Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Какъв Мерцедес да купя W124 или C200 Kompressor
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Общ Форум
Yumerov
Здравейте колеги.Преди имах(баща ми имаше) W124 2.0 карбуратор 86г. Беше перфектен докато не сложихме газова и се наложи да го продадем.
Та както и да е. Моля дайте съвети каква класа да си купя. Бюджета ми е 6000-6500лв, определено предпочитам да е с бензинов двигател но съм пред дилемата какъв да е E - class или C - class. Кажете предимства и недостатъци. А също и дали някой знае дали се дължи акциз за мотор с 193 коня (говоря за C200 compressor). Благодаря предварително
mitiooo1
Колега,акциза падна на 01.01.2010 година.Даже сега се съобщава,че ще се връща на тези,които са закупили акцизни автомобили през предните 2 -3 години,не знам точно.Иначе по темата 5-6 хиляди няма да ти стигнат да си купиш качествен ц200 компресор.При условие,че ако е нов внос,ще имаш еко такса,гражданска,регистрация+номера в кат,регистрация в данъчното,каско-евентуално,смяна на консумативи и до тука станаха около 1000лв без каското.Иначе цетката е по-нова,може да има повечко екстри,но пък за сметка на това е по-тясна.Зависи какво търсиш.
Lubo1988
Да ти кажа според мене ще можеш да си купиш свястна C200 kompressor за тия пари , само трябва да знаеш как да правиш пазарлък wink.gif , аз отидох да си купувам моята C-ка преди 2 месеца и ми искаха 5900 за нея и в крайна сметка я взех за 5800 със платена екотакса, транзитни номера и платена гражданска и си минах през бензиностанцията напълних си гюмчето сложих си една годишна винетка и ето ,че ми излезе 5990лв. После я регистрирах в КАТ там 80 кинта за номера и от там нататък косумативи и засега съм ного доволен единствената ми забележка е едно леко тропкане отпреде , но все пак не съм си купил нова кола и ми беше ясно,че ще има все нещо ,иначе и хубави летни гуми си има колата мишелин почти нови и резервната чисто нова пирели и акумулатора нов. Общо взето ,ако ще си купуваш C-klasa паричките ще ти стигнат ,но все пак като утидеш да вземаш кола независимо 124-ка или C-ка няма да се срамуваш или да те е страх да не се оцапаш лягаш гледаш да няма гнило в багажника дигаш кори ,вдигаш предния капак гледаш да няма следи от удари по подкалниците отдолу също, двигателя ако не е прясно измит дали има омазнено ,палиш да чуеш как работи караш малко през дупчици това онова да я чуеш тропа ли, бе не трябва да ти пука мн мн коли колкото си искаш отиваш пробваш гледаш като не ти хареса нещо било то колата или цената хващаш си пътя те като искат ще ти намалят и в никакъв случай не казвай с какви пари разполагаш или ако ще казваш, казваш така имам еди колко си пари ( и гледай да не са всичките все пак няма да се зануляваш ) с тия пари трябва тая кола да и платя всичко и да се прибера , общо взето здраво пазарлък няма да им се даваш , ако е автосалон така стоят нещатата виж ако е частна обява тия мн мн не минават smile.gif
Така по темата че се отплеснах , значи трябва да прецениш 124-ката е по-широка и по-евтина поне за тия пари имаш по-голям избор,но пък е и по-стара ,C-ката е по-тясничка ама пък и по-новичка и с повечко екстри поне в повечето случаи пък и да ти кажа не е толкова тясна аз дето седалката ми е почти докрая назаде има място зад мене значи все пак е добре ширината и smile.gif , за здравината и за двете коли съм чувал че са мн корави за 124-ката нз към какъв двигател си се насочил , ама за C-ката с тоя 2.0 компресор съм чувал че бил мн корав двигател и си е пъргава поне на мене така ми се струва все пак 192 коня rolleyes.gif абе какви ги говоря пъргава колага е направо вълк в овча кожа drift1.gif

Така това е от мене надявам се да съм помогнал .но все пак изчети и други мнения тука има доста по-компетентни колеги по темата от мене и успех надявам се да направиш правилния избор и да сполучиш с читава кола icon_coolgrin.gif
Yumerov
Благпдаря Ви много за инфото чакам и други мнения
daimler1
Ако си под 30г.,под 180см.,и под 90кг.,ти препоръчвам С-класата.Ако е обратното,Е-класа.
paco 300
Зна4и Ц-то с двулитровия компресор е 163 коня,а 193 е 230,ако не искаш 6цилиндрова Е-класа по-добрият избор според мен е Е22О с купе 124,който е 150коня и в пъти по-здав от Цкласата
mitiooo1
Не е така колега.C200 compresor има 163 и 193к.с в зависимост от годината на производство.Единственото ясно е,че 180,200 и 230 са 1800 кубика двигатели .
paco 300
не съм съгласен/предполагам 4е става въпрос за 202,не за 203/
Lubo1988
Цитат(paco 300 @ Jun 6 2010, 09:48 AM) *
Зна4и Ц-то с двулитровия компресор е 163 коня,а 193 е 230,ако не искаш 6цилиндрова Е-класа по-добрият избор според мен е Е22О с купе 124,който е 150коня и в пъти по-здав от Цкласата

Така само да кажа аз съм със W202 C200 компресор не 193 а 192к.с ( 141KW) и тия коли са се призвежали за италианския и португалския пазар заради някакви данъци с цел да заместят Ц230 компресор с приблизителни характиристики и разликата е че единия е 2.0 (1998куб.см.) 192к.с. - 270NM ,а другия е 2.3(2295куб.см.) 193к.с - 279NM

Цитат(mitiooo1 @ Jun 6 2010, 10:45 AM) *
Не е така колега.C200 compresor има 163 и 193к.с в зависимост от годината на производство.Единственото ясно е,че 180,200 и 230 са 1800 кубика двигатели .

прав си колега има 163к.с. М111.956, но той също е 2.0куб. при по-новите W202 след 2000год. има и 192к.с. М111.944 2.0куб. , а чак при W203 моделите Ц180 ,Ц200 и Ц230 компресор за със 1.8куб. двигател smile.gif, и при W203 ги има старите 2.0 компресор със 163к.с. който е и 2.3 компресор само че вече със 197к.с. само че са със дрига номерация на моторите и са мн рядко срещани , но тма историята е съвсем друга

Та стига спорове,че оспамихме темата на човека , но само да кажа че аз съм 186см висок и 92 кг и моята Цедка съвсем не ми е тясна зад мене не е супер широко, но съм сядал там единстено сядането е малко по-кофти иначе след като седна дори не ми упират краката на облегалката на предната седалка седят на 2 см от нея това е достатъчно мисля може да се направи компромис с това. Общо взето взимаш си Ц-ка и правиш компромис със цената и мястото върте или всимаш си 124-ка и правиш компромис с възраста на колата , а за здравината на двигателите и колите според мене няма закво да се говори и 2-те коли са здрави и двете коли си имат недостатъци както и добри страни ,за 124-те се знае,че са мн здрави,но пък са доста по-амортизирани от Ц-ките пък и те не отказват по здравина така че още един път пожелавам ти успех дано направиш правилния избор icon_coolgrin.gif
Yumerov
Благодаря много вече окончателно се спрях на C 200 kompressor след 1996 г. Сега започва търсенето на читав екземпляр. Ако някой знае такъв за продан нека пише, че на тия по автокъщите гледам с недоверие.
Мерси на всички flagMB new.JPG
Lubo1988
Е прав си да гледаш с недоверие ,но пък там можеш да правиш доста пазарлъци за цената и да получиш по-голяма отстъпка, пък и ти пак си гледай с недоверие нищо обаче не ти пречи да пробваш да видиш и да прецениш сам една кола ,така че все пак можеш да разгледаш малко в мобиле.бг там гледам има бая Ц200 компресор-чета или пък в някой автосалон wink.gif
Yumerov
Най-сетне го намерих W202 200 kompressor 06.1996г. 193 кончета bigemo_harabe_net-110.gif .Има си всичко кожа, 4 ел. стъкла, ел огледала (прибиращи се),ел седалки с анатомичен контур, климатроник, лети джанти.много е запазен и направо лети.Отзад малко скърца май тампоните са за смяна но за 4500лв.мисля че е добре.Скоро ще кача и снимки sign_mercedes.gif
Lubo1988
Ми хайде качвай да го видим smile.gif
Dydo
Цитат(daimler1 @ Jun 6 2010, 09:23 AM) *
Ако си под 30г.,под 180см.,и под 90кг.,ти препоръчвам С-класата.Ако е обратното,Е-класа.

Ами аз съм над 30, 180 см. и 107 кг., пък Цедката си ми е супер удобна. Не ми е тясна въобще, перфектно си пасваме sign_mercedes.gif
Dydo
Цитат(Lubo1988 @ Jun 11 2010, 12:48 AM) *
Е прав си да гледаш с недоверие ,но пък там можеш да правиш доста пазарлъци за цената и да получиш по-голяма отстъпка, пък и ти пак си гледай с недоверие нищо обаче не ти пречи да пробваш да видиш и да прецениш сам една кола ,така че все пак можеш да разгледаш малко в мобиле.бг там гледам има бая Ц200 компресор-чета или пък в някой автосалон wink.gif

Колеги има ли 200 компресор въобще. Дайте някъде инфо, ама не от обяви. Може и да има, знае ли човек, ама 193 те коня го дават на 230 компресор. А колегата говори за 193 коня, ама на 200 компресор.
http://mercedes.testdrive.bg/model/c-klasse-w202.html
Lubo1988
Ето тук има информация за C200 kompressor и той е 192к.с. и 270NM , а не 193к.с. и 280NM както е C230k и до колкото виждам този модел C200k се е произвеждал за Италия и Португалия заради някакви си данъци и затова е с по-малки кубици ,а целта е била да бъде със сходни параметри като 230-ката wink.gif
FeelThePower
Колега кога ще качваш снимките на Цедката да я видим ... smile.gif sign_mercedes.gif bigemo_harabe_net-110.gif
zabavnik
Колегата се е уверил че са тяснички и леко проблемни тези c-дки, а този компресор само проблеми ще му създава .. и го е продал biggrin.gif:D
Yumerov
Цитат(zabavnik @ Sep 30 2010, 04:08 AM) *
Колегата се е уверил че са тяснички и леко проблемни тези c-дки, а този компресор само проблеми ще му създава .. и го е продал biggrin.gif:D

Не колата не е продадена.Бях качил снимки ама забравих да ги кача и в тази тема
Вижте прикачените файлове
Джантите съм си ги купувал допълнително, защото единият "бъбрек" се предаде пред една дупка (та сега имам и три джанти за продан с гумите).
Но да не се отплесвам това е колата.Няма никакво тропане,лопане и т.н. Ала като всяка друга кола на 15 години си иска своето и понеже все още съм студент мисля лятото (като поработя ) да се погрижа малко по добре за нея- а именно да сменя задните тампони (евентуално и амортисьори), огледалата принципно си работят, но май щипките които трябва да местят стъклата са издали богу дух и трябва да се оправят, топката на скоростния лост, две колкони за вратите отзад, наближава смяната на маслата... И като помисля май това е. Все дребни неща- уж така за уикендите, ама парици си трябват.
Иначе съм много доволен от колата.Чакам и вашите мнения

п.п. КАк мислите дали ще седи по добре със затъмнени стъкла или щори да си търся? Сега със тия джанти ми се виждат спирачните апарати, какъв цвят би им подхождал според вас? И още нещо голям мерак имах на мерцедес със чистачки на фаровете на колко би ми струвала тази прищявка?
Yumerov

Uploaded with ImageShack.us

Yumerov
A и още нещо понеже колата е 06.96 набор се оказа, че не е 192к.с. , а е 180к.с. sign_mercedes.gif
Lubo1988
Цитат(Yumerov @ Jan 19 2011, 01:49 PM) *
A и още нещо понеже колата е 06.96 набор се оказа, че не е 192к.с. , а е 180к.с. sign_mercedes.gif

Е да тази подробност съм забравил да отбележа, макарче едва ли вече има значение това след като ти колата я караш повече от половин година smile.gif , но може да споделиш впечатления след като я караш толкова време вече wink.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.