Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Кой Спринтер да избера?
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
borkata3000
Христос Воскресе! Здраве на всички ви!
Здравейте!
Скоро тръгвам за Англия да купувам Спринтер, но не съм много наясно кой модел да взема.
Чувам от тук от там хвалебствия за модела '98-'00, 312 CDI - бил опростен, с верига, разход 8-10 градско (буса ще се кара градско с постоянен полезен товар до 1 тон). Това, което искам от бъдещия ми бус е:
- издръжливост по натрошените пътища, т.е. окачването му да е здраво (а незнам дали е така, просто разчитам на марката)
- да не е капризен към лошата ни нафта
- да харчи не повече от 10 градско

Незнам дали изборът ми на мотор и модел (по-гре) отговаря на изискванията ми. Моля за вашето мнение.

И друго извън избора на бус - възможно ли е буса да му се нарпави нещо, така че пълни бутилка (50 л.) с въздух под налягане, както едно време камионите вдигаха въздух и пълниха бутилки (сега незнам дали е така)? И друго дали е възможно - д аму се присади някакъв генератор, който от 12 да вади 220 V за консуматор от 2 KW?
Питам длаи е възможно, защото искам да избегна вкарването на дизелово генераторче отзад (много бръмчи бе), което ще захвани един компресор и ще искара тези 2 KW за консуматорите.

Весел празник!
mb-sprinter
Цитат(borkata3000 @ Apr 4 2010, 10:43 AM) *
Христос Воскресе! Здраве на всички ви!
Здравейте!
Скоро тръгвам за Англия да купувам Спринтер, но не съм много наясно кой модел да взема.
Чувам от тук от там хвалебствия за модела '98-'00, 312 CDI - бил опростен, с верига, разход 8-10 градско (буса ще се кара градско с постоянен полезен товар до 1 тон). Това, което искам от бъдещия ми бус е:
- издръжливост по натрошените пътища, т.е. окачването му да е здраво (а незнам дали е така, просто разчитам на марката)
- да не е капризен към лошата ни нафта
- да харчи не повече от 10 градско

Незнам дали изборът ми на мотор и модел (по-гре) отговаря на изискванията ми. Моля за вашето мнение.

И друго извън избора на бус - възможно ли е буса да му се нарпави нещо, така че пълни бутилка (50 л.) с въздух под налягане, както едно време камионите вдигаха въздух и пълниха бутилки (сега незнам дали е така)? И друго дали е възможно - д аму се присади някакъв генератор, който от 12 да вади 220 V за консуматор от 2 KW?
Питам длаи е възможно, защото искам да избегна вкарването на дизелово генераторче отзад (много бръмчи бе), което ще захвани един компресор и ще искара тези 2 KW за консуматорите.

Весел празник!

Едно уточнение не е 312 цди а 312ТДИ и са от95-99година .Щом искаш да не са капризни на нафта значи този модел е за теб-212,312,412 цдита вървът повече даже много тези 311,313,316 обаче са само за хубава нафта иначе се скапват дузи ама ако ти е за по голяма барзина си вземи ЦДИ верно подръшката може да ти излезе малко по скъпо на година ама удобството е много по голямо аз имам и 312,и 311,313,412,413,616 ЦДИто нема думи за сравнение
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.