Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: покупка на Clk
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > CLK-класа
gaden
Здравейте, искам да си взема CLK.
Изчетох почти цялата секция за модела във форума.
И за това имам конкретен въпрос.
Някой знае ли нещо за колата от тази обява конкретно.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topme...&f1=details
Вчера бях на София и я пробвах за малко в района на автокъщата. Но понеже беше без номера не я изкарвахме навън.
От малкото каране придобих представа за возията на колата и ми хареса.
Не коментирам вътрешното и външното състояние защото то по-лесно се оправя.
Интересува ме (ако евентуално някой знае) за сътоянието на двигател и ходова часст.
Също така бих бил благодарен ако някой случайно има път на там и разбира да я огледа и да си каже мнението.
Liloff
90% от CLK-тата, които съм виждал са с половината екстри на тази wink.gif
На тази цена и ако върви, мисля че няма какво да я мислиш.
Баси цената, не е истина... Аз бих я закарал на 1000 места да я прегледат и бих я взел веднага, ако е наред. Нереално евтина е. Имай предвид, че застрахователната стойност е близо 17к по Шваке.
-
Това за блокажа на диференциала не означава, че е шпер (LSD). Друго е, но си е идеално smile.gif
gaden
Цитат(Liloff @ Mar 30 2010, 04:20 PM) *
90% от CLK-тата, които съм виждал са с половината екстри на тази wink.gif
На тази цена и ако върви, мисля че няма какво да я мислиш.
Баси цената, не е истина... Аз бих я закарал на 1000 места да я прегледат и бих я взел веднага, ако е наред. Нереално евтина е. Имай предвид, че застрахователната стойност е близо 17к по Шваке.
-
Това за блокажа на диференциала не означава, че е шпер (LSD). Друго е, но си е идеално smile.gif

Мерси за отговора.
А къде мога да я закарам да я проверят. Като не е с номера е малко опасно да се движи човек насам-натам.
CLK320
200 компресор не е 192 коня както са написали, а 163 ако не се лъжа. 230ката е 197к.с. цената е прекалено евтина наистина, за возия цлк-тата са страшни, но е хубаво да я разиграеш малко по дупките да я ослушаш добре за да не се вкараш в някво приключение. emoticon-0157-sun.gif
Liloff
Moята е 192к.с. 200 Компресор. Моторът се води 111.944.
230 компресор е 193к.с. с почти същия въртящ момент.
Гледах снимките на двигателя, такъв е.
Но за тази цена... Бих я закарал в Балканстар на една платформа да я огледат и да кажат дали колата е така наистина, или е някаква морга отдолу.
Без значение колко ще ми струва.
Vanizawyr
Прегледа е около 100лв - ходи да я прегледат!

Кажат ли: "Читава иеее" сменяй масло, филтри, чуй и пак двигателя (може да е имало добавки smile.gif )

Ако със сменено масло звучи добре КУПУВАЙ smile.gif
icoto1
Да ти кажа честно от личен опит мисля че има нещо съмнително в колата... и аз я гледах но не ми се вярва да е читава. този удар отпред в дясно може да е развалил диагоналите на коша и от това да ти доидат много главоболия...боята както гледам не е в отлично състояние... но все пак боя кола не кара... прецени колко пари ще дадеш за да я нагласиш както си трябва. Провери на паркинга през дупките как звучи окачването и имаи в предвид че един носач е около 450 лева оригинален. smile.gif иначе двигателя се съмнявам да има проблеми. малко солено ще ти дойде с годишния данък... моя е 270 лева а съм със 163 К.С. а до колкото знам на бензиновите над 180 коня е по 500лв +. прецени си smile.gif защото както искаш да я купиш по евтина да не ти излезне по скъпа smile.gif виж също и покалниците дали са здрави че и те са много скъпи а ги няма по моргите. smile.gif също така пълното обслужване е около 700 лева с всичко както си трябва - ролки масла ремъци филтри свещи и прочие . smile.gif
Алфонсо
Цитат(icoto1 @ Apr 6 2010, 12:38 PM) *
Да ти кажа честно от личен опит мисля че има нещо съмнително в колата... и аз я гледах но не ми се вярва да е читава. този удар отпред в дясно може да е развалил диагоналите на коша и от това да ти доидат много главоболия...боята както гледам не е в отлично състояние... но все пак боя кола не кара... прецени колко пари ще дадеш за да я нагласиш както си трябва. Провери на паркинга през дупките как звучи окачването и имаи в предвид че един носач е около 450 лева оригинален. smile.gif иначе двигателя се съмнявам да има проблеми. малко солено ще ти дойде с годишния данък... моя е 270 лева а съм със 163 К.С. а до колкото знам на бензиновите над 180 коня е по 500лв +. прецени си smile.gif защото както искаш да я купиш по евтина да не ти излезне по скъпа smile.gif виж също и покалниците дали са здрави че и те са много скъпи а ги няма по моргите. smile.gif също така пълното обслужване е около 700 лева с всичко както си трябва - ролки масла ремъци филтри свещи и прочие . smile.gif

Е ти утепа рибата направо emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif kill_myself.gif kill_myself.gif
От това чукване на бронята- отпред вдясно да се наруши геометрията на колата???? НЕВЪЗМОЖНО nono.gif Единствените възможни последствия са козметични- ожулена боя на бронята, което се лекува срещу 150, максимум 200лв
Данъка- според данъчния калкулатор е 265,53 лева, какви над 500лв?? emoticon-0127-lipssealed.gif Май тука се изказа чул-недочул.
Обслужване 700лв kill_myself.gif одрали са ти кожата някъде, какви РОЛКИ какви РЕМЪЦИ???? Това да не е Ауди/Фолксваген??? Мерцедесът е с ВЕРИГА от край време. Имаш един обслужващ ремък за 30-40лв и това е. Обтягащата ролка(150лв) се сменя само ако има нужда- като е износена издава характерен шум.

Колата от обявата си изглежда съвсем читава, поне на снимки. Цената също е нормална за кола произведена 1999г. А това, че половината сте дали по 20 бона за ЦЛК преди 2-3 години си е ваш проблем- цените не са това което бяха
icoto1
Цитат(Bastunchik @ Apr 6 2010, 07:13 PM) *
Цитат(icoto1 @ Apr 6 2010, 12:38 PM) *

Е ти утепа рибата направо emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif emoticon-0127-lipssealed.gif kill_myself.gif kill_myself.gif
От това чукване на бронята- отпред вдясно да се наруши геометрията на колата???? НЕВЪЗМОЖНО nono.gif Единствените възможни последствия са козметични- ожулена боя на бронята, което се лекува срещу 150, максимум 200лв
Данъка- според данъчния калкулатор е 265,53 лева, какви над 500лв?? emoticon-0127-lipssealed.gif Май тука се изказа чул-недочул.
Обслужване 700лв kill_myself.gif одрали са ти кожата някъде, какви РОЛКИ какви РЕМЪЦИ???? Това да не е Ауди/Фолксваген??? Мерцедесът е с ВЕРИГА от край време. Имаш един обслужващ ремък за 30-40лв и това е. Обтягащата ролка(150лв) се сменя само ако има нужда- като е износена издава характерен шум.

Колата от обявата си изглежда съвсем читава, поне на снимки. Цената също е нормална за кола произведена 1999г. А това, че половината сте дали по 20 бона за ЦЛК преди 2-3 години си е ваш проблем- цените не са това което бяха

Аз много добре знам какво говоря! Тези брони са много еластични и след удар заемат отново формата си а тази даже е пропукана. с рулетка се замерва най лесно...не е изключено.
Свещите са по 25 лева бройката - 4 - 100 лева, 120 лева е горивния филтър, още 100+ лева са ремъците за климатик и прочие , след това идват ролките, след това идват 5,5 литра масло (минимума е кастрол 10в40 ако можеш да си позволиш по добро ок) и всчки други филтри са ти 150 лева някъде трудът го сложи в зависимост къде ти го правят това 100 лева.... и със сигурност пропускам нещо така че знам много добре за какво говоря.

това не е в124 която може да върви и с 10мд за 3,5 лева литъра и да си переш филтрите на ултразвук. Имам не малък опит с мерцедес.

Един съвет! За да караш мерцедес не пести от консумативи.
feelg
Какви са тези цифри..... ОМГ
,по сто лева за филтри ,това не е вярно като се има на предвид,че мотора и окачването са сходни с w202,а там цените са задоволителни
горен носач с шарнира заедно (защото не се избива) 140-180 лв
ремък,динамо климатик 40-60 лв
какви ролки............ ,колегата ти каза ,че не се сменят задължително .Най скъпа е обтягащата около 160 лв
андренажната верига е "препоръчително" да се смени на 200000 ,но не задължително,в интерес на истината не съм чул в БГ някой да я е сменял
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.