Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Край на една ера във Формула 1!!!
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Форуми > Formula 1
neichev
И така момчета прикключи още един сезон във Формула 1, но не обикновен поне за мен.... wink.gif Много успорвана битка за титлата както занете ту единие 1 ту другия...но точно за това ми харесва този спорт! :welldone:
Аз няма да крия че макар привърженик на Мерцедес-Бенц като производител на автомобили във Формула 1 симпатизирам на Скудерия Ферари! biggrin.gif
Това е от както се помня и не мисля че скоро ще се промени.... smile.gif
И за мен Макларън имат много добри пилоти най-вече в лице на Райконен..(който вече е състезател на Ферари) но все си мисля че колата нещо не е както трябва...се някъде има грешка, което е ужасно като се има предвид как кара Райконен... biggrin.gifn:
За Шуахер много неща мога да кажа но, надявам се ще се съгласите с мен че до този момент той е най-добрия състезател във Формула 1! wink.gif
И във последното състезание във своята блестяща кариера...показа че има какво още да покаже на своите вече бивши колеги във Формула 1 и има какво да даде на този спорт... :welldone:
Но той вечв се оттегли за мое голямо съжеление biggrin.gifn: и според мен Формула 1 няма да е същатата без него, но както всичко в този живот и неговата кариера има начало и край.... unsure.gif Който е гледал състезанието е видял надявам се на какво е способен Михаел и какъв карък е във последните 2 състезание от своята кариера... :evil:
И както съм започнал да кажа няколко думи и за стария нов световен шампион Алонсо.... wink.gifМного добър екип, отлична стратегия и не на последно място отлично каране на Алонсо евалла на момчето който впрочем е най-малдият двукратен Световен шампион! :welldone:
За Фелипе също много много лъскателства.Той съшо показа своето постоянство въс Формула 1 и беше награден с първата си побена не каде е да е, а пред родна публика ohmy.gifk: Отлична скорост, прекрасно каране от негова страна! :yahoo:
И така Пилето замина идват други живота си тече, нещата се променят! rolleyes.gif
Край на един много вълнуващ и изпелнен с приятни и не толкова приятни мигпове сезон!След няколко месеца ще се наслаждаваме на новия сезон!
Успех на всички!!! ohmy.gifk:
Край на ерата Шумахер!!!!!! ohmy.gif
DJ FUNKY
това беше най-доброто решение на шумахер.аз даже го очаквах доста по отдавна biggrin.gifn: са ще си радва спокойно на мангизите,което е доста по-добре от колкото да изправи някой завой с 300
neichev
Ми то да ти кажа Шумахер отдавна не кара за пари.....за пари карат новите за него парите на този етап не са от значение... biggrin.gif
Но няма да забравя вчера кара наистина като за последно!!! Много се изкефих! :yahoo: Голям карач беше... ph34r.gif
sky
Най -добрия,но всичко си има начало и край wink.gif
caki
Майкъл Джордан е казал : "Всички в отбора в който играя са милионери, но като дойде мач играем така сякъш си дължим пари" Така че предполагам че парите също не са били кой знае какъв стимул поне в края на кариерата за Шумахер. Симпатизант съм изцяло на Макларън-Мерцедес но наистина Шуми си беше най-добрия пилот. Много жалко че догодина Ферари ще имат също най-добрия пилот в лицето на Райконен,но за съжеление за това са виновни изцяло от тима на Мерцедес. Тук също не става въпрос за пари защото сумите предложени от 2-та тима са едни и същи(около 40 милиона за сезон без реклами). Чисто и просто момчето иска да стане световен шампион. Много жалко за нас феновете на марката. От колко време чакам отказа на Шумахер и колко години стана вече не могат да я направят тая пуста кола
neichev
Цитат(caki @ Oct 26 2006, 02:50 PM)
Майкъл Джордан е казал : "Всички в отбора в който играя са милионери, но като дойде мач играем така сякъш си дължим пари" Така че предполагам че парите също не са били кой знае какъв стимул поне в края на кариерата за Шумахер. Симпатизант съм изцяло на Макларън-Мерцедес но наистина Шуми си беше най-добрия пилот. Много жалко че догодина Ферари ще имат също най-добрия пилот в лицето на Райконен,но за съжеление за това са виновни изцяло от тима на Мерцедес. Тук също не става въпрос за пари защото сумите предложени от 2-та тима са едни и същи(около 40 милиона за сезон без реклами). Чисто и просто момчето иска да стане световен шампион. Много жалко за нас феновете на марката. От колко време чакам отказа на Шумахер и колко години стана вече не могат да я направят тая пуста кола

Ами колега за някои неща съм съгласен с теб наистина ако Райконен имаше читава кола нещата за Макларън нямаше да са такива каквито са в момента! :evil: Остана да се надяваме че с отбора на Ферари ще има много по малко проблеми и ще види сметката на тоя алонсо! :yahoo: :FlagMB:
sakata
Ние наистина имахме шанса да гледаме една легенда. Сигурно след 100-200 години ще си викат к'ъв ли е бил тоя Шумахер със седемте титли. Аз лично си взех една малка формулка от Шел - репликация на болида на Ферари от последната му шампионска титла smile.gif
W123
Цитат(neichev @ Oct 27 2006, 06:00 PM)
... ако Райконен имаше читава кола нещата за Макларън нямаше да са такива каквито са в момента! :evil: Остана да се надяваме че с отбора на Ферари ще има много по малко проблеми и ще види сметката на тоя Алонсо!

Да бе... дръжки wink.gif
Ферари беше Ферари!!!Наблягам на БЕШЕ.
Ако не е Шумахер,този отбор щеше да е оня посредствен отбор с постоянно гърмящи двигатели.А вече него го няма,и за това и Ферари БЕШЕ.
ALEXONE™
Не мога да разбера защо си хабите клавиатурите, за неща който са отдълеко предрешени под масата
Когато мачкахме всички с "Берилийовия двигател" и Мика зад волана какво стана??? ами забраниха Берилйя* в резултат на което мотора на Мерцедес стана чуплив
*Берилият е химичен елемент, светлосив лек метал с атомен номер 4 и означение Be. Берилият е от група II на периодичната система. Използва се за повишаване твърдостта на сплави, напр. берилиев бронз. Добива се от минералите берил, хелвин и хризоберил. Берилият и сплавите му се използват в самолетостроенето, рекетостроенето, електротехниката. Процесът на насищане на повърхността на стоманени детайли с цел повишаване на корозионната им устойчивост се нарича берилизация.
За ротационните амортесиори на Рено няма да коментирам
И както казваше Баба "Парата владее Фукарата"
caki
Цитат(ALEXONE™ @ Oct 28 2006, 04:04 PM)
Не мога да разбера защо си хабите клавиатурите, за неща който са отдълеко предрешени под масата :evil:
Когато мачкахме всички с "Берилийовия двигател" и Мика зад волана какво стана??? ohmy.gif ами забраниха Берилйя* в резултат на което мотора на Мерцедес стана чуплив :evil: :evil: :evil:
*Берилият е химичен елемент, светлосив лек метал с атомен номер 4 и означение Be. Берилият е от група II на периодичната система. Използва се за повишаване твърдостта на сплави, напр. берилиев бронз. Добива се от минералите берил, хелвин и хризоберил. Берилият и сплавите му се използват в самолетостроенето, рекетостроенето, електротехниката. Процесът на насищане на повърхността на стоманени детайли с цел повишаване на корозионната им устойчивост се нарича берилизация.
За ротационните амортесиори на Рено няма да коментирам :evil: :evil: :evil:

allhail.gif
caki
Цитат(neichev @ Oct 27 2006, 06:00 PM)
Цитат(caki @ Oct 26 2006, 02:50 PM)
Майкъл Джордан е казал : "Всички  в отбора в който играя са милионери, но като дойде мач играем така сякъш си дължим пари" Така че предполагам че парите също не са били кой знае какъв стимул поне в края на кариерата за Шумахер. Симпатизант съм изцяло на Макларън-Мерцедес но наистина Шуми си беше най-добрия пилот. Много жалко че догодина Ферари ще имат също най-добрия пилот в лицето на Райконен,но за съжеление за това са виновни изцяло от тима на Мерцедес. Тук също не става въпрос за пари защото сумите предложени от 2-та тима са едни и същи(около 40 милиона за сезон без реклами). Чисто и просто момчето иска да стане световен шампион. Много жалко за нас феновете на марката. От колко време чакам отказа на Шумахер и колко години стана вече не могат да я направят тая пуста кола

Ами колега за някои неща съм съгласен с теб наистина ако Райконен имаше читава кола нещата за Макларън нямаше да са такива каквито са в момента! :evil: Остана да се надяваме че с отбора на Ферари ще има много по малко проблеми и ще види сметката на тоя алонсо! :yahoo: :FlagMB:

МНОООООООООООООООГО ЛОШО. Догодина Алонсо е в МЕРЦЕДЕС
Verdano
Цитат(caki @ Nov 4 2006, 06:16 PM)
Цитат(ALEXONE™ @ Oct 28 2006, 04:04 PM)
Не мога да разбера защо си хабите клавиатурите, за неща който са отдълеко предрешени под масата :evil:
Когато мачкахме всички с "Берилийовия двигател" и Мика зад волана какво стана??? ohmy.gif ами забраниха Берилйя* в резултат на което мотора на Мерцедес стана чуплив :evil: :evil: :evil:
За ротационните амортесиори на Рено няма да коментирам :evil: :evil: :evil:

allhail.gif

icon_welldone.gif
ALEXONE™
Михаел Шумахер

Кариера В Мерцедес
1990 Шумахер сключва договор с тима на Мерцедес, състезаващ се с коли на Петер Заубер. Негови колеги са Френцен и Вендлингер, а съвети получават от шефа на тима Йохен Неерпаш и ветеранът от Ф1 Йохен Маас.

Младите пилоти се състезават с т. нар. спортни прототипи. Колите са със 900 к.с. и са бързи колкото Ф1-болид от средата на стартовата решетка. Настройките са същите като при Ф1. Затова когато се появяват във Ф1 Шумахер, Френцен и Вендлингер са за широката публика непознати, но са вече пилоти с опит. По това време разликите между времената на тримата са малки.

Паралелно с това Шумахер се състезава в германската Ф3 и става шампион през 1990, печели международното състезание в Макао въпреки сблъсък с Хакинен.

Младите пилоти на Мерцедес са поканени да участват на финалното състезание от ДТМ на Хокенхеймринг, където се решава титлата между пилотите на Мерцедес, БМВ и Ауди. Целта им да подкрепят титулярните пилоти. Най-силно впечатление оставя Михаел, който се сблъсква с пилота на БМВ Джони Чекото, вадейки го по този начин от битката за титлата.

През 1991 Мерцедес продължават със спортната си програма. Тимът на Джордан се включва във Ф1. Скоро тимът се лишава от пилота си Бертран Гашо, който е осъден на 6 месеца затвор, след като е напръскал лондонски таксиджия със сълзотворен газ. Мениджърът на Шумахер, Вили Вебер, прави всичко възможно да уреди тест с Джордан и благодарение на финансовата подкрепа на Мерцедес, Михаел получава този шанс. Прави тестове с болида на отбора на Силвърстоун и дава по-добри времена от титулярните пилоти. Михаел получава кокпита. В първото си състезание на Спа се класира на сензационното 7-мо място, макар че за пръв път кара на тази трудна писта (Вебер преди това лъже Еди Джордан, че Михаел е карал стотици пъти на пистата). Пред него са единствено Аиртон Сена, Ален Прост, Найджъл Менсъл, Нелсон Пикет, Жан Алези и Герхард Бергер. Четирима от тях са световни шампиони.
VladoBENZ
Цитат(ALEXONE™ @ Oct 28 2006, 03:04 PM) *
Не мога да разбера защо си хабите клавиатурите, за неща който са отдълеко предрешени под масата
Когато мачкахме всички с "Берилийовия двигател" и Мика зад волана какво стана??? ами забраниха Берилйя* в резултат на което мотора на Мерцедес стана чуплив
За ротационните амортесиори на Рено няма да коментирам

Евала, Хакинен за мен бе легендата...обожавах го, само като се качи в болида и смачкваше Шумахер...просто велик...
mercedes
Цитат(VladoBENZ @ Mar 17 2007, 09:56 AM) *
Евала, Хакинен за мен бе легендата...обожавах го, само като се качи в болида и смачкваше Шумахер...просто велик...

Да е смачквал Шумахер nono.gif добър беше но Микел е наи-добрият и такъв ще бъде още доста доста време
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.