Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Километраж за Вито
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
rosen_shapshalov
Колеги имам проблем с оборотомера и скоростомера.Стрелките непрекъснато засядат и си показват каквото си искат.Ходих по майстори едни казват някакъв чип се бъзикал други ел. моторчетата трябва да се сменят. biggrin.gif n: В Балканстар искат 1000 лв. за нов километраж.Помагайте!Ако някой знае къде мога да намеря втора употреба километраж или някакво друго решение на проблема нека пише.Предварително Ви благодаря.
brpi
Даи пове4е инфо
година ,модел и тн.

предполагам 4е таблото ти е Магнети -Марели наистина са боклуци.

ако даде6 пове4е инфо - мога да ти намеря 4исто ново табло за Вито но за наи новия модел.
цена - по договаряне .
rosen_shapshalov
Витото е 110CDI 2000година,а километража е точно този за когото говориш.Този по-новия модел ще станели?Чух че трябва да пасне с компютъра. dontknow.gif
brpi
Цитат(rosen_shapshalov @ May 23 2007, 01:13 PM) *
Витото е 110CDI 2000година,а километража е точно този за когото говориш.Този по-новия модел ще станели?Чух че трябва да пасне с компютъра. dontknow.gif

Иди до Балкан стар или некои дилар и виж еи тоя номер

А 639 446 1921
тва е изпалнение така наре4еното Хаи Лине а има и Ло Лине
хаи лаина е с 1вертикален ЛЦД дисплеи а другото е с 1 малак по4ти квадратен дисплеи в средата.

по проинцип и 2 те имат 1 и съст степсел към колата.

твоито с 2 степсела ли е или с 1
rosen_shapshalov
С два щепсела е .
nik7
Цитат(rosen_shapshalov @ Nov 17 2006, 04:22 PM) *
Колеги имам проблем с оборотомера и скоростомера.Стрелките непрекъснато засядат и си показват каквото си искат.Ходих по майстори едни казват някакъв чип се бъзикал други ел. моторчетата трябва да се сменят. biggrin.gif n: В Балканстар искат 1000 лв. за нов километраж.Помагайте!Ако някой знае къде мога да намеря втора употреба километраж или някакво друго решение на проблема нека пише.Предварително Ви благодаря.

Zdraveite bih iskal i az da razbera kakvo se slu4i s kilometraja dali se opravi i po kakav na4in i az imam takav problem pokazva po malka skorost ot realnata sa6to taka i kogato e na miasto strelkata e padnala dolo nisko..I moeto vito e 2000 g 110CDI Automat.Blagodaria vi
komancha74
Цитат(nik7 @ May 25 2009, 02:56 PM) *
Цитат(rosen_shapshalov @ Nov 17 2006, 04:22 PM) *

Zdraveite bih iskal i az da razbera kakvo se slu4i s kilometraja dali se opravi i po kakav na4in i az imam takav problem pokazva po malka skorost ot realnata sa6to taka i kogato e na miasto strelkata e padnala dolo nisko..I moeto vito e 2000 g 110CDI Automat.Blagodaria vi

Zdraveite i az imam Vito 110 CDI 2000 god.i imam problem s tabloto ne raboti pokazva mi 200 km.h. dokato tragna bigemo_harabe_net-110.gif moqt savet e da karate sas GPS po evten variant ot novo tablo 0_yahoo.gif
sarafa
Защо преди да започнете да пишете не смените езикът, нали сме Българи и се различава ме от бругите с Кирилицата emoticon-0127-lipssealed.gif

Цитат(sarafa @ Mar 24 2010, 11:55 PM) *
Защо преди да започнете да пишете не смените езикът, нали сме Българи и се различава ме от другите с Кирилицата emoticon-0127-lipssealed.gif
Octavian_stz
Ако все още имате проблем с таблото на Витото драснете на лична поща, имам от тези моторчета и ремонтирам тези табла отдавна. Там не винаги проблемите са в моторите.
nmi
Цитат(rosen_shapshalov @ Nov 17 2006, 03:22 PM) *

Колеги, търся работещо арматурно табло за Вито 2002г, втора употреба. Досега не ми работеше дневният километраж и часовникът си закъсняваше, колкото иска. В последно време таблото започна да прави и други изненади. Лампата за спирачките (накладки и спирачна течност) започна да се включва, когато си поиска. Понякога свети през цялото време, някой път се изключва по време на движение, друг път светва, без да има причина. А това си е малко притеснително, все пак става въпрос за спирачки! Проверките на спирачките показаха, че всичко там е наред. Специалист по електрониката гледа таблото и е на мнение, че се налага пълна подмяна, защото всичко било капсуловано и няма начин да се правят частични ремонти. А наскоро имах и още една изненада – сутринта, на тръгване, след включване на двигателя светнаха едновременно почти една четвърт от лампите отдолу на таблото и изгаснаха чак след като изключих мотора. При повторното запалване всичко вече си беше наред. По всичко личи, че ще трябва да се сменя цялото табло. В Балкан Стар ново излиза към 1300 лева, отделно монтаж. Имам ли друга възможност, според вас? Благодаря за всички идеи, които ще ми подскажете!
Octavian_stz
Колега на този "Специалист по електрониката" му предай много здраве. Тези табла се ремонтират без никакви проблеми. Направил съм над 10 такива табла които си работят безпроблемно и до ден днешен. Купуването не табло 'втора употреба' е най-голямата глупост, която може да се направи, все едно да си купиш от моргата накладки втора употреба! Много често са идвали хора с купено 'втора употреба' табло, което не работи изобщо или не му показват стрелките, не отчита коректно, или му светят някои 'лампички' по него при изправна кола. Трябва таблото 'втора употреба' да има абсолютно същия номер и софтуеърната и хардуеърната му версия да са еднакви! Та съвета ми е:
Или си сменете таблото с НОВО такова или му направте качествен ремонт. При ремонта има някои дребни 'подробности', които ако не се спазят таблото ви може да стане само за части след това!
rosen_shapshalov

Таблото най-после е ремонтирано и работи перфектно благодарение на колегата 'Octavian_stz'.Хиляди благодарности.
Octavian_stz
Благодаря Росене!
Обикновенно тези табла се ремонтират стига преди това някой да не е ровил в тях с двата си крака.
fozi
Цитат(Octavian_stz @ Feb 28 2011, 10:41 PM) *
Благодаря Росене!
Обикновенно тези табла се ремонтират стига преди това някой да не е ровил в тях с двата си крака.

Да попитам може някой да помогне!имам вито 2000г и таблото е с два куплунга отзад.Проблема при мен е че термометъра ми показва--.Разбрах че го няма датчика.Примерно от къде да намеря датчик/ще намеря къде да го сложа/ и къде да го ръгна отдзад в таблото.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.