Здравейте, от скоро съм собственик на V230 бензин 2000г. Буса е много лъскав със всички възможни шукарии, но течеше антифриз от гарнитурата на главата и сега гледам да изчистя причините за това. На колата смених гарнитура на глава, термостат, антифриз и сега чакам да дойде нов радиатор.
Предният собственик е правил нещо по степените на вентилатора и имам няколко въпроса за тях:
1. Когато колата се движи температурата седи на чертата м/у 80 и 120- това според математиката е 100, но след закачане на диагностика излезе, че е 90 градуса.- Таблото ли не е добре или това е нормално???
2.Когато колата работи на едно място, без включен климатик, температурата достига до 95-96 градуса (според диагностичната апаратура) и тогава се включва вентилатора доста силно, охлаждайки до около 88- според мен върти на втора (по-силната) степен, но не съм чувал 1-ва, така че може и да греша. Нормално ли е вентилатора да завърта на 95-96 и това първа степен ли е???
3.В сервиз ми казаха, че предния собственик е правил нещо с резистора за 1-ва степен и затова се чудя, може ли да е направено при градуси за първа степен перката да се завърта на обороти за 2-ра????
Много ще съм благодарен ако ми кажете дали на място без климатик температурата трябва да варира от 96 до около 88 или трябва да не мърда?? Другата ми кола е свиско перка и съм свикнал чертата да не помръдва при всякакви условия, затова стрелката на V класата ми се струва странна. На какви градуси трябва да завъртат вентилаторите??
Май много въпроси станаха, но гледам да изчистя всичко, защото колата си заслужава,
Предварително благодаря за отговорите!