Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: КАКВО МАСЛОООО?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
CLK200 (192k
Здравейте на всички,

понеже ми предстои смяна на маслото -пак sad.gif исках да видиме кои кво слага в неговата красавица.

Аз поне досега слагам само МОТУЛ 10в40 - така ми беше препоръчал един колега и чесно казано нямам никакви пропблеми.
Само дето се казва доста се случвало да ми се качи темп на околу 100градуса - но не знам дали това нещо има няква врузка с маслото.
Но това става само в градско.

Ами не знам, но мисял че е добро маслото.

Абе аиде да видиме кво ползвате вие - мисля че ще е добре да споделим мненията си.
Поздрав!
Liloff
http://www.scribd.com/doc/36284421
http://bevo.mercedes-benz.com/bevolisten/229.3_de.html

Прегледай документите по-горе и ще разбереш колко много бъркаш с 10W40-то на този мотор.
Трябва ти да отговаря на стандарт 229.3 маслото.
Иначе не съм чувал за ментета Мотул на нашия пазар, хубави са си!
CLK200 (192k
Цитат(Liloff @ Aug 23 2010, 10:38 AM) *

Прегледай документите по-горе и ще разбереш колко много бъркаш с 10W40-то на този мотор.

Ами добре може и да бръкам, но ти кво масло би ми препоръчал ако не това.
Аз слагам Motul turbolight 4100 (standart 229.1)

Наистина не знам кво друго да сложа - то не струва и малко де към 120лв да ева за 6 литра.
soul
Цитат(CLK200 (192k @ Aug 24 2010, 12:31 PM) *
Цитат(Liloff @ Aug 23 2010, 10:38 AM) *

Ами добре може и да бръкам, но ти кво масло би ми препоръчал ако не това.
Аз слагам Motul turbolight 4100 (standart 229.1)

Наистина не знам кво друго да сложа - то не струва и малко де към 120лв да ева за 6 литра.

как се казва това масло 5w 40 и колко му е литъра ?
благодаря
CLK200 (192k
беее ей сега видях че съм мн зле - последния пат съм сложил грешното масло на колата (10w40 по стандарта 229.1) сега видях че на наще коли им трябва стандарт 229.3 - т.е. сега ще сложа мотул 6100 Synergie+ 10W-40 което е препоръчано (6 литра към 120лв, но има и едно мн по-добре пак е на мотул - 8100 X-cess 5W-40 (6литра към 150лв).

Сега ще сложа от това по ефтинкото и ще видиме как ще е, та после от другот.

Поздрав
Liloff
Само дето се хабих да ти пускам линковете... глас в пустиня.

Ако погледнеш, ще ти направи впечатление че масово маслата, които се ползват за този мотор са 5W40.
Имам приятел, който продава наливо масло 5w40 на Castrol за БМВ. По хомологация маслото е същото.

Пиши ми едно ЛС ако искаш, не слагай 10в40 в този мотор според мен! (нали си със същия мотор. 2.0К, 192кс. 111.944?)
CLK200 (192k
Цитат(Liloff @ Aug 24 2010, 05:21 PM) *
Само дето се хабих да ти пускам линковете... глас в пустиня.

Ако погледнеш, ще ти направи впечатление че масово маслата, които се ползват за този мотор са 5W40.
Имам приятел, който продава наливо масло 5w40 на Castrol за БМВ. По хомологация маслото е същото.

Пиши ми едно ЛС ако искаш, не слагай 10в40 в този мотор според мен! (нали си със същия мотор. 2.0К, 192кс. 111.944?)

Да със същия съм - но понеже видях че такова масло ми се препоръчва - мисля че ще е добре - де да знам.
Верно е че ще е по-добре с 5w40 май ще хвана да си сложа такова.

Мерси ти за инфото - може и да ти пиша на лс за маслото на твоя човек, първо искам да видя кво ми предлага моя дилер wink.gif
lovjiata
Колега слагай liqui moly 5W40.Марката е немска одобрена е и има сертификат от Mercedes Benz.Карам само с такова няма грешка.
Joro Stamche
За да не отварям нова тема ще попитам тук, какво масло е най-подходящо за цлк 320, че тази седмица ми го докараха от германия и още не съм го обслужил. Благодаря предварително sign_mercedes.gif
lovjiata
Препоръчвам ти пак същото.
soul
liloff
здравей-следя ти коментарите и виждам, че си наястно по много теми-бих искал да ме съветваш ако си, компетентен и там
карам CLK 200 1999 г 196кс и ме касае и мен какво масло да сложа на следващата смяна
благодаря ти
Liloff
Koлега, няма как да ти кажа какво масло да сложиш.
Имаш същия мотор като моята. 111.944.
Трябва ти масло със спецификация 229.3
Отвори пак по-горе линковете, които съм постнал и ще видиш всички официално одобрени масла.
Аз лично карам в момента с наливно БМВ масло 5w40. wink.gif

И колата ти е 192к.с., а не 196 smile.gif
chasovnik
ej tovami e от книжката която идва с колата

U.S. Vehicles Model Year 1998 - 2004 Engine Oils
MB-Approved Synthetic Engine oil

Mobil 1 SuperSyn European Car Formula 0W-40 /229,3/
Castrol Syntec 5W-40 /229,3/
ELF Excellium LDX 5W-40 /229,3/
ELF Excellium LDX 0W-30* /229,3/
Quaker State Full Synthetic European Formula 5W-40 /229,3/
Pennzoil Synthetic European Formula 5W-40 /229,3/
76 Pure Synthetic Motor Oil 5W-40 /229,3/
Kendall GT-1 Full Synthetic Motor Oil 5W-40 /229,3/
Motul 8100 E-Tech 0W-40 /229,3/
Motul 8100 X-Cess 5W-40 /229,3/
Shell Helix Ultra 5W-30* /229,3/
Shell Helix Ultra 5W-40 /229,3/
Valvoline SynPower MXL 0W-30* /229,3/

MB-Approved Synthetic Engine oil

Mobil 1 Formula 0W-40 /229,5/
Mobil 1 SuperSyn European Car Formula 0W-40 /229,5/
Castrol Syntec European Formula 0W-30* /229,5/
Pennzoil European Formula Ultra 5W-30* /229,5/
Quaker State European Formula Ultra 5W-30* /229,5/
ELF Excellium 229.5 5W-30* /229,5/
Mobil 1 ESP Formula M 5W-40*1 (Diesel only) /229,51/
ELF Solaris LSX 5W-30*1 (Diesel only) /229,51/

* Not approved for use in AMG engines.
1 229.51 is only approved for diesel engines.

дано ти свърши работа.
soul

- благодаря и на двама ви за, изчерпателният отговор
- Liloff от колко време караш този автомобил, разкажи ми за него какво си сменял до сега, какви проблеми евентоално мога да чакам за в бъдеще и дай ми съвет, ако има нещо с което мога да избегна и тях, благодаря ти предварително
Моят го карам от 6 месеца и съм доволен мнго от него
Liloff
Кормилната рейка е проблемна, имам луфт, трябва да се рециклира... всички го имат този луфт.
Сменил съм дебитомер, който умря тихо и непредвидимо.

Всичко останало съм правил по колата от кеф.
Нови спирачки, нови маркучи, ревизия на апаратите, ревизия на дисплеите на таблото, понеже винаги им изгарят, настройка и почистване на ел.стъклата, изолация с вата на вратите, прахово боядисване на капака на мотора, ревизия на запалителната система, малко по-специални свещи, K&N панелен филтър, сега един ъпгрейд по ауспусите правя, антикорозионно покритие на всяка част отдолу. Абе много неща. В другия форум са описани подробно.

soul, просто карай и се радвай на живота. Хубава кола е. Особено с новия филтър звучи доста респектиращо. Нещо средно м/у съскане и виене като я форсираш леко на светофара. Звучи откровено плашещо smile.gif

Имам я колата от година и половина мисля, а иначе се знаем с нея от 4-5 години покрай предния й собственик smile.gif
soul
Ти си стабилен smile.gif
Това правя, разумно и лекичко без павета тези улици ги избягвам,
ще смена филтера на определения км който трябва да се смени, имам това съскане smile.gif
наслаждавам се на всичко, това е кола която само сабственика може да опише какво, чудо е възхитен съм
soul
здравей- мисля, че ти отговорих на личен lilloff, но ако не е ще ти отговоря па
кажи ми къде мога да се информирам за организацийте който правят мерцедес,
ще ти бъда мн благодарен
CLK200 (192k
Цитат(Liloff @ Dec 3 2010, 12:46 AM) *
Кормилната рейка е проблемна, имам луфт, трябва да се рециклира... всички го имат този луфт.
Сменил съм дебитомер, който умря тихо и непредвидимо.

Всичко останало съм правил по колата от кеф.
Нови спирачки, нови маркучи, ревизия на апаратите, ревизия на дисплеите на таблото, понеже винаги им изгарят, настройка и почистване на ел.стъклата, изолация с вата на вратите, прахово боядисване на капака на мотора, ревизия на запалителната система, малко по-специални свещи, K&N панелен филтър, сега един ъпгрейд по ауспусите правя, антикорозионно покритие на всяка част отдолу. Абе много неща. В другия форум са описани подробно.

soul, просто карай и се радвай на живота. Хубава кола е. Особено с новия филтър звучи доста респектиращо. Нещо средно м/у съскане и виене като я форсираш леко на светофара. Звучи откровено плашещо smile.gif

Имам я колата от година и половина мисля, а иначе се знаем с нея от 4-5 години покрай предния й собственик smile.gif

Liloff ти си psycho мунчр май не познава никой кои си обича колата толкова много - хехехехе.
Абе айде да ми кажеш как стаа това с реголирането на прозорците че и мойте трябва да ги опраа - пак ако имаш възможност да ме насочиш къде - а пак ако ти се занимава дай да се сретнем и да ми покажеш пак може и да пийнем по нещо!!!!!
soul
Liloff
Здлавей сменихме картера нямаше никакви странични дефекти за мое щастие сложихме масло Моbil1 5w/40 как е това масло -
благодаря
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.