Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Sprinter 311 Cdi спира да върви
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
ALEXONE™
Както си върви с 130 км/ч така изведнъж повече от 90 км/ч и 3000 об/м не иска да направи kill_myself.gif
След като се изгаси и запали, проблема изчезва, какво може да му се случва?
На таблото не изписва нищо необичайно.
ALEXONE™
Някакви идей има ли някой?
Зная, че без диагностика трудно ще се реши проблема, но ако някой е имал подобен нека сподели.
Марио.
влиза в авариен режим-причини-доста-дюзи,датчици,клапани.....
Sprinter
провери си дебитомера или клапана на турбото wink.gif
ALEXONE™
Благодаря, ще прегледам това кето сте написали и ще докладвам резултата icon_coolgrin.gif
Марио.
Цитат(Sprinter @ Jul 13 2010, 07:49 PM) *
провери си дебитомера или клапана на турбото wink.gif

не всички спринтери ЦДИ имат дебитомер-за клапана(вакумния регулатор) на турбото и на е-герар клапана съм съгласен
pecko_89
При мен работата е подобна. При изкачване на няколко байра и то на магистралата както си варви с 130 изведнаж почне да пада и няма набиране колкото и газ да давам. Мотора е 313 . Този клапан кадесе намира и какво трябва да му направя. моля даите инфо. поздрави
Марио.
Цитат(pecko_89 @ Jul 24 2010, 04:17 PM) *
При мен работата е подобна. При изкачване на няколко байра и то на магистралата както си варви с 130 изведнаж почне да пада и няма набиране колкото и газ да давам. Мотора е 313 . Този клапан кадесе намира и какво трябва да му направя. моля даите инфо. поздрави

клапана се намира пред кутията на възд. филтър,има два клапана,чест проблем са им,защото тая седмица имах 2 спринтера с подобен проблем,смених им и 2 клапана и ,вървенето се оправи,при по старите спринтери-спира да върви,когато се развали умната дюза(2.9 тд моторите)
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.