Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Проблем с компютъра на Clk 200 Kompressor 163hp 2001 година
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
icoto1
Здравейте колеги.
Имам от вече две години CLK 200 kompressor 163HP 2001 година sign_mercedes.gif . Купих го от Германия със сервизна книжка и всичко. когато го купих светеше лампичката на двигателя(тази жълтата под червената на тази за ръчната). Закачихме го за компютъра още в Германия и изписа лампда сонда(моя е с две и става въпрос за тази преди катализатора). прибрах го на собствен ход до България и 2-3 месеца след регистрацията го вкарах в ИЗПИТАН сервиз да му я сменим тази лампда сонда.

До тук добре!

400 км след смяната пак светна същата досадна лампичка....ЗАБОГА КАКВО ПАК.... и се оказа че е същата лампда сонда. на през няколко месеца чистя тази грешка но тя продължава да се показва...вече не знам колко пари дадох по диагностики. В някои сервизи ми препоръчаха да си сменя комутатора, но като кажа че разхода ми е добър (6,4-9,1 извънградското в зависимост от "обувката" и 11,2-17,3 градското в зависимост от задръстването и колко бързам) ми казват да не се занимавам. Моя изпитан майстор ми каза, че ако имам търпение и желание мога да се пробвам с компютър от друго CLK за да видим дали ще се появи пак този проблем. За сега вече чакам такова донорско компютърче около 6 месеца и почнах да се отчайвам. За това дойдох да ви питам и вас КОЛЕГИ. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил в последствие. smile.gif

Обичам си колата и за 56 хиляди километра навъртяни в българия съм изключително доволен. Моля ви за съвет/помощ и прочие smile.gif .

flagMB new.JPG

и междодругото... не само на моя мерцедес се получава, но защо след като караш известно време светва лампичката на ESP-то долу ляво на таблото?
galinikos
Лампата ESP светва защото са ти износени накладките(имат датчик)
Liloff
Колега, чак сега ти виждам темата.
Лампата на ЕSP-то светва при всеки рестарт (примерно вадене на батерия), при нисък волтаж (примерно ако са ти давали ток, за да запалиш), и при един много абсурден проблем.

Не знам дали си фейслифтов и дали говориш за ESP лампата, понеже на моето табло, тя се намира под лампата на ръчната.
Аз бях шокиран като разбрах къде е проблема в колата на един приятел. (SLK, която е много сходна с CLK-то в доста от системите си).
Казва се Lateral Movement Sensor и е датчик, мерещ страничното ускорение при поднасяне, за да сработи ESP-то.
Намира се някъде в централната конзола.
Ако искаш ми пиши едно Лично съобщение със VIN-а си и ще погледна довечера къде се намира точно и какъв е парт номера.

Неговата кола правеше абсолютно същото като твоята, от време на време светваше лампата, но не пречеше на карането. Няма никаква връзка с ECU-то: това са бръщолевения на сополиви гаражни скрапери. Понеже не може да се оправи с чук, тел и клещи и почват да ги мислят глупостите...
icoto1
sajalqvam nqmam kirilica...

nakladkite li?
hm ami shte gi smenq ama naj veroqtno trabva da sa zadnite zashtoto prednite gi smenqh i vse oshte si go imashe?

prostete oshte vednaj no ne sam na moq si kompiutar i nqmam kirilica...
kiki5
biggrin.gif "сополиви гаражни скрапери"- крайно невьзпитано...

А сега по темата ми се струва,че момчето не говори за ESP лампата.Вече на два компресора чувам за сьщия проблем и в двата случая се оказва катализатора,като хората си решиха проблема с емулатори.
Ти сондата с нова ли я смени?Ако да,и ако сте прозвьнили жиците от там до компа,много е вероятно да имаш сьщия проблем.
Ако опреш и ти до там, звьнни- 0892 444 787 Кирил да ти дам номера на един пич който ги монтира.Или си купи катализатор,разбира се.
Успех!
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.