi @ Nov 22 2006, 02:00 PM)

За този магазин и аз мога да кажа само добри думи.

За този магазин ще изкажа едно подозрение, с всички уговорки, че може и да греша.
Преди няколко месеца търсих кормилна щанга с накрайници за С-класа. По принцип исках Лемфьордер, но най-евтината цена, която открих беше над 400 лева. Затова си взех SWAG, също немски, за 270 лева, от Ауто Плюс.
Във въпросния магазин обаче ми извадиха комплект щанга с накрайници за 200 лева, като се кълняха, че е оригинален Лемфьордер. Ето това са ми притесненията по отношение на този магазин - просто няма как това да струва толкова и да е читаво.
INTEGRALE
Защо не въпросната в ивай жет е 350лв +-
Аз съм проверявал smile.gif
АЗ съм доволен от магазин на NK шарнир 25лв накрайник 20 smile.gif

Вече 15000 и са здрави laugh.gif
DJ FUNKY
за последните две години съм пазарувал веднъж от Даскалов кар.ама още е рано да кажа дали съм доволен ,беше съвсем скоро,а преди не помня от къде съм пазарувал,просто не съм имал нужда 2 години и кусур ,то я тая 123-ка забравяш кво е магазин за части :yahoo:
willy555
Цитат(DJ FUNKY @ Nov 28 2006, 12:35 AM)
за последните две години съм пазарувал веднъж от Даскалов кар.ама още е рано да кажа дали съм доволен ,беше съвсем скоро,а преди не помня от къде съм пазарувал,просто не съм имал нужда 2 години и кусур ,то я тая 123-ка забравяш кво е магазин за части :yahoo:

Хм, работата е ясна! Като ни писне да обикаляме магазините за авточасти, отиваме в магазините за 123-ки, купуваме си по една и забравяме! ohmy.gifk:
ALEXONE™
spam.gif :offtopic: :evil:
Моля ви се има важни теми който ще се разчистват от спам и мнения който са извън топика wink.gif
nizi190
Ами копували са ми само накрайници (4 бр.) и гумено каре за кардана от към скоростите от Гърция(защото ни е близо biggrin.gif ).Значи накрайниците бяха по 8 евро(на HEYD),а гуменото каре май беше около 48 или 49 евро(на Лемфйордер).Та това за карето нормално,ама за накрайниците са направо без пари rolleyes.gif .
Esper
Не знам дали точно тук е мястото за темата Балкан Стар.

Ще се опитам да сглобя ситуацията без да ползвам цинизми.
Ако не ви се чете, резюмето е на края.

Началото - изпран в пералнята IR ключ за W210. Бях писал някъде.
След всички консултаций които проведох по въпроса, всички сочат към едно - Балкан Стар.
Този ключ е част от секюритито на автомобила и е съставен от 3 части:
- имобилайзер - чип който стои в пластмасовия корпус, не се захранва с ток, няма крака и се разпознава от имобилайзера.
Без него не пали.
- Eлектроника занимаваща се със заключването на централното. Управлява инфрачервен трансмитер.
- естествено и механичен секретен ключ за стартера wink.gif
Не че не могат да се се шунтират тези простотий но аз исках да бъде както си е било.
Дори не искам да слагам алармена система която да припокрие тези функици.
Реално след изпирането спря да работи електрониката която управлява централното.
Имобилайзера си работи и колата работи.
Не се заблуждавам че оргиналната схема е непробиваема, не ядем доматите с колците.
Просто не искам интервенции по инсталацията.
Та както казах, това което искам става само с поръчка на оргинален ключ от Mercedes AG, Deuchland през Balkan Star censored.gif

Миналия месец се обадих в сервиза.
Обясниха ми че за поръчка на дубликат е необходимо да отиде собственика с големия талон на колата.
Цената на ключа не могат да ми кажат. От 250 до 400. Ще ми кажат като го поръчам.
Питам имате ли POS терминал. Имат, няма проблем да се плати с карта.
Супер, цената няма значение.
Предполагам че разговарям с девойката в приемната.

Понеже мерца не се заключва с механичния ключ, стои си на паркинг и на следващия ден отивам към 15ч. в Балкан Стар със темприерата.
Девойката в приемната се заема да ми вкарва данните в компютъра.
Процедурата отне около 30мин. Иска ми документите поне на 2 пъти, сравнява данни, изобщо усещам я че се тутка здраво.
Няма проблем, търпелив съм, а и наоколо е пълно с хора които чакат нещо или някой.
Накрая всичко е наред, данните са вкарани. Питам и сега какво следва?
Поглежда ме учудено и пита какво ще желая.
Не че не съм казал още в началото, обаче половин час е доста време и може би е забравила.
Обяснявам пак че искам да поръчам дубликат на инфрачервен ключ, знам каква е процедурата, разговарял съм с приемчик на име г-н Виачки.
Не, не го познавам лично. Ясно, ще ме престави като се появи в приемната. Това също е свързано с чакане.
Появявя се човека, тя ме представя, обяснява какво искам но тъй като минава пътьом, казва че ще се освободи след малко и аз продължавам да чакам.
И така 2-3 цигари. Влиза, излиза, вкарва коли или каквото друго там прави и аз си чакам.
Влизам при девойката и вдигам въпросително вежди. Тя вдига рамене - виждам но нищо не мога да направя.
Чакам още малко и тъй като и моето време е ценно, питам я само господина Виачки ли може да направи тази поръчка.
Оказа се че не е само той и отиде да търси друг. Чакам си аз, тя се върна и понеже не е като да няма хора, захвана се с тях.
Аз си чакам. След няколко минути (1 цигара) питам кво стана. Ало, Хъстън, проблем?
Отиде и извика еднн младеж.
Както и да е, младежа направи копия на документите, пусна поръчка и идва ред да питам колко пари все пак трябва да платя.
Оказа се че и сега не може да се каже точно. Ясно е само че трябва да предплатя 100% от сума в интервал 250-400лв dontknow.gif
И понеже не е ясно каква е точно сумата, трябва да внеса 400лв. ОК, ако е по-малко ще ми върнат остатъка.
Отивам на касата и подавам карта. Жената вътре ме поглежда и ми казва че се плаща само в кеш.
Опитвам се да обясня че са ми потвърдили наличието на POS терминал и следва въпроса кой ми го е казал? Еба ли го кой, този на телефона.
Накрая се оказа че няма терминал и трябва да търся банкомат.
Няма проблем, наблизо има. И понеже трябва да тегля в кеш, искам да знам колко точно.

И се започна.

Къде е да видя ключа. Казвам че не е в мен но имам парт номер.
Не е сигурно, може после да не стане, може колата да е крадена, може да е преправяна...
"А може би са в пустинята?" - Допълвам мислено.
Младежа решава да направи консултация с възрастен капацитет, колегата г-н Димитров.

Г-н Димитров обяснява че ключ "така не се поръчва". Колата на място в сервиза за сверка.
Ама казвам аз, имате рама, имате парт номера на ключа.
Авторитета е категоричен като смъртна присъда в бананова република:
- Колата на място.
- А ако не е в движение а аз съм в Каспичан?
- На колесар и пак тук.
ОК, видяло се е. Малко съм ядосан че не са ми казали такова нещо при телефонните разговори но предъвквам.
Петък е, часа вече е 16:30 и нямам шанс да се върна до 17:30 от Перник. Видяло се е - понеделник.

Понеделник. Взимам приятел с мен сутринта защото колата не се заключва.
В 9 часа съм пред Балкан Стар.
Чакам малко г-н Димитров на бюрото му и той се появява.
- Какво ще обичате?
- Ами поръчката на ключа от петък. Колата е тук.
Няма проблем, 2 дни са минали от тогава, нормално да не поВни.
- А имате ли записан час?
Тук вече започват първите признаци на избушване от моя страна.
Питам саркастично дали аз не съм чул за необходимост от записване на час в петък или са пропуснали да ми кажат.
Тежка и отегчена въздишка в стил " Уфф, толкоз ли си тъп че не знаеш как стават нещата тук..."
С великодушен жест ми се искат ключовете от колата. Давам ги и питам колко време ще отнеме теста.
- Останете около половин час в района.
ОК, няма проблем. Днес не съм на работа.

След приблизително половин част телефона звъни:
- Къде сте?
- В шоурума. (на 2 мин от приемната)
- Ами след като ви няма, ще се наложи да чакате после. Колата е готова.
Така е като не стоя мирно на портала в чакане. Както и да е, отивам в приемната.

Чакам малко, пускаме поръчката и вече се знае цената - 278лв.
Питам дали мога да платя цялата сума сега, сервиз и т.н.
Пак тежка въздишка в стил "Аман от селянЕ".
Заформи се сума от 292лв, платих на касата и питам кога ще пристигна.
- Мин.10 работни дни.
- Максимум?
Не се знае, ние ще се обадим. Довиждане, следващия пациент!

На 11 ден решавам да звънна. Девойката от рецепцията.
Оказа се че информация има само г-н Димитров. Дава ми номер.
Г-н Димитров е зает, в движение е, да му се обадя утре сутрин.
Да го д...ш.

На 13 ден виждам пропуснат разговор и проверявам кой е.
Г-н Димитров се оказа.
- Ами звънях ви аз но не си вдигате телефона...
Виноват, товарш комисар, виноват...
- Утре може ли да си взема ключа?
- Утре не може. Четвъртък. И гледайте да не дойдете в края на работното време!

Четвъртък, 8 март, 9:00 часа пак в приемната.
Естествено пак с приятел защото ме мързеше за 2 седмици да си монтирам планка с катанец на вратата.
Това е то, като ме мързи да садя домати, ще ям кабапчета!
Същото високомерие.
- Ключа моля! Къде е колата?
- Ами отпред предполагам, не успях да я вкарам с мен в приемната.
Пътьом се опитвам да кажа че желая ако в компютъра на колата има ключ за който не знам, да бъде премахнат.
Да остане само стария и настоящия.
Г-н Димитров без да се обърне отговори че на този модел не е възможно.
Това е положението.

След около половин час ми се обажда да си взема колата и да доплатя разликата.
Вече съм достатъчкно афектирам за да говоря на значително висок тон, най малкото защото не би трябвало да има разлика.
Но не съм достатъчно бърз че да изпреваря прекъсването на линията.
Отивам на касата, честитя празника на касиерката и питам за какво доплащене си говорим.
Жената се усмихна и казва че разлика наистина има, и е точно 1 стотинка.
Добре че успя да разсее урагана на какъвто се бях превърнал междувременно.
Оказах се на -1ст. Не стана нужда да я доплащам laugh.gif

Г-н Димитров излезе, изкара колата и ми съобщи без да ме поглежда на излизане от колата ми че новия ключ е на таблото, стария в жабката.
Без довиждате.

Това е края.

Ако някой е имал търпението да изчете всичко, предполагам вече е наясно защо седнах да напиша всичко това.
Отвратен съм от тази фирма. Много внимавам как използвам думата "никога".
Едното нещо за което съм я употребил е друг/слеващ личен автомобил с газова уредба.
Другото нещо е Балкан Стар.
Тази фирма за мен беше съществувашe до днес.
Наясно съм възможността за създадено извратено впечатление от лекето, г-н Димитър Димитров.
И така да е, не ми дреме. Приемчиците са лицата с които хора като мен контактуват с фирмата. Те оформят преставата ни за нея.
Ако фирмата мисли че мнението на хора като мен е без значение, за какво на мен трябва да ми дреме за тази фирма?
Ако тази фирма толерира или нехае за факта че клиентите които ползват услугите и се чувстват като просяци които молят молят за услуга,
мерси, аз повече не бих се оказал в ролята на навлека.
Дори и да ми се наложи, 2 пъти повече пари ще дам на друг но крака ми повече няма да стъпи на това място.

Това е колеги.
Последната затворена страница от историята за мен със заглавие Балкан Стар.

censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif censored.gif
sky
Прочетох поста и да си призная се много се нервирах.Не знам колегата,Esper как е издържал на това "добро" отношение от тези "мили" хора dontknow.gif .Негативите по адрес на "Балкан Стар" са прекалено много за да си позволяват подобно отношение 0_evil.gif .И това ако е оторизиран сервиз - здраве му кажете. :angry2:
Esper
Цитат(sky @ Mar 8 2007, 11:11 PM) *
Прочетох поста и да си призная се много се нервирах.Не знам колегата,Esper как е издържал на това "добро" отношение от тези "мили" хора dontknow.gif .Негативите по адрес на "Балкан Стар" са прекалено много за да си позволяват подобно отношение 0_evil.gif .И това ако е оторизиран сервиз - здраве му кажете. :angry2:

Ами трудно.
В конкретния случай просто нямах избор.
Не разбирам обаче хората които имат, на какво основание трябва да се набият в такава анти-фирма.
Наистина не се сещам за друго място с по-отвратително отношение към клиенти.
Е, може би ако познаваш приемчика би било по-различно - имах достатъчно време да наблюдавам и такива случаи.
Но дори и така, едва ли е по-евтино. Просто имаш привилегията да не се чувстваш като Гаврош laugh.gif
Яко, яко... А аз дори не съм се оплакал от безумните цени.
Ако и от това трябва да недоволствам, направо да взема да си прегриза вените laugh.gif
Алфонсо
Точно за това НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ В "БАЛКАН СТАР"!!!!!!!!!!! :angry:
mbenz
Убеден съм,че хората ходят в балканстар в КРАЕН случай!За някои неща само официалният представител...и аз съм им сърбал попарата,и съм отивал там с пълното съзнание,че нищо добро няма да излезе,ама като нямаш друг избор?!За балканстар с пълна сила важи приказката"болен на легло се е.е!!! censored.gif
ALEXONE™
В Балкан Стар те гледат като "Торба с Пари" никакво уважение, никакъв респект.
Никога няма да отида при тях НИКОГА!!!
Дано четат тези тема, за да се видят каква СКРЪБ са 0_evil.gif 0_evil.gif
vaakata
И аз имам какво да кажа за Балкан Стар! Няколко пъти носих колата при тях и отначало работеха добре ама после зеха да са лигавят с мене! По едно време двигатела взе да румоли на ниски оборото под 1000 при празен ход. Ама бая кънтеше. Отивам там и ми обясняват че генератора ми бил със съединител и триябвало да се подмени! Имах за смяна и гарнитура на капака на клапаните и ремък и така и така бях там и им казах да управим и тях.
Речено сторено!
Отивам след два дни да зема колата и ми казват 580 лева за ремонт. Направо подивях! madcroud.gif
И ги питам колко лева са частите и те ми казват 280 или 270лв с ДДС. Аз ги питам как може да ми искат 300 лева за смяна на гарнитура, ремък и оназ джаджа за генератора там. Те почнаха: хък мък ще се реваншираме следващия път, и дрън дрън...
И след малко разправии вече преглътнах и нямаше как все пак трябваше да си взема колата и им казах да вадят фактурата и да са плаща и да се разделяме окончателно с тях. Те ми издадоха фактура и там пишеше че дължа 300 лв с ДДС. Помислих си: - тез да не се объркаха нещо, ама си замълчах. То ако има нещо те ще се обадят що да се набутвам сам между шамарите. И до ден днешен не са ми казвали нищо, даже на скоро срещнах приемчика по центъра и се поздравихме и нищо не ми каза. И вече съм решил да ходя при тях само в крайни случаи! Уж ги познавам, а смятайте как ли се държат с другите? Това беше преди два три месеца.
Искаха да ма прекарат с 300 кинта, баси хората! Добре работят ама ниама да забогатяват за моя сметка! Иначе относно цените за авточастите, не са високи сякаш. Трябваше да купужам едно гумено съединение по което тече антифриза. На ДАСКАЛОВ ми искаха 38 лв за него а в Балкан Стар го взех за 36 лв. Инак други части не съм си купувал от там и не знам как стои въпроса.
hektor
http://stores.ebay.de/MB-Teileshop

малко онлайн части за Мерцедес
smikov
Цитат(INTEGRALE @ Nov 27 2006, 11:46 PM) *
Защо не въпросната в ивай жет е 350лв +-
Аз съм проверявал smile.gif
АЗ съм доволен от магазин на NK шарнир 25лв накрайник 20 smile.gif

Вече 15000 и са здрави laugh.gif

Къде е този магазин "Ивай жет".Може ли адресът.
Трябват ми жила за шибедаха на W 210.
Esper
Цитат(smikov @ Jun 27 2007, 11:00 PM) *
Къде е този магазин "Ивай жет".Може ли адресът.

Цък тука!
MadMax32
Цитат(Esper @ Mar 8 2007, 08:21 PM) *
Не знам дали точно тук е мястото за темата Балкан Стар.

Ще се опитам да сглобя ситуацията без да ползвам цинизми.
Ако не ви се чете, резюмето е на края.
..................

Почти същото щях да преживея и аз...
Не беше за ключ а за обикновен преглед. След 40 мин чакане на приемчик на име Краси, който бе зает с приемане на приятелчета, които директно му звъняха на GSM-a и нагло ме предреждаха един по един и така 4 броя реших, че е време да се изнасям...

Искам да ги черпя по едно горещо кафе за да го д...т дълго censored.gif
OgO
Искам да споделя положителните си впечатления от магазин A.N.M.. на Хр. Ботев 112. icon_welldone.gif
Момчетата бяха много любезни. Половин час се ровиха в компютъра да намерят частта която ми трябва (щото ми е стара машинката) и после ми обясниха, от къде е проблема и как евентуално да го реша без да си купувам частта защото е "много скъпа". И ако не стане да се ремонтира, чак след това да идвам при тях да я купувам.
icon_welldone.gif
DeyanIYI
здравейте. В БГ май всички "оторизирани" сервизи са такива като "Балкан стар". Питайте някой с ново Пежо къв го е... в сервиза им - или в този на тойота, или в този на шкода.
Защо някой, немско езичен, не вземе да преведе преживяванията на колегата с "официалния " представител на мерцедес в БГ и да ги пратим до Официалния Мерцедес в Немско - имат си сайт хораа - е-мейл адреси, до някой е-весник. Дда ги постреснем хорицата - то иначе докато си траем - ще го ду...аме.
P.S. Тоя немски ми е бая неразбран smile.gif
ogorogo
И мен приемчиците заедно с мутрите в Балканстар ме разкарваха два пъти и след това ме унижиха и изгониха. На 56 лазарника съм - аз и баща ми строихме здраво в "гадния тоталитаризъм", за да могат сега разни бандити да притежават тия огромни сгради и да ни са подиграват. А немски знам като български, ама няма смисъл от това, защото Германия СЕГА не е като Германия през 60-те примерно. Същите изроди са станали кат нас, ако не и още по....
strelec
Здравейте! Моите впечатления от сервиза на Мерцедес в Ст. Загора - "Ита сервиз" са следните: купих си автомобила октомври. Тогава бе топло времето и климатроника духаше студено. Ноенври след застудяване на времето започна да духа топло,но само от страничните отвори. От централните нямаше и полъх. Попитах ги дали имат някаква схема да видя какъв е принципа на работа и ако е възможно да си го оправя. След преглед от техник ми отговориха, че е нмого сложно и трябва да се сваля таблото, като цената за свалянето е 120 лв., а каквото се ремонтира-допълнително. За щастие имаше 1 колега с МБ бе там за смяна ма масло и чу разговора ни. Той каза,че от средата духа само студено. Вкл. климатроника на макс. студ и се оказа,че всичко е на ред. А господата от сервиза искаха да ме издоят без да й има нищо на колата. (отделно за 2 крушки за осветление на копчетата на централната конзола ми взеха 6 лв.,а в др. магазини са по 20-50 ст.)
MDRAZHEV
Здравейте, и аз да се включа в темата, с един магазин, където частите наистина са хубави и на много добри цени.
Станислав 0884 000 358, АУТОДИНАМИК, София, на ул.Раковска, в началото до Козлудуй. Този човек е наистина "много в час" с частите за Мерцедес.
От него до сега съм купувал части само за Г-класа, която се кара само в гората хард ОФФ РОУД и ходи по състезания.
Лично съм тествал всички негови части, изпратил съм при него много мой приятели и колеги, и досега не съм чул някой да се оплаче!!!
TimeKiller
За сервиза на Балкан Стар - и на мене не ми хареса особенно. Слава Богу досега само веднъж съм ходил там - да си поръчам преходник/стойка за мобилния телефон (като я взех колата беше със стойка за Нокиа, а аз ползвам Сони Ериксон). Одисеята беше много подобна на тази дето я описа колегата започнал темата с ключа - както й да е, след 3 седмици приключения най после се сдобих със стойка за телефона (срещу 420 лв) - по-възможност ще гледам повече да не стъпвам там ...
gorglak
i az otskoro s mb no kato pro4etoh za kolegata zabrawi za balkan star izmamnisi
TIHHO
Цитат(gorglak @ Jan 20 2008, 07:36 PM) *
i az otskoro s mb no kato pro4etoh za kolegata zabrawi za balkan star izmamnisi

Здравейте колеги отскоро съм във форума и искам да ви кажа че се занимавам с продажба на авточасти за Мерцедес основно оригинални
Snepsa
Цитат(TIHHO @ Mar 14 2008, 09:04 PM) *
Здравейте колеги отскоро съм във форума и искам да ви кажа че се занимавам с продажба на авточасти за Мерцедес основно оригинални

Ми дай малко инфо и контакти!
Benz W124
Значи да ви кажа първо, че в балкан стар режат от кръста на горе, не само главата , частите са безумно скъпи (същите ги има на вътрешния пазар на половин цена и затова тез които ги продават по цял ден си роват в носа), а иначе с всеки фирмен сервиз на която и да е марка е така даже на места не приемат и по - стари модели.
radko1111
здравеите колеги искам да изкажа едно разочерование от 1 магазин "джома"еоод ул.козлодуи 39 там ме прати моя шеф за жила и накладки за рьчната спирачка уш имало всичко та и орегинални части .та отивам аз и искам жила за190Д и се почва некакав цирк зад щанда тарчат двама араби имам всичкоми викат некакви цени уш отстьпки та 45лв жила е добре ще ги вземам не ми се обикаля аи не разбирам от тези неща много дава ми жилата абе на вид не изглеждат орегинални на турско ми мяза но се примирявам нали сам новобранец в тази свера гледам че са нещо дьлги и му викам на единия сигурен ли си че са за 190 почва се едно убеждаване тия са на 100%и за 124 били сьщите добре вземам ги и ми се дават визитки с 30 % отстьпка искам касова белешка и се започва едно гледане на крьв па за колко пари ми трябва и аз им казвам за колкото сам платил от някаде изскача една лелка дава ми касова белешка и всичко ок.Но не савсем отивам при маистора които ми е препорьчан от причтел давам жилата човека почва да разглабя аз седя и гледам лафче това онова и в 1 моментсе оказва че са по дьлги с 50 см но маистора ги е пилнал вече при монтажа и вече не мога да ги вьрна прежалвам се отивам да тьрся други и греда няма никаде в раьона но поне ми казаьа че са по 30 35 лв .маистора ги резна нещо ги направи платих и си трьгнах 3-4 дьрпания и ваче не работии и сега скрьб.......сами си правете изводи за магазина и за маисторите
Joro61
Цитат(radko1111 @ Mar 31 2008, 03:32 PM) *
здравеите колеги искам да изкажа едно разочерование от 1 магазин "джома"еоод ул.козлодуи 39 там ме прати моя шеф за жила и накладки за рьчната спирачка уш имало всичко та и орегинални части .та отивам аз и искам жила за190Д и се почва некакав цирк зад щанда тарчат двама араби имам всичкоми викат некакви цени уш отстьпки та 45лв жила е добре ще ги вземам не ми се обикаля аи не разбирам от тези неща много дава ми жилата абе на вид не изглеждат орегинални на турско ми мяза но се примирявам нали сам новобранец в тази свера гледам че са нещо дьлги и му викам на единия сигурен ли си че са за 190 почва се едно убеждаване тия са на 100%и за 124 били сьщите добре вземам ги и ми се дават визитки с 30 % отстьпка искам касова белешка и се започва едно гледане на крьв па за колко пари ми трябва и аз им казвам за колкото сам платил от някаде изскача една лелка дава ми касова белешка и всичко ок.Но не савсем отивам при маистора които ми е препорьчан от причтел давам жилата човека почва да разглабя аз седя и гледам лафче това онова и в 1 моментсе оказва че са по дьлги с 50 см но маистора ги е пилнал вече при монтажа и вече не мога да ги вьрна прежалвам се отивам да тьрся други и греда няма никаде в раьона но поне ми казаьа че са по 30 35 лв .маистора ги резна нещо ги направи платих и си трьгнах 3-4 дьрпания и ваче не работии и сега скрьб.......сами си правете изводи за магазина и за маисторите

Здравейте!
Отскоро имам 190е, 2,0, 1985. Наложи се да търся части, попаднах на ''Джома''. Дадоха ми дистрибуторна капачка за 60 лв., която се оказа дефектна, но арабите не искаха да я сменат и се отнесоха доста грубо с мене. Повече там не стъпвам.
Joro61,
www.wartburg-geet.com
my_benz
Esper просто евала човече,евала че си ги издържал тия п*****и от Балкан Стар!!!преди 1-2 годинки се намерих...повече никогаа!!!имах поръчков мерцедес 123,който наследих от баща ми!нищо особено ама на мен много си ми харесваше...та....колата отпред беше с неква специална решетка с голяма емблема(подобна на CL от старите '96-'97 год.) и ми я откраднаха!такава решетка с емблема няма и няма никаде!Ще ходим в Балкан Стар...едно грозновато девойче ми профъфли нещо от сорта на 650 лв.с емблемата и 550 бенз емблемата.... kill_myself.gif Евтиниика...
my_benz
Цитат(TIHHO @ Mar 14 2008, 10:04 PM) *

колега дай ми едни кабели за свещите за 124/230 Е '87 година че ми побеля косицата вече а съм млад още!писна ми...Мерца ми седи пред нас щото немога да си намера хубави кабели!последните издаржаха 700 км. пробег!само кажи цена и дали имаш!!
nenkomania
мога да ви кажа само едно в балкан стар са пълни нещастници
пребоядисваха ми s-ката 2002 година 4 пъти за да придобие вид и сега изглежда сякаш е хвърляна от самолет
а мамка му
имаше само няколко драскотини
плаче ми се

хора , колеги ,сънародници
моля ви не давайте хляб на тези селяци некадърни
kaloyan
Аз от няколко години ходя до Солун дори за най-дребните неща. Ей го къде е - 300 км е от София !

Супер професионалисти, супер бързо обслужване, нормални цени. Уважение и респект. Колата ми е S350/W140, 1995. Преди месец смених: предни спирачни дискове, накрайници, амортисьорчето на предницата, 4-те амортисьора, амортисьорчето на двигателя (онова, което опъва ремъка), хебел, тампоните на двигателя (бяха омекнали), накладките и всички филтри и масла. Всичко това византииците смениха за 3 часа !!!

Започнаха в 15.00 часа и в 18.00 ме изгониха. Останаха 1 час след работа, за да ме обслужат. Това е то борба за клиенти, а не като нашите, които се държат така сякаш ти правят услуга. Освен това там няма НЯМА. Номера " Ще го поръчаме .... ще дойде утре или след 5 дни" там не върви. Имат си всичко, хората. Няма части менте ! Няма чесане и умуване. Евала, ашколсун, машала ! В България щях да загубя 3 дни и един вагон нерви, щяхме да поръчваме части, да връщаме части и т.н. и нямаше да ми излезе по-евтино.

За Балкан Стар: никога, по никакъв повод не ходете там . Те са нагли супер измамници, обирджии и некадърници. Каквото и да стане, каквото и да се случи - в Гърция ще го карам та ако ще на платформа да им го возя.

Що се отнася до ключовете: Случайно бях в Атина, когато ключа ми отказа. Отидох в представителството на Мерцедес за Гърция. Фирмата се казва Лайнопулос АЕ. Приеха ми поръчката само срещу лична карта и талона на колата. Ключа пристигна за 7 работни дни. Само кафе дето не ме черпиха.

ИЗМАМНИЦИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ ГИ ИМА. НИЕ СМЕ ВИНОВНИТЕ. НИЕ ГИ СЪЗДАВАМЕ - МОЛЯ ВИ НЕ НАЛИВАЙТЕ ВОДА В ТЯХНАТА ВОДЕНИЦА.
my_benz
Евала Калояне, ЕВАЛА БРАТКО!!!!!!!тия к******* са ужасни.Просто се чудят как да ти смачкат и настроение и всичко като отидеш там.Гледат те все едно си им длъжник а не клиент. НАскоро ходих там защото трябваше да подменят едното огледало на Джийп Командер е 3 седмици чакаме достака на огледало.Когато му казах на ония да дойде да погледне джипа аджебъ да добие представа какво му има той ми каза е кво да му гледам на тоя джип нема да стане по красив като го погледна! boxing.gif
gri6ko
Привет и от Великото Търново... аз си пазарувам само от един магазин намира шефа се казва Крум и стоката е ок, още с влизането те пита хубави или евтини... и прави хубави отстъпки. вече 8год. пазарувам то него и не мога да се оплача. а колата си я правя в сервиз в с.Поликраище, там човекът прави само Мерцедес и е ЦАР, а и взима съвсем нормално... така че ако някой има път насам да звънка ще помагам с каквото мога...
totmo750il
Здравейте младежи и младежки.От седмица вече имам 124 иглежда добре , варжи добре.Савсем случайно видях темата за магазините и сам много благодарен за информацията , ще е от полза.Освен това да споделя личното си мнение от предишният ми автомобил Фиат.Там нещата са поставени по сащия начин с техните оторизирани представители Вантотрейд и Ауто италия.Там сащо така не може да се порадвате на обслужване а и цените са като за чужденци.Ядове с тях съм имал много.Та това ме навежда на мисълта че не Балкан Стар е нещастна като фирма ,просто хората който седят зад нея ,както и тези за които по рано споменах , не струват.За това без да знам какво става в Балкан Стар там няма да стъпа.Докога ще се тарпи това поведение у нас?Кой трябва да погледне цветята от кам корените за да тръгнат нещата?Кога ще се променим?
nerazzurri
Цитат(radko1111 @ Mar 31 2008, 02:32 PM) *

Тези смешници ми искаха към 100 лева за антена. ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВИ СА МИЗЕРНИЦИ smile.gif
190E 2.0i
Аз пазарувам от мой човек на края на раковска завиваш в дясно улицата се казва... забравих я smile.gif та значи там като завиеш в дясно гледаш от лявата страна магазин само за мерцедес е още след като завиеш и е на 20метра та значи араби са но са мой хора имат и ментета но имат и оригинали при тях е според зависи колко пари ти се дава аз имам и отстъпки там и съм доволен. Моя човек се казва Хари

Цитат(190E 2.0i @ Aug 19 2009, 05:31 PM) *
Аз пазарувам от мой човек на края на раковска завиваш в дясно улицата се казва... забравих я smile.gif та значи там като завиеш в дясно гледаш от лявата страна магазин само за мерцедес е още след като завиеш и е на 20метра та значи араби са но са мой хора имат и ментета но имат и оригинали при тях е според зависи колко пари ти се дава аз имам и отстъпки там и съм доволен. Моя човек се казва Хари

Ами малко се обърках на края на раковска се завива в ляво!!! и магазина си е от ляво просто обърках посоките колеги извинете ме
tihoho
Вчера 31.08.2009 за два външни накрайника за W202 в Ивайджет ме обрулиха 142 левчета. Много се надявам да са оригинални но се съмнявам, защото не бяха същите като тези дето ги свалиха, е здраве да е
rosen71
Егати разказа....
Ето и моя, макар и съкратен, щото нямам нерви да си го спомням:

Имам и една W210. Имам и един приятел от Плевен със S-класа 2008 г., купена от МБ-Германия с Европейска гаранция. Той се е отвратил от сервиза в София, та аз му предложих да дойде в Русе. Та отиваме ние двамата, след едноседмично предварително записване, всеки с неговите болежки. Въпреки че имаме час 9,30, приемчика Ясен, който не е нищо друго освен един к..пут, ни държа до 11 докато ни приеме (междувременно влязоха и излязоха 2-3 коли). Аз бях първи-смяна масло СК, проверка ходова част, смяна гор. филтър. Работата по моята кола отне точно 45 мин. по часовник, но престоя до 16 часа, и аз с нея разбира се. След като ми взеха 500 лв. за "безпокойството", което им създадох, учтиво попитах как имам начислен 3 часа труд, като са работили по-малко от час, Ясенчо ми отговори, че това бил норматива по компютъра, и нямало как да ми вземе по-малко, и че било + за мен, че са ме "оправили" за 45 мин. Аз казах, че съм тук от 9 часа, сега е 16, това са 7 часа. Той отговори, че такава била ситуацията и точка. Аз бях като гръмнат. Попитах това ли е отношение към клиент на МБ, той каза, че клиенти са само тези, закупили кола от тях, и ако не съм доволен, мога да си ходя. Луда работа.
Сега за моя приятел-има някакъв проблем с компресора,колата престоя около 2 седмици там, без резултат, като всекидневно на въпроса "кога ще е готова", отговора беше "утре". Така вече 2 месеца колата му влиза и излиза "готова" от сервиза, срещу няколко хиляди лева, и след седмица пак е там.
АКО в МБ в Германиянаят какво става тук, може би ще закрият официалното си представителство в БълХария. Както гледам много от мненията са подобни на нашите, но някой може ли да даде смислен отговор защо е така????

Егати разказа....
Ето и моя, макар и съкратен, щото нямам нерви да си го спомням:

Имам и една W210. Имам и един приятел от Плевен със S-класа 2008 г., купена от МБ-Германия с Европейска гаранция. Той се е отвратил от сервиза в София, та аз му предложих да дойде в Русе. Та отиваме ние двамата, след едноседмично предварително записване, всеки с неговите болежки. Въпреки че имаме час 9,30, приемчика Ясен, който не е нищо друго освен един к..пут, ни държа до 11 докато ни приеме (междувременно влязоха и излязоха 2-3 коли). Аз бях първи-смяна масло СК, проверка ходова част, смяна гор. филтър. Работата по моята кола отне точно 45 мин. по часовник, но престоя до 16 часа, и аз с нея разбира се. След като ми взеха 500 лв. за "безпокойството", което им създадох, учтиво попитах как имам начислен 3 часа труд, като са работили по-малко от час, Ясенчо ми отговори, че това бил норматива по компютъра, и нямало как да ми вземе по-малко, и че било + за мен, че са ме "оправили" за 45 мин. Аз казах, че съм тук от 9 часа, сега е 16, това са 7 часа. Той отговори, че такава била ситуацията и точка. Аз бях като гръмнат. Попитах това ли е отношение към клиент на МБ, той каза, че клиенти са само тези, закупили кола от тях, и ако не съм доволен, мога да си ходя. Луда работа.
Сега за моя приятел-има някакъв проблем с компресора,колата престоя около 2 седмици там, без резултат, като всекидневно на въпроса "кога ще е готова", отговора беше "утре". Така вече 2 месеца колата му влиза и излиза "готова" от сервиза, срещу няколко хиляди лева, и след седмица пак е там.
АКО в МБ в Германиянаят какво става тук, може би ще закрият официалното си представителство в БълХария. Както гледам много от мненията са подобни на нашите, но някой може ли да даде смислен отговор защо е така????
alex1972
Поздрави от мен на всички.Разгледах темата но не можах да открия инфо за гр.Варна.Интересува ме магазин за консумативи (филтри,масла,накладки и др.)на който може да се вярва че нещата са оригинални.Благодаря за отговорите.
tonx
Аз се правих на клиент преди два дни покрай смяната на тампоните на предните амортисьори и един маншон на карето на Ауди 80, притежавано и карано от брат ми. А покрай него търсих и масло за диференцияла си (W124). Аз живея в Pусе и посетихме следните магазини за авточасти: Еуро 007(на мидия-енос), до него има друг - елит kар мисля че се казва, на площад оборище - Гого Мото и Ауто Плюс, на спирка чайка има една масларница точно на площада, която не знам как се казва. Като критерии по които ги оценявам мога да определя: любезно отношение; компетентност и бързина на обслужване; поставяне на клиента на 1-во място преди всякъви други грижи.
- еуро 007 - служителят рови 30 минути в каталог за ауди и в ERP systemата си, докато изкара един маншон за каре, които се оказа по-голям от този, който бяхме смъкнали от колата, съответно се и върнахме да го заменим = 0 за компетентност; колегата му с "фасон" изкара два тампона, които бяха с един пръст по-високи, от смъкнатите от колата и даде обяснение "те твоите са се смачкали" emoticon-0178-rock.gif ; любезното отношение или ако щеш дори изкусtvена усмивка, която аз смятам за задължителна, липсваха, даjе се почувствахме леко неудобно че сме ги притеснили с влизането си в магазина им да пазаруваме.
- елит kар - там се вадят почти същите, може би, тампони, отново предоволно по-високи от оригиналните - " 100% стават за аудито ти, друг е въпроса дали ще успееш да си ги монтираш"
- гого мото - там обслужва една русокоса жена, която къвато част и кажеш (особено за масов модел като Ауди 80) ти вади всички варианти, с които разполага за секунди, без излишно бавене и ровене из каталози и вниманието към клиента от нейна страна е повече от нормално, спрямо това в конкурентните магазини. Там питах за въпросното диференциялно масло на FUSCH и друг неин колега се зае да провери - той първо реши да довърши няква поръчка или нам си къво (може би systemата им изисква да довърши първо това - толерантно си мисля на ум), той изрови, накрая синтетичния вариант, на цена 29 лв, ама 6тиал да ми го даде на 25 :vorthy: - "колко литра искаш?". реших да пасувам
- ауто плюс - питах си за маслото, момчето почна да рови, другият му колега го прекъсна за няква поръчка или нам си къво там. първия слувител нещо не се справи с търсенето, включи се явно по-старшия му колега, които извади от рафта друг модел масло от фусk, на които липсваше одобрение от МБ по спец. 235.0, но присъстваха такива на форд и fiat и ме убевдава повече от уверено "то това масло, даже е по-добро от това, което търсиш, с по-добър вискозитет" - казах "чао"
- в масларницата (тя се води на ул.Рига май) - момчето беше доста любезно и компетентно icon_welldone.gif , като видя ко масло искам, веднага каза, че няма, но предложи други варианти - kастрол или поне с етикет kастрол, без спецификации, с надпис made in E.U. и картинка на диференциял на цена 15.50, имало и на лубрика, пак без специф., но не питах на ква цена (предполагам около 10-ка). благодарих му за инфото и напуснах.
Накрая влязох в бензиностанция лукоил, щот от тук Еспер беше приложил link към сайта им, където се казваше че предлагат такова масло със спец. на МБ 235.0. Там имаха такожа масло с вискозитет 80V90 ТМ5 на цена 8 лева. На етикета нямаше никви спецификации и одобрения, произведено в Румъния. Служителка ми даде каталог, в които пишеше, че маслото е одобрено от КАМАЗ, а качеството отговаряло на стандарта на МБ 235.0. Реших да не се занимавам да поръчвам скъпи масла, които никoй не гарантира че са ориг., а така или иначе ще купувам ефтиндjос, поне да е най-евтиния вариант. Обикновено не прилагам такъв подход, даже точно обратното и не съм сигурен, че съм направил верния избор, но ще пиша дали е пострадал Мерца от тази покупка (най-вероятно с тема "търся диф").
Изводът ми и примерът, които искам да дам е: "Не си давайте парите, ако не срещнете обслужване и качество, на ниво! Бъдете активни потребители и си търсете правата и други варианти за покупка!"
Извинявам се за дългия пост и се надявам да има полза от него за нас потребителите.
Поздрави!
MeroSuperFan
И аз да допълня нещичко:
В Хасково има един-единствен свястен сервиз: Ауто-Плюс. Любезни пичове, разбират си от работата, имат много части и страхотна техника, с която бараникат по колите. Цените са №1. До сега винаги най-добрите услуги и цени съм намирал при тях.
verkehr
Цитат(ALEXONE™ @ Nov 22 2006, 02:55 PM) *
Тук ще споделяме кой магазин ни мами в цените или качеството на частите.
Или ще даваме оценки за добро и вежливо обслужване.
Пишете кой какво и от къде си закупил,така ще си спестим лутаницити при търсене на дадена част.

Кажете нещо за "Младост-1" бл.12 в София.Някой пазарувал ли е от там.Благодаря.
Malcho sis
Здравейте всичкир искам да попитам някои дали си е поръчвал части от Софт електроник Варна и какво ви е мнението за тях? Мен лично ме интересува дебитомерза А-класа 160 бензин но навсякъде казаха че е комплект с компютъра а от Варна казаха че го продават отделно? Ще съм ви много благодарна ако някои може да даде съвет какво да правя че веме 1 месец не мога да намеря решение
Мерси JC_gimmefive.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.