Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Help!
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
CLK200 (192k
Здравейте колеги.

Преди няколко дни съм си взел CLK200 kompressor (192kс 1999г).
Мн сум доволен от колата. Не очаквах че ще има такава возия - просто уникална.

Но естествено трябва да има и нещолошо sad.gif

Преди един ден смених маслото с Motul 4100 10W 40 turbolightю, и също всичките филтри по колата.
Това го направих в Prospeed - Sofia.

Даже смених и свещите, сложихме някви Beru, който си ги пишеше на самия двигател.

Така, тук трябва да кажа че преди смяната на свещите осетих че колата тресе когато е в празен ход, и оборотите са на околу 900. но щом тръгна го няма това тресене.

След смяната на маслото, филтрите и свещите това тресене остана, даже стана малко по-силничко.
Та сега заповам доста да се притиснявам, колата няма никви забележки, даже е в мн добро състояние.

Мн ще съм ви задължен ако някои има представа от къкво може да е това тресене че наистина ме дразни много.

Мерси предварително.
Liloff
Хехехех добре дошъл smile.gif
Същата кола имам.
2001 200К 192 коня.
Сменил съм всичко, и съм направил един милион диагностики
3 пъти свещи сменям smile.gif

И се оказа, че знам за още 2 такива случая, за които бях забравил, но никой не знае от какво е.
Ако си по-техническа личност и ти, ще съм много благодарен да помогнеш.

Пуснал съм ти на ЛС линка към моята тема в другия Мерц форум, да видиш за какво става въпрос досега.

МВСlub-bg.com в CLK секцията, първата тема smile.gif
Liloff
П.С. че тоя форум не ми дава да си променям мненията дагоеба.

Кажи ми честно, тея олигофрени верно ли ти сипаха 10W40 масло на този мотор? откачена работа smile.gif Смени го в края на лятото с някакво хубаво 5W40.
Ако те съмнява дали не е от свещите, аз ще поръчах след една две седмици истински NGK-та от Англия от най-високия клас и ще ти дам моите да пробваш дали не е от тях...
CLK200 (192k
Цитат(Liloff @ May 19 2010, 09:03 AM) *
П.С. че тоя форум не ми дава да си променям мненията дагоеба.

Кажи ми честно, тея олигофрени верно ли ти сипаха 10W40 масло на този мотор? откачена работа smile.gif Смени го в края на лятото с някакво хубаво 5W40.
Ако те съмнява дали не е от свещите, аз ще поръчах след една две седмици истински NGK-та от Англия от най-високия клас и ще ти дам моите да пробваш дали не е от тях...

Ами да - по-принцип мисля че 10 40 е мн добре за тази кола, към края на лятото ще взема да го смена. Да може да опитаме с свещите но, аз днеска бях до един мой майстор, той взе видя отдолу и видя е единия тампон на двигатела си е отишол - мамкаму. Като клатиш двигатела това тресене исчезва - даже в момента го няма.
Такаче в събота смянам единия тампон и да видиме кво ще стане.
Ти смянал ли си тампона на двигатела - да ми кажеш колку струва горе долу?
CLK200 (192k
Ами да се похвала че нещата се оправих при мен, колата върви идеално, сменихме тампона на двигатела и сега няма никви вибрации и тресене, просто уникално.
Много съм доволен даже и парите не бяха много (125лв) със смяна на тампона и работна ръка.

Мерджо върви както трябва.
icoto1
така...
свещите ТРЯБВА ДА СА - НГК

а това което усещаш най вероятно е нарушено горене в някой от цилиндрите ти... (грешка в цилиндър номер #1-4)
отиваш на сервиз с компютърна диагностика и си даваш паричките smile.gif
CLK200 (192k
Цитат(icoto1 @ May 21 2010, 09:32 PM) *
така...

а това което усещаш най вероятно е нарушено горене в някой от цилиндрите ти... (грешка в цилиндър номер #1-4)

Няма нищо общо. сложих свещи БЕРТУ - такива както си ги пише в указанията на самия автомобил
А и проблема вече го няма - просто смених един тампон и колата в момента няма никакъ проблем - и съм супер доволен.
MercedesSSK
Здравей , аз съм с CLK 230 компресор 99г. Имах подобен проблем. Моя двигател има 2 бобини с по 2 кръга на бобина т.е за всеки цилиндър си има бобина. Един от кргъвете ми беше изгорял и колата прекъсваше при потегляне (колата тресеше , загуба на мощност и т.н.). Смених бобината и сега нямам проблем. Бош (180 лв). Както един колега писа по-горе на компютърна диагностика ще си покаже дали това е проблема. Тъй като преди да смениш свещите не е имало такъв проблем, може просто при теб да е някоя изгоряла свещ. Що се отнася за маслото - аз карам с 5W50 пълна синтетика Мобил 1 и съм доволен от него, в моента съм минал над 14 000 км и още не ми е изписало да го сменям.
CLK200 (192k
Цитат(MercedesSSK @ May 25 2010, 12:26 PM) *
Здравей , аз съм с CLK 230 компресор 99г. Имах подобен проблем. Моя двигател има 2 бобини с по 2 кръга на бобина т.е за всеки цилиндър си има бобина. Един от кргъвете ми беше изгорял и колата прекъсваше при потегляне (колата тресеше , загуба на мощност и т.н.). Смених бобината и сега нямам проблем. Бош (180 лв). Както един колега писа по-горе на компютърна диагностика ще си покаже дали това е проблема. Тъй като преди да смениш свещите не е имало такъв проблем, може просто при теб да е някоя изгоряла свещ. Що се отнася за маслото - аз карам с 5W50 пълна синтетика Мобил 1 и съм доволен от него, в моента съм минал над 14 000 км и още не ми е изписало да го сменям.

Здравей колега, ами не знам може не си видял но го оправихг проблема, при мен беше само един тампон на двигатела, и сега всико е както трябва да бъде. Ами за маслото чесно да ти кажа то няма да ти светне докато не си минал 15000км, колата така си е настроенна че след всеки reset да мине 15000км.
Аз бих ти препоръчал да хванеш и да смениш маслото, а какво ще сложиш според мен няма значени само да е хубаво smile.gif
Liloff
Цитат(icoto1 @ May 21 2010, 10:32 PM) *
така...

Късно виждам темата, но да вкарам малко яснота.
За мотора на колегата, конкретно според Mercedes, свещите трябва да са:
Bosch F7KTCR
Beru 14-FGH-7 DTURX 0

Според NGK и според мен, свещите за този мотор конкретно са:
NGK IFR6D10.

Така че ако някой иска евтино оригинални F7KTCR, купени от Англия на не повече от 3к км. и на много изгодна цена, да казва smile.gif
galinikos
и аз от 10 дни го имам същото неприятно лашкане на празен ход през 4,5 секунди(като пусна климатика обаче изчезва),смених свещи масла и филтри май ще сменя и тампона.още преди година един майстор ми каза че единия ми тампон на двигателя е за смяна но не му повярвах
lovjiata
Май и аз късно се включвам в темата но отскоро съм собственик на ЦЛК и имам същия пеоблем.Сменил съм абсолютно всички масла, свещи и т.н. но проблема остава.Дано да е от този тампон до края на седмицата ще го проверя.Много е хубаво че сте отворили тази тема. icon_welldone.gif
Liloff
Е мотора само с 1 тампон ли е (нямам базата до мен отворена)?
galinikos
Два са.
ALEXONE™
Само ще вметна, че е добре тоест препоръчително смяната на дата тампона да се извърши едновременно. Така се избягва евентуални проблемо със стария.
vango
абе колеги някои може ли да ми каже как да си изчистя инспекшана на маслото без комп. цлк 200 компресор в208.
CLK200 (192k
Цитат(vango @ Dec 9 2010, 06:06 PM) *
абе колеги някои може ли да ми каже как да си изчистя инспекшана на маслото без комп. цлк 200 компресор в208.

Приятел то става мн лесно - само дето не се сещам точно как беше - май беше няква комбинация.
Май трябваше да натиснеш 0та на таблото да завуртеш ключа и след това пак 0та и след това нещо друго - съжалавам че не знам как стаа точно но сигурно някой ще ти пише - ако не отиваш в някакъв сервиз и доне - те ще го опраат мн бурзо ю

Кусмет!!!
vango
работата е там че за да го изчистят искат 20 кинта е не мога примерно на всеки 7 8 хиляди километра да ходя да го чистя дано някои ме ориантира как става
xeac
Цитат(vango @ Dec 9 2010, 06:06 PM) *

С кое табло си? Голямото дисплейче или не? Защото се нулира по различен начин.
vango
не съм с голиамото с малкото съм
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.