Помощ - Търсене - Потребители - Събития
Пълна версия на Форума: Взех виано V220
Mercedes Benz Фен Клуб България - Форум за ремонт,обслужване,модификации и технически решения на автомобили мерцедес > Модели > Ванове
оги1
Здравейте от няколко месеца търся вито , но все не можех да си харесам.Е най на края взех виано 2009 година декември е първата регистрация.
Бусчето е с много екстри :климатроник, автоматик е има и печка.Забравих да кажа за двигателя 2.2цди.За сега вървежа ми харесва особенно като го настъпя на некоя права и се изтрелва много яко.

Понеже това ми е първи мирцедес , а и първи дизел имам малко въпроси.
На двигателя каква марка масло слагат заводско и 10 в 40 ли или 5 в 40.
На скоростите какво масло да сложа също не знам първи автоматик ми е и искам да съм запознат с тези неща ,като отида в сервиза.
Също коя марка филтри за скоростите двигателя и въздушния филтър да сложа.

За сега печката не работи и търся някакъв съвет преди да отида на сервиз какво да гледам.

Задното окачване а пневматично или там как се вика , на задна дясна гума нещо потропва през дупките.

Също на това нещо как се сменя акумулатора ,гледам го под седалката ,но отвора е доста малък ,за да излезе , седалката ли се сваля.

Термостата също ми е за смяна каква марка да търся и къде се намира той.

Има малко забележки по колата и малко за правене , но като цяло много ми хареса и за това я купих дано да съм случил ,че инак дупе да ми е яко.
sarafa
Цитат(оги1 @ Feb 7 2010, 05:05 PM) *
Здравейте от няколко месеца търся вито , но все не можех да си харесам.Е най на края взех виано 2009 година декември е първата регистрация.
Бусчето е с много екстри :климатроник, автоматик е има и печка.Забравих да кажа за двигателя 2.2цди.За сега вървежа ми харесва особенно като го настъпя на некоя права и се изтрелва много яко.

На скоростите какво масло да сложа също не знам първи автоматик ми е и искам да съм запознат с тези неща ,като отида в сервиза.

За сега печката не работи и търся някакъв съвет преди да отида на сервиз какво да гледам.

Задното окачване а пневматично или там как се вика , на задна дясна гума нещо потропва през дупките.

Също на това нещо как се сменя акумулатора ,гледам го под седалката ,но отвора е доста малък ,за да излезе , седалката ли се сваля.

Има малко забележки по колата и малко за правене , но като цяло много ми хареса и за това я купих дано да съм случил ,че инак дупе да ми е яко.

Е колега ти ме утрепа декември 2009год. и с толкова проблеми направо тичай в Балкан стар та тя е още в гаранция подчертавам Международната гаранция важи kill_myself.gif
Първо да ти кажа за масло двигател заводско е 5w30 защото твойта най вероятно (ако не си се объркал в датата на първа рег.) е с филтър за твърди частици.
Скорости автоватични най вероятно 5 степенен типтроник само оригинално от Мерцедес Бенц с филтър задължително на пробег от 45000км. сваля се картера и също така се източва от турбината има пробка общо 7.5л. или само в скоростите 4л. НЕ се слага Декстрон 3 или каквото и да е друго
Задното окачване ти е въздушно и ако тропа незабавно трябва да се прегледа от разбирач emoticon-0157-sun.gif
За печката пък вобще неможе да ме обедиш че не работи та тя дали въобще е работила или ако е работила за един месец ли се е счупила kill_myself.gif
Иаче на околувръстното шосе в София на отбивката за Долни Лозен на самият светофар има сервиз който е официялен за Webasto, Eberspeher и т.н. там предлагат диагностика и след като я закачът на компа веднага ти казват проблема icon_welldone.gif
Сега ако ми кажеш, че и акумолаторът е отишъл най вероятно годината на производство е 2003г. icon_coolgrin.gif
Как разбра, че термустатът ти е за смяна като на новото вито и виано на таблото въобще няма уред за температурата на водата????? bigemo_harabe_net-110.gif
Ако съдиш по това, че когато ванът работи на място и топлината от парното намалява, това е съвсем нормално с оглед на автоматика които изисква допълнително охлаждане и голямото купе. За това ти е тази печка sign_mercedes.gif
И като за последно Мерцедес не се бой от каране и от км. бой се от лошо подържане и най важното ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО щото тука частите не са като при VW или OPEL и това е голямата разлика, че не е за всеки sign_mercedes.gif

Цитат(sarafa @ Apr 3 2010, 12:03 AM) *
Цитат(оги1 @ Feb 7 2010, 05:05 PM) *

Е колега ти ме утрепа декември 2009год. и с толкова проблеми направо тичай в Балкан стар та тя е още в гаранция подчертавам Международната гаранция важи kill_myself.gif
Първо да ти кажа за масло двигател заводско е 5w30 защото твойта най вероятно (ако не си се объркал в датата на първа рег.) е с филтър за твърди частици.
Скорости автоватични най вероятно 5 степенен типтроник само оригинално от Мерцедес Бенц с филтър задължително на пробег от 45000км. сваля се картера и също така се източва от турбината има пробка общо 7.5л. или само в скоростите 4л. НЕ се слага Декстрон 3 или каквото и да е друго
Задното окачване ти е въздушно и ако тропа незабавно трябва да се прегледа от разбирач emoticon-0157-sun.gif
За печката пък вобще неможе да ме обедиш че не работи та тя дали въобще е работила или ако е работила за един месец ли се е счупила kill_myself.gif
Иаче на околувръстното шосе в София на отбивката за Долни Лозен на самият светофар има сервиз който е официялен за Webasto, Eberspeher и т.н. там предлагат диагностика и след като я закачът на компа веднага ти казват проблема, като най вероятно ти е за смяна свеща която струва околу 200лв. с труд 250лв. icon_welldone.gif
Сега ако ми кажеш, че и акумолаторът е отишъл най вероятно годината на производство е 2003г. При закупуване на нов трябва да бъде "сух" за да няма изпарения в купето или с зелено око 100А задължително с по малък нищо не правиш icon_coolgrin.gif
Как разбра, че термустатът ти е за смяна като на новото вито и виано на таблото въобще няма уред за температурата на водата????? bigemo_harabe_net-110.gif
Ако съдиш по това, че когато ванът работи на място и топлината от парното намалява, това е съвсем нормално с оглед на автоматика които изисква допълнително охлаждане и голямото купе. За това ти е тази печка ........................
И като за последно Мерцедес не се бой от каране и от км. бой се от лошо подържане и най важното ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО щото тука частите не са като при VW или OPEL и това е голямата разлика, че не е за всеки sign_mercedes.gif
оги1
Абе аз съм голяма куха лейка kill_myself.gif Сега погледнах каква щуротия съм написал 2009г. за сега мога да сънувам това виано от 2009г колата е 1999г декември.
Сега разбирам защо не съм получил никакви отговори.

Моля да ме извините.
sarafa
Цитат(оги1 @ Apr 3 2010, 10:37 AM) *
Абе аз съм голяма куха лейка kill_myself.gif Сега погледнах каква щуротия съм написал 2009г. за сега мога да сънувам това виано от 2009г колата е 1999г декември.
Сега разбирам защо не съм получил никакви отговори.

Моля да ме извините.

Сега вече е друго след нанесената корекция от теб!!!!
Следователно от по-горе изброените неща 99% не важът за теб и твоята "V class" зщото през далечната 1999год. все още от sign_mercedes.gif не са измислили Вианото emoticon-0157-sun.gif
Пак започва ме да гадаем ако не се окаже накрая, че е Ванео kill_myself.gif
За маслото 10w40 е отлично, ако не е на повече от 300хил. иначе 15w40 за да доливаш по малко bigemo_harabe_net-110.gif
Акумолатора се вади от страни към вратата покрай бушоното табло не от горе и е доста трудно: трябва да намериш точното полужение и с леки придърпвания и поклащания както и с мн.споменаване на майка му icon_coolgrin.gif
Автоматика с предно предаване 4 степенен (Пълен боклук поради фактът че не е произведен от МБ,а взет наготово) задължително по честа смяна на маслото с филтъра за да го бъде и забравяш да въртиш гуми или да се дърпаш по светлофарите - с други думи кара се като пенсйонер girl_hospital.gif
На задното окачване няма какво да ти се развали или счупи освен да спукаш възглавница, но в твоят случай си за биалетки и тампони на стабилизиращата щанга ( една биалетка струваше околу 80лв. в "ИваДжет" и май последно си ги поръчвах щото нямаха налични!)
Последно за термустата мн. е важно да си вземеш истински ако не е оригинален, защото върви комплект с корпуса и имаше дори датчик! Мой съвет е да си го вземеш от някой представител или вносител.
По натам ще помагаме и за компресора и релето на въздушното окачване, защото е неизбежно icon_welldone.gif
оги1
Ами на самата кола пише V220 ,а в талона на колата пише виано ,може това да е грешка на тия в кат не знам.
Акумулатора го смених ,но трудно с помоща на доста цинизми.Колата съм я взел за семейна и не мисля да я настъпва и да я тормозя , по скоро я карам бабешката.
В началото ми беше доста терсене с автоматика ,но свекнах и сега като се кача на старата кола и пускам спирачката и чакам да тръгне emoticon-0178-rock.gif .Пък после като се кача на МБ и търся съединител смях голям.
Някакви съвети за печката какво да гледам нищо релета претпазители ,за да се опитам да я потарам или направо в сервиза.
Не съм скръндза да дам некойлев на майсторите , но обичам да чопкам и да поправям нещо.
Това е "lo-fi" (опростена) версия на нашия форум. За да видите пълната версия, моля натиснете тук.