Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Нивомат на V220
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
uBO
Колеги помагайте.Витото е 2.3ТД на въздушни възглавници отзад и днес му свалих акумулатора и след като го закачих лампата за възглавниците ми свети посточнно(даже и на изключен контакт) и компресора нито надува нито изпуска въздух.Имате ли някъкви предположения какъш е проблема?
Мерси предварително
Joreto75
Здравей и аз имам подобен проблем с Вито 2.2 CDI, след като смених гумите преди 2 дена, компресора не се включва. Писах в раздела с ремонтите, ама никой не ми е отговорил за сега. Дано скоро някои имал същия проблем ни забележи wink.gif
Пиши ако научиш повече и аз ще пиша.
uBO
Много странно.Ако разбера нещо веднага ще пиша
Joreto75
Здравейте, за информация на тези, които имат подобен проблем ще кажа, че днес колата мина през сервиза на Мерцедес, оказа се заседнал клапан на компресора. Цената му в този сервиз е 305лв, а с ремонта всичко излезе 427лв.
0_poster_offtopic.gif Аз ли съм карък, че съм попаднал на такава кола, ама въобще не съм доволен от нея, за този месец 2 пъти излиза от сервиза, а за последните 6 месеца по ремонти съм дал колкото за една друга кола :@
Един приятел си взе чисто ново Виано миналата година - то не беше падане на пласмасите по купето, горенена крушките по стоповете, неработи ABS, подобен проблем като моя с компресора и за капак последно има изтичане на ток някъде по системата, защото му падат акумулаторите (има 2) - и това за кола на почти година за 98 000 евро с екстрите ...

Айде останете си със здраве и безаварийно каране от мен! А аз оставам в размисъл какъв ли ще е поредния проблем който ще ме вкара в сервиза chin.gif
uBO
буса се оправи сам след като го покарах малко smile.gif
sarafa
Момчета това са едни нормални проблеми за стари автомобили при всичко са с доста екстри и е неизбежно. Мое лично мнение е че това са едни доста добри ванове icon_coolgrin.gif
Иначе системата на работа на въздушните възглавници е толкова елементарна състояща се от 4 на брой елемента: 1.Компресор 2.Реле 3.Електро магнитни клапани е 4.датчици на носачите icon_welldone.gif
Проблем може да очаквате само от първите три изброени и толкова елементарно се проверява кое не работи че .... kill_myself.gif
Преди всичко проверявате бушона, който е под шофьорската седалка на 3 ред от ляво на дясно и 4 на бр. от долу на горе зелен на цвят и 30А ако е здрав упражнение №2 sign_mercedes.gif
Нужни са ви два броя кабели закачени на акумолатора съответно + и - след което точно под шофьорската седалка извън купето на околу 25см. на зад се намира компресора, релето и електромагнитните клапани. Трябва да намерите трите свързващи букси и да ги откачите, като е без значение къде ще поставите кабелите (плюсът и минусът ) при допир ( подаване на напрежение от 12 волта) на компресорът ако всичко му е наред трябва да започне да помпа, при допир на буксата на релето ще трябва да чуете доста силно " Щрак" (защото ако е леко най вероятно там е проблема) и буксата с четирите кабела съответно клапаните за лява и дясна възглавница при допир (подаване на 12 волта) трябва да чуете как изпуска въздух.
Така ще си спестите доста проблеми и ядове с "майстори" иначе релето се пренавива на ул.Раковски м/у бул.Сливница и ул.Козлудуй за 5-10лв. Моторчето също ако му е заминал ротора, проблем е само сигмента и ризата, а клапаните е хубаво да си ги почистите от ръжда sign_mercedes.gif
Надявам се да съм ви бил от полза emoticon-0157-sun.gif

Цитат(uBO @ Mar 7 2010, 09:24 PM) *
Колеги помагайте.Витото е 2.3ТД на въздушни възглавници отзад и днес му свалих акумулатора и след като го закачих лампата за възглавниците ми свети посточнно(даже и на изключен контакт) и компресора нито надува нито изпуска въздух.Имате ли някъкви предположения какъш е проблема?
Мерси предварително

Проблема ти е отчетена "Грешка" и за да се оправи за напред е добре да знаеш щом светне на км. червеното бусче със стрелката е нужно да натиснеш копчето на таблото обозначено със същият инициял и да го задържиш докато не започне да помпа компресора и на км. започне да мига.
След което ако всичко ти е на ред няма да имаш проблем sign_mercedes.gif
оги1
Имам лек проблем с нивомата не работи автоматично не работи и с копчето , като подам директно ток от акумулатора на компресора се включва и се напомпва , къде да търся проблема всички бушони са здрави
sarafa
Колеги защо не си направите трудът да прочетете темите kill_myself.gif http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ind...showtopic=23869
Обяснил съм го доста подробно 0_poster_offtopic.gif
Проблемът ти е в релето и за да си на 100% сигурен взимаш два кабела + и - от акумулатора и допираш буксата на релето: при подаване на ток трябва да чукне доста силно, ако ли не значи там ти е проблема icon_welldone.gif
оги1
Проблема е там , че не знам къде е релето.
Директно с + и - на самия компресор работи.
Четох темите и по този начин съм пробвал , но не зная къде е пустото реле
nickym
ЗДРАВЕЙТЕ, ПРИ МЕН ПРОБЛЕМА Е МАИ ДРУГ.
1. СМЕНИХ ЛЯВ ЕЛ.КЛАПАН
СЛЕД КОЕТО ВСИЧКО НА ПРЪВ ПОГЛЕД БЕШЕ ОК НО СЛЕД КАТО СЕ НАТОВАРИ КОЛАТА АВТОМАТИЧНО СЕ ВКЛ. КОМПРЕСОРА НО ... НЕМОЖЕ ДА ВДИГНЕ И СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ СЕ ИЗКЛЮЧВА И СВЕТВА ЛАМПАТА НА ТАБЛОТО... СЛЕД КОЕТО ПРИНОДИТЕЛНО ГО ВКЛЮЧВАМ ОТ КОПЧЕТО НА ТАБЛОТО И ТАКА ДО КАТО НЕ ИЗГОРЯ ТРЕТИЯТ ЕЛ. КЛАПАН И НЕГО ГО СМЕНИХ НО ПРОБЛЕМА Е СЪЩИЯ.

ЯВНО СЪМ ПРЕЦАКАЛ КОМПРЕСОРА И НЕПРАВИ ДОСТАТЪЧНО НАЛЯГАНЕ.

ПРОВЕРИХ ДАЛИ НЕ ИЗПУСКА ВЪЗДУХ ОТ НЯКЪДЕ НО НЯМА ИЗСПУСКАНЕ.

ПОМОГНЕТЕ!!!!
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОТРЕМОНТИРА КОМПРЕСОРА И КЪДЕ ИЛИ САМО НОВ.
АКО ПРЕЧИНАТА Е ДРУГАДЕ КАЖЕТЕ....

ТЕЛ. 0879 99 77 91
оги1
Колеги сега имам проблем с темпомата не иска да се включва ,къде да търся проблема.
На таблото ми свети една лампа с формата на гума със стрелки в двете посоки , за какво е тази лампа и възможно ли е заради това да не включва темпомата.Лампата не свети всеки път ,но понякога се обажда
sarafa
Предлагам единият колега да вземе каса бира, а другият колега скара с кебапчета и когато всички са свободни да ми звънете 0878 87 87 00 да ви кажа къде да вдигнем един от двата буса за да ви покажа точно как стават нещата и да нямате проблеми за напред или поне ако има да ги отстранявате в движение sign_mercedes.gif
Жълтата лапичка с обузначение "колело с две стрелки" е за стоп машинката намираща се при педала за спирачките и струваше околу 65лв. ако не се лъжа icon_coolgrin.gif
sarafa
Цитат(nickym @ May 12 2010, 10:15 PM) *
ЗДРАВЕЙТЕ, ПРИ МЕН ПРОБЛЕМА Е МАИ ДРУГ.
1. СМЕНИХ ЛЯВ ЕЛ.КЛАПАН
СЛЕД КОЕТО ВСИЧКО НА ПРЪВ ПОГЛЕД БЕШЕ ОК НО СЛЕД КАТО СЕ НАТОВАРИ КОЛАТА АВТОМАТИЧНО СЕ ВКЛ. КОМПРЕСОРА НО ... НЕМОЖЕ ДА ВДИГНЕ И СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ СЕ ИЗКЛЮЧВА И СВЕТВА ЛАМПАТА НА ТАБЛОТО... СЛЕД КОЕТО ПРИНОДИТЕЛНО ГО ВКЛЮЧВАМ ОТ КОПЧЕТО НА ТАБЛОТО И ТАКА ДО КАТО НЕ ИЗГОРЯ ТРЕТИЯТ ЕЛ. КЛАПАН И НЕГО ГО СМЕНИХ НО ПРОБЛЕМА Е СЪЩИЯ.

ЯВНО СЪМ ПРЕЦАКАЛ КОМПРЕСОРА И НЕПРАВИ ДОСТАТЪЧНО НАЛЯГАНЕ.

ПРОВЕРИХ ДАЛИ НЕ ИЗПУСКА ВЪЗДУХ ОТ НЯКЪДЕ НО НЯМА ИЗСПУСКАНЕ.

ПОМОГНЕТЕ!!!!
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОТРЕМОНТИРА КОМПРЕСОРА И КЪДЕ ИЛИ САМО НОВ.
АКО ПРЕЧИНАТА Е ДРУГАДЕ КАЖЕТЕ....

ТЕЛ. 0879 99 77 91

Колега ти сигурен ли си, че си сменил ел.клапан защото най-вероятно са те хванали за канарче bigemo_harabe_net-110.gif
Първо клапаните са комплект и не може да се сменят по отделно!
Второ няма причина да горят клапани те просто или работят или не!
Трето при не достатачно налягане те просто седят отворени, а компресора помпа постояно и дори има защита при по дълго помпане да изкъл.
emoticon-0127-lipssealed.gif
Проблем при клапаните може да има само ако са замърсени, но буса ще се напомпва, ама ще спада доста често!
Никой от вас не е казал от кой град е и за това ако сте от София с удоволствие бих ви помогнал с това което знам 0878 87 87 00 Иван sign_mercedes.gif
оги1
Оказасе бобинката на левия клапан.След обстойно търсене и обикаляне по магазините , попадах на какви ли не цени в началото цената беше 200лв , полсле 170 лв го намерих , един колега от форума ми каза за магазин в София където я купувал за 155лв а аз я намерих тъпата бобинтка за 120лв.
Ако има някой със същия проблем съм готов да помогна с намирането на частта , еденствения недостатък е 10 дни чакане , но на мене не ми пречеше да чакам , защото колата ми бешенапомпана добре и учудващо не загуби кой знае колко въздух за това време.
mihales
здравейте моя проблем с нивомата го реших като си сложих пружини за 560лв ми излезе всичко и проблеми няма сложих пружини защото в българия е много скъп ремонта а и няма майстори всички са самоукипробвайте и забравяте за проблема
sarafa
Цитат(mihales @ Jan 13 2011, 07:55 PM) *
здравейте моя проблем с нивомата го реших като си сложих пружини за 560лв ми излезе всичко и проблеми няма сложих пружини защото в българия е много скъп ремонта а и няма майстори всички са самоукипробвайте и забравяте за проблема

Колега защо не си купи Вито направо и нямаше да имаш този проблем emoticon-0127-lipssealed.gif
Идеята на Немецът е че това е луксозно изпълнение "V" class да е удобна и комфортна возията, а не да друса sign_mercedes.gif
Ей за това се стремим да отстраним не знаителните проблеми emoticon-0157-sun.gif

P.S. Аз сигурно съм най големият глупак щом и Виано съм си купил emoticon-0157-sun.gif
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.