pc3om
Nov 3 2010, 04:40 PM
Здравейте, напоследък ми свети ЕРС на таблото, някой знае ли какво може да е?
shveb
Nov 13 2010, 12:09 AM
Предполагам че имаш в предвид ESP(EPC ми прилича на Electronic Parts Catalogue).
Провери налягане на гумите-разлика от 0.5 ще даде индикация.Също разлика в размерите на гумите(може да си с резервната).Ако свети и ABS нещата са по-сложни.
pc3om
Nov 17 2010, 09:19 AM
Благодаря за отговора колега,
Не е ESP защото имам такъв индикатор и той не свети. Някъде бях чел, че може би се отнася за горивомера - той не ми отчита правилно. Но дали затова свети не съм сигурен.
shveb
Nov 20 2010, 10:27 PM
Колега,най-близко до това което си написал е EPS.Означава повреда в блока за управление на дизеловия двигател,но ти не си дал нито модел,нито година на колата си,та да погадаеме малко.
dimhab
Dec 3 2010, 10:30 AM
Цитат(pc3om @ Nov 3 2010, 03:40 PM)

Електроник Пауър Контрол - компютър управление на двигателя
gespas
Dec 3 2010, 11:43 AM
Цитат(dimhab @ Dec 3 2010, 09:30 AM)

Цитат(pc3om @ Nov 3 2010, 03:40 PM)

Електроник Пауър Контрол - компютър управление на двигателя
Трябва да закараш колата да ти я закачат на компютър, за да ти открият каква грешка ти изпосва като код и после да търсиш майстор за ремонт
pc3om
Aug 31 2011, 01:30 PM
Колеги здравейте, по моята тема не бях писал отдавна и сега като се ровя реших да напиша нещо по проблема. EPC е съобщението за грешка и все още не знам какво точно означава... Наложи се при мен да сменям гарнитура на главата - губеше ми антифриз, появяваха се мехурчета по казанчето за антифриза. Този проблем се реши за сега и всичко е наред, но въпросното съобщение за грешка /EPC/ веднага след ремонта на колата ми изчезна за известно време, може би за една седмица, после пак се появи. Колата е А170 CDI класик, 2000 година.
Случайно се видях с мой познат от ученическите години, който ми препоръча евентуално да нулирам борд компютъра като изключа една нощ до сутринта акумулатора от клемите и сутринта пак да ги включа. Не знам дали да го правя това... Как мислите?
Другото което искам да споделя е че когато не ми свети въпросната лампа, колата е като оса както се казва, но когато ми свети, просто не набира като настъпя педала на газта... Личното ми мнение е че сигурно има някакъв проблем по турбото, може би някъде "издиша" ако това е правилната дума.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля
натиснете тук.